Добили смо Градоначелника Београда

Stalno mi se javlja slika Smigla iz "Gospodara prstenova" kako čkiljeći kroz poluzatvorene kapke grozničavo steže obožavani prsten moći. Nakaza izmilela iz memljive jazbine osetivši slatki ,opojni ukus vlasti svojim poganim kandžama se zarila u fotelju i pre će poginuti nego popustiti grčeviti stisak. Ne postoji ništa što neće prodati, izdati, prevariti i uništiti za još malo vremena u njoj. Da li sam ja samo u nekom tripu ili ima još ljudi kojima se stvarnost i film prepliću ?

Dragoljub Žarković, glavni urednik nedeljnika „Vreme”:

Dakle, sve i pod pretpostavkom, neproverivom u ovom trenutku, pa otuda i sumnjivom, da su socijalistima bliži proevropljani, ovo demokratsko-socijalističko udruženje „vatre i vode”, kao što će po hemijskom sastavu biti i ostala udruživanja, ne može da izabere gradonačelnika, pa bi neko krajnje ciničan mogao reći da su za izbor Vučića najzaslužniji liberali Čedomira Jovanovića.

U svim računicama oko republičkog nivoa vlasti, čitalac je primetio, računa se s raznim varijabilama, od tri glasa Dragana Markovića Palme do dva glasa Sulejmana Ugljanina, a jedina je konstanta da niko neće s LDP-om.

Ovi su se nekako „zafarbali u ćošku” ili kako ih u jučerašnjem dnevniku „Danas” opisuje sociolog Srećko Mihajlović, oni su ispoljili „infantilni dogmatizam” kojem „tepaju kao principijelnosti.”

Stranka sklona tome da sebe vidi kao arbitra moralnosti mlati batinom principijelnosti naokolo, aman po vazduhu. Pun sam poštovanja za doslednost, ali u Srbiji, u narednih najmanje tri do četiri izborna ciklusa, biće sastavljane vlade po principima manje ili više bliskih koalicija, pa mi se, nekako, čini da makar radi hvale vrednih političkih ideja nije dobro svima zalupiti vrata, jer se svet o kome sanjaju liberali neće ostvariti „skokom iz carstva nužnosti” već kaljanjem cipela po blatu srpske političke scene.
http://www.politika.co.yu/pogledi/Dr...UDARCA.lt.html

Ako Vučić bude izabran za gradonačelnika, to će biti rezultat LDP-ove politike.

А има ли у томе макар и малог удела жутих, или ће баш сву кривицу са свале на ЛДП?

П.С. Да не помисли неко да сам љубитељ либерала, пу,пу, далеко било, али већ ми је постало крајње
дегутантно да жути не виде никада проблем у себи, већ им је проблем, или у "мрачној" прошлости, или
у сродним странкама, о политичким противницима да и не говорим!

SRS upozorava DS da ne sprečava ostvarivanje volje građana
Tanjug - Pre 30 minuta

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka upozorila je danas Demokratsku stranku da ne pokušava da silom spreči ostvarivanje izborne volje građana i formiranje nove vlasti u gradu Beogradu.

"SRS upozorava mafijašku, lopovsku i kriminalnu vlast DS u Beogradu da ne pokušava da nasiljem rešava stvari, jer to nije u interesu Beograđana i to im neće biti dozvoljeno", navodi se u saopštenju te stranke.

Takođe radikali navode da čelnici DS i beogradske vlasti "spaljuju" i "prikrivaju dokumentaciju koja bi mogla da ih tereti za najteža krivična dela iz oblasti korupcije" i upozoravaju ih da to ne rade i da će "za pljačku i otimačinu svakako morati da odgovaraju".

Back