Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle oni koji zele da vam
prave vizu trebaju "samo"garantovati za vas.Bez obzira rod.ili prijatelj...(stim sto moraju navesti; njihovo primanje,plata posao cime se bave.) Gde cete vi ziveti,boraviti.Prijavljeni morate biti iskljucivo na njih.adresi...Vas stanbeni prostor.( Soba) ili ceo stan/kuca- na raspolaganju- kupatilo.i td....( Samo stopostotno garantovanje za vas i vasu bezbednost i vase potrebe) Nezavisno od drzave u ovom sl.Nemacke.
Koliko sam ja upucena...
Ko zna nesto vise neka izvoli i pomogne

Dakle oni koji zele da vam
prave vizu trebaju "samo"garantovati za vas.Bez obzira rod.ili prijatelj...(stim sto moraju navesti; njihovo primanje,plata posao cime se bave.) Gde cete vi ziveti,boraviti.Prijavljeni morate biti iskljucivo na njih.adresi...Vas stanbeni prostor.( Soba) ili ceo stan/kuca- na raspolaganju- kupatilo.i td....( Samo stopostotno garantovanje za vas i vasu bezbednost i vase potrebe) Nezavisno od drzave u ovom sl.Nemacke.
Koliko sam ja upucena...
Ko zna nesto vise neka izvoli i pomogne
PS
Ne postoji mog.,jedino preko nem.ambasade dobijate vizu uz samo saglsnost,ponavljam-garancije

Pozz svima, ako je za utehu ambasada mi je i
Upravo odg.i zahvaljuje mi se na upitu o dodeli term.sa molbom da moram sacekati red...i obavestili me o proveri mog.referntog broja da je na listi cekanja jos uvek...
( Ako nista drugo,bar su ljubazni i odg.na pitanja)...ostaje samo cekanje...Neka nam je svima Bog u pomoci

Postovani
da li neko zna dal postoji mognucnost dobijanja radne vize direktno u Nemackoj a ne preko ambasade u Beogradu?
Postoji teoretska. Treba da odes u Nemacku, prijavis se na Arbeitsamt da trazis posao i angazujes advokata. Ja sam licno pricao sa jednim advokatom u Nemackoj koji mi je savetovao taj postupak ali ipak nije garantovao 100% da ce uspeti. Za tu uslugu je trazio 1000 eur. Inace ti advokati samo za razgovor traze 250 eur.

Postoji teoretska. Treba da odes u Nemacku, prijavis se na Arbeitsamt da trazis posao i angazujes advokata. Ja sam licno pricao sa jednim advokatom u Nemackoj koji mi je savetovao taj postupak ali ipak nije garantovao 100% da ce uspeti. Za tu uslugu je trazio 1000 eur. Inace ti advokati samo za razgovor traze 250 eur.
Ne postoji sansa,ja sam tj poslodavac bacio 2000€ na advokata i nemeže. . .nemojte pokusavati

Ne ne postoji ni teoretska sansa za to,za dobijanje vize mora osnovni uslov da se ispuni cak i po novom zakonu od 01.01.2020 a to je ulazna viza u maticnoj zemlji tj.u ambasadi u Beogradu.

Dobar Dan svina. Htela sam da Vas pitam za savet.
Dobila sam termin za spajanje porodice u Beogradu u junu. Ja sam u drugom stanju i tada ću vec biti osmi mesec. Šta mogu da uradim da mi bar ubrzano jave odluku,da li mi odobravaju vizu (jer kad udjem u deveti mesec,ja neću više moći da putujem) ? I ako možete da mi kažete šta se dešava ako mi odobre vizu a zbog toga što neću moći da putujem porodim se u Srbiji? Kakva je onda procedura u vezi vize za bebu?
Hvala vam unapred
И мене ово интересује па ако неко има искуство или информацију у вези са овом ситуацијом! Хвала унапред! Срдачно!

Pozz drustvo!ako neko ima iskustva u vezi spajanja porodice molim za pomoc.Dete mi ima termin 8 jula,a ja pocinjem raditi 1 jula.Zanima me postoji li mogucnost da u ambasadi prolongiraju taj termin na par meseci dok ne dobijem platne liste i ugovor za stan!Jer to ocigledno necu stici u nekom roku koji otprilike imam!!Hvalaa!
Već ste dobili termin za 8. jul za dete? To je čudno jer celu drugu polovinu juna nisu podelili. Dajte još neke informacije da li dete mora da ide sa Vama (nema drugog staratelja u Srbiji...)

Prolongirati termin nije moguće, makar ja nisam čuo za takav slučaj. Pretpostavka je da kada dobijete termin da ispunjavatesve uslove. Znam za slučajeve da su se ljudi prijavljivali za NOKS 6-8 i dobili termin a nisu našli poslodavca, no to je druga priča. Vama ako ste jedini staratelj možda i progledaju kroz prste da prihvate dokumentaciju pa posle da šaljete dopunu. Ako možete makar se za stan potrudite da pronadjete, za platne liste nisu toliko strogi koliko sam shvatio (pisali su ljudi da su prošli sa manje od 3platne liste).

Pozdrav i sve najbolje.

Pozz drustvo!ako neko ima iskustva u vezi spajanja porodice molim za pomoc.Dete mi ima termin 8 jula,a ja pocinjem raditi 1 jula.Zanima me postoji li mogucnost da u ambasadi prolongiraju taj termin na par meseci dok ne dobijem platne liste i ugovor za stan!Jer to ocigledno necu stici u nekom roku koji otprilike imam!!Hvalaa!
Termin za moje dete ce isto stici ranije nego moj termin ta radnu vizu. Meni su rekli da predam dokumentaciju koju u tom trenutku imam. Pretpostavljam da ce mi za ostalo dati odredjeni rok. Verovatno ce i Vama

Već ste dobili termin za 8. jul za dete? To je čudno jer celu drugu polovinu juna nisu podelili. Dajte još neke informacije da li dete mora da ide sa Vama (nema drugog staratelja u Srbiji...)

Prolongirati termin nije moguće, makar ja nisam čuo za takav slučaj. Pretpostavka je da kada dobijete termin da ispunjavatesve uslove. Znam za slučajeve da su se ljudi prijavljivali za NOKS 6-8 i dobili termin a nisu našli poslodavca, no to je druga priča. Vama ako ste jedini staratelj možda i progledaju kroz prste da prihvate dokumentaciju pa posle da šaljete dopunu. Ako možete makar se za stan potrudite da pronadjete, za platne liste nisu toliko strogi koliko sam shvatio (pisali su ljudi da su prošli sa manje od 3platne liste).

Pozdrav i sve najbolje.
[/QUOTE
Pa valjda se nosi prvo dokumentacija koja pise u informatoru,pa se onda meni salje sta trebam da posaljem iz Nemacke!Naci stan je pakao u Münchenu..Ima li neka opcija,nejog ugovora,da mi rodbina izda sobu ili nesto slicno!!!

Zna li neko da li postoji neka mogucnost da se vidi spisak za noks 3-5 za nas koji smo aplicirali za termin?
Ovo je vise van svake pameti ovoliko cekanje samo na termin!
Medicinari su do 4.3.2018 ,a vozaci Februar,negde polovina,elektricari (2|1) pocetak februara. Ovo sam videla u agenciji koja zapisuje kada je zadnja podela bila.
Ja vam savetujem ljudi da nastavite sa svojim zivotom,neka tece. Radite,zaradjujte ,a ako silno zelite dobiti vizu govorite svakim danom, "imam termin,sad cekam na vizu koju cu lako dobiti." Volite sebe i uzivajte u svakom danu. Onda kada prestanete razmisljati...doci ce sve sto zelite.
Viele Grüße und schönen Tag wünsche ich Ihnen!

• Podržavam
Reactions: Bic
Termin za moje dete ce isto stici ranije nego moj termin ta radnu vizu. Meni su rekli da predam dokumentaciju koju u tom trenutku imam. Pretpostavljam da ce mi za ostalo dati odredjeni rok. Verovatno ce i Vama
Ja mislim da ne

Cao. Mislim da ne moze da se prolongira termin, vec cete morati naknadno da dostavite dokumenta. Mislim da svakako imate fore 3 meseca za dopunu...
Kada ste aplicirali za termin, posto ste dobili 8.jula?
Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back