Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
11.04.2019. podela termina Bg

NOKS 1-2
deljeni 29.01.2018. za termin 29.04.2019.

NOKS 6-8
deljeni 27.02.2019.04.03./06.03./20.03.24.03.2019 za termine 02.05./03.05./10.05.2019.

NOKS 3-5
deljeni 12.02.2018. za termin 25.04.2019.

SPAJANJE PORODICE
deljeni 01.06-05.06.2018. za termine 23.04./30.04.2019.

Da nije smesno bilo bi zalosno...zemlja treceg sveta..

Verovatno je to sve, detasmani su odneli puno termina. Sporazum Srbije i Nemacke za rad nasih firmi u Nemackoj je na godisnjem nivou i svake godine se povecava za proslu godinu bila je kvota od 5000 radnika.
Kakvi detasmani oni su oduvek postojali,oni imaju posebno odeljenje za obradu sa grupnim terminima,glavni problem je nastao kad je ambasada dozvolila svakom da se moze prijaviti na termin,pre dve godine to nije moglo,nego je trebao broj od agencije za rad kad se prijavljujes i ugovor da se ima i tad se cekalo oko 3-4 meseca na termin,bez obzira na noks.

Znam čoveka za kojeg je bivša žena aplicirala a inače tada su bili u braku.Kada sam ga pitao koji je noks i koji mu nivo Nemačkog treba on je blenuo u mene i nezna šta da kaže.Onda ga pitam kako misli da ide u Nemačku, a nema ugovor i nema diplomu odgovarajućeg nivoa Nemačkog jezika? On ništa nereče. Reče samo da ugovor može nabaviti ali za jezik nezna šta i kako. Ja sam ga upozorio da može imati posledica. Inače je aplicirao prošle godine u junu. Eto zbog takvih mi čekamo godinu i duže na termine. Takvih ima sigurno dosta!

Pozdrav svima, mozete li da mi kazete, da li znate ako se stornira termin, nakon koliko vremena moze ponovo da se aplicira za termin?
Vielen Dank im Voraus:-)

- - - - - - - - - -

I da dodam, strasno je sta su dozvolili, da se za termin moze prijaviti ko hoce ..tako bez ikakvog reda i pravila. Mnogo ima ljudi prijavljenih tek onako, da nemaju ni ugovor ni jezik ni nista. Sve bi bilo bolje i drugacije da su stavili bar neki uslov da postoji, npr da se mogu prijaviti oni koji imaju ugovor. Eto za pocetak... Nemoguce da nisu znali da ce do ovoga doci.

Pozdrav svima, mozete li da mi kazete, da li znate ako se stornira termin, nakon koliko vremena moze ponovo da se aplicira za termin?
Vielen Dank im Voraus:-)

- - - - - - - - - -

I da dodam, strasno je sta su dozvolili, da se za termin moze prijaviti ko hoce ..tako bez ikakvog reda i pravila. Mnogo ima ljudi prijavljenih tek onako, da nemaju ni ugovor ni jezik ni nista. Sve bi bilo bolje i drugacije da su stavili bar neki uslov da postoji, npr da se mogu prijaviti oni koji imaju ugovor. Eto za pocetak... Nemoguce da nisu znali da ce do ovoga doci.

znali su ocigledno,zato je tako kako je

Ako se stornira moze ponovo odmah,ja probao cisto ovako sa fake maila i podacima,2x za redom,prijavio pa stornirao i onda jos jednom i stornirao,mail stigne u roku 20minuta

Pa da, kod nas sve moze. Zato se i patimo ovako. U nemackoj ambasadi u Madjarskoj kada storniras, tri dana ne mozes, posle mozes normalno da apliciras. Ali tamo kada apliciras, ambasada ti nudi datum i vreme, tako da u startu znas kada i u koje vreme imas termin.......ali to je neki daleki svet!!!

Pa da, kod nas sve moze. Zato se i patimo ovako. U nemackoj ambasadi u Madjarskoj kada storniras, tri dana ne mozes, posle mozes normalno da apliciras. Ali tamo kada apliciras, ambasada ti nudi datum i vreme, tako da u startu znas kada i u koje vreme imas termin.......ali to je neki daleki svet!!!

A ja cekam od 11.02. do 14.02. mesec i po dana!!!!!!!!

Ljudi, hvala vam na odgovoru. Znaci ako se stornira, moze da se prijavi odmah posle.
Naravno, ako je tako u Madjarskoj to je zaista dobro i da je tako kod nas bilo bi neuporedivo bolje nego sad ehh... Ali sto rece neko, daleki svet...
E sad, da li znate ako se dobije termin i ne potvrdi se da se dolazi na termin, vecse stornira, da li znate tada nakon koliko moze opet da se prijavi?
Ovo pitam zbog jednog druga koji ceka na Urkunde, to mu treba za ambasadu, pa se boji ako mu ne stigne do termina ne zna sta da radi..to je za nas medicinare.

Ljudi, hvala vam na odgovoru. Znaci ako se stornira, moze da se prijavi odmah posle.
Naravno, ako je tako u Madjarskoj to je zaista dobro i da je tako kod nas bilo bi neuporedivo bolje nego sad ehh... Ali sto rece neko, daleki svet...
E sad, da li znate ako se dobije termin i ne potvrdi se da se dolazi na termin, vecse stornira, da li znate tada nakon koliko moze opet da se prijavi?
Ovo pitam zbog jednog druga koji ceka na Urkunde, to mu treba za ambasadu, pa se boji ako mu ne stigne do termina ne zna sta da radi..to je za nas medicinare.

O.o zasto ne bi potvrdio termin? Toliko cekanje uzalud. On ce dobiti Defizitbescheid, a kod sebe ima sigurno neku potvrdu da je predao dokumenta na nostrifikaciju. Sa tim na termin, ako ne stigne odgovor. Pa ce u ambasadi dobiti dalja uputstva, da li naknadno da dostavi dokumenta ili ne. Lako ce on opet da se prijavi na listu cekanja.

Dobar dan da li je neko zainteresovan za grupni termin ,vozači su u pitanju,uslov je code 95,u pitanju je odlična firma okolina Minhena,oni obezbedjuju i smestaj ,250e,konkretno imaju termin u drugoj polovini Maja,ali od 20 vozača ustanovili su da 9 nema položen kiše.Ja sam na spisku i naravno i oni traže,ali poenta je sto pre da se popuni lista min 20 je potrebno za grupni termin da bi ga dobili.Inace kada su grupni termini čekanje na vizu je minimalno 2-4 nedelje!

Juce sam bio na terminu.Naravno imao tremu,da li ce sve ok proci.Nedostaje ovaj papir,ne valja ovo ono...
Od samog ulaza do predaje dokumentacije je sve bilo besprekorno opusteno...Od momka na obezbedjenju do radnica koje kontrolisu papirologiju..Tako da je sve proslo ok.Za sve one koje idu uskoro na termin,samo opusteno i uredno poredajte papire!!!Sitan novac za taxu,i to je sva filozofija.....Naravno najveca neizveznost tek predstoji "viza".ali nadam se da sve biti ok.Sretno svima!

Dobar dan,da li ima zainteresovanih vozača kamiona sa položenim code95,grupni termin je druga polovina maja,firma iz okoline Minhena,imaju problem ,jer su dobili termin za 20 vozaca(to je min za grupni),medjutim 9-orica nemaju položen code95,ja sam na spisku pa sad pokušavam da sto pre popunim isti,naravno i oni traže.Mozete mi se javiti da vam dam podatke i kontakt firme,a mogu i ja pmomoci jer pricam nemacki odlično.Pozdrav!

Mene interesuje mogli bi da se čujemo

- - - - - - - - - -

Ja sam zainteresovan mogli bi da se čujemo

- - - - - - - - - -

Dobar dan da li je neko zainteresovan za grupni termin ,vozači su u pitanju,uslov je code 95,u pitanju je odlična firma okolina Minhena,oni obezbedjuju i smestaj ,250e,konkretno imaju termin u drugoj polovini Maja,ali od 20 vozača ustanovili su da 9 nema položen kiše.Ja sam na spisku i naravno i oni traže,ali poenta je sto pre da se popuni lista min 20 je potrebno za grupni termin da bi ga dobili.Inace kada su grupni termini čekanje na vizu je minimalno 2-4 nedelje!

Nikako da savladaam ovaj text ☺ja sam zainteresovan ako imaš veemena 060/1949405

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back