Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,konačno sam juče,posle 13.meseci čekanja obavešten da mi je viza odobrena(NOKS 3-5,prof.vozač).Ukratko ću napisati redosled događanja:15.12.2017 prijava za termin.9.10.2018 bio na terminu;25.11.2018 dobio pismo sa odbijenicom;.27.11.2018 podneo zahtev za remonstraciju(uložio žalbu koju sam sam napisao)lično u ambasadi.I konačno 11.01.2019 pozvan iz ambasade da dođem na viziranje.Pošto znam šta znači ovoliko čekanje želim svima Vama da dobijete toliko željene vize i da što kraće čekate.Na kraju imam i jedno pitanje ako neko zna:kako se podnosi zahtev za spajanje porodice -odvojeno za ženu i dete ili zajedno?puno Vas pozdravljam i želim sve najbolje.Lično iskustvo iz Nemačke i proceduru koja Vas čeka tamo napisaću kad tamo završim osnovne stvari.pozz

Cestitam za vizu! Za zenu i dete ide zajedno termin, ima tamo pise br posetioca pa ako samo jedno dete onda 2 posetioca( zena i dete), kucaju se zenini podaci ime prezime i br pasosa, a posle dalje imate gde pise ostali pasosi tu od deteta br, ime i prezime ne treba...nadam se da ste me razumeli.. pozz

Svaka cast. Zbog cega ste dobili odbijenicu?

Zato što je firma promenila sedište i adresu,tako da kada je nemački ured poslao upit na staru adresu firme pošta bila vraćena pa ponovo poslata na novu adresu.Rok za odgovor je bio 8 dana a upit je stigao sa 4 dana zakašnjenja.Kada je firma konačno dobila poštu i nazvala ured za strance i ured rada ,rekli su im da ništa više ne mogu da učine u Nemačkoj jer su već poslali dopis u ambasadu u bgd.da firma nije odgovorila.Znači odbijenica.Nadam se da ste razumeli ovo moje pisanje.pozz

- - - - - - - - - -

Cestitam za vizu! Za zenu i dete ide zajedno termin, ima tamo pise br posetioca pa ako samo jedno dete onda 2 posetioca( zena i dete), kucaju se zenini podaci ime prezime i br pasosa, a posle dalje imate gde pise ostali pasosi tu od deteta br, ime i prezime ne treba...nadam se da ste me razumeli.. pozz

Puno hvala.pozz

Ja mislim ako dete ide samo bez roditelja ide 1 posetilac,i zakazuje se kao za odraslu osobu ako je ispod 18g.Upise se ime prezime i br pasosa!tako su meni rekli,i ja tako uradio.Ako ide mama sa detetom logicno 2 posetioca.podatci od mame i deteta!

- - - - - - - - - -

Ja mislim ako dete ide samo bez roditelja ide 1 posetilac,i zakazuje se kao za odraslu osobu ako je ispod 18g.Upise se ime prezime i br pasosa!tako su meni rekli,i ja tako uradio.Ako ide mama sa detetom logicno 2 posetioca.podatci od mame i deteta!

VOZACC ako vidis ovo baci komentar,jer ako nisam dobro rekao onda sam ja pogresno zakazao spajanje za dete.meni su rekli 1 posetilac,jer dete samo ide,i podatci od deteta.Jer nema logike da se pisu podatci od mame ili oca kad oni ne idu na spajanje!

- - - - - - - - - -

VOZACC ako vidis ovo baci komentar,jer ako nisam dobro rekao onda sam ja pogresno zakazao spajanje za dete.meni su rekli 1 posetilac,jer dete samo ide,i podatci od deteta.Jer nema logike da se pisu podatci od mame ili oca kad oni ne idu na spajanje!

Ne idu na spajanje ali ulaze sa detetom u Ambasadu. Posaljite mail Ambasadi pa pitajte za info iz prve ruke, nisam siguran u vezi spajanja, nemam dodira sa tim.

Pozdrav svima,konačno sam juče,posle 13.meseci čekanja obavešten da mi je viza odobrena(NOKS 3-5,prof.vozač).Ukratko ću napisati redosled događanja:15.12.2017 prijava za termin.9.10.2018 bio na terminu;25.11.2018 dobio pismo sa odbijenicom;.27.11.2018 podneo zahtev za remonstraciju(uložio žalbu koju sam sam napisao)lično u ambasadi.I konačno 11.01.2019 pozvan iz ambasade da dođem na viziranje.Pošto znam šta znači ovoliko čekanje želim svima Vama da dobijete toliko željene vize i da što kraće čekate.Na kraju imam i jedno pitanje ako neko zna:kako se podnosi zahtev za spajanje porodice -odvojeno za ženu i dete ili zajedno?puno Vas pozdravljam i želim sve najbolje.Lično iskustvo iz Nemačke i proceduru koja Vas čeka tamo napisaću kad tamo završim osnovne stvari.pozz
tbv srećno u Nemačkoj, bili smo zajedno na terminu, samo što se tebi zalomilo da čekaš nepotrebno dugo. Ali bitno je da si se snašao, napisao žalbu i na kraju pobedio birokratiju. Nisam svraćao preko dva meseca na forum, nisam imao vremena, prelistao malo i vidim da se nije ništa promenilo. Našem narodu je definitivno potreban samo JEDAN ČOVEK da im reši sve probleme i pitanja ovde ili onde. Za mene neshvatljivo i ne prihvatljivo da bude toliko lako manipulisati širokim narodnim masama, što je i jedan od razloga zašto ljudi beže iz zemlje, ali se boljim da u ovim kilometarsim redovima ispred ambasada ima previše ovaca na pogrešnom kursu.

QUOTE=askalainen;36810477]Ja mislim ako dete ide samo bez roditelja ide 1 posetilac,i zakazuje se kao za odraslu osobu ako je ispod 18g.Upise se ime prezime i br pasosa!tako su meni rekli,i ja tako uradio.Ako ide mama sa detetom logicno 2
Da da, to sam i ja mislila, u smislu ako idu zena i samo jedno dete imaju, onda 2 posetioca... a ako dete ide samo, onda bi verov trebalo samo njegove podatke, a valjda se podrazumeva da maloletno dete ne moze ici samo u ambasadu, ali za to nisam sigurna...

Citala sam bas ovde na forumu na nekoj stranici ono sto je napisala jedna zena koja je isla na spajanje, ali ne mogu sada da nadjem na kojoj stranici, da traze slike, da ispituju gde smo se upoznali itd. Zanima me da li je to tacno? Po meni to nema smisla, to su ipak neke licne stvari i ne vidim razlog zasto to treba nekome da se izlaze i iznosi.

Citala sam bas ovde na forumu na nekoj stranici ono sto je napisala jedna zena koja je isla na spajanje, ali ne mogu sada da nadjem na kojoj stranici, da traze slike, da ispituju gde smo se upoznali itd. Zanima me da li je to tacno? Po meni to nema smisla, to su ipak neke licne stvari i ne vidim razlog zasto to treba nekome da se izlaze i iznosi.
Dali znate koliko se čeka termin za spajanje porodice? Hvala!

Prijava je obavljena sad još samo da se sačeka jedno godinu i više dana.Imam par pitanja pa ako neko može da mi odgovori,Hvala unapred.

Šta se dešava ako u međuvremenu nađem posao za veći noks,pošto sam se prijavio za noks 1-2 kurir a recimo u međuvremenu nađem bolju ponudu za vozača koji je noks 3-5?

Gde mogu da saznam šta mi treba od dokumenata znam. da je rano o tome da razmišljam?

Pozdrav

NOVI ZAKON OD 1.1.2020 - BICE POTREBAN B2 - STOJI U PREDLOGU SLEDECE

Promena je u Gesetz über den Aufenthalt, die Erwerbstätigkeit und die Integration von Ausländern im Bundesgebiet stav 2 recenica 11

dodaje se 11a recenica koja glasi

„(11a) Gute deutsche Sprachkenntnisse entsprechen dem Niveau B2 des Gemeinsamen Europäischen Referenzrahmens für Sprachen.“

(11a) Dobre veštine nemačkog jezika odgovaraju razini B2 Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike.

Da napomenemo Ambasade priznaju diplome Goethe, OSD i TELC

Izvor :
https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/...JlFhFUGG0pZHYlXSWbL7ZyEZUo8EWLQU9cwdVuPR1Dn8U

Spremte se spremte :) vazi za sva zanimanja :).
Pricao sam mesecima unazad, s obzirom da otvaraju vrata svim trecim zemljama sveta normalno je da ce podici standard i da nece primati ljude koji nemaju nameru da se integrisu u drustvo.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back