Dobro došli u forum "Pozorište"!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Staroj plejadi glumaca svaka cast.
Vreme u kome su oni stasavali bilo je neko sasvim drugo od ovog danasnjeg.
Mladim glumcima je danas daleko teze, jer je kod nas kao u svim oblastima tako i u oblasti glume prisutan MONOPOL mocnika.
Tako u filmovima i TV serijama gledamo jedne te iste glumce.
Nesto je bolja situacija u pozoristima, mada ni tu za mlade glumce ne cvetaju ruze.
Sa druge strane produkcija je i u kinematografiji i na TV i u pozoristima mnogo manja nego u starim dobrim vremenima.
Para nema.
Ipak, dobrih mladih glumaca ima.
Na primer, NIKOLA RAKOCEVIC.
Medjutim, on vec ima 30 godina i ne mozemo ga smatrati bas mladim glumcem. No bez obzira, ODLICAN JE.
Neko ko je u poslednje vreme skrenuo paznju na sebe, a bas je mlad, tek zavrsio fakultet, je MILAN MARIC (decko koji obecava).

Ових дана не престаје моја импресионираност овим човеком. Није било прилике да га пуно гледам у позоришту, али сам слушао утиске људе који су имали прилике да га гледају у делима Достојевског, Чехова, Његоша и Шекспира. Сада је могуће гледати га у серији,,Срећни људи'', у улози која је, по мом мишљењу, премала за његове могућности. Дели ли још неко слично мишљење као и ја и да ли је имао прилике да га гледа уживо?

Beogradska premijera plesne predstave "Prokleta avlija" 02. Oktobar. 2014. godine
Beogradska premijera plesne predstave "Prokleta avlija", po motivima romana Ive Andrića, biće izvedena večeras na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, gde će biti i repriza 10. oktobra.2014
Predstava je naišla na veoma dobar prijem publike i kritike na premijeri održanoj letos u Budvi.

Producent je Nacionalna fondacija za igru (NFI), a koproducenti su NP i festival Grad Teatar iz Budve.
Koncept, režiju i scenografiju uradio je Nebojša Bradić, kompozitor je Zoran Erić, koreograf umetnica iz Izraela Dana Rutenberg, a asistent koreografa Marija Janković Šehović.

Predstavu izvode igrači Baleta NP, Pozorišta na Terazijama i slobodni umetnici Milica Jević, Nikola Tomašević, Tijana Šebez, Čedomir Radonjić, Nebojša Gromilić, Nemanja Naumoski, Luka Lukić i Igor Naumoski. Svi su u programu potpisani i kao izvođači i kao kreatori.

Realizaciju su pomogli Ministarstvo kulture Srbije, Grad Beograd, ambasada Izraela i Banka Inteza.( izvor Tanjug )
Prokleta_avlija_balet.jpg

Ljubomir Bandović... Izuzetno antipatična osoba, u svakoj ulozi igra nekog gangstera, siledžiju, grubijana... Počev od uloge muža nasilnika kojeg ubija Nada Šargin u "Neko me ipak čeka" i u "Sutra ujutru" gde maltretira Radmilu Tomović i scena u kojoj je naziva droljom..

Potom Radmila Živković od glumica... Ne znam zašto, jeste ona velika glumica, ali meni jako ide na živce, imam osećaj da je jako umišljena i uzfignuta i uvek glumi neke nadrndane oštrokondže....

On jeste ok. Ali samo ok. U poredjenju sa onim Ivanom Bosiljcicem on je jos i super.

došao je i taj dan kad mogu da se složim sa kolegom Cickom..
jeste,ubjedljivo jedan od najnetelentovanijih glumaca u Srbiji...ali jbg ima ih mnogo,očigledno je da imaju jaka poznanstva,u skoro svakoj usranoj seriji ili filmu,vrti se 30-ak ljudi...uglavnom bez dara...

- - - - - - - - - -

najnetAlentovaniijih-mnogo zaebana riječ

- - - - - - - - - -

opet dva "i"
aaaa

Eee ovako imam 18 godina i zeleo bih da upisem FDU. Ali ne znam da li je to moguce jer imam "francusko R". Ako neko zna vise o uslovima za prijem neka podeli sa nama? Hvala unapred :D

Primaju i glumce s tom govornom manom ukoliko pokažu talenat i znam da su neki, poput Marinka MAdžgalja, ispravili tu manu upravo na studijama.
Mada, uvek možeš da nađeš logopeda i uplatiš nekoliko termina...Nije jeftino, ali znam da za 4-5 termina ljudi to savladaju.

Bez svoje zgrade, Opera je "pastorče", te je nemoguće praviti aktivan i atraktivan repertoar.
O gradnji Opere priča se decenijama.
Istorijska prilika da se to reši propuštena je nedavno.
Zgrada "Jugodrva" pored Narodnog pozorišta postaće (još jedan) hotel u ovom delu grada.
Tu zgradu je, kada se već adaptira, trebalo adaptirati u Operu, i zbog lokacije, i zbog povezivanja podzemnim hodnikom s radionicom Narodnog pozorišta, i zbog mnogih drugih stvari.
I projektant zgrade "Jugodrvo", naš veliki arhitekta Mihailo Mitrović, predlagao je takvo rešenje, i ponudio da besplatno "preimenuje" svoj rad, da zgradu preprojektuje.
Nove takve prilike dugo neće biti.

SALE, U PRAVU SI!!!

- - - - - - - - - -

Opera se SLUŠA !! Dakle, odeš u Narodno i s l u š a š operu.......OK?

- - - - - - - - - -

Petre, slažem se sa tobom, rekla bih da takve prilike više nikada neće biti......Pozz

- - - - - - - - - -

Draga Karen, ogromno hvala za koncert Marije Kalas.... POštovanje

Eee ovako imam 18 godina i zeleo bih da upisem FDU. Ali ne znam da li je to moguce jer imam "francusko R". Ako neko zna vise o uslovima za prijem neka podeli sa nama? Hvala unapred :D

Ako je Andrija Milošević glumac, mogu biti svi vala...
Na kraju krajeva slušajući naše glumce mislim da to nije bitno ukoliko imaš talenta, a neki kažu i veze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back