DOBRE SVEKRVE

ovdje već dugo imamo neiscrpnu temu o svekrvama, na kojoj svi samo kukaju na svoje svekrve. a hajmo da cujemo, ima li neko da je zadovoljan sa svojom svekrvom, pa da počnemo taku temu. pa da i one koje nisu zadovljne sa svojom svekrvom mozda ovdje pokupe koje savjet, kako postupati sa njima i da njihove budu bolje.

Moj muz je jednom rekao da bi moja mama bila idealna svekrva, ali *******, nije svekrva nego tasta. Ne mogu jos uvek da skontam sta je zeleo da kaze i iz kakve ju je perspektive skontao kao svekrvu, ali je ona to prihvatila kao kompliment jer je njihov odnos bio savrsen.

Moj muz je jednom rekao da bi moja mama bila idealna svekrva, ali *******, nije svekrva nego tasta. Ne mogu jos uvek da skontam sta je zeleo da kaze i iz kakve ju je perspektive skontao kao svekrvu, ali je ona to prihvatila kao kompliment jer je njihov odnos bio savrsen.

Moj dan danji, posle dvadeset i jedne godine braka tvrdi da ce se, u slucaju razvoda vratiti svojoj tasti!!!:hahaha::hahaha:

U svakom slucaju, lepo je sto su ti se mama i muz slagali, nadam se da je mama sada uz tebe posto ti je jako potrebna.:cmok:

Moj dan danji, posle dvadeset i jedne godine braka tvrdi da ce se, u slucaju razvoda vratiti svojoj tasti!!!:hahaha::hahaha:

U svakom slucaju, lepo je sto su ti se mama i muz slagali, nadam se da je mama sada uz tebe posto ti je jako potrebna.:cmok:

Zivele taste, dole svekrve. Pa cak je i moja svekrva odlicna tasta. Da sam na mestu njenog zeta ne bih imala zamerki.

Zivele taste, dole svekrve. Pa cak je i moja svekrva odlicna tasta. Da sam na mestu njenog zeta ne bih imala zamerki.

E, znas onaj stari vic kad se sretnu dve kone posle dugo godina pa jedna pita drugu kako su joj deca?
A ova ce na to:
"Joj, sta da ti kazem, sin mi se nacisto upropastio! Nasao neku ostrokondju, sve mu pare pokupi, sve ona mora po svome, a onaj moj, kukavac, sve joj popusta i jos joj svako jutro kafu u krevet donosi! Ma uzas jedan!"

"E, bas mi je zao, a bio je tako fin deckic. Mnogo si ti to strogo drzala - da je neki mangup ne bi mogla tako. Nego, ne rece mi, a kako ti je cerka?"

"Jao, ona se divno udala! Zet mi je pravo sunce. Sve joj pare donosi, ona o svemu odlucuje, on nista ne radi dok nju za savet ne pita i jos joj, sunce, svako jutro skuva kafu i donese u krevet!"

:whistling::whistling::whistling::whistling::whistling:

E to ti je tipicna dobra tasta a losa svekrva...:D

Vidis nisam ni znala da je ta kontradikcija vec uvrshtena u vic. Ja mislila da sam je otkrila ko toplu vodu. Da mi nije ove zivotne tragedije, jedva bih cekala da joj ispricam (svekrvi) pa da se preslisava. Ako ga ukapira onakva.

E, znas onaj stari vic kad se sretnu dve kone posle dugo godina pa jedna pita drugu kako su joj deca?
A ova ce na to:
"Joj, sta da ti kazem, sin mi se nacisto upropastio! Nasao neku ostrokondju, sve mu pare pokupi, sve ona mora po svome, a onaj moj, kukavac, sve joj popusta i jos joj svako jutro kafu u krevet donosi! Ma uzas jedan!"

"E, bas mi je zao, a bio je tako fin deckic. Mnogo si ti to strogo drzala - da je neki mangup ne bi mogla tako. Nego, ne rece mi, a kako ti je cerka?"

"Jao, ona se divno udala! Zet mi je pravo sunce. Sve joj pare donosi, ona o svemu odlucuje, on nista ne radi dok nju za savet ne pita i jos joj, sunce, svako jutro skuva kafu i donese u krevet!"

:whistling::whistling::whistling::whistling::whistling:

E to ti je tipicna dobra tasta a losa svekrva...:D

Udala se moja komšinica u drugi grad i kad se porodila njena majka stalno trčkarala kod nje da joj pomogne! Pet dana žena kod ćerke, dva dana kući! Prošlo neko vreme, sin se oženio i dobio dete, a ona opet trči kod ćerke!
Pita je moja mama jednom da li pomaže snaji, a ova će:
- Ma, ne , ona je strašna, sve sama radi!!! :dash:

Udala se moja komšinica u drugi grad i kad se porodila njena majka stalno trčkarala kod nje da joj pomogne! Pet dana žena kod ćerke, dva dana kući! Prošlo neko vreme, sin se oženio i dobio dete, a ona opet trči kod ćerke!

Hahahahah... :mrgreen:

:klap::klap::klap::klap:
Eto ti, uzivo!

Vidis @Jeko da tvoja nije jedina...:super:

Mnogo bih volela da mogu da shvatim taj fenomen, žene koje su inače jako dobre majke,
požrtvovane, fine prema okruženju, postanu mnogo loše svekrve :???: :confused:
Nekako ne mogu da poverujem da su snajke koje dođu u njihovu kuću TOLIKO loše da one
moraju da postanu Godzile.
Čitam svašta na onoj drugj neiscrpnoj temi pa me jeza podilazi. Vidim da ima i drugačijeg, Bogu hvala.

Mnogo bih volela da mogu da shvatim taj fenomen, žene koje su inače jako dobre majke,
požrtvovane, fine prema okruženju, postanu mnogo loše svekrve :???: :confused:
Nekako ne mogu da poverujem da su snajke koje dođu u njihovu kuću TOLIKO loše da one
moraju da postanu Godzile.
Čitam svašta na onoj drugj neiscrpnoj temi pa me jeza podilazi. Vidim da ima i drugačijeg, Bogu hvala.

Imas i suprotnih slucajeva! Gde losa majka bude dobra Sveki... ali nekako to zavisi od raznih faktora, nemam pojma. Npr moja draga Sveki ima 2 sina, nikad cerku nije imala pa nije navikla na neke stvari... prva Snajka koja joj je dosla u kucu je super zena, ali ne voli da pokazuje emocije mnogo, imala je los odnos sa svojom majkom pa ne voli da se zblizava ni sa kim... elem iako sam i ja imala los odnos sa svojom majkom, ja sam se bas vezala za Sveki i obozavam da joj pomazem, da kuvamo zajedno, da je mazim, ceskam, izmasiram a ona meni isto tako + mi pravi razne djakonije! :D sad kad sam vec skoro pola godine ovde u Kini vidim otudjila se opet malo od mene, vise nije onako prisna... :sad2: valjda je zaboravila kako je bilo dok sam bila tu pored nje a i da joj ne bismo previse nedostajali mozda je i bolje da zaboravi... eh kako jedva cekam opet da dodjem kod nje i da me mazi i pazi... jer znam da bi ona bila super mama i zenskoj deci i znam da je super baka!!! :mrgreen: :heart:

To si u pravu, svega ima... Nekako, grozno je kad ljudi moraju da troše snagu i pozitivne emocije
na nekakve svađe i prepucavanja... Nadam se da će one žene koje imaju sinove i postuju ovde
da budu dobre svekrve jednog dana ;)

Evo moja sveki je taj primer. Ostavila je mm kad je imao dve godine, udavala se još dva puta i još tri sina rodila i nije baš puno mislila na njega dok se nije razvela i od trećeg muža. E sad kad joj treba izdržavanje za to dvoje maloletne dece onda je super mama, i još bolja svekrva.

Ali džabe. Mislim ni jedna žena koja ostavi jedno dete, pa potom i drugo (mm je imao sreće da ga odgaji super baka, koja je žena zmaj, ali dever baš i nije imao puno sreće) ne zavredjuje moje poštovanje.
Mogu da popijem kafu sa njom i budem fina kao što jesam :mrgreen: ali nikad je neću poštovati a prema tome ni voleti.

E tu si u pavu Berta. Mislim, to je baš drastično. Ne mogu sebi zamisliti, da ostavim svoje dijete zbog nekog tamo muškaraca, kome možda ne odgovara što imam dijete. Ma nijedno muško ovog svijeta nije vrijedno mog djeteta, pa sve da je sulatn i da mu k...rac od zlata. A eto vidiš, uspostavilo se, da i ti njeni muževi nisu vrijedni dijetea, čim ih je izmjenjala, a na kraju se opet vratila sinovima. Neznam, svaka njima čast, kad mogu sa tom ženom više i riječi progovoriti, a da ne pričam, da takve ženu mogu i pomisliti na to, da ih snaja poštuje , a kamoli voli.

Back