Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I jedno nezavanicno obavestenje zelim da podelim sa vama. Verovatno od januara 2019. svi od 18-30 godina, koji nisu sluzili vojni rok, izgleda da nece moci da dobiju radne dozvole u nemackoj dok ne rese vojni rok u maticnoj zemlji.

- - - - - - - - - -

Dopuna prethodnog posta, od januara 2020. a ne 2019, greska! Inace prva partija obaveznog sluzenja je mart 2020.
Do tada ce sve da se rascisti sa terminima,od iduce godine samo kfalifikovana radna snaga sa odredjenim nivom polozenog jezika,za dva tri meseca ce svi dobijeti termine jer se uz sve to se ukida taj prvi noks.

A da ne govorim o tome što može neko da postavi pitanje odakle vam hrvatski ili slovenački kod a nemate vreme boravka u navedenim zemljama, ali to samo ja glasno razmišljam.

Niko vas nece pitati odakle vam Hr ili Slo kod. Sa druge strane sto se tice Hr koda, oni vas prikavljuju kao da imate boraviste tamo i Kod se dobija posle 14dana ili vise. Tako da oko toga nece niko imati problema. I ovde u nemackoj moze da se zavrsi kod za 500e u Kelnu. Isto samo se pojavis platis i dobijes. Svuda ista stvar samo napravili da ljudima uzimaju pare.

A da ne govorim o tome što može neko da postavi pitanje odakle vam hrvatski ili slovenački kod a nemate vreme boravka u navedenim zemljama, ali to samo ja glasno razmišljam.

Samo ti uradi srpski kod i uzivaj, a to sto ce nas kod neko duze vreme da ti vazi samo ako radis za srpsku firmu, to je neka druga stvar!!!!!!!
Prijatelju, ako hoces da radis za firmu iz EU, onda ti treba i kod izdat od zemalja EU. Neka je i 500 dinara, sta ce mi???

- - - - - - - - - -

Kolege,drugari kako god i ja sam javio na par mesta ovako medju mojim kontaktima i neverovatan broj ljudi mi se javlja ,sve cu vas kontaktirati,samo i ja radim,mislim vozim i ovo sad završavam,pa mi treba vremena.Na vezi sam i sa tom firmom i ja nmg dočekati da odem gore i počnem raditi!Minimum je 20,sto vec ima!Firma je Amenda i voze se šleperi ,prikolicari i tandemi sa kasetama.Danas su mi rekli da im treba 20-30 sofera,ali i minimalno sporazumevanje,odnosno nemacki da je bar na osnovnom nivou,klijenti to traže!Pozdrav!

Miki, vec sam napisao da imam na kartici kod 95 slovenacki, a kad vec spominjes i jezik, nemacki perfektno govorim.

- - - - - - - - - -

Za dva dana 14 meseci cekanja...mogli bi...

- - - - - - - - - -

Pa kad si aplicirao brate?

Pa kazem od 11.02.(koji je dobio termin negde oko 10.03.) do 14.02.(kad sam ja aplicirao) treba im preko mesec i po dana (posto termine nece deliti sigurno jos nedelju dana)

Ljudi, stigla odbijenica. Noks 1-2. Razlog- previse ljudi koji mogu da rade taj posao.
imam nekoga ko ce mi pisati zalbu, ali nije pravno lice, tako da ne znamo sve cake. Znam da ne mogu samo da napisem da nisam zadovoljna odlukom,sta jos trebam da predocim kako bi zalba bila valjana? Da li mogu uz zalbu da predam i neku pismenu molbu od poslodavca? Da li je dovoljno samo zalbu poslati? Da li se odbijenica prilaze uz zalbu?
Najvise bi mi pomoglo kada bi se javio neko ko je dobio odbijenicu sa istim razlogom i onda podneo zalbu. Ne znam kako izgleda format zalbe. Ne znam odakle bih pocela, svaka pomoc bi mi dobro dosla. Ne predlazite Sonju soro molim vas.

Pogledajte u inbox,mozda mogu da pomognm sa nekim informacijama

Samo ti uradi srpski kod i uzivaj, a to sto ce nas kod neko duze vreme da ti vazi samo ako radis za srpsku firmu, to je neka druga stvar!!!!!!!
Prijatelju, ako hoces da radis za firmu iz EU, onda ti treba i kod izdat od zemalja EU. Neka je i 500 dinara, sta ce mi???

- - - - - - - - - -

Miki, vec sam napisao da imam na kartici kod 95 slovenacki, a kad vec spominjes i jezik, nemacki perfektno govorim.

- - - - - - - - - -

Pa kazem od 11.02.(koji je dobio termin negde oko 10.03.) do 14.02.(kad sam ja aplicirao) treba im preko mesec i po dana (posto termine nece deliti sigurno jos nedelju dana)

Dvoje kolega sto su aplicirala 6.02.2018. dobili vizu i vec 2 dana rade u Nemackoj.Pazi samo 12 dana su pre mene i vec rade...Sramota...

- - - - - - - - - -

Dvoje kolega sto su aplicirala 6.02.2018. dobili vizu i vec 2 dana rade u Nemackoj.Pazi samo 12 dana su pre mene i vec rade...Sramota...

Ko da je sve stalo..imam osecaj da vise nece deliti..

- - - - - - - - - -

Ko da je sve stalo..imam osecaj da vise nece deliti..

Praznici zato ne dele!!!

- - - - - - - - - -

Pogledajte u inbox,mozda mogu da pomognm sa nekim informacijama

Mozda da probate preko neke agencije..Znam da rade sa zalbama!

Praznici zato ne dele!!!

- - - - - - - - - -

Mozda da probate preko neke agencije..Znam da rade sa zalbama!

Mozda nije potrebna zalba,ja sam imao identican slucaj koji jos uvek traje bila mi mala satnica i takodje mi je naveden isti razlog kao njoj,da ima takvih radnika u Nemackoj i da nemaju potrebe za zaposljavanjem istih radnika. Pa sam skoro imao samo dopunu dokumetacije sa novim ugovor i jos par nekih dokumetanata koje su uzeli iz biora za zaposljavanje u Nemackoj.

Mozda nije potrebna zalba,ja sam imao identican slucaj koji jos uvek traje bila mi mala satnica i takodje mi je naveden isti razlog kao njoj,da ima takvih radnika u Nemackoj i da nemaju potrebe za zaposljavanjem istih radnika. Pa sam skoro imao samo dopunu dokumetacije sa novim ugovor i jos par nekih dokumetanata koje su uzeli iz biora za zaposljavanje u Nemackoj.
Kolika je bila satnica?i koliko minimum sati mesecno?

Meni je 10€ bruto.175 sati minimum mesecno...Znam da je na isti ugovor otislo dosta ljudi,niko nije dobio odbijenicu!Verovatno sto uvek traze radnike na tim poslovima!Nadam se da necu biti prvi kojeg su odbili.

Opet sve zavisi od posla koji cete raditi,ja sam dobio odbijenucu zbog male satnice bila je 12 a trebala je da bude 12.25e tako da sam skoro bio sam na dopunu dokumetacije i cekam da jave.. Ako neko zna koliko se ceka od trenutka kada se preda na dopunu dokumetacije neka javi... Ubi ovo cekanje:dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back