joiv
Iskusan
- Poruka
- 5.265
Nije mi jasno kako neko može da ne želi da ide, a prva joj je beba.Nije kao da sve zna pa joj ne treba.Može da nauči gomilu stvari, da otkloni gomilu nedoumica, da ne sluša babe, tetke već stručno lice, da se upozna s ženama koje su u istoj situaciji i sklopi koje prijateljstvo a i da porede iz prve ruke iskustva...Ako je već besplatno, trudnice obično ne rade već u ovom periodu, znači ima vremena, školica joj u njenom mestu, pored malo pre pobrojanih stvari ne mogu da shvatim kako neko može da nema želju ili potrebu da ide.
Aha, pa dobro ima nas raznih... ja kad sam bila trudna prvi put skolice su tek pocinjale ali u mom mestu ih nije bilo.... mada razmisljala sam o tome sta se tamo uci i kako je to nauciti poroditi se. Ako nista drugo bar ubijes vreme i podelis eventualni strah koji moze naici. Mada opet naglasavam nema te skole koja te moze nauciti onome sto je neizvesno i nepredvidivo. Mislim da bi bolje bilo vise vremena posvetiti obuci mladih majki tj. porodilja jer uglavnom u porodilistima ne dobiju informacije koje su potrebne, pa se desava da iz neznanja, odustanu od dojenja jer eto nemaju mleka.... a niko se ne nadje da im objasni da nekad mora da se saceka da bi se uspostavila laktacija.... po meni skolica bi vise trebala baviti se time, jer sam skontala da jedino tamo daju prave i korisne lekcije... samo da malo prosire i to je to.
, pa ako je ovakva šta to znači, a šta kad je onakve boje, strukture itd.Pa iz njene prakse, jer je 15 god radila kao babica, npr šta po njoj treba kupiti za te prve nedelje kući za bebu a šta je nepotrebno bacanje para, šta je praktičnije itd.Ma to je samo valjda 10% svega što će biti...Zato i kažem, kako neko ako može da ide prosto neće jer smatra da to njemu ne treba.

Ja sam išla sa prvim sinom i htela sam i sa drugim, ali sam radila do poslednjeg dana pa nisam mogla da stignem od posla. I što ne dođeš na DiP da se družiš tamo sa ostalim novopečenim mamama i bivšim trudnicama? Te teme su tamo uvek aktuelne.