dobili ste putovanje cmc- ha ha

Потсетник за Душана ЦМЦ-а...:mrgreen:

Ne razumem kakav potsetnik.
Evo šta piše o nama bna YUTINOM sajtu:

http://www.yuta.rs/sr/yuta/member.asp?id=410&clause=1

A što se tiče druge firme i osnivačkog uloga, kakve to sad veze ima sa bilo čim. Hotel vredi preko 2 miliona evra.
Isto važi i za zaposlene. Ponavljam, 120 stalno zaposlenih imamo u CMC-u, u Clubu Satelit i u kancelarijama u Makedoniji i Bugarskoj.
Za sve one koji ne znaju, Bugarska je u EU.
Ljudi, dođite i putujte sa nama, nemojte više da budete u paranoji. Ovde treba da se priča o lepim stvarima, uspomenama sa putovanja, zanimljivostima koje treba videti...

Šarena laža za sve naivne, koji se tek opasulje kad odu na tu "čuvenu" prezentaciju i kad dođe trenutak da im ponude kupovinu "zvezdica" ili čega već! Ali dobro, ti si dobila svoja Kanarska ostrva, pa imaš razloga da ih ovako perfidno reklamiraš. :thumbdown:
upravo se o tome i radi, lepo si to zapazio. onaj ko dobije sta je zeleo prica lepo o njima, onaj ko ne dobije - taj ih kudi, i tako sve u krug.
srpska posla. :manikir:
p.s. boze sta sam sve ovde procitala :dash:
ova tema je bas za ubijanje dosade, moracu cesce da se ukljucim :rotf:

Imam ja pitanje za PR-ove CMC-a (recimo Dusana) da mi odgovore na pitanje:
"Zasto moram da Vam ostavim depozit od 200 evra da bih realizovao vaucer za poklon putovanje?"
Bio na prezentaciji, izdrzao skoro 4 sata, zbunio se totalno napadom i cinjenicom da mi nesto prezentuju i nude ali ne kazu koliko kosta, sto mi nude nesto sad i odmah, nadgledaju iz coska dok pitam zenu da li je i njoj cudno to sto nas teraju da odmah damo pare i gledaju k'o bednika kad saopstim da necu uzeti to sto nude sad i odmah i sad hocu da naplatim to mucenje time sto hocu da idem na poklonjeno mi putovanje, pa makar me put kostao koliko i mesec dana boravka na tenerifama o mom trosku. Otisao u Nevesinjsku i rekose mi da moram da popunim neku anketu (????? jos mucenja!!!!) i da dam 200 evra kao depozit!?!? To se vraca kad se vratim sa putovanja i ne vraca ako ne odem na putovanje???
Da li oni, kad kupe prijatelju knjigu kao poklon, traze 200 evra kao depozit koji ce vratiti kad ovaj procita knjigu? Je l' to poklon? Smeli se dobiti jabuka na poklon i biti bahat toliko da se ista en pojede? Sta ako ja odem tamo i ispadne da se ljusti malter i da su vlazni i budjavi zidovi, pa ja resim da, kad sam vec puk'o pare za avion, paltim 250 evra u nekom drugom hotelu i time izbegnem astatican napad? Sta onda? Ovi iz CMC-a ce da zadrze mojih 200 evra?

Da ne duzim... prosle godine smo dobili nagradu, u maju smo je iskoristili... Ne znam da li je zato sto smo izmedju ostalog i uplatili 10 nedelja, ali je sam proces koriscenja nagrade, od trazenja termina, preko odobravanja termina pa do dobijanja vaucera bio bolji nego preko agencija gde redovno placas...

Dobili smo zeljeni termin i otisli... smestaj je odlican, uvek vas zabace u neke zabacenije sobe u kompleksu ali sve vrlo prostrano , novo, sa kuhinjom, kupatilom, dnevnom , spavacom sobom, a mi smo u apartmanu imali i saunu i djakuzi...Sve u svemu odlicno. ...

Atmosfera u kompleksu i ostali gosti...prilicno zalosna,...sve su ili ljudi koji tu dolaze celog zivota ili gomila slucajno navatanih budala koja je resila da iskoristi nesto besplatno ( medju kojima sam i ja ) - nekako sirotinjska atmosfera.

Da pojasnim nesto sto su pitali CMC-ovce a meni je jasno nakon svega

300 e depozit kad dodjete traze kako biste osigurali da se nesto ne osteti , unisti i slicno, to je uobicajena praksa u apartmanima na zapadu, mi smo se navikli na grcku gde toga nema.

200 e depozit nije ako ne otputujes , nego je deo od onih prvih 300 koji ce zadrzati ako ne ostanes svih sedam dana. Jeste glupo, ali ideja i cela prica je da te opuste , da se sjajno provedes i da pozelis da stalno tako putujes. Ukoliko ne ostanes 7 dana njihova investicija u tebe je propala pa zato zele da ti je i naplate...

Najveca mana svega je sto vas i tamo i ceka jos jedna prezentacija za koju Vam kazu da ce trajati samo 2h a traje isto 4h isto kao i ona u beogradu. Namerno je zakazu na pola kad ste vec dosta videli. Najsmesnije je sto svako jutro u 10h novih 20 zrtava na recepciji sedi sa njihovim promoterima po istom principu kao u beogradu. Prezentacija se sastoji iz tri dela....
- upoznavanje na recepciji i opustanje uz pricu o tome gde biste voleli i gde ste putovali
- obilazak nekih boljih smestaja od tog u kome ste
- predstavljanje proizvoda
- ubedjivanje od strane menadzera

Proizvod je : dozivotni time sharing

Prednost : mogucnost da ako ste uplatili vec neke nedelje mozete da doplatite do ove nove ponude... ponude su od 20 hiljada eura pa navise za 1 nedelju godisnje dozivotno na tenerifama!!!

Zakljucak:
- nije prevara
- isplati se odslusati dve prezentacije od po 4h i letovati 7 dana za dz
- smestaj odlican, tenerife odlicne
- osim sa ispranim promoterima komunikacija sa cmc agencijom bila vrhunska

Misljenje o samoj ponudi:
- Mislim da se ove nedelje i isplate, pogotovo manji paketi s obzirom da su manji iznosi od oko 1500 - 2500
- Sve iznad 10000 e se NE ISPLATI i koliko god da vas ubedjuju glupo je da prihvatite...
( Razlog je suvise ubedljiv da bih ga iznosio na forumu jer vise nista ne bi prodali )

U Svakom slucaju : NIJE PREVARA!!! ali pazljivo da li vam i sta treba

Mislim da se paketi sa nedeljama koje se nude u beogradu isplate, a dozivotni koji se nudi kasnije se ne isplati

Pozdrav i slobodno idite i ne sumnjajte u depozite i ne trazite gresku... jedina greska i neminovnost su prezentacije, a nagradno putovanje stvarno postoji i tenerife su prelepe !!!

Da pojasnim nesto sto su pitali CMC-ovce a meni je jasno nakon svega
'Ajde.
300 e depozit kad dodjete traze kako biste osigurali da se nesto ne osteti , unisti i slicno, to je uobicajena praksa u apartmanima na zapadu, mi smo se navikli na grcku gde toga nema.
To je OK. Dodjes u hotel i das im depozit od 300 evra koji ce ti vratiti ako ne ostetis NJIHOVU imovinu.
200 e depozit nije ako ne otputujes , nego je deo od onih prvih 300 koji ce zadrzati ako ne ostanes svih sedam dana.
Cekaj, za odstetu ili za neostajanje sedam dana? Za imovinu hotela ili CMC-a? Ako je situacija "kazu za odstetu a to zapravo znaci ako ne ostanes svih sedam dana" onda i "vracamo" moze da znaci "ne vracamo". A sta ako ja odem na izlet , da obidjem ostrvo, izgubim se i ne budem ceo jedan dan u hotelu, onda mi ne vrate 200 evra? A sto oni sumnjaju da ja necu da ostanem svih sedam dana u hotelu, odakle im pretpostavka da necu? Misle da ja volim tako da se cekiram u super hotel i posto je sve extra, onda menjam hotel i trazim neki manje extra i sa mnom takvim hoce saradnju? Ili hotelu nesto ne fali pa oni hoce da se obezbede da cu ja u takvom hotelu ostati jer mi je dupe zinulo za tih 200 evra?
A sta ako kupim ja tih 50 nebeskih tela i resim da iskoristim negde sedam dana. hocu li da platim 11000 evra plus dvesta za slkucaj da ne ostetim sedmicu u vlasnistvu namestaja hotela cmc-a? izvinjavam se pomesalo mi se sad da li je odsteta za hotel ili da ne izlazim iz hotela. A sta ako igram monopol i imam karticu za slobodan izlazak iz zatvora?
Do bola! Ali nije to problem, ima mnogo glupih stvari, vec sto oni takvim insistiranjem da ja sudelujem (i to pevajuci od srece) meni govore u lice da sam ja glup!!! To je vec uvreda! Dakle,mnogi su pokusavali da me (kao i mnoge druge) izvacare, ali mi bar nisu govorili da sam glup, vec se trude da smisle stobolju foru za zajeb.
ali ideja i cela prica je da te opuste , da se sjajno provedes i da pozelis da stalno tako putujes.
A ja mucenik cuo da sam dobio POKLON putovanje BEZ ikakvih obaveza. Vreme mi je za usnog lekara i minimum slusni aparat. Cek', pa ja sam to i procitao, znaci i za ocnog. Ups! i moja zena je isto cula i procitala, znaci i ona je za konzilijum. Ma bre, pola ovog foruma i ko zna koliko onih koje je mrzelo da pisu ili ne koriste net (za ovo ili uopste).
i da pozelis da stalno tako putujes.
E vidis, ja bas volim da eksperimentisem. I mislim da nisam sam. Reklo mi par riba da i one vole. i lepo nam. Kad je stalno isto malo dosadi! Kakav sam ja to covek, ne bih stalno da s eodmaram na isti nacin, nekad bih i da promenim? Nastran? Ne odgovaraj, ovo je retoricko pitanje!
Ukoliko ne ostanes 7 dana njihova investicija u tebe je propala pa zato zele da ti je i naplate...
Koja investicija? Ja sad pogledah u recnik da vidim gde se investicija krije pod pojmom "poklon" i ne nnadjoh je. proverih i "dar" i "putovanje". "bez ikakvih obaveza" nisam proveravao, verovatno se tu krije.
zele da ti je i naplate...
Zele, zele. Kad vec toliko vole da lazu za pare sto ne osnuju stranku (CMC je bas lepo ime za stranku, vecina ima po tri slova) pa da covek zna s kim ima posla?
Najveca mana svega je sto vas
lazu i ocekuju da to progutate i kazete da je bas slatko!!!
Najveca mana svega je sto vas i tamo i ceka jos jedna prezentacija za koju Vam kazu da ce trajati samo 2h a traje isto 4h isto kao i ona u beogradu.
Opet? I ja cu opet da kazem da sam cuo da je JEDINA obaveza ona prezentacija posle koje se dobije vaucer, a ne neka dodatna anketa u agenciji i prezentacija na Tenerifima. O dvesta evra da ne pricam.
U Svakom slucaju : NIJE PREVARA!!! ali pazljivo da li vam i sta treba
U Svakom slucaju : JESTE PREVARA!!! i tako nesto vam sigurno ne treba- da vam uzmu pare i istovremeno podjebavaju i smaraju.
Zakljucak:
- nije prevara
- isplati se odslusati dve prezentacije od po 4h i letovati 7 dana za dz
- smestaj odlican, tenerife odlicne
- osim sa ispranim promoterima komunikacija sa cmc agencijom bila vrhunska
Moja zakljucak je:
-Jeste prevara jer lazu. Kad mi neko kaze da nemam ikakave obaveze i da sam dobio poklon, ja, kao i ostatak sveta, za razliku od CMC-ovca,mislimo da nemamo obavezu i da smo dobili poklon.
-Kad mi neko kaze da imam poklon,a onda me uslovljava i smara raznim stvarima na putu do ostvarenja tog poklona, onda on NECE da ja iskoristim taj poklon, tj,nije mi dao poklon. Kad mi neko pruzi poklon i onda povuce ruku kad ja svojom krenem ka poklonu, odmakne se korak unazad i ponovi celu stvar (pruzi ruku, povuce je i odmakne se) i tako nebrojeno puta, ja tvrdim d ame NAVLACi i da uopste nema nameru da mi da taj poklon.
-kad bi spisak tih uslova bio konacan i kad bi se unapred znalo cime sve oni (bezuslovno) uslovljavaju,mozda bih i imao misljenje da li seisplati ili ne, ovako...

Obecanje: Svima koje znam i mnogima koje sretnem u prolazu cu da blatim tu agenciju koliko god moguoni imaju promociju dnevno sa po dvadesetak ljudi. Ja cu da pisem po forumima, pricam na slavama i po rodjendanima kako postoje neki prevaranti CMC i kako treba da ih se klone ko zle pare i da se pomere s mesta i da pljunu tri puta (po CMC-u) kad god se CMC pomene ili pojavi. Ako su oni na Yuti ili vutri ili cemu jos, onda je time ta juta diskreditovana.
Bar cu to da radim dok me bes drzi, a to ce verovatno biti dok ne odem na odmor na koji idem ali NE preko cmc-a!
P.S. KOliko je sedam nocenja bez klope na Tenerifama kad ne ides prekoCMC-a?
Kazu da to nije toliko skupo i d aje jeftinije od Grcke, ako se izuzme put do tamo.

Poslednja izmena:
Laž je IZ SAMOG POČETKA, i to mi smeta, i vređa, jer sebe ne smatram budalom.

Kao kada bih ja sada dao oglas da besplatno opravljam cipele, a kada dođete kod mene, onda vam objasnim da to važi samo petkom...da to važi samo za Timberland modele.....

LAŽU KAO PSI ! pitam se samo da li imaju roditelje, i ko ih je tome naučio ....

Tema večna kao borba dobra i zla, razuma i ludosti i čovekove težnje da dodje do para na lak način na račun lakomislenih. Da li je legalno to što rade - verovatno jeste. Da li je fer koristiti napredne psihološke metode na ljudima da kupe nešto što teško ili uopšte ne mogu da iskoriste - nije, ali i to je neki biznis. Dok je god lakomislenih snobova biće i CMC-ova. Ali i Jerotija i drugih.

Obecanje: Svima koje znam i mnogima koje sretnem u prolazu cu da blatim tu agenciju koliko god moguoni imaju promociju dnevno sa po dvadesetak ljudi. Ja cu da pisem po forumima, pricam na slavama i po rodjendanima kako postoje neki prevaranti CMC i kako treba da ih se klone ko zle pare i da se pomere s mesta i da pljunu tri puta (po CMC-u) kad god se CMC pomene ili pojavi.
То није блаћење. То је корисна информација за све лакомислене. :D

Citam vec pola sata ovu temu.. morala sam da se registrujem da bih ostavila komentar...
Mislim da su se do sada pominjale "usluge" cmc-a... ali ne i sami radnici... npr. zashto su tako neljubazni i agresivni?!
E pa, ja cu vam lepo to objasniti, zato shto sam i sama ishla na razgovor za taj posao i uspela da izdrzim par dana na "obuci"...
Pre par godina.. naletim na oglas da traze radnike u turistickoj ageniciji... tad sam prvi put cula za cmc... Bili su ljubazni kad sam dosla... dobila sam test da popunjavam u kojem je najzanimljiviji deo sa pitanjem... "Da li biste, kada bi vam agencija ponudila, radili za fixnih 10000din. ili da nemate fixni deo i radite samo za procenat? (naravno, njima odgovara da zaokruzim drugi odgovor) Gde sam ja zaokruzila i jedno i drugo... hehehhe tad mi je vec bilo jasno koliko je sati:)
Onda je krenula obuka koja se sastoji iz toga da treba samo da smaram ljude sa nekim brosurama, da vrtim te slike i da mlatim praznu slamu... a pritom nemam pojma ni o cemu...
E onda upada gosn menadzer sa ruzicastom pricom, kako je sve bajno super divno.. i da kosta samo toliko i toliko...
Pa su me ucili kodeksu ponasanja i oblacenja.... nista napadno, mrvica sminke, ne smem da imam prekrstene ruke, i ne smem da se obracam muskarcu vec uvek zeni i samo zeni... bla bla bla
Tako da, moj zakljucak je da... i te devojke koje su neljubazne i agresivne su u stvari.. bez iskustva... stavljene prvi put da rade taj posao... zbunjene... i trude se da se kao izbore da budu najbolje u tome.... sigurna sam da od osnivanja mozda ima 20 stalnih ljudi... ostatak, bar ja imam taj utisak... se menja svake nedelje...

Toliko od mene...
Poz! :brus:

Depozit od 200 EUR u dinarskoj protivvrednosti ostavlja se prilikom
rezervacije "poklon putovanja", a kada se putovanje rezervise, kada
putnici izvade vize, i kada kupe avio-karte (u sopstvenoj
organizaciji-mogu ih kupiti gde god zele) DEPOZIT SE VRACA PRE ODLASKA NA
PUTOVANJE. Apsolutna je neistina, kao sto neko ovde rece, da se "depozit
vraca po povratku sa putovanja" a u to su uvereni i svi oni koji su
koristili poklon putovanje.

Zasto se ostavlja ovaj depozit prilikom rezervacije putovanja? U bilo
kojoj turistickoj agenciji, ako se putovanje otkaze od strane putnika, pre
odlaska na putovanje, onda turisticka agencija zadrzava odredjeni deo
uplacenog novca(u zavisnosti od koliko dana pre putovanje je otkazan
aranzman od strane putnika i u skladu sa Opstim uslovima putovanja
agencije). Ako bi neko otkazao CMC poklon putovanje, pre samog termina
putovanja, agencija CMC nije zasticena i nema mogucnost da zadrzi deo
uplacenog novca. Zasto? ZATO STO JE PUTNIK DOBIO PUTOVANJE BESPLATNO! Ovo
je jedini razlog zasto se ostavlja depozit, a ako je neko izvadio vize za
putovanje, kupio avio-karte, smatramo da ce takav klijent zaista putovati
- i depozit mu se se vraca u celosti pre polaska na putovanje.

Ovo je jako bitno za ozbiljno poslovanje i ozbiljnu poslovnu saradnju
CMC-a sa inostranim partnerima. Ako imamo u vidu kakve komentare
ostavljaju ljudi koji nisu ni putovali nikada na ovakav nacin, veliki je
broj onih koji bi hteli da im se izvrsi rezervacija, da prave probleme, a
onda da kazu "mi ustvari necemo ni da putujemo - malo smo se salili".

Svako ko je ikada dobio poklon putovanje od firme CMC, i zeleo da ga
koristi - iskoristio ga je. I to su jedine merodavne osobe za bilo kakvo
dalje komentarisanje.

Sto dalje od njih i nece vas boleti glava!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ima toliko ozbiljnih i proverenih agencija da nema potrebe da se upustate u bilo kakvu avanturu sa pomenutom agencijom.
Ovo govorim iz vlastitog iskustva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008 godine sam kod njih uplatio aranzman za grcku.Putovanje je bilo planirano za pocetak avgusta a ja sam aranzman (apartman) uplatio u junu-2 meseca ranije.I sve je bilo uredu do 10 dana pred put kad su mi neznalice i nazovi tyristicki radnici iz ove agencije javili da su neznam cijom greskom svi apartmani prebukirani i da od mog letovanja nema nista..............te sam ostavljen 10 dana pred put da se sam snalazim za novi smestaj a dobro se zna da je u tako kratkon periodu i u jeku sezone nemoguce naci pristojan smestaj za porodicu sa malim detetom............
ZATO STO DALJE TO BOLJE------------NIKAD VISE cmc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naravno ovi vrsni turisticki radici su mislili da su ispunili svoj deo dogovora tako sto su nam vratili novac pa smo valjda trebali biti prezadovoljni sto smo dobili svoj novac nazad a na pomenu obestecenja(zakon o turizmu) su se samo nasmejali.Naravno nismo stvarno mislili da nam vrate vise nego sto smo dali nego smo zeleli da vidimo koliko su ozbiljna agencija i koliko se postuje zakon o turizmu.:dash::dash::dash::dash::dash:

Poslednja izmena:
Sto dalje od njih i nece vas boleti glava!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ima toliko ozbiljnih i proverenih agencija da nema potrebe da se upustate u bilo kakvu avanturu sa pomenutom agencijom.
Ovo govorim iz vlastitog iskustva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008 godine sam kod njih uplatio aranzman za grcku.Putovanje je bilo planirano za pocetak avgusta a ja sam aranzman (apartman) uplatio u junu-2 meseca ranije.I sve je bilo uredu do 10 dana pred put kad su mi neznalice i nazovi tyristicki radnici iz ove agencije javili da su neznam cijom greskom svi apartmani prebukirani i da od mog letovanja nema nista..............te sam ostavljen 10 dana pred put da se sam snalazim za novi smestaj a dobro se zna da je u tako kratkon periodu i u jeku sezone nemoguce naci pristojan smestaj za porodicu sa malim detetom............
ZATO STO DALJE TO BOLJE------------NIKAD VISE cmc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naravno ovi vrsni turisticki radici su mislili da su ispunili svoj deo dogovora tako sto su nam vratili novac pa smo valjda trebali biti prezadovoljni sto smo dobili svoj novac nazad a na pomenu obestecenja(zakon o turizmu) su se samo nasmejali.Naravno nismo stvarno mislili da nam vrate vise nego sto smo dali nego smo zeleli da vidimo koliko su ozbiljna agencija i koliko se postuje zakon o turizmu.:dash::dash::dash::dash::dash:

Po zakonu o turizmu svaka agencija može otkazati određeni turistički aranžman.
možete proveriti programe putovanja i opšte uslove putovanja drugih renomiranih agencija u kojima se navode uslovi otkaza putovanja.
Što se tiče vraćenog novca to baš nisam razumeo, jer je Vama novac vraćen. I to je po zakonu.

Po zakonu o turizmu svaka agencija može otkazati određeni turistički aranžman.
možete proveriti programe putovanja i opšte uslove putovanja drugih renomiranih agencija u kojima se navode uslovi otkaza putovanja.
Što se tiče vraćenog novca to baš nisam razumeo, jer je Vama novac vraćen. I to je po zakonu.

"Postovani":hahaha1:Dusane
Vi kaao i vasi zaposleni (Gosp.Bane end Co.) pricate prazne price!!!!!
Naravno da svaka agencija ima pravo otkaza aranzmana usled odredjenih okolnosti-manjak putnika,okolnosti na koje agencija ne moze da utice......itd...ALI ovde se dragi moj kolega radi o individualnom aranzmanu za vilu X da ne pravim reklamu) u Polihronu.Aranzman je uplacen u celosti 2 meseca pre pocetka putovanja a obavesten zam 10 dana pred put da u vili X nema mesta zbog prebukiranosti pa se pitam kako je to moguce da je bilo mesta kad sam uplatio a onda se odjednom prebukiralo.Vasi zaposleni nisu imali odgovor na ovo pitanje............Sto se tice para naravno da su vracene ali ja dragi kolega nisam hteo svoje pare nego svoj aparman..........i sta ja da radim sa tim parama 10 dana pred put? Naravno posto je greska bila vasa vi ste po zakonu bili duzni da mi ponudite smesta iste kategorije a ako ne uspete onda smestaj vise kategorije nasta su se vasi zaposleni samo nasmejali.Naravno bilo je tu jos PREGRST dela zbog kojih sam sa prijavom inspekciji mogao da pomognem ostalim naivnim putnicima i jako mi je zao sto nisam ,mada vasa dokumenta jos uvek cuvan.Kao na primer vasu dokumentaciju koju ste mi spremili za grcku vizu.Umesto vaucera za Vilu X koju sam platio vi ste mi dali vaucer za hotel Kriopigi Beach-a to je naravno bilo lazno pozivno pismo,pa cak ste mi dali i potvrdu da ste od mene umesto stvarne sume od 65000 koliko je kostao aparman uzeli cak 120000 tako da sam ja mogao da se vratim sa inspekcijom i da umesto svojih 65000 zahtevem da se vrate tih 120000...........ima jos mnogo toga ali svarno nemam snage da vam objasnjavam sve gluposti koje su uradili vasi zaposleni:dash::dash::dash:

Kad bi mi agencija 10 pred polazak otkazala putovanje, pa zadavila bih ih!!!!

A to sto se tice nagradnog putovanja, mozda i jeste tacno, ja bih rizikovala.
Ne putujemo izolovani o sveta, pa da nas neko ukrade, ponela bih normalno novac, za svaki slucaj...

Mi smo kao narod skepticni, pa ne verujemo u takve stvari, nismo navikli da nam neko nesto poklanja, nego nas na sve strane potkradaju.

"Postovani":hahaha1:Dusane
Vi kaao i vasi zaposleni (Gosp.Bane end Co.) pricate prazne price!!!!!
Naravno da svaka agencija ima pravo otkaza aranzmana usled odredjenih okolnosti-manjak putnika,okolnosti na koje agencija ne moze da utice......itd...ALI ovde se dragi moj kolega radi o individualnom aranzmanu za vilu X da ne pravim reklamu) u Polihronu.Aranzman je uplacen u celosti 2 meseca pre pocetka putovanja a obavesten zam 10 dana pred put da u vili X nema mesta zbog prebukiranosti pa se pitam kako je to moguce da je bilo mesta kad sam uplatio a onda se odjednom prebukiralo.Vasi zaposleni nisu imali odgovor na ovo pitanje............Sto se tice para naravno da su vracene ali ja dragi kolega nisam hteo svoje pare nego svoj aparman..........i sta ja da radim sa tim parama 10 dana pred put? Naravno posto je greska bila vasa vi ste po zakonu bili duzni da mi ponudite smesta iste kategorije a ako ne uspete onda smestaj vise kategorije nasta su se vasi zaposleni samo nasmejali.Naravno bilo je tu jos PREGRST dela zbog kojih sam sa prijavom inspekciji mogao da pomognem ostalim naivnim putnicima i jako mi je zao sto nisam ,mada vasa dokumenta jos uvek cuvan.Kao na primer vasu dokumentaciju koju ste mi spremili za grcku vizu.Umesto vaucera za Vilu X koju sam platio vi ste mi dali vaucer za hotel Kriopigi Beach-a to je naravno bilo lazno pozivno pismo,pa cak ste mi dali i potvrdu da ste od mene umesto stvarne sume od 65000 koliko je kostao aparman uzeli cak 120000 tako da sam ja mogao da se vratim sa inspekcijom i da umesto svojih 65000 zahtevem da se vrate tih 120000...........ima jos mnogo toga ali svarno nemam snage da vam objasnjavam sve gluposti koje su uradili vasi zaposleni:dash::dash::dash:

Poštovani gospodine,

Vi i još jedna porodica ste imali takav problem prošle sezone. Do greške je došlo zbog hotela u Grčkoj što ne umanjuje našu krivicu jer smo mi organizator putovanja...
Kada sam prvi put čuo za forum Krstarice, mislio sam da se radi upravo o ovakvim diskusijama kao što je Vaša i drago mi je da posle nekoliko meseci, konačno vidim pravi komentar, komentar nekoga ko je putovao sa nama a ne samo priče rekla-kazala...

To što ste Vi prvi koji ima realnu zamerku nam je, sa druge strane, drago jer to znači da su ljudi koji su putovali sa nama uglavnom zadovoljni a ovakav problem je statistička greška koja se dešava svim velikim organizatorima putovanja i zato se uvek trudimo da to nadoknadimo klijentu.
Ako niste, pogledajte potvrdu Yute u prilogu o zadovoljnim klijentima po pitanju poklon putovanja i plaćenih putovanja.

Stoga Vas pozivam da nas posetite u novim prostorijama u Hotelu Hyatt Regency gde smo otvorili novu poslovnicu na preko 150 kvadrata. Spremni smo da Vam organizujemo jedan godišnji odmor po specijalnim uslovima jer nam je bitan svaki klijent.

Ovom prilikom pozdravljamo FORUM KRSTARICE jer je konačno nešto korisno ispalo i od njega, što bi trebalo da bude i njegov cilj a ne samo pričanje praznih priča...

Prilozi

• YUTA-POTVRDA.jpg
    YUTA-POTVRDA.jpg
    74,8 KB · Pregleda: 21
Bio sam an promociji,ali nikako ne mogu da provalim u cemu je prevara.
Sve u hotelu je za dž,kartu ne moram da kupim preko njih,a jedini uslov je da idem u Španiju.Grčka je već zauzeta.I gde je tu prevara?

Ne mislim da je sve ovo stvar prevare već marketinška priča pod kojom pokušavaju da prodaju timesharing.

1. Sve vreme tokom promocije pominje se termin "promotivno putovanje" dok je zapravo reč o promotivnom smeštaju :whistling:, tj. za mene putovanje podrazumeva prevoz+smeštaj bez obzira sa kakvom uslugom smeštaja (ND, PP, AL i sl.) dok je smeštaj samo smeštaj.

2. Drugo, tokom uvodnog izlaganja navode da nije reč o timesheringu već je ideja da što više ljudi, nasumično izabranih pošalju na put, kako bi svoja pozitivna iskustva preneli svojim poznanicima koji bi u buduće postali njihovi verni i zadovoljni korisnici a tu se vraćamo na komentar iz prve tačke, destinacije koje poklanjaju uglavnom podrazumevaju skup prevoz i vanpansionski smeštaj tj potrebno je izdvojiti najmanje 1.500 Eur za dvoje kako bi se poklon iskoristio, što znači da u startu onemogućavaju veliki broj platežno ograničenih ljudi koje ste nasumično odabrali da realizuju svoj poklon i time pomognu njihovoj navodnoj nameri da šire svoja pozitivna iskustva, drugim rečima pričaju kako im je jedini cilj da što više ljudi pošalju na put a zapravo sve čine kako bi ih u tome onemogućili.:eek:

3. Pretpostavimo da pisamce slučajno i završi u rukama neke platežno sposobne osobe koja želi da iskoristi svoj poklon, OK dobio je smeštaj a sve ostalo može a i ne mora da završi preko njihove agencije. Složićete se samnom da od onog momenta kada on dotakne recepciju holeta njegovo zadovoljstvo uslugom i smeštajom biće isključivo u rukama hotelijera, jer ono što ljudi obično očekuju od svoje agencije je brz, uredan i udoban prevoz, tj, da vam agencija rezerviše karte, da vas njihov predstavnik obavesti o tačnom vremenu leta, dočeka na aerodromu, sprovede do hotela i proveri da li ste smešteni onako kako vam je obećano. Ako ste vi sve to (prevoz, transfere, hranu, vize i sl.) sami sebi obezbedili i platili (jer kako se navodi agencija vas ne uslovljava da to radite preko nje), zbog čega bi hvalio i veličao agenciju???:dontunderstand:

Sve ovo gore navedeno su kontradiktornosti koje se odnose na reklamni deo svakog poklon vaučera koji šalju a koji glasi da je taj vaučer poslat nasumično isključivo sa željom da vas agencija pošalje na put kako bi vam prezentovala svoje organizacione sposobnosti koje bi ste vi preneli ostalima, a zapravo nije tako jer dati nekome samo smeštaj i prepustiti mu da se za silne pare sam snalazi nema veze sa tim. :dash:

Zapravo činjenica da oni ne poklanjaku par putovanja (prevoz + smeštaj) godišnje već gomilu takvih pisama u nadi da će poklonima za čiju je realizaciju potrebno dosta novca zapravo izvršiti selekciju onih platežno sposobnih kojima će direktnim marketingom na svojoj prezentaciji uspeti da prodaju timesharing govori o tome da te poklone koriste isklučivo kao mamac za ljude da ih dovuku na prezentaciju a ne sa ciljem da ih zaista pošalju na putovanje kako bi ih kao zadovoljni korisnici hvalili dalje.

Back