Djura76
Zainteresovan član
- Poruka
- 151
Tačno tako. Nešto slično sistemu koji je bio do 2017. Kad su kasnije uveli apliciranje bez Vorabzustimmung-a počeli su aplicirati svi redom. I oni koji imaju poslodavca ali i oni koji ne znaju ni gde je Nemačka. Od tog momenta počeo je ovaj haos koji traje i danas pa se ljudi čude zašto čekamo skoro 2 godine. Svako ko je bio na terminu svedok je da se bar pola ljudi ne pojavi tog dana. Neki odustali odavno a neki i zaboravili da su se prijavili... Naravno naš mentalitet je takav da onaj ko odustane ne pada mu na pamet da se "muči" da stornira termin jer "zabole ga..." i tako danas uđoh u 18-ti mesec. Ko želi da čestita nek čestitaNemozes da apliciras za termin za prf vozaca sa Zustimmung-om, jer ja sam juce razgovarao sa konzulatom i pitao da li je to isto kao iz decembra 2019 kada su ubacili prioritetne kategorije a medju njima je bio i vozac sa Zustimmung-om. Rekla mi je da jeste isto, ida ce se dobijati jako brzo termin ako imas tu potvrdu. Medjutim kada sam pokusao da apliciram za termin, tamo mi izbacuje sa kojim dokumentom apliciram (nistifikovana diploma, delimicno priznata diploma i vord...Zustimmung nznm kako tacno pise) i ja odaberem naravno to sa Zustimmung-om ali odmah ispod trazi se da upises datum kada si dobio potvrdu a opet ispod toga u kom gradu. Tako da moj zakljucak jeste da nemozes da apliciras ako nema Zustimmung. Mozes, (da upises lazan datum dobijanja potvrde) ali termin neces dobiti pa slobodno mogu da kazem nikad. Jer je meni poslodavac reko da kad on dobije tu potvrdu, arbasantgetur javlja nasoj ambasadi i zato Pera, Mika, Zika ko ima tu potvrdu dobija ubrzani termin i vizu.