Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Firma Graf iz Bohuma je pravila grupne termine za vozace,dolazili su u Veternik kod Novog Sada i raspitivali se za vozace kamiona,stim sto su vozaci davali na ruke po 500€ ali su za mesec dana vec bili u Bohumu.Da li prave jos uvek grupne termine neznam,po meni je i to bolje nego cekati godinu ipo...

Postoje grupni termini za vizu. Ali to mora firma iz Nemačke da zakaže. Ovo je provereno. Iz ličnog iskustva.

Pozzz drustvo!!!!Imam termin u ponedeljak!!!Zna li neko proceduru u vezi pasosa?Vazi mi jos 9 meseci!!!Nadam se da to nije problem!!!!
Ne nije dobices ulaznu vizu na 6 meseci,posle produzujes.

- - - - - - - - - -

Upravo sam dobio podatak od jednog kolege vozača koji je danas aplicirao za termin kao noks 3-5, da su mu prilikom aplikacije ponuđena tri termina krajem aprila ove godine. Da li je to moguće, da li je neko čuo nešto slično?
Nemoguce.

- - - - - - - - - -

Dali neko mozda zna dali se moze poceti nostrifikacija diplome bez vize. Treba da pocnem sa teorijom u septembru, a do tada ko zna hocu li vizu dobiti.
Hvala na odgovoru.
I da, ako neko zna do kog datuma su stigli sa Medicinarima. Pre dva meseca su bili do 8.2. 2018...toliko mi je nestvarno da se nisu pomerili ni makac...Bg ambasada je u pitanju.

Pa pre vize diploma i treba da se nostrifikuje.

- - - - - - - - - -

Zdravo svima,nov sam na forumu sa novim problemima....dali neko zna sta da cinim dalje moj poslodavac je predao ugovor oradu i sve pratece dokumente u auslenderbehorde u kaiserslauternu sa potraznjom zavradnu dozvolu i posle odprilike 4 meseca sam dobio pozitivan odgovor odobreno na 3 god tj do 31.3.2022 medjutim ja sve jedno moram u nasu ambasadu po vizu a to je na srecu sitnica od 15 meseci kako ja vidim...dali postoji neka olaksica za odlazak i pocetak sa radom zbog odobrenja od strane nemaca ili mi to odobrenje ne znaci nista...hvala unapred...
A sto bi bila olaksica,ambasada mora da se prodje nema druge,isti su pravila za sve.

Ja mislim da ce deliti sutra i prekosutra ako ne i danas...Do 05.02.znaci svaki mesec dele po 10 dana!!!!toga se drze!!!!Ja sam cekao malo nesto preko 14 meseci na termin!!!

Obicno dele jednu nedelju do popunjenosti termina...u ovom slucaju zadnji termin je bio 15 april..tako da je vec trebala biti podela..izgleda da ima grupnih termina zato nema podele..ostaje samo cekanje da se smiluju da pocnu da dele..

- - - - - - - - - -

Za 9 dana tacno 14 meseci...vozac...

Pozdrav Drustvo, trenutno se nalazim u Nemackoj ucim jezik ovde, u mendjuvremenu nasao sam poslodavca koji zeli da me zaposli odmah, bio sam na probnom radu i tu je sve ok, dobijam ugovor o radu sa satnicom od 16e brutto, osiguranje na 164 h mesecno, da li mogu ostati nekako ovde raditi do dobijanje vize ili moram nazad za Srbiju pa kada dobijem termin pa vizu tek onda na posao ovde... ako neko zna nesto oko toga ili ima neka iskustva sa tim, molio bih za savet... unapred zahvalan

Kad si imao termin u ambasadi?

Njegov termin je bio 21.03.2019.
("Noks 3-5, IT tehnicar
Aplicirao 07.02.2018.
Termin 21.03.2019,
mail stigao 11.03.2019".)
...........................................................

Ja sam aplicirala 31.01.2019 - Ausbildung.
Mejl sa terminom stigao 11.03.2019.
Termin sam imala 22.03.2019.
Dopunu (kopije novog pasosa) odnela 28.03.2019.
Još nema odgovora od ambasade...

("Noks 3-5, IT tehnicar
Aplicirao 07.02.2018.
Termin 21.03.2019,

Jedno pitanje!Da li su trazili da se kopira svaka stranica pasosa kao sto pise u informatoru,ili samo prva sa slikom?Posto ja idem u pon da predam papire pa ako imate neki koristan savet tu sam,da me nebi vratili na dopunu!!!hvala!

("Noks 3-5, IT tehnicar
Aplicirao 07.02.2018.
Termin 21.03.2019,

Ja sam bila na termin 14.03.2019 noks 3.5.medicinska sestra.i jos nema nista.A kako su vam javila da ste dobili vizu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back