Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda ce nekom biti od pomoci...ja sam trebao da slusam predavanja i doplatim oko 500 e kako bih mi priznali kod iz slovenije...srecom da sam nesto nacuo drugacije,raspitao se i pojurio sefa da mi to proveri i napokon uz potvrdu iz supa Slovenije da sam za to vreme bio u sloveniji priznace mi se kod bez slusanja predavanja a i placanja

Ja sigurno dolazim na eventualni protest, samo da ostali nisu malodusni i lenji toga se bojim...
Jasno je da izdaju 20000 radnih dozvola godisnje za zemlje Zapadnog Balkana ali ovakvo drndanje sa terminima obesmisljava taj zakon 26.2
Kakav zakon je izglasan 26.2? Ove godine i zasto mislite da to usporava? Ako sam vas dobro razumeo pitam jel i ja sam prosle god predo u aprilu za visu a dele sporo jako sta je to ? Ocemo li dobiti ove godine termine!

Znam to od 2020 nema nokseva samo spajanje i jos jedan noks ja mislim al valjda ce podeliti necemo cekati valjda 2020 godinu! A isto sam cuo da ce od 2020 god ici brze jer nece biti nokseva al kontam da cemo dobiti ove godine termine
Jel si svestan da ovako nece podeliti ni februar do Nove godine!
A taj novi zakon jeste ici ce brze ali zamisli samo kako ce biti kad moras da imas nemacki B1/B2 i da nostrifikujes diplomu e to ce tek da bude zajebancija

Od 2020 ce biti...trla baba lan da joj prodje dan...toliko o tome..
Da li jemoguce Boze me sacuvaj da mi koji smo aplicirali ' 18, necemo dobiti termin ove god.? Strasno......
Nisu...ni za noka1-2 ni za noks 3-5...1-2 stigli do 6 februara a 3-5 konrektno vozaci do 20 februara..

Pa da li je moguce da necemo dobiti term.ove god? Noks1-2 17.02.'18 i svi ostali koji su aplicirali '18 god. .....

Pozdrav svima,evo da odgovorim ja na svoje pitanje posto niko nije odgovorio a uz to na moje pitanje nekoliko njih je htelo cuti odgovor osim mene samog...SPAJANJE PORODICE,termin za predaju dokumenata,kakva je procedura kada se ode tamo. Kada stignete tamo čekate u redu da vas prozovu,kada vas prozovu udjete..kažu vam da ugasite mobilni telefon,ako vam zazvoni izbacice vas..onda vas pretresaju iz bezbednosnih razloga,zatim idete na šalter gde vam radnik šaltera proverava da li je dokumentacija uredno slozena,potom vas upute u koju sobu idete i tu vam gledaju papire,dok to gledaju ispituju vas o vasem partneru,gde ste se upoznali,kako,koliko se znate vremenski,koliko ste zajedno,i tako neke stvari...daju vam test da odradite,lagan test na nivou A1,tipa koje je boje neko voće,odakle je vas partner,koji dan je danas itd..onda platite taksu...i to bi bilo to što se tice predaje dokumenata,ostaje još samo ono najvaznije...ODOBRENJE VIZE ..Srecno svima

Pozdrav svima,evo da odgovorim ja na svoje pitanje posto niko nije odgovorio a uz to na moje pitanje nekoliko njih je htelo cuti odgovor osim mene samog...SPAJANJE PORODICE,termin za predaju dokumenata,kakva je procedura kada se ode tamo. Kada stignete tamo čekate u redu da vas prozovu,kada vas prozovu udjete..kažu vam da ugasite mobilni telefon,ako vam zazvoni izbacice vas..onda vas pretresaju iz bezbednosnih razloga,zatim idete na šalter gde vam radnik šaltera proverava da li je dokumentacija uredno slozena,potom vas upute u koju sobu idete i tu vam gledaju papire,dok to gledaju ispituju vas o vasem partneru,gde ste se upoznali,kako,koliko se znate vremenski,koliko ste zajedno,i tako neke stvari...daju vam test da odradite,lagan test na nivou A1,tipa koje je boje neko voće,odakle je vas partner,koji dan je danas itd..onda platite taksu...i to bi bilo to što se tice predaje dokumenata,ostaje još samo ono najvaznije...ODOBRENJE VIZE ..Srecno svima
Hvala na objasnjenju...da li ste A 1 polagali na Geteu ili OSD i da li je tesko?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back