dobro jutro dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije mi jasno kako neko može da ne želi da ide, a prva joj je beba.Nije kao da sve zna pa joj ne treba.Može da nauči gomilu stvari, da otkloni gomilu nedoumica, da ne sluša babe, tetke već stručno lice, da se upozna s ženama koje su u istoj situaciji i sklopi koje prijateljstvo a i da porede iz prve ruke iskustva...Ako je već besplatno, trudnice obično ne rade već u ovom periodu, znači ima vremena, školica joj u njenom mestu, pored malo pre pobrojanih stvari ne mogu da shvatim kako neko može da nema želju ili potrebu da ide.

Aha, pa dobro ima nas raznih... ja kad sam bila trudna prvi put skolice su tek pocinjale ali u mom mestu ih nije bilo.... mada razmisljala sam o tome sta se tamo uci i kako je to nauciti poroditi se. Ako nista drugo bar ubijes vreme i podelis eventualni strah koji moze naici. Mada opet naglasavam nema te skole koja te moze nauciti onome sto je neizvesno i nepredvidivo. Mislim da bi bolje bilo vise vremena posvetiti obuci mladih majki tj. porodilja jer uglavnom u porodilistima ne dobiju informacije koje su potrebne, pa se desava da iz neznanja, odustanu od dojenja jer eto nemaju mleka.... a niko se ne nadje da im objasni da nekad mora da se saceka da bi se uspostavila laktacija.... po meni skolica bi vise trebala baviti se time, jer sam skontala da jedino tamo daju prave i korisne lekcije... samo da malo prosire i to je to.

Aha, pa dobro ima nas raznih... ja kad sam bila trudna prvi put skolice su tek pocinjale ali u mom mestu ih nije bilo.... mada razmisljala sam o tome sta se tamo uci i kako je to nauciti poroditi se. Ako nista drugo bar ubijes vreme i podelis eventualni strah koji moze naici. Mada opet naglasavam nema te skole koja te moze nauciti onome sto je neizvesno i nepredvidivo. Mislim da bi bolje bilo vise vremena posvetiti obuci mladih majki tj. porodilja jer uglavnom u porodilistima ne dobiju informacije koje su potrebne, pa se desava da iz neznanja, odustanu od dojenja jer eto nemaju mleka.... a niko se ne nadje da im objasni da nekad mora da se saceka da bi se uspostavila laktacija.... po meni skolica bi vise trebala baviti se time, jer sam skontala da jedino tamo daju prave i korisne lekcije... samo da malo prosire i to je to.

Ma nema te škole, slažem se ja,svašta može da se desi al kad se desi bez školice onda si u problemu sigurno većem nego sa školicom, možda onda školica i pomogne ko zna.Bolje išta nego ništa po meni.
Što se konkretno dojenja tiče imaćemo posebno časove o tome, mi je nekad pitamo šta nam padne na pamet al sestra neće da priča nabacano već kao polako, stićemo do toga pa lepo da sažvaće.Pa pričaće o boji kake :mrgreen: , pa ako je ovakva šta to znači, a šta kad je onakve boje, strukture itd.Pa iz njene prakse, jer je 15 god radila kao babica, npr šta po njoj treba kupiti za te prve nedelje kući za bebu a šta je nepotrebno bacanje para, šta je praktičnije itd.Ma to je samo valjda 10% svega što će biti...Zato i kažem, kako neko ako može da ide prosto neće jer smatra da to njemu ne treba.

Добро вече!....

Како ва ме свиђају ове капе..;)

allj.gif

.

Ma nema te škole, slažem se ja,svašta može da se desi al kad se desi bez školice onda si u problemu sigurno većem nego sa školicom, možda onda školica i pomogne ko zna.Bolje išta nego ništa po meni.
Što se konkretno dojenja tiče imaćemo posebno časove o tome, mi je nekad pitamo šta nam padne na pamet al sestra neće da priča nabacano već kao polako, stićemo do toga pa lepo da sažvaće.Pa pričaće o boji kake :mrgreen: , pa ako je ovakva šta to znači, a šta kad je onakve boje, strukture itd.Pa iz njene prakse, jer je 15 god radila kao babica, npr šta po njoj treba kupiti za te prve nedelje kući za bebu a šta je nepotrebno bacanje para, šta je praktičnije itd.Ma to je samo valjda 10% svega što će biti...Zato i kažem, kako neko ako može da ide prosto neće jer smatra da to njemu ne treba.

Meni je super ideja o skoli za trudnice i sigurno cu ici, ako budem imala prilike. :)

Dobar dan, divan dan, sunčan dan!:zaljubljena:

Mini me, samo da te podržim što ideš u školu za trudnice. Nema bolje pripreme za ženu u svakom smislu, a naročito psihički i ja je uvek svima preporučujem.:super:
Da ne pričam koliko znači druženje sa drugim trudnicama, razmena iskustava i priče do besvesti o tome kako se beba mrdnula, štucnula i ostalo što je trudnici glavni događaj u životu, a ostalima smaranje.:lol: Ja sam išla sa prvim sinom i htela sam i sa drugim, ali sam radila do poslednjeg dana pa nisam mogla da stignem od posla. I što ne dođeš na DiP da se družiš tamo sa ostalim novopečenim mamama i bivšim trudnicama? Te teme su tamo uvek aktuelne.:D

I znam da je ovde mnogo antipusaca, ali ja dobijam rogove zato sto smatram da je ovo diskriminacija

Ma bre, zakon propisuje da ne smes da pusis, ali zato ne propisuje da ne smes da pijes..... i tako..........odoh da zapalim, iznervirao me sef pored zakona o pusenju

Evo jedne antipušačice :mrgreen: da te pitam nešto:
nije bila diskriminacija kad je bilo dozvoljeno pušenje svuda pa smo svi bili trovani?
Nije bilo zatvorenog prostora u kom se nije pušilo.
Sad postoji mogućnost da se bira kafić, restoran...kome smeta ima izbor.
I nije zabranjeno pušenje, nego je zabranjeno trovanje nepušača.:mrgreen:
Morala sam...:zag:

Jeko, kape su super. Imam ja nešto na taj fazon. Jeste malo bezveze što sam je natakla na loptu i stavila u činiju da mogu da slikam, pa još u kuhinji, tu mi najbolje svetlo, ali vidi se. Iako je malo izgužvana

Abell, nadji seriju "Vesele sedamdesete" pa ćeš da vidiš šta se nosilo

Inače, ja sam danas prebrinula veliku brigu. Kao što se vidi u mom statusu, ili kako se to već ovde zove, registrovala sam kola. Sad mi je pao kamen sa srca..
Vozi kod majstora, kupuj delove, ulje, filter, kontrolni pregled, opet kod majstora, tehnički, čekanje u SUP-u... ali obavljeno.
A juče sam čekala u servisu da mi majstor zameni to nešto, da vas ne davim, a tamo kao u onoj seriji Priče iz radionice sa Zoranom Radmilovićem. Jedni dolaze pitaju, traže alat, dovoze kola, odvoze majstora do kola koja im stala na putu, majstorova deca dolaze tu da doručkuju da budu s njim, ma... super...

...dobro jutro!
rano legoh, rano se probudih,....
idem u susret novom danu,....
mnogi iščekuju šta im donosi,
dok drugi priželjkuju da im puno toga odnese,....
ja danas ne bih želeo kišu,......barem jedno 4 sata,....
puno bi mi to značilo,.......
dobro jutro, još jednom,.....narode,.....probuđeni,....

Sutra krecem da ih shijem redom. Bas su lepe. :)

Ако ти успе, покажи и нама какве су,...а могла би за неку
крој да нам даш....И мени се допадају!

:hahaha:

Eh ljudi, bice neka zurka u skoli, tema je sedamdesete. Ja nemam pojma sta se tada nosilo, a ne znam ni sta bih mogla da obucem. Imate li neki predlog? :D

Можда нешто слично...;)

moda70bvs8.jpg
moda70amo8.jpg

или нешто овако смешно...:zcepanje:

bay_city_rollers.jpg

Kisela, Imam kroj za otprilike takve kape samo treba da ga produbim da bi pale na ushi. Lako ih je napraviti. Pokusacu da pronadjem sliku tog kroja u kompu, ali ne mogu garantovati da cu je naci posto mi nisu bas sredjene te slike po nazivima.

Abbel, evo predloga da ne budes previse prerusena, a opet da odgovoris na temu:
31Vdzz-9hPL._SL500_AA300_.jpg

30445.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back