Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na odgovoru. U pitanju je Stuttgart. Gde uopste da trazim taj broj glavne centrale?

trebalo bi da je i tebi frankfurt.nisam kuci.aj videcu sutra da ti ostavim taj broj imam ga negde.ali opet nisam bas 100 posto siguran da je tebi isto frankfurt glavni.ali nema veze pozovi pa pitaj.a eno ti i onaj broj gore sto je vozacc ostavio.zovi oba broja

termini danas ili u utorak pitanje je sad :)

Kako da nadjem neki mail za ovu zaradu za vozače za određene pokrajne, tek učim nemački i ne mogu da zovem i pričam telefonom u vezi visine zarada - nemam još taj nivo znanja- mail bi se snašao da napišem ! Ugobvor mi je 1900bruto i mislim da je to malo ali ne znam koja je granica za Nordrhein Westfalen

Poštovani,

Potpisao sam ugovor sa jednom firmom iz Minhena, IT struka je u pitanju imam i nostrifikovanu bachelor diplomu (tako sam i dobio posao). E sad, ta firma je mene spojila sa nekom agencijom koja asistira pri dobijanju viza (agencija je u Nemačkoj). Danas sam im poslao papire pa oni treba da mi pribave dozvolu od Nemačkog ministarstva rada, sa kojom ja treba da tražim vizu kod nas. Pošto se uklapam u NOKS 6-8, to ću i tražiti, nego, zna li neko iz prakse koliko se otprilike čeka na termin, ne znam kad da zakažem. Zvanično treba da počnem da radim od 01. Oktobra, ali to koliko vidim ne pije vodu, čekaću duže od toga.

Jos nesto, budite precizni kada pisete mail, nemojte napisati samo vozac nego napisite i kategoriju pored. LKW fahrer mit führerschein klasse C CE npr.
vozaci B kategorije imaju neku drugu tarifu, a verujem i vozaci D takodje

- - - - - - - - - -

Poštovani,

Potpisao sam ugovor sa jednom firmom iz Minhena, IT struka je u pitanju imam i nostrifikovanu bachelor diplomu (tako sam i dobio posao). E sad, ta firma je mene spojila sa nekom agencijom koja asistira pri dobijanju viza (agencija je u Nemačkoj). Danas sam im poslao papire pa oni treba da mi pribave dozvolu od Nemačkog ministarstva rada, sa kojom ja treba da tražim vizu kod nas. Pošto se uklapam u NOKS 6-8, to ću i tražiti, nego, zna li neko iz prakse koliko se otprilike čeka na termin, ne znam kad da zakažem. Zvanično treba da počnem da radim od 01. Oktobra, ali to koliko vidim ne pije vodu, čekaću duže od toga.

3 meseca se ceka 6-8 trenutno

Drustvo, s obzirom na aktuelnu situaciju sa odbijenicama, zamolila bih sve, koji imaju informacije, da napisu kako se pise zalba, u kom roku se mora podneti, kako funkcionise ceo postupak i da li to uopste ima smisla? Jer vidim da sve veci broj nas ovo ocekuje zbog niskih plata... Pozdrav svima i unapred hvala! :)

Kolika je vama plata bruto?moj prijatelj je bez problema dobio vizu sa 1400 neto!

trebalo bi da je i tebi frankfurt.nisam kuci.aj videcu sutra da ti ostavim taj broj imam ga negde.ali opet nisam bas 100 posto siguran da je tebi isto frankfurt glavni.ali nema veze pozovi pa pitaj.a eno ti i onaj broj gore sto je vozacc ostavio.zovi oba broja

izgleda da je to taj broj.0028713200 fax 06921715008 mail @arbeitsaguntur.de.ali meni pise ovde da je to frankfurt.ok znaci to je taj broj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back