Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mada sam ja bio reko mojoj svaji koja zivi u Minhenu da pozove tamo arbasantgetur i da pita da li je problem za ovo sto se meni desava, jer zaista nisam znao. Ona sluzbenica joj je rekla da se ranije nije sretala sa takvim slucajem ali da u principu nece biti problem. I ako bude jednostavno da poslodavac kojeg zelim ponovo posalje upit i to je to. Jbg ima da se oduzi onda tako da ja mislim najbolje da sasecem u korenu...

Sta je to taj Vorszustimmung?
A da cemo cekati hocemo sigurno
Ali eto na televiziji ja nisam cuo da se sad prica o milionima migranata na granici Grcka Turska.Gde su oni sada?
Sve je ovo politika opasna
Vorabzustimmung (pred-odobrenje) izdaje Bundesagentur für Arbeit (BA) nakon što izvrši Vorabprüfung (preliminarnu proveru) tržišta rada i utvrdi da za određeno radno mesto na birou nema nikoga iz Nemačke ili EU

Imam jedno glupo pitanje 😅 Ali toliko se menja zakona sta moze sta ne mozee i ja totalno zbunjenaa.Zanima me ako polozim u nemackoj A1 kada ga predam u ambasadu da li je on validan inako nije göthe ili oxd kako se zove vec ova drugi institu sto je priznat.Da li je dovoljno A1 za spajanje supruznika u ambasadi? Totalno sam zbunjena.Hvala unapred

Imam jedno glupo pitanje 😅 Ali toliko se menja zakona sta moze sta ne mozee i ja totalno zbunjenaa.Zanima me ako polozim u nemackoj A1 kada ga predam u ambasadu da li je on validan inako nije göthe ili oxd kako se zove vec ova drugi institu sto je priznat.Da li je dovoljno A1 za spajanje supruznika u ambasadi? Totalno sam zbunjena.Hvala unapred
Eeee to si u pravu. Kada mi je brat govorio da u Nemackoj od sela do sela nije isti zakon ja sam mu se smejao ali sada vidim da sam ispao glup. Sama si dala odgovor. Sve zavisi od mesta do mesta da li ce to da ti priznaju mada nevidim razlog ako je sertifikat odande da ga ambasada nepriznaje. Mada ja mislim da po novom za spajanje je potreban A2, nznm nisam siguran. Ali u svakom slucaju, bolje imati i A1 nego nista. Tako da nisi u minusu. Nego najbolje ti je da procitas u informatoru na sajtu ambasade tu ti sigurno i najtacnije pise.

Samo ono što piše u informatoru. Zakon o spajanju porodice se ne menja.

Ne bi trebalo da to bude problem, naprotiv to je za ambasadu jedan plus. Reci mi jesul podelili josh koji datum za spajanje ?
Ne znam, nisam nesto pratio na forumima sta se desava, mada sad posle ovakve situacije sa virusom tek ce sve da uspore.
Vidim da je ambasada u Sarajevu stigla do polovine Maja, kako oni mogu da dele a ovi u Beogradu usporili.
Nego da se razmislja o drugoj zemlji, ovo ako se doceka termin bice tek za dve godine.

Eeee to si u pravu. Kada mi je brat govorio da u Nemackoj od sela do sela nije isti zakon ja sam mu se smejao ali sada vidim da sam ispao glup. Sama si dala odgovor. Sve zavisi od mesta do mesta da li ce to da ti priznaju mada nevidim razlog ako je sertifikat odande da ga ambasada nepriznaje. Mada ja mislim da po novom za spajanje je potreban A2, nznm nisam siguran. Ali u svakom slucaju, bolje imati i A1 nego nista. Tako da nisi u minusu. Nego najbolje ti je da procitas u informatoru na sajtu ambasade tu ti sigurno i najtacnije pise.
Tako i ja mislim ako sam polozila ovde trebalo bi da priznaju.Al opet sta covek da zna.Citam ovo citam ovo jedni kazu ovako drugi ovako.Ovo treba.Na kraju sam shvatila da zavisi na koga na letis gde tako i bude.Svima nek je sa srecom da makar do kraja ove godine svi odemo.🤙🏼

Nemozes da apliciras za termin za prf vozaca sa Zustimmung-om, jer ja sam juce razgovarao sa konzulatom i pitao da li je to isto kao iz decembra 2019 kada su ubacili prioritetne kategorije a medju njima je bio i vozac sa Zustimmung-om. Rekla mi je da jeste isto, ida ce se dobijati jako brzo termin ako imas tu potvrdu. Medjutim kada sam pokusao da apliciram za termin, tamo mi izbacuje sa kojim dokumentom apliciram (nistifikovana diploma, delimicno priznata diploma i vord...Zustimmung nznm kako tacno pise) i ja odaberem naravno to sa Zustimmung-om ali odmah ispod trazi se da upises datum kada si dobio potvrdu a opet ispod toga u kom gradu. Tako da moj zakljucak jeste da nemozes da apliciras ako nema Zustimmung. Mozes, (da upises lazan datum dobijanja potvrde) ali termin neces dobiti pa slobodno mogu da kazem nikad. Jer je meni poslodavac reko da kad on dobije tu potvrdu, arbasantgetur javlja nasoj ambasadi i zato Pera, Mika, Zika ko ima tu potvrdu dobija ubrzani termin i vizu.
Na koji nacin da dobijemo Zustimmung za vozaca?

Zdravo, treba mi jedna informacija i možda neko od vas može da mi pomogne. U pitanju je ambasada u Beogradu

Prijavu za plavu kartu NOKS 6-8 sam odradio 26.11.2019 a termin mi je bio 07.02.2020. Pošto mi nisu priznali diplomu jer je anabin status +/- naknadno su mi tražili da donesem potvrdu sa prethodnih poslova i opisom posla kako bi videli da imam 5 god iskustva u IT-u. To sam im naknadno dostavio 13.02.2020.

Da li neko zna koliko se čeka na odobrenje vize pošto će sledeće nedelje biti više od mesec dana kako čekam poziv iz ambasade a informacija koju imam od prethodnih ljudi koji su aplicirali za plavu kartu i koji već imaju ugovor je da se viza odobrava za par dana ili par nedelja

Hvala

Na koji nacin da dobijemo Zustimmung za vozaca?
Pa tako sto tvoj poslodavac ode u Arbeitsagentur u gradu gde se firma nalazi, uzme obrasce i popuni (radno mesto, radno vreme, opis posla, visina bruto plate, koliko radnih dana godisnjeg odmora itd) i to preda njima-arbasantgetur. Isto tako dobija formulare koje tebi treba da posalje (meni je preko meila) da ih popunis i sto pre njemu vratis da moze to da preda zajedno sa njegovim formularima, posaljes mu kopiju pasosa, cod 95,vozacku dozvolu. I onda cekate. E sad, mom sefu su rekli za 2_3 nedelje, mozda i duze a mozda i krace. Ali to je samo prica, jer iskreno samo za jednog znam da je dobio Zustimmung i to za vozaca mini busa ili za neke grupne vozace. A pojedinacno nznm nikog sem tog za mini bus. E sad cu iz svog iskustvs da vidim dal cu uopste dobiti.

Neko kaze da se od marta to placa 410e...nznm nadam se da cu imati neke informacije do kraja marta. I tada ce se znati sta ce biti, traziti vozacima.
Moje misljenje je da ce da nam naplate taj Zustimmung 410e,jer jedino vozaci dolaze "dzabe" u Nemacku da rade, dok svi ostali pucaju na nostifikacije, jezik po 1000 i vise evra... Videcemo od 24 marta sta ce da nam munu 😁

E pa nek nam je sa srecom

Prilozi

• Screenshot_20200314_095522_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200314_095522_com.android.chrome.jpg
    51,8 KB · Pregleda: 212
Zdravo, treba mi jedna informacija i možda neko od vas može da mi pomogne. U pitanju je ambasada u Beogradu

Prijavu za plavu kartu NOKS 6-8 sam odradio 26.11.2019 a termin mi je bio 07.02.2020. Pošto mi nisu priznali diplomu jer je anabin status +/- naknadno su mi tražili da donesem potvrdu sa prethodnih poslova i opisom posla kako bi videli da imam 5 god iskustva u IT-u. To sam im naknadno dostavio 13.02.2020.

Da li neko zna koliko se čeka na odobrenje vize pošto će sledeće nedelje biti više od mesec dana kako čekam poziv iz ambasade a informacija koju imam od prethodnih ljudi koji su aplicirali za plavu kartu i koji već imaju ugovor je da se viza odobrava za par dana ili par nedelja

Hvala
Zavisi od regije do regije,kakvi par dana obicno u proseku traje odobrenje mesec dana bez obzira sto je plava karta a zna i dosta duze da potraje.

Zavisi od regije do regije,kakvi par dana obicno u proseku traje odobrenje mesec dana bez obzira sto je plava karta a zna i dosta duze da potraje.
U pitanju je Minhen. Nadam se da će me onda pozvati sledeće nedelje pošto je prošlo mesec dana.

Inače informaciju koju ja imam vezanu za dobijanje ambasade preko telefona je da se trenutno prebacuju telefonske linije u novu zgradu i da je seljenje iz kanadske ambasade u novu zgradu pocelo. Zbog toga telefoni ne rade. Možda je i zbog toga sad sve sporije

Pa tako sto tvoj poslodavac ode u Arbeitsagentur u gradu gde se firma nalazi, uzme obrasce i popuni (radno mesto, radno vreme, opis posla, visina bruto plate, koliko radnih dana godisnjeg odmora itd) i to preda njima-arbasantgetur. Isto tako dobija formulare koje tebi treba da posalje (meni je preko meila) da ih popunis i sto pre njemu vratis da moze to da preda zajedno sa njegovim formularima, posaljes mu kopiju pasosa, cod 95,vozacku dozvolu. I onda cekate. E sad, mom sefu su rekli za 2_3 nedelje, mozda i duze a mozda i krace. Ali to je samo prica, jer iskreno samo za jednog znam da je dobio Zustimmung i to za vozaca mini busa ili za neke grupne vozace. A pojedinacno nznm nikog sem tog za mini bus. E sad cu iz svog iskustvs da vidim dal cu uopste dobiti.
Ja sam predao krajem januara Jos uvek nikakav odgovor nisam dobio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back