Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veliki pozdrav za sve "saborce" koji čekaju termin u BG ambasadi!
Registrovao sam se pre skoro 13 meseci, Noks 1-2 i sve mi se čini da će termin doći onomad. Šta je razlog, možemo samo da nagađamo.

Posebno bih hteo da pozdravim članove @BUJALICA i @vozacc koji su nesebično delili informacija sa svima nama. Ovom prilikom bih im obojici poželeo puno sreće u DE!

Elem, Da li neko zna slučajno kakva je procedura za grupnu vizu? Konkretno me interesuje koliki broj ljudi mora da bude prijavljen da bi se uopšte moglo aplicirati? Da li mogu aplicirati zaposleni u istoj kompaniji, a sa različitim mestima rada?
Ja sam dobio ponudu za posao u firmi koja, verujem, ima desetine hiljada zaposlenih i verujem da nisam jedini koji čeka termin za ambasadu u Bg, pa mi je palo na pamet da se udruzimo i zakazemo grupni.
Hvala unapred na odgovorima.

Registrovao sam se pre skoro 13 meseci, Noks 1-2 i sve mi se čini da će termin doći onomad. Šta je razlog, možemo samo da nagađamo.

Posebno bih hteo da pozdravim članove @BUJALICA i @vozacc koji su nesebično delili informacija sa svima nama. Ovom prilikom bih im obojici poželeo puno sreće u DE!

Elem, Da li neko zna slučajno kakva je procedura za grupnu vizu? Konkretno me interesuje koliki broj ljudi mora da bude prijavljen da bi se uopšte moglo aplicirati? Da li mogu aplicirati zaposleni u istoj kompaniji, a sa različitim mestima rada?
Ja sam dobio ponudu za posao u firmi koja, verujem, ima desetine hiljada zaposlenih i verujem da nisam jedini koji čeka termin za ambasadu u Bg, pa mi je palo na pamet da se udruzimo i zakazemo grupni.
Sumnjam da ce taj grupni termin stici pre ovog za koji si aplicirao, trebalo bi ovaj da dobijes za 5 meseci a grupni jbm li ga

Ja mislim da ne

Cao. Mislim da ne moze da se prolongira termin, vec cete morati naknadno da dostavite dokumenta. Mislim da svakako imate fore 3 meseca za dopunu...
Kada ste aplicirali za termin, posto ste dobili 8.jula?
Pozdrav
Dete mi je islo preko ambasade i BiH.za 6 meseci dobila termin!Znaci odem normalno sa papirima koji pisu u informatoru,i oni tamo ako nije potpuna dokumentacija daju odredjeni rok da dostavim sta mi je jos potrebno!

Prvo hvala brate na lepim zeljama u moje i Nemanjino ime...sto isto i tebi zelim...kao i svima ovde..sto se grupnog termina tice mogu da ti kazem konkretno za vozace ali je verovatno isto za sve noksove...prvo da bi dobio grupni termin mora da bude vise od 12 ljudi...i svi idu u istu firmu...poslodavac to sredjuje preko ambasade..ceka se do 3 meseca...evo par kolega ce sad da ode cekali 2 meseca...toliko znam...pozz

Jedan utisak-komentar sa danasnjeg termina kopiran sa Fejsa:
(Noks 1-2 bio na terminu u pola osam. Bilo je desetak ljudi a nije se pojavilo 14-oro do moje prozivke a ni posle i tako je kazu svaki put. )
Pa to je to,jer do pre manje od dve godine nije se svako mogao prijaviti na termin nego ko samo ima ugovor u rukama i odobrenje od agencije za rad,i cekalo se bez obzira na noks oko 3- 4 meseca na termin.Otkad su uveli da se svaki gradjanin na sajtu ambasade moze prijaviti,nastao je haos.

(Noks 1-2 bio na terminu u pola osam. Bilo je desetak ljudi a nije se pojavilo 14-oro do moje prozivke a ni posle i tako je kazu svaki put. )
Pre dolaska na termin (najkasnije tri dana pred sam termin) treba potvrditi dolazak klikom na link u mailu. Ako je stvarno 14-oro ljudi potvrdilo termin a nije doslo, onda stvarno nemam reci.

Prvo hvala brate na lepim zeljama u moje i Nemanjino ime...sto isto i tebi zelim...kao i svima ovde..sto se grupnog termina tice mogu da ti kazem konkretno za vozace ali je verovatno isto za sve noksove...prvo da bi dobio grupni termin mora da bude vise od 12 ljudi...i svi idu u istu firmu...poslodavac to sredjuje preko ambasade..ceka se do 3 meseca...evo par kolega ce sad da ode cekali 2 meseca...toliko znam...pozz
Uhhh, pa ne znam šta mi je pametno da radim onda. Da li da skupljam ljude ili da čekam termin još pola godine( u najboljem slučaju).
Poslodavac je pošta, siguran sam da još ljudi čeka termin za radnu vizu kod njih, a i imao bi kontakt tamo, sad je jedino pitanje da li oni hoće da se iscimaju oko toga, tj. koliko im je hitno.

Ako neko čeka termin, a ima ponudu za posao u pošti nek se javi.

Pa da! Upravo sam ja to i rekao pre tri meseca. Znam čoveka koji je aplicirao i zauzima termin a nema položen jezik,nema ugovor i aplicirao prošle godine u junu. Ja ga pitam koji je noks a on gleda u mene i kaže da nezna. Reče da je žena aplicirala za njega. Ja mu reče da stornira i da se nezeza a on kaže da mora reći ženi. E zbog takvih mi čekamo a takvih je eto dosta.

Termin za moje dete ce isto stici ranije nego moj termin ta radnu vizu. Meni su rekli da predam dokumentaciju koju u tom trenutku imam. Pretpostavljam da ce mi za ostalo dati odredjeni rok. Verovatno ce i Vama
Ako sam dobro razumeo predaćete papire za dete a još uvek ni vi niste dobili vizu? Ako sam dobro razumeo da je to plan, to skoro sigurno neće proći.

@askalainen Nosite sve što piše u informatoru. Nema posle dodatnog slanja ničega. Jedni ako vam nešto fali onda postoji ta mogućnost ali je to više anomalija nego pravilo i na to se ne treba oslanjati. Stan možete iznajmiti od bilo koga, samo je bitno da imate dovoljan broj kvadrata po članu porodice. Znači ako imate nekog rodjaka koji živi u 60 kvadrata sa svojom poordicom (npr 4 ljudi) i prijavite se i Vi i dete verovatno će Vas odbiti jer ne možete imati 10 kvm2 po osobi.

Za sve ostale spajanje porodice je najlakše pratiti na ovom dokumentu:
https://docs.google.com/document/d/17NKQ50VsPhLDgZdRi8vDSWS6TrY2dTnhNHJfMmWEOBQ/edit?usp=sharing

Ako sam dobro razumeo predaćete papire za dete a još uvek ni vi niste dobili vizu? Ako sam dobro razumeo da je to plan, to skoro sigurno neće proći.

@askalainen Nosite sve što piše u informatoru. Nema posle dodatnog slanja ničega. Jedni ako vam nešto fali onda postoji ta mogućnost ali je to više anomalija nego pravilo i na to se ne treba oslanjati. Stan možete iznajmiti od bilo koga, samo je bitno da imate dovoljan broj kvadrata po članu porodice. Znači ako imate nekog rodjaka koji živi u 60 kvadrata sa svojom poordicom (npr 4 ljudi) i prijavite se i Vi i dete verovatno će Vas odbiti jer ne možete imati 10 kvm2 po osobi.

Za sve ostale spajanje porodice je najlakše pratiti na ovom dokumentu:
https://docs.google.com/document/d/17NKQ50VsPhLDgZdRi8vDSWS6TrY2dTnhNHJfMmWEOBQ/edit?usp=sharing
Ja imam vizu i vec radim,ali ne mogu da nadjem stan!A termin za dete se blizi.Zivim kod rodjaka.Njih je cetvoro u 100m2.

Naci stan u Minhenu je pakao. Prosao ja tu golgotu :) svejedno, ako su rodjaci voljni, nek vas prijave kod njih na stan, dovoljno je veliki. Treba 12 kvadrata po odraslom i 10 za dete ako se dobro secam, tako da svakako mozes da iskoristis to kad je nuzda, pa posle trazi drugi stan. Inace, raspitaj se po firmi, obicno se tako najlakse nadje, neko izlazi iz stana i ti samo uskocis umesto njega. Istampas lepo papir da trazis stan i do koliko para, u kom kraju i tako dalje, pa stavis na oglasnu tablu (imas je negde vrv u firmi ili ne znam vec gde radis).

Pa da! Upravo sam ja to i rekao pre tri meseca. Znam čoveka koji je aplicirao i zauzima termin a nema položen jezik,nema ugovor i aplicirao prošle godine u junu. Ja ga pitam koji je noks a on gleda u mene i kaže da nezna. Reče da je žena aplicirala za njega. Ja mu reče da stornira i da se nezeza a on kaže da mora reći ženi. E zbog takvih mi čekamo a takvih je eto dosta.
No comment...sami sebi skacemo u stomak..nije kriva ambasada...nasi ljudi...zlo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back