Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NOKS 3-5 Gadjaju sebi skola koju imas i radno mesto na koje ces dobiti ugovor.

- - - - - - - - - -

Za Holzmechaniker mislim da treba diploma Srednje skole. Sta ce ti jos pisati u ugovoru?

Hvala na odgovoru,
pa brutto po satu, radno vreme, uslovi za rad van radnog vremena, vreme odmora i sve ostalo,
Ne znam da li mi je potrebna licenca ili nostifikacija uopste?

I konacnooooooooo
danas u 12:20 zvali iz ambasade da jave da je viza odobrena, a suprugu nisu verovatno dobili na mob pa poslali mail istog trenutka, takodje viza odobrena. Za one koji me neznaju upitanju je noks 1-2 na terminu bili 23.11. I sada polako da se spremamo za put. Srecno svima

Cestitam!! Verujem veliko olaksanje! Srecan put, sve najbolje!

Evo i ja danas bio na terminu...konacno...sve bilo ok..dokumenta sve imao...ali posto sam predao sertifikat za jezik- zena na salteru mi se obratila na nemackom- sta sam po zanimanju..sta cu raditi u nemackoj...u kojoj skoli sam ucio jezik...koliko dugo..da li imam porodicu...eto da znate-nadam se da sam nekom pomogao..da li je neko danas isao odavde sa foruma

- - - - - - - - - -

Evo i ja danas bio na terminu...konacno...sve bilo ok..dokumenta sve imao...ali posto sam predao sertifikat za jezik- zena na salteru mi se obratila na nemackom- sta sam po zanimanju..sta cu raditi u nemackoj...u kojoj skoli sam ucio jezik...koliko dugo..da li imam porodicu...eto da znate-nadam se da sam nekom pomogao..da li je neko danas isao odavde sa foruma...? I da jos ovo- zena zaokruzila zna jezik B1

Pa da, kada sluzbenica u ambasadi posumnja tada vam salju sertifikat na proveru. Srecno i tebi zex

Evo i ja danas bio na terminu...konacno...sve bilo ok..dokumenta sve imao...ali posto sam predao sertifikat za jezik- zena na salteru mi se obratila na nemackom- sta sam po zanimanju..sta cu raditi u nemackoj...u kojoj skoli sam ucio jezik...koliko dugo..da li imam porodicu...eto da znate-nadam se da sam nekom pomogao..da li je neko danas isao odavde sa foruma

- - - - - - - - - -

Evo i ja danas bio na terminu...konacno...sve bilo ok..dokumenta sve imao...ali posto sam predao sertifikat za jezik- zena na salteru mi se obratila na nemackom- sta sam po zanimanju..sta cu raditi u nemackoj...u kojoj skoli sam ucio jezik...koliko dugo..da li imam porodicu...eto da znate-nadam se da sam nekom pomogao..da li je neko danas isao odavde sa foruma...? I da jos ovo- zena zaokruzila zna jezik B1

Koji si noks?

Hvala na odgovoru,
pa brutto po satu, radno vreme, uslovi za rad van radnog vremena, vreme odmora i sve ostalo,
Ne znam da li mi je potrebna licenca ili nostifikacija uopste?

Bitan je opis posla u ugovoru, tj. za koje radno mesto i koje ces poslove obavljati. Ako ti kazes da za to radno mesto ne treba diploma onda bi trebalo da si neki pomocnik - helfer ili ohne ausbildung...
Najbolje idi u neku od agencija koje se bave bas time i pitaj da li ce to proci i da li ti treba nostrifikacija. To ti je moj savet.

I konacnooooooooo
danas u 12:20 zvali iz ambasade da jave da je viza odobrena, a suprugu nisu verovatno dobili na mob pa poslali mail istog trenutka, takodje viza odobrena. Za one koji me neznaju upitanju je noks 1-2 na terminu bili 23.11. I sada polako da se spremamo za put. Srecno svima
Srećno!!! U koji grad idete jer je moja žena imala termin19.11.2018. i još čeka odgovor. Isto noks 1-2 a čeka odobrenje iz Frankfurta. Hvala unapred!

- - - - - - - - - -

Bio termin 02.11. Noks 1/2 sve bilo ok ali jos uvek niti poziva niti meila. Sta da radim to je vec 40 dana proslo od termina.
Za koji grad vi čekate? Moja žena imala termin 19.11.2018. noks 1-2 a odobrenje čeka iz Frankfurta/Hesen.

Pozdrav svima. Poslodavac mi je poslao preko maila potpisan ugovor. Moje pitanje je da li se ovo racuna kao original ili moram ici u DE da na licu mesta potpisemo i ja i on.Hvala

Mora original, nikako stampan potpis.
Ali ne morate ici u DE, neka vam posalje postom potpisan ugovor sa njegove strane vi stavite svoj potpis kod kuce i to je to.

- - - - - - - - - -

Bio termin 02.11. Noks 1/2 sve bilo ok ali jos uvek niti poziva niti meila. Sta da radim to je vec 40 dana proslo od termina.

Da cekate. Posto je rok do 12 nedelja

Kolege jedno pitanje vezano za DEFIZITBESCHEID i AUSBILDUNGDOLAN. Ovako imam ugovor od poslodavca, pokrenuo sam sam postupak nostrifikacije, nisu mi odobrili moram da odradim 7 meseci prakse.
Ali klinika na kojoj sam dobio posao nema ta odeljenja, tako da ne mogu kod njih da odradim.
Da li sada treba da nadjem drugu kliniku samo za tu praksu i da mi oni daju Ausbildungsplan za ambasadu, a ugovor da mi ostane ovaj sto vec imam.
Ili to mora sve sa isti klinke da bude?
I kako cu ja dobiti radnu vizu onda ako moram prvo tih 7 meseci da odradim.

Mom poslodavcu nije bitno da li mi je diploma priznata, mogu i bez nostrifikacije da radim, ali neki ovde pisu da to ambasada trazi.
Ako neko razume ovaj moj problem, molim za pomoc.
Bas su zakoplikovali uzas.

- - - - - - - - - -

A na kom nivou inace poznajes jezik? Tj za koji nivo posedujes sertifikat?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back