dobili ste putovanje cmc- ha ha

1. Zašto su Zeppter, Rainbow... itd... "prevaratni"? Kada se neka baka na pijaci trudi svim svojim sredstvima da Vam proda povrce, da li je onda i ona prevarant? Direktan marketing nije nikakva nepoznanica, kao i bilo koji drugi marketing.

2. Ako neko želi da vidi Tenerife mora platiti tu avionsku kartu, u bilo kakvoj organizaciji, ili preko bilo kakve druge turističke agencije. Ja lično sam putovao na Tenerife, iz Beča, za 250 EUR (povratna avio-karta sa svim aerodromskim taksama) preko low cost kompanije "Clickair". Ta presedanja koja spominjete kao nekakvu tragediju, meni su bila odlična - bio sam po par dana i u Barseloni i u Beču. Oduševljen sam tim iskustvom. Za hranu Vam na ostrvu Tenerife treba onoliko koliko dajete i kod kuće. Ako nemate novca, onda možete ići u supermarket i kuvati u apartmanu, sa istim troškovima kao i kod kuće. Ako imate nešto novca, onda možete kombinovati i kuvanje sa fast-food restoranima, isto kao i kod kuće. Ako imate još nešto više novca, onda možete jesti po restoranima, ako to inače radite. Ako imate još više novca, onda možete jesti i po skupim restoranima. Isto kao i kod kuće!

3. Ovo za vize ne bih komentarisao. Tragedija je da postoje ljudi koji 20 godina čekaju ukidanje viza da bi navodno putovali. To je najveći izgovor pred samim sobom svih onih koji ne putuju nigde. Do pre par godina nisu nam trebale vize za Mađarsku, a malo je onih koji su otišli da vide npr. Budimpeštu. Da ne govorim o onima koji kukaju nad vizama, a nisu ni našu lepu Srbiju obišli.

4. I ja se nadam ukidanju viza, dolasku "low cost" kompanija u Srbiju... i još mnogo čemu, ali me to nikada nije sprečilo da ostvarujem svoje želje. Da sam čekao da se sve to realizuje ne bih sigurno video Tenerife ili npr. tu "daleku i skupu" Dominikanu u kojoj sam takođe bio. Poslednjih 9 godina samo je nekoliko ljudi (manje od 10), koji su putovali preko CMC-a, odbijeno za vizu u nekoj od ambasada. Ako je nekom problematicno i 35 EUR godišnje da izdvoji za vizu, kako bi realizovao svoj godišnji odmor, onda je zaista bolje da takav čovek i ne putuje nigde.

1. Čak naprotiv, baš poređenje sa Zeppterom i Rainbow-om je bilo u svrhu pojašnjenja putem poređenja čime se zapravo bavite i kojim metodama prodajete proizvod kako bi sve ono o čemu se ovde priča kao o prevari postalo malo jasnije. Sledeći put kada budete hteli da date odgovor na moj komentar potrudite se bar da shvatite šta sam mislio da kažem.

2. Naravno da postoje letovi low cost kompanija iz okolnih aerodroma ali isto tako treba obezbediti povratni transfer do njih, kao i vreme. Mislim izjava baš sam uživao presedajući jer sam se po par dana zadržao u svakom od tih gradova sa kojima sam imao prilike da se upoznam je krajnje neozbiljna, ponekad pokušajte da se postavite u položaj običnih ljudi čak kako vi to volite da nazovete "ljubitelja putovanja" koji nisu zaposleni u turizmu i kojima nije posao da putuju pa im je super da presedaju šest dana, već im je put odmor za koji moraju da nađu vremena u okviru svojih poslovnih obaveza i često ne mogu sa sigurnošću da vam se najave 40 dana ranije niti da izdvoje nedelju dana na presedanja a nedelju na boravak na Tenerifama.

Inače za sve zainteresovane agencija Kompas iz Novog Sada organizuje čarter letove iz Budimpešte direktno do Tenerifa, tekse su 89 Eur ali nisam uspeo da dođem do podatka o ceni karte ali verujem da je povoljno, inače preko njih možete srediti i transfer kombijem Beograd-Budimpešta-Beograd za 80 Eur. Tako da ako je karta do 100 Eur što pod pretpostavkom da je u pitanju neki low cost čarter uopšte nije nemoguće to mu sve ukupno izađe 280 Eur bez presedanja i u jednom danu a to morate priznati ne zvuči loše. A što je još interesantnije letovi su petkom baš na dan kada vas CMC uslovljava da aranžman mora da vam počne :super:

3. Što se tiče viza, jako je ružno da neko ko se bavi turizmom priča takve gluposti. Nešto što je jako karakteristično za našu zemlju je to da se jako puno ljudi bavi nekim privatnim poslovima koji nisu prijavljeni i sl, te iako dobro zarađuju nemaju adekvatne papire za dobijanje vize. Ja se recimo bavim bankarstvom, kreditima i često sam se susretao sa ljudima koji mesečno sasvim dovoljno zarade da bi se smatrali kreditno sposobnim ali jednostavno nemaju papire za to i ne mogu da dobiju ništa. Slično je i sa vizama, potvrda o zaposlenju i visini primanja za zaposlene, kao i radna knjižica, stotinu obrazaca, slika, fotokopija, zakazivanja u ambasadi, čekanja u redovima, neizvesnost dobijanja, i opet naravno nalaženje vremena u okviru poslovnih obaveza za to zamlaćivanje oko viza (govorim o individualnim a ne grupnim), za privatnike isto tako, a tek za majke koje putuju sa detetom a bez muža ili su ne daj bože rastavljeni, koje su tu tek peripetije od kojekakvih sudskih saglasnosti pa na dalje i naravno masa onih koje sam pomenuo u svom primeru koji imaju sredstava za put ali nemaju ni jedan papir koji bi im poslužio kao pravni osnov izdavanja vize. Tako da samo 35 eur nije jedini problem, uh kako bi mi svi voleli da samo možemo da gurnemo kroz šalter pasoš i 35 Eur i dobijemo vizu.

4. Ja ne spadam u grupu onih koji 20 god. čekaju vizu da bi nešto videli, što privatno, što poslovno proputovao sam dosta, ali valjda imam pravo da se nadam raznoraznim povlasticama i beneficijama koje bi mi život učinile lepšim i jednostavnijim.

Inače teško je vas porediti za Zepptrom, Rainbow-om i sl. jer oni svoj proizvod prodaju otvoreno i transparentno, u krajnjem slučaju ne kriju cenu svog proizvoda, vi to malo radite agresivnije.

Sviđa mi se metoda kojoj vas uče da prepreku između kupca i prodavca prevazilazite postavljajući pitanja na koja očekujete pozitivne odgovore tipa da li ste ponekad maštali o odmoru iz snova, naravno svi će reći da jesu, pa im pokažete slike neke egzotične destinace i pitate a da li bi ste voleli da otputujete na to mesto, opet svi u glas DA, i kako onda kaže prodajna škola, posle dva DA i kupac će treći put reći DA, pa sledi pitanje a da li vam zvuči interesantno da vam članstvo u CMC omogućava da tamo otputujete za 200+165=365 Eur i svi kao DAAAAA. Važi što ćete za te pare negde otputovati, daleko je to od stvarne situacije jer na tu cifru se mora dodati vrednost boda i svi transportni i sporedni troškovi, mislim kada se sve stavi na papir izvesne uštede koje se ostvaruju članstvom postoje ali pre toga treba obezbediti dosta sredstva da bi se ta ušteda ostvarila realizacijom tog putovanja.

Da ne bude zabune naravno da izvesnim ciljnim grupama to savršeno odgovara i da oni ta sredstva imaju i sve to uspešno koriste, ali se meni ne sviđa što prikrivanjem cene bodova, insistiranjem da se odluka donese još na prezentaciji (mislim shvatate li vi koliko je agresivno tražiti od ljudi da se za jednu tako krupnu i sa obzirom da je reč o 50 nedelja odmora moglo bi se reći dugoročnu investiciju odluče za nekoliko trenutaka) ljude koji ne pripadaju toj ciljnoj grupi uvlačite u nešto što neće moći da isprate, odnosno bajkama kako će na rajske destinacije putovati za 365 Eur, kako je to za svakog ko ima kulturu putovanja indentifikujete ljude sa nečim gde im nije mesto, zašto, da bi im uzeli depozit koji će ostati u vašim džepovima nizašta kada oni ujutru hladne glave shvate da ne mogu za 6 meseci ili godinu dana da vam iskeširaju 10.000 eur a i ako im to pođe za rukom ko zna da li će ikada porodično ispeti da se organizuju da se 40 dana ranije najave i već tada znaju da će svo četvoro baš tada imati vremena da putuju i para za sve ostale troškove i šta ti ja znam šta.

I još nešto, ako ovde još jednom spomenete da pričamo nešto o čemu ništa ne znamo to ću shvatiti neprofesionalno sa vaše strane, jer mi baratamo sa činjenicama sa kojima ste nas vi na vašoj prezentaciji upoznali, ako ne znamo pravu cenu bodova, ako ne znamo posledice koje nastupaju ako neko položi depozit pa odustane, ako ne znamo uslove i rokove za uplatu tih 50 bodova, to je sve zato što to na prezentaciji nije rečeno.

A bog mi je svedok da sam pitao. A znate li šta sam dobio kao odgovor? Da li pitate zato što želite da kupite ili informativno? Mislim kako mogu da kažem da nešto kupujem ako ne znam cenu? Jer kao jedna je cena ako kupujete a druga ako se samo raspitujete. Super recite mi obe da vidim koliko ću je to uštedeti ako se odlučim odmah, ali ništa! Naravno nisam imao dalje prilike ni da pitam ništa a kamoli da dobijem odgovore na sve što me zanima. A u jednom momentu sam čak počeo da kalkulišem da li mi se isplati da postanem član kluba, jer ja jako volim recimo da obilazim evropske metropole a uspeo sam bar informaciju o tome da dobijem da ima hotela sa kojima se sarađuje u svim velikim evropskim i svetskim gradovima kao i skijaškim centrima evrope, pa kao što rekoh kad ukinu vize (čisto zbog komocije!!!) lepo automobilom za praznike malo sa prijateljima da putujem Evropom, čak sam rekao i da sam zainteresovan za to ali da neću da dam depozit dok ne prenoći i nema šanse da kažu cenu. E to je jedina prodajna caka koja mi je strana, znam za one da se cena uvek izgovori u kontekstu toga da ispadne nebitna u odnosu na potrebu koju vam zadovoljava i posao koji vam završava ali isto tako znam da se u prodaji cena ne sme kriti.

Poslednja izmena:
Posto sam radio u toj firmi mnogi od tih putnika su i javne licnosti,klubovi....putovali su Ana Stanic,Kaliopi,Ivan Bekjarev,Jovana Jankovic,Lea Kis,Darko Milicic....ljudi iz KK Crvena Zvezda..od Zlatibora,Tenerifa,New Yorka...Rotary Club...Sport klub..Pink,AMSS.....Koliko sam ja bio upucen za 5 godina rada godisnje na razne destinacije putuje preko 5000 turista(a na situ CMC-a ima potvrda od Yute da nisu imali ni jednu zalbu...)Sto se tice kolege Dusana koji kako kazete reklamira CMC...pa to mu je posao..i svakako za razliku od mnogih na forumu to radi argumentima...Zao mi je ako Vas je neko "maltretirao" ali ljudi koji dodju posle 2h promocije dobiju poklon(koji kosta minimum 490eura...kafu...sok...domacina...) i ukoliko su iskreni i kazu da NECE da kupe dobiju poklon bez ikakvih ubedjivanja....Ukoliko se prave zainteresovani ONDA promocija traje duze i mozda im lici na maltretiranje ali ljudi koji odmah kazu NE niko ih ne ubedjuje..Takodje ljudima koji putuju i koji sebi to mogu da priuste mogu samostalno da odluce da li ce putovati sa CMC-om U svakom slucaju nadam se da ste se lepo proveli u Mexicu...Izbor agencije je ipak na strani klijenta....

Poslednja izmena:
1. Čak naprotiv, baš poređenje sa Zeppterom i Rainbow-om je bilo u svrhu pojašnjenja putem poređenja čime se zapravo bavite i kojim metodama prodajete proizvod kako bi sve ono o čemu se ovde priča kao o prevari postalo malo jasnije. Sledeći put kada budete hteli da date odgovor na moj komentar potrudite se bar da shvatite šta sam mislio da kažem.

2. Naravno da postoje letovi low cost kompanija iz okolnih aerodroma ali isto tako treba obezbediti povratni transfer do njih, kao i vreme. Mislim izjava baš sam uživao presedajući jer sam se po par dana zadržao u svakom od tih gradova sa kojima sam imao prilike da se upoznam je krajnje neozbiljna, ponekad pokušajte da se postavite u položaj običnih ljudi čak kako vi to volite da nazovete "ljubitelja putovanja" koji nisu zaposleni u turizmu i kojima nije posao da putuju pa im je super da presedaju šest dana, već im je put odmor za koji moraju da nađu vremena u okviru svojih poslovnih obaveza i često ne mogu sa sigurnošću da vam se najave 40 dana ranije niti da izdvoje nedelju dana na presedanja a nedelju na boravak na Tenerifama.

Inače za sve zainteresovane agencija Kompas iz Novog Sada organizuje čarter letove iz Budimpešte direktno do Tenerifa, tekse su 89 Eur ali nisam uspeo da dođem do podatka o ceni karte ali verujem da je povoljno, inače preko njih možete srediti i transfer kombijem Beograd-Budimpešta-Beograd za 80 Eur. Tako da ako je karta do 100 Eur što pod pretpostavkom da je u pitanju neki low cost čarter uopšte nije nemoguće to mu sve ukupno izađe 280 Eur bez presedanja i u jednom danu a to morate priznati ne zvuči loše. A što je još interesantnije letovi su petkom baš na dan kada vas CMC uslovljava da aranžman mora da vam počne :super:

3. Što se tiče viza, jako je ružno da neko ko se bavi turizmom priča takve gluposti. Nešto što je jako karakteristično za našu zemlju je to da se jako puno ljudi bavi nekim privatnim poslovima koji nisu prijavljeni i sl, te iako dobro zarađuju nemaju adekvatne papire za dobijanje vize. Ja se recimo bavim bankarstvom, kreditima i često sam se susretao sa ljudima koji mesečno sasvim dovoljno zarade da bi se smatrali kreditno sposobnim ali jednostavno nemaju papire za to i ne mogu da dobiju ništa. Slično je i sa vizama, potvrda o zaposlenju i visini primanja za zaposlene, kao i radna knjižica, stotinu obrazaca, slika, fotokopija, zakazivanja u ambasadi, čekanja u redovima, neizvesnost dobijanja, i opet naravno nalaženje vremena u okviru poslovnih obaveza za to zamlaćivanje oko viza (govorim o individualnim a ne grupnim), za privatnike isto tako, a tek za majke koje putuju sa detetom a bez muža ili su ne daj bože rastavljeni, koje su tu tek peripetije od kojekakvih sudskih saglasnosti pa na dalje i naravno masa onih koje sam pomenuo u svom primeru koji imaju sredstava za put ali nemaju ni jedan papir koji bi im poslužio kao pravni osnov izdavanja vize. Tako da samo 35 eur nije jedini problem, uh kako bi mi svi voleli da samo možemo da gurnemo kroz šalter pasoš i 35 Eur i dobijemo vizu.

4. Ja ne spadam u grupu onih koji 20 god. čekaju vizu da bi nešto videli, što privatno, što poslovno proputovao sam dosta, ali valjda imam pravo da se nadam raznoraznim povlasticama i beneficijama koje bi mi život učinile lepšim i jednostavnijim.

Inače teško je vas porediti za Zepptrom, Rainbow-om i sl. jer oni svoj proizvod prodaju otvoreno i transparentno, u krajnjem slučaju ne kriju cenu svog proizvoda, vi to malo radite agresivnije.

Sviđa mi se metoda kojoj vas uče da prepreku između kupca i prodavca prevazilazite postavljajući pitanja na koja očekujete pozitivne odgovore tipa da li ste ponekad maštali o odmoru iz snova, naravno svi će reći da jesu, pa im pokažete slike neke egzotične destinace i pitate a da li bi ste voleli da otputujete na to mesto, opet svi u glas DA, i kako onda kaže prodajna škola, posle dva DA i kupac će treći put reći DA, pa sledi pitanje a da li vam zvuči interesantno da vam članstvo u CMC omogućava da tamo otputujete za 200+165=365 Eur i svi kao DAAAAA. Važi što ćete za te pare negde otputovati, daleko je to od stvarne situacije jer na tu cifru se mora dodati vrednost boda i svi transportni i sporedni troškovi, mislim kada se sve stavi na papir izvesne uštede koje se ostvaruju članstvom postoje ali pre toga treba obezbediti dosta sredstva da bi se ta ušteda ostvarila realizacijom tog putovanja.

Da ne bude zabune naravno da izvesnim ciljnim grupama to savršeno odgovara i da oni ta sredstva imaju i sve to uspešno koriste, ali se meni ne sviđa što prikrivanjem cene bodova, insistiranjem da se odluka donese još na prezentaciji (mislim shvatate li vi koliko je agresivno tražiti od ljudi da se za jednu tako krupnu i sa obzirom da je reč o 50 nedelja odmora moglo bi se reći dugoročnu investiciju odluče za nekoliko trenutaka) ljude koji ne pripadaju toj ciljnoj grupi uvlačite u nešto što neće moći da isprate, odnosno bajkama kako će na rajske destinacije putovati za 365 Eur, kako je to za svakog ko ima kulturu putovanja indentifikujete ljude sa nečim gde im nije mesto, zašto, da bi im uzeli depozit koji će ostati u vašim džepovima nizašta kada oni ujutru hladne glave shvate da ne mogu za 6 meseci ili godinu dana da vam iskeširaju 10.000 eur a i ako im to pođe za rukom ko zna da li će ikada porodično ispeti da se organizuju da se 40 dana ranije najave i već tada znaju da će svo četvoro baš tada imati vremena da putuju i para za sve ostale troškove i šta ti ja znam šta.

I još nešto, ako ovde još jednom spomenete da pričamo nešto o čemu ništa ne znamo to ću shvatiti neprofesionalno sa vaše strane, jer mi baratamo sa činjenicama sa kojima ste nas vi na vašoj prezentaciji upoznali, ako ne znamo pravu cenu bodova, ako ne znamo posledice koje nastupaju ako neko položi depozit pa odustane, ako ne znamo uslove i rokove za uplatu tih 50 bodova, to je sve zato što to na prezentaciji nije rečeno.

A bog mi je svedok da sam pitao. A znate li šta sam dobio kao odgovor? Da li pitate zato što želite da kupite ili informativno? Mislim kako mogu da kažem da nešto kupujem ako ne znam cenu? Jer kao jedna je cena ako kupujete a druga ako se samo raspitujete. Super recite mi obe da vidim koliko ću je to uštedeti ako se odlučim odmah, ali ništa! Naravno nisam imao dalje prilike ni da pitam ništa a kamoli da dobijem odgovore na sve što me zanima. A u jednom momentu sam čak počeo da kalkulišem da li mi se isplati da postanem član kluba, jer ja jako volim recimo da obilazim evropske metropole a uspeo sam bar informaciju o tome da dobijem da ima hotela sa kojima se sarađuje u svim velikim evropskim i svetskim gradovima kao i skijaškim centrima evrope, pa kao što rekoh kad ukinu vize (čisto zbog komocije!!!) lepo automobilom za praznike malo sa prijateljima da putujem Evropom, čak sam rekao i da sam zainteresovan za to ali da neću da dam depozit dok ne prenoći i nema šanse da kažu cenu. E to je jedina prodajna caka koja mi je strana, znam za one da se cena uvek izgovori u kontekstu toga da ispadne nebitna u odnosu na potrebu koju vam zadovoljava i posao koji vam završava ali isto tako znam da se u prodaji cena ne sme kriti.

Sto se tice promocije cena se govori na kraju kako bi upoznali klijente sa proizvodom i kako bi oni zakljucili da li im to treba ili ne...Inace cena je po zakonu istaknuta u agenciji i nije nikakva tajna(pa kako cete kupiti nesto akone znate koliko kosta...???)
Kupovina nije danas ili nikad jer na promociji postoji popust,a svako moze doci i sutra i posle godinu dana ...i kupiti bez popusta...Pored popusta tu je i odlozeno placanje na vise godina kao i aranzman izmedju putovanja tako da klijenti u medjuvremenu mogu putovati,videti na SVOM ISKUSTVU kako sve funkcionise....upoznati druge clanove...U tom slucaju depozit nije propao vec ste imali putovanje(pored nagradnog) za svoje pare...Inace vrednost boda je oko 160eura+365 je 525eura za 7dana za 4 osobe(oko 130eura po osobi ili 19 eura dnevno po osobi)sto za luxuzne APARTMANE u hotelima je vrlo povoljno....Takodje u klubu Satelit to kosta u apartmanu sa svim pratecim sadrzajima 360eura(12 eura dnevno) sto inace kosta privatan smestaj na Zlatiboru..S obzirom da ste obrazovan covek i sami znate koliko to kosta na Sardiniji,Azurnoj obali..(pa cak i na Halkidikiju...) PS.ne zelim da Vas ubedjujem,jer na zalost vise ne radim tamo ali trudim se da pomognem cinjenicama... Na zalost vecina ljudi cesto imaju negativna misljenja prema svim vidovima promocija...ali to ne znaci da ljudi koji kao sto kazete imaju Kirby..Zepter..Klub Satelit nisu njima zadovoljni...

Poslednja izmena:
U svakom slucaju na danasnje vreme kad Vam neko pokloni 490 eura,slozice te se da nije malo....Takodje prilikom on line rezervacije imate troskove placanja karticom...otkup deviza po gornjem kursu...i rizik prilikom placanja...Takodje morate zvati hotel za garantno pismo za ambasadu...Ovako sve Vam to uradi CMC plus pokloni ono sto bi platili...omoguci placanje karte na 60meseci...i ako nesto nije u redu..imate kome da se zalite....

Smeštaj za 7 dana za 4 osobe u hotelima visoke kategorije, Tenerife, Playa de las Americas, iznosi 490 eura.
U istim hotelima koje nudi CMC nagradno putovanje, ili su po klasifikaciji RCI kraljevski.
Sam si rekao da proverimo na booking.com

http://www.booking.com/hotels/hotel...46095433;ws=&gclid=CLnAlfeJx5sCFcIWzAodB2NceA

http://www.booking.com/hotels/hotel...871c2d;checkin=2009-08-07;checkout=2009-08-14

Učlanjen: 08.07.2009.
Pol: muški
Re: dobili ste putovanje cmc- ha ha

--------------------------------------------------------------------------------

U svakom slucaju na danasnje vreme kad Vam neko pokloni 490 eura,slozice te se da nije malo....Takodje prilikom on line rezervacije imate troskove placanja karticom...otkup deviza po gornjem kursu...i rizik prilikom placanja...Takodje morate zvati hotel za garantno pismo za ambasadu...Ovako sve Vam to uradi CMC plus pokloni ono sto bi platili...omoguci placanje karte na 60meseci...i ako nesto nije u redu..imate kome da se zalite....

Učlanjen: 08.07.2009.
Pol: muški
Re: dobili ste putovanje cmc- ha ha

--------------------------------------------------------------------------------

CMC poklanja smeštaj za 2 osobe, a ne za 4, tako da je iznos manji od 490 eura.
Prilikom on-line rezervacije koristim karticu vezanu za devizni račun na kome imam 10 eura, i nikad mi nisu odbili rezervaciju. Račun plaćam direktno u hotel gde odsedam.
Pre 10 dana sam dobila multi šengen vizu-Špansku, na osnovu rezervacije preko booking.com sajta. Kada sam ih prethodno zvala telefonom i pitala za vaučer, odgovorili su mi da je potrebna samo potvrda hotela o smeštaju, nikakav vaučer. Odštampan mejl je dovoljan.
Ako ti je potrebna još neka informacija pitaj.
Čudno mi je da neko ko je radio u turističkoj agenciji iznosi ovakve neistine na forumu.

I još nešto, kad se plaćanje vrši debitnom karticom (viza-klasik npr.) ne naplaćuje se nikakva provizija, već samo ako se koristi kreditna kartica.

Smeštaj za 7 dana za 4 osobe u hotelima visoke kategorije, Tenerife, Playa de las Americas, iznosi 490 eura.
U istim hotelima koje nudi CMC nagradno putovanje, ili su po klasifikaciji RCI kraljevski.
Sam si rekao da proverimo na booking.com

http://www.booking.com/hotels/hotel...46095433;ws=&gclid=CLnAlfeJx5sCFcIWzAodB2NceA

http://www.booking.com/hotels/hotel...871c2d;checkin=2009-08-07;checkout=2009-08-14

Da li je mozda malo da Vam neko pokloni poklon u vrednosti od 490 EUR, ili pola od toga, kako hocete? Ne razumem Vasu konstataciju? Sta ste hteli da kazete ovim?

CMC poklanja smeštaj za 2 osobe, a ne za 4, tako da je iznos manji od 490 eura.
Prilikom on-line rezervacije koristim karticu vezanu za devizni račun na kome imam 10 eura, i nikad mi nisu odbili rezervaciju. Račun plaćam direktno u hotel gde odsedam.
Pre 10 dana sam dobila multi šengen vizu-Špansku, na osnovu rezervacije preko booking.com sajta. Kada sam ih prethodno zvala telefonom i pitala za vaučer, odgovorili su mi da je potrebna samo potvrda hotela o smeštaju, nikakav vaučer. Odštampan mejl je dovoljan.
Ako ti je potrebna još neka informacija pitaj.
Čudno mi je da neko ko je radio u turističkoj agenciji iznosi ovakve neistine na forumu.

I još nešto, kad se plaćanje vrši debitnom karticom (viza-klasik npr.) ne naplaćuje se nikakva provizija, već samo ako se koristi kreditna kartica.

Booking.com je jedan od sitova sa kojima najveci broj agencija radi (pa i CMC) jer ima vrlo povoljne cene...(cene na licu mesta u mnogim hotelima su znatno vece)Inace apartman koji dobijate od CMC-a je sa spavacom sobom,dnevnim boravkom,komplet opremljenom kuhinjom i po strukturi je za 4 osobe.Cena mu je ista kao i kada putuju dve. Sto se tice rezervacije sa 10 eura nisam imao takvo iskustvo jer mi je placanja karticom organizovala firma..Za vizu drago mi je da niste imali problema kao ni vecina ljudi(iako su ljudi skloni da prave famu o teskoci dobijanja vize...)Potvrda hotela se smatra garancijom i ne vidim kakvu sam neistinu izneo...U svakom slucaju mislim da mnogo znaci kada je neko u Vasoj zemlji odgovoran za rezervaciju(CMC ima licencu A kategorije..Clan je YUTA i IATA...) i kada moze da Vam organizuje predstavnika na licu mesta,renta car..avio kartu za oko 280eura,kredit na 60meseci(ako Vam je potreban-a ima ljudi kojima jeste)...i kada neko ipak snosi odgovornost...I svakako kada za to ne trazi pare nego Vam pokloni...Ako ste dobili putovanje od CMC-a(jer shvatam da jeste) iskoristite ga jer definitivno nemate sta da izgubite....

(1) Nisam rekao da sam uživao presedajući iz aviona u avion. Ja sam sa namerom ostajao u navedenim gradovima po par dana i uživao u njima, a ne u presedanju. Ko nema vremena za tako nešto - ne mora. Kome je muka presedanje, ne mora ni tako. Kome je muka da skupi dokumenta za vizu - ne mora ni to da radi... itd...

(2) Kao što sam rekao, i ja bih voleo da živim u Srbiji koja funkcioniše kao Švajcarska, ali nažalost nije tako. Ako neko hoće da putuje, onda taj neko mora izvaditi vizu. Ako nema neophodnu dokumentaciju, neće je izvaditi. I to je činjenica, a ne "glupost" kako kažete. Ja bih voleo da iz Beograda postoje letovi za ceo svet, ali ne postoje nažalost. Ako želimo da putujemo postoje odredjeni preduslovi koje moramo prihvatiti, dok ne bude drugačije, tako da to nije nikakvo opterećenje, već realnost. Kada se to promeni, imaćemo olakšanu realnost i tu se slažemo. Nadam se. Kao što rekoste, ako neko hoće kod Vas da uzme kredit, a ne ispunjava odredjene uslove, jednostavno je - neće ga dobiti. Nećemo valjda sada pisati eseje o tome na ovom forumu. Nismo otkrili toplu vodu.

(3) Ovo za cene ne želim da komentarišem, obzirom da je zvaničan cenovnik izložen na zidu u svakoj poslovnici firme CMC, i siguran sam da niste mogli dobiti takav odgovor. Dobili ste odgovor da postoje promotivni uslovi i vanpromotivni, pa Vas je kolega, logično, pitao šta Vas interesuje, tako da niste morali ništa da odlučujete istog momenta. O odredjenim uslovima priča se detaljno sa ljudima koje to interesuje. Koga ne interesuje onda taj čovek uzme svoje poklon putovanje i ode kući, upravo da se ne vrši nikakva "agresija" koju spominjete. Ne bih da dužim dalje, o ovome.

Poslednja izmena:
Turistička agencija "CMC" (licenca A206)
www.cmctours.com

Korisnički centar
(otvoren svakog dana od 8-22h)
011/381-81-55

Beograd:
PTC „Singidunum“
Uzun Mirkova 3
011/32 83 117
011/26 30 353
Radno vreme: 09-20h radnim danima
Subotom: 09-15h
cmcagencija@gmail.com

CMC Hyatt Regency
Novi Beograd, Milentija Popovića 5
Tel: 011/311 23 95
Fax: 011/313 34 68
Radno vreme: 09-21h radnim danom.
cmchyatt@gmail.com

Novi Sad:
PTC „Pariski magazin“
Kralja Aleksandra 12
021/526-977
021/526-988
office@cmc.rs

Dusane ne bih da kritikujem,ali zaboravio si...

Nevesinjska 16,Beograd

Klub Satelit Zlatibor

TCC Plaza Skopje

Bugarska-Sofia...
a kako je Srdjan krenuo verujem da cete se jos siriti...
PS.javi se pa da idemo na kafu ovih dana...Beli
...ili ja da svratim da vidim nove prostorije u Hyatty...al onda ti placas:-)

Dusane ne bih da kritikujem,ali zaboravio si...

Nevesinjska 16,Beograd

Klub Satelit Zlatibor

TCC Plaza Skopje

Bugarska-Sofia...
a kako je Srdjan krenuo verujem da cete se jos siriti...
PS.javi se pa da idemo na kafu ovih dana...Beli
...ili ja da svratim da vidim nove prostorije u Hyatty...al onda ti placas:-)

PS.Reci direktoru (gledao sam ga na studiu B kad je gostovao sa Rasimom Ljajicem)da bi mogao da casti i rucak s obzirom da se ovde borim i dalje u interesu CMC-a sa dezinformacijama,taksisitima(koji uvek sve znaju),dzabalebarosima(nickname jednog od sveobuhvatno informisanih forumasa)....i ljudima koji imaju po 5000 postova(kad li rade,vode ljubv,cuvaju decu....:dontunderstand:?????)
PUNO SRECE U HAYATTU i samo napred:super:

...minimum 490 eura...(da olaksam odgovor Dusanu) ...malo li je da Vam neko to pokloni...????????????:dontunderstand:

Zahvaljujem, i ako sam imala priliku, neću iskoristiti nagradno putovanje.
Kao što znaš CMC daje smeštaj za dve osobe, a ja imam decu, koju vodim svuda sa sobom na godišnji odmor, po celom svetu.
Zato sam i gledala koliko košta smeštaj na Tenerifima, na bookin.com
Za svoje pare, rezervisaću smeštaj gde meni odgovara, a ne u nekom od objekata regency resortsa gde u tom trenutku postoji slobodno mesto.

Nego Belko Melko ili Beli kako se pozdravljaš, nešto me asociraš na jednog člana na forumu koji je poodavno takođe hvalio preterano CMC. Mislim da se predstavljao kao Belisa...
p.s. pročitala sam ovu temu na forumu od prve strane...

Vidi se da je hemafrodit, kao i njegov Guru - Dušan.....

U stvari, sve to piše jedna ista osoba.....hoštapler i prevarant kao i cela ''FIRMA''

PA,PA...PARANOJA....
JA SAM DRUGA OSOBA I ZOVEM SE SRDJAN(KAO I VLASNIK CMC-A) A TI HOSTAPLERI RADE 9 GODINA,PLACAJU POREZ,ZAPOSLJAVAJU LJUDE,IMAJU HOTEL....BAS SU PACENICI.....COOL JE NE RADITI,NEMATI,PLJUVATI.....:dontunderstand:

Kao što znaš CMC daje smeštaj za dve osobe, a ja imam decu, koju vodim svuda sa sobom na godišnji odmor, po celom svetu.
Za svoje pare, rezervisaću smeštaj gde meni odgovara, a ne u nekom od objekata regency resortsa gde u tom trenutku postoji slobodno mesto.

Nego Belko Melko ili Beli kako se pozdravljaš, nešto me asociraš na jednog člana na forumu koji je poodavno takođe hvalio preterano CMC. Mislim da se predstavljao kao Belisa...

...siguran sam da su Vam ponudili da doplatite za decu sto jos uvek mozete uraditi pred put...nije strasna suma jer im je u interesu da putujete..Uostalom kad i za dve osobe dobijete dzabe nije malo...
PS.pa imao bih bar malo kreativnosti da smislim drugi nadimak a ne da budem Belko i Belisa....

Sami ste rekli koliko košto smeštaj koji smo Vam poklonili. Prava sitnica. Bilo bi lepo da smo Vam poklonili i za decu, a možda i za još nekoliko osoba, ali eto... Baš smo bezobrazni. Mogli ste da doplatite za decu, ali u svakom slučaju niste u obavezi da koristite poklon. Želim Vam srećan put koji ćete sami organizovati. Sve najbolje.

...siguran sam da su Vam ponudili da doplatite za decu sto jos uvek mozete uraditi pred put...nije strasna suma jer im je u interesu da putujete..Uostalom kad i za dve osobe dobijete dzabe nije malo...
PS.pa imao bih bar malo kreativnosti da smislim drugi nadimak a ne da budem Belko i Belisa....

PS.poklon CMC-a ne zavisi od slobodnih mesta u www.regencyresorts.com,ili drugom objektu gde je poklon vec mozete putovati po VASEM izboru u roku od 12meseci(sem Nove godine)Siguran sam da Vam to pise u sertifikatu koji ste dobili...

Sami ste rekli koliko košto smeštaj koji smo Vam poklonili. Prava sitnica. Bilo bi lepo da smo Vam poklonili i za decu, a možda i za još nekoliko osoba, ali eto... Baš smo bezobrazni. Mogli ste da doplatite za decu, ali u svakom slučaju niste u obavezi da koristite poklon. Želim Vam srećan put koji ćete sami organizovati. Sve najbolje.

A zasto je nagrada vezana za parove..obicno mlade..i zasto se ne moze poklon preneti na clanove porodice?razmisli dobro o shablonu koji ces ovde ponoviti dal pije vodu..pa te opet cekam na penal:ok:

A zasto je nagrada vezana za parove..obicno mlade..i zasto se ne moze poklon preneti na clanove porodice?razmisli dobro o shablonu koji ces ovde ponoviti dal pije vodu..pa te opet cekam na penal:ok:

Još jedna dezinformacija. Poklon putovanje nije nikada bilo vezano "za mlade parove". Mogu ga koristiti bračni ili vanbračni parovi stariji od 27 godina, i mlađi od 65 godina. Takodje, poklon putovanje može se preneti na nekog drugog, pod uslovom da ti potencijalni korisnici putovanja zadovoljavaju gore navedene preduslove. Ne vidim ovde nikakav "penal".

Dušane, Beli...
Na ovoj sam temi počela da komentarišem nakon vaše izjave da za 365 eura možete putovati svuda po svetu. Zaboravili ste da kažete da treba prvo kupiti kartu od 2200 ili 8000 eura ( 10 ili 50 bodova). Vratite se na prethodne strane, to su napisali oni koji su išli na promocije ( cenu bodova).
Onda ste misteriozno naveli proverite koliko to košta na booking.com.
Šta se dešava, 490 eura za 7 dana apartman za 4 osobe u hotelima na Tenerife koje nudite.
Cena sedmodnevnog smeštaja (za Tenerife) preko članstva kod vas košta oko 565 eura. Na booking.com je jeftinije rezervisati i platiti direktno u hotelu nakon sedmodnevnog odmora.
Vama ljudi iskeširaju ulaznicu od par hiljada eura i čekaju kada će apartman na željenoj destinaciji biti slobodan. A taj isti apartman mogu na internetu rezervisati kad god požele i plus jeftinije.

Još jedna dezinformacija. Poklon putovanje nije nikada bilo vezano "za mlade parove". Mogu ga koristiti bračni ili vanbračni parovi stariji od 27 godina, i mlađi od 65 godina. Takodje, poklon putovanje može se preneti na nekog drugog, pod uslovom da ti potencijalni korisnici putovanja zadovoljavaju gore navedene preduslove. Ne vidim ovde nikakav "penal".

Dušane, da sam samo skupljala, koliko mi je vaših pozivnica za prezentaciju stiglo na istu adresu, mogla sam da povedem na Tenerife ne samo decu, već i komšiluk.

Back