Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Viza u pasošu. Vozač BG ambasada. 17 meseci od registracije, preko žalbe sa novim ugovorom od iste firme sa malo višom satnicom do vize. Srećno svima!
Registracija 09.02.2018.
Termin 04.04.2019.
Odbijenica 13.05.2019.
Žalba 17.05.2019.
Propušten poziv 10.07.2019.
Viza 15.07.2019.
Viza u pasošu. Vozač BG ambasada. 17 meseci od registracije, preko žalbe sa novim ugovorom od iste firme sa malo višom satnicom do vize. Srećno svima!
Registracija 09.02.2018.
Termin 04.04.2019.
Odbijenica 13.05.2019.
Žalba 17.05.2019.
Propušten poziv 10.07.2019.
Viza 15.07.2019.
Mozete li mi reci ko vam je pisao zalbu?Hvala

Pozdrav svima,
Dobio sam produzenje boravista na godinu dana, pa sam dobio poziv od ureda za strance da odem do njih u vezu Integracionog kursa. Dal je moguce da se Integracioni kurs izbegne jer cu oktobra da polazem B1 TELC koji je isto prizat? Kurs mi uopste ne odgovara zbog posla a I termini su im uzas. Mogao bih samo na orientigung kurs da idem koji traje dosta krace. Nemacki dosta solidan za sporazumevanje a ovako sam ucim i spremam se za polaganje. Naravno najbolji info cu dobiti od njih kada idem, al da znam dal mogu ici na pricu da radim I da nekako izbegnem a da na sledecem produzenju prilozim diploma.

Hvala svima

Juče sam imao propušten poziv od ambasade. Prijava 09.02.2018. godine, termin 04.04.2019. godine, NOKS 3-5 vozač. Odbijenica 13.05. mala satnica po ugovoru za LKW und Kranfahrer, dobijen nov ugovor od iste firme za radno mesto Berufskraftfahrer povišena satnica, drugi opis radnog mesta, napisana i poslana žalba. U međuvremenu, prošle srede, pozvan sam od strane službenice iz BA Dortmund koja vodi moj dosije da sam dobio saglasnost BA Stuttgart/Ulm i posle 7 dana poziv. Čisto informacija ako nekog interesuje zbog praćenja datuma i svega.
Danas nisam primio poziv ali sam pozvao ambasadu i obavestili su me da mogu da donesem pasoš na viziranje. Ukupno 17 meseci od prijave za termin, termina, žalbe i odobrenja. Pokrajina Baden-Württemberg, grad Ulm, NOKS 3-5 vozač
Zna li se koliko treba da bude bruto za LKW vozace da ne bi bilo problema u ambasadi?

Imam jedno vazno pitanje ako zna neko da mi odgovori.
Uskoro ocekujem termin za spajanje porodice, tj. supruga i dete treba da se presele kod mene u Nemacku.
Ambasada trazi ugovor o stanu. Medjutim, ja imam zaseban stan od svoje majke gde stanujem i ne placam nista, kao i ostale troskove (nebenkosten).
Kakvu potvrdu da prilozim u ambasadi o svom stanbenom statusu? Moram li da pravim ugovor sa svojom majkom kao da joj placam stanarinu ili ne?
Prijavljen sam na 2100 bruto pa ne bi da mi stanarina ulazi u troskove za spajanje porodice.
Hvala unapred.

Treba da ti ostane oko 900 evra barem, kad platis warm rent i troskove. Tako da mozes da napravis neki ugovor o stanu gde ces prikazati da placas neku cifru (recimo 500 evra) i dobar si. Generalno zavisi kako gde, ali ni ne gledaju bas u evro koliko ti ostane.

Medjutim bitnija, mnooogo bitnija je kvadratura. treba imati 12 kvm po odrasloj osobi, odnosno 10 kvm po detetu, sto je u tvom slucaju 34 kvm.

Ako ti taj stan ima minimum 34 kvm, napravi ugovor sa majkom ako je stan njen i neka vas sve lepo tu prijavi, a ti joj prebaci mesecno neki novac na racun da imas dokaz o uplati i mirno spavas... ovde je sasvim normalno i cak i praksa da deca roditeljima placaju kiriju (koliko god da to nenormalno zvuci, ali da je tako bilo u Srbiji, svi bi odavno bili preko a ne ziveli sa celom familijom u kuci :) )

Treba da ti ostane oko 900 evra barem, kad platis warm rent i troskove. Tako da mozes da napravis neki ugovor o stanu gde ces prikazati da placas neku cifru (recimo 500 evra) i dobar si. Generalno zavisi kako gde, ali ni ne gledaju bas u evro koliko ti ostane.

Medjutim bitnija, mnooogo bitnija je kvadratura. treba imati 12 kvm po odrasloj osobi, odnosno 10 kvm po detetu, sto je u tvom slucaju 34 kvm.

Ako ti taj stan ima minimum 34 kvm, napravi ugovor sa majkom ako je stan njen i neka vas sve lepo tu prijavi, a ti joj prebaci mesecno neki novac na racun da imas dokaz o uplati i mirno spavas... ovde je sasvim normalno i cak i praksa da deca roditeljima placaju kiriju (koliko god da to nenormalno zvuci, ali da je tako bilo u Srbiji, svi bi odavno bili preko a ne ziveli sa celom familijom u kuci :) )

Zahvaljujem se brzom na odgovoru. Sto se tice kvadrature to je najmanji problem jer imamo preko 300 kvm slobodnog stambenog prostora. Otprilike da pravim ugovor na 50-60 kvm na sto manji iznos (400 eura recimo) i bice dovoljno da se uklopim. Ne zivim sa majkom u istom stanu :) nego u istoj zgradi koja se vodi na njeno ime. Ja zivim sam u drugom stanu. U sustini ne postoji nikakva potvrda koji mogu priloziti kao dokaz u Nemackoj ambasadi za spajanje porodice da imam besplatan stan i dovoljnu kvadraturu, vec se mora praviti Mietvertrag.

• Podržavam
Reactions: ZHG
576813

Ima li neke dobre duse koja ume da prevede razlog odbijenice? Razumem da je problem sa Zustimmung-om firme ali ne razumem u potpunosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back