Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj informator je sa manjim izmenama aktuelan već dugo vremena. Poslednji put blago izmenjen u novembru. Meni je to već treći informator od momenta aplikacije (već 18 meseci). Krajem marta kada izmene zakona stupe na snagu ambasada će objaviti nov informator. Kada dobiješ termin dokumentaciju pripremaš prema informatoru koji tad bude aktuelan. Nadam se da je sad malo jasnije
Ok , delimično ... ali kazes ti već 18 meseci čekaš .... a pouzdano ti kažem da su ljudi otišli i rade već uveliko a čekali 8-9 meseci na vizu . Pokušavam da shvatim šta kod tebe koci kada čekaš toliko dugo a imas sve papire .... da li je možda do ugovora , da li gledaju “finansijsku sposobnost firme “ ili u cemu je problem :(

Ok , delimično ... ali kazes ti već 18 meseci čekaš .... a pouzdano ti kažem da su ljudi otišli i rade već uveliko a čekali 8-9 meseci na vizu . Pokušavam da shvatim šta kod tebe koci kada čekaš toliko dugo a imas sve papire .... da li je možda do ugovora , da li gledaju “finansijsku sposobnost firme “ ili u cemu je problem :(
Vreme čekanja se konstantno povećavalo u zadnjih godinu ipo. Kad sam ja aplicirao vozači su čekali 9 meseci. Kasnije se to vreme povećavalo. Nije to do ugovora. Ovde govorimo o vremenu čekanja na termin. Stari članovi dobro znaju o čemu pričam. Opširna je tema pa kad nađeš vremena prelistaj ovaj forum poslednja 3 meseca biće ti jasnije sve. Davno bi se mi svi prebacili po novom ali za sada niko ne ispunjava nijedan od ona 3 uslova. Zato čekamo kraj meseca i te promene pa da vidimo šta nam je činiti

Vreme čekanja se konstantno povećavalo u zadnjih godinu ipo. Kad sam ja aplicirao vozači su čekali 9 meseci. Kasnije se to vreme povećavalo. Nije to do ugovora. Ovde govorimo o vremenu čekanja na termin. Stari članovi dobro znaju o čemu pričam. Opširna je tema pa kad nađeš vremena prelistaj ovaj forum poslednja 3 meseca biće ti jasnije sve. Davno bi se mi svi prebacili po novom ali za sada niko ne ispunjava nijedan od ona 3 uslova. Zato čekamo kraj meseca i te promene pa da vidimo šta nam je činiti
On je već 9 meseci u radnom odnosu.... a čekao je 8 meseci da ga pozovu da preda papire i posle mesec dana dobio vizu. Sad po novom treba da bude brze a po tebi ispada da će se čekati po godinu dana ili uopšte neće odobravati. Zato ti mene bunis ... videćemo šta će biti, nije ni kraj marta daleko .
978511A4-FCE9-40B1-8A7D-098210684003.jpeg

“Davno bi se mi svi prebacili po novom ali za sada niko ne ispunjava nijedan od ona 3 uslova” e to pokušavam da saznam koji su uslovi..... pokušavao sam da nadjem ali ne mogu..... a aplicirao sam i ne znam da li sam pogrešio i gde sam pogrešio ???? Ako imas vremena objasni mi na srpskom... (nemački ne znam) . Ako ne , ništa .

“Davno bi se mi svi prebacili po novom ali za sada niko ne ispunjava nijedan od ona 3 uslova” e to pokušavam da saznam koji su uslovi..... pokušavao sam da nadjem ali ne mogu..... a aplicirao sam i ne znam da li sam pogrešio i gde sam pogrešio ???? Ako imas vremena objasni mi na srpskom... (nemački ne znam) . Ako ne , ništa .
Kada si aplicirao čekirao si da imaš Vorabzustimmung a nemaš ga. Mnogi su tako aplicirali još u decembru misleći da će ga brzo nabaviti. Posle par nedelja počeli su dobijati termine ali Vorabzustimmung nisu dobili. Svi su vraćeni sa termina. Tu opciju kad odabereš apliciraš za prioritetne termine i imaš prednost u odnosu na nas koji čekamo odavno.

Kada si aplicirao čekirao si da imaš Vorabzustimmung a nemaš ga. Mnogi su tako aplicirali još u decembru misleći da će ga brzo nabaviti. Posle par nedelja počeli su dobijati termine ali Vorabzustimmung nisu dobili. Svi su vraćeni sa termina. Tu opciju kad odabereš apliciraš za prioritetne termine i imaš prednost u odnosu na nas koji čekamo odavno.
Ok hvala , sada je malo jasnije... onda po tom pravilu šta god da odaberem ( odbiće ) ? Napisao si da su aplicirali u decembru, ali novi zakon je izašao tek u martu...

Italija veceras uvela drasticne mere zatvara granice radi virusa,nema ulaska ni izlaska do 04.aprila,imajuci u vidu da se ovo siri velikom brzinom na Nemacku i da je od danas svaka od 16 pokrajina inficirana eto nam novog zastoja sa ambasadom
Dzaba termini, pola ambasada i institucija je zatvoreno jer povlace Nemce nazad u Nemacku od ovog virusa. Spremite se na cekanje, posto ce ova bolestina sve da uspori i to ozbiljno.

“Ko je aplicirao po starom, za njega samo dozvola i cod95. Po novom za sad potrebna nostrifikovana diploma, ali verovatno će biti nekih promena”

Evo nadjoh tvoju poruku slucajno, siguran sam bio da sam negde procitao.
To je odgovor na pitanje iz februara. Ovo po novom se ne odnosi na novi FEG zakon nego na nove opcije apliciranja za termin. U januaru sam od BA u Diseldorfu dobio odgovor da mogu da izdaju Vorabzustimmung samo ako imam priznatu diplomu za vozača pa se odnosilo na to. Kasnije u februaru su skroz ukinuli opciju apliciranja sa Zustimmung-om. Sad od 1.marta su to opet stavili kao opciju ali ne zbog vozača... Komplikovano za nekoga ko to ne prati od ranije. Nema smisla ni objašnjavati nešto što više nije aktuelno. Uglavnom čeka se taj novi informator pa ćemo videti

Nemozes da apliciras za termin za prf vozaca sa Zustimmung-om, jer ja sam juce razgovarao sa konzulatom i pitao da li je to isto kao iz decembra 2019 kada su ubacili prioritetne kategorije a medju njima je bio i vozac sa Zustimmung-om. Rekla mi je da jeste isto, ida ce se dobijati jako brzo termin ako imas tu potvrdu. Medjutim kada sam pokusao da apliciram za termin, tamo mi izbacuje sa kojim dokumentom apliciram (nistifikovana diploma, delimicno priznata diploma i vord...Zustimmung nznm kako tacno pise) i ja odaberem naravno to sa Zustimmung-om ali odmah ispod trazi se da upises datum kada si dobio potvrdu a opet ispod toga u kom gradu. Tako da moj zakljucak jeste da nemozes da apliciras ako nema Zustimmung. Mozes, (da upises lazan datum dobijanja potvrde) ali termin neces dobiti pa slobodno mogu da kazem nikad. Jer je meni poslodavac reko da kad on dobije tu potvrdu, arbasantgetur javlja nasoj ambasadi i zato Pera, Mika, Zika ko ima tu potvrdu dobija ubrzani termin i vizu.

Bosna danas uvela za sve koji dolaze iz Nemacke karantin pola meseca, ocekuje se i Nemci da uvedu iste mere za sve koji dolaze gde ima inficiranih,nema sumnje ovo ce sve jos vise usporit
Dzaba termini, pola ambasada i institucija je zatvoreno jer povlace Nemce nazad u Nemacku od ovog virusa. Spremite se na cekanje, posto ce ova bolestina sve da uspori i to ozbiljno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back