Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta mislite za mene noks 1-2 registrovan krajem decembra?

Novembar je podeljen do 27. za noks 3-5. Noks 1-2 po novom nije deljen uopste.
Kazem vam lepo, tri meseca ima da se cisti da se stigne do vas, a da dele dan za dan noks 1-2 tesko.
Vreme cekanja se konstantno produzava tako da slobodno mozete dodati 2 meseca na ta tri.

Kada sam se ja prijavio vreme cekanja je bilo 3-4 meseca. Ja cekam 4 meseca ravno a vreme cekanja se za moj noks u medjuvremenu produzilo na 7,

Marina da li imate i srednju medicinsku?Ako imate spadate u Noks 3-5 ali ako je u pitanju druga skola(verovatno gimnazija) onda morate po Noksu 1-2.Cekanje je trenutno oko 9meseci,u ambasadi traze ugovor ne stariji od 6 meseci tako da racunajte oko sedmog meseca cekanja da trazite nov ugovor od poslodavca tako da na termin mozete poneti nov ugovor.

Da, u pitanju je gimnazija. Hvala puno na informaciji.

Zna li neko do vozaca da mi kaze, da li u Ambasadi mogu dobiti vizu BEZ Slovenskog ili Hrvatskog CODE 95, AKO imam dukoment od Nemacke firme da cu poloziti u Nemackoj CODE 95 po njihovom zakonu pre nego sto stupim u radni odnos???
Naravno da mozes dobiti vizu samo ti treba ta potvrda da ces tamo zavrsiti kod 95.
Inace kao sto se i pisalo ,negde je priznat Kod 95 negde ne sve zavisi od regije. Ambasada trazi potvrdu iz firme da cete tamo polagati kod 95 jer i oni ne znaju tacno gde je priznat a gde ne pa da bi se oni opravdali sa papirima traze potvdu i ko ima i ko nema Kod 95. Tako mi je rekla zena u ambasadi kada sam predavao papire.

.Ja sam se danas bas razocarala. suprug je vozac , registrovao se 19.09.2017., a dobio termin za danas 08.06.2018. Jedva smo docekali. I danas kad je otisao Cod 95 Slovenacki koji je preveden na Nemacki ne vazi, a ugovor istekao. Rekli mu da donese novi ugovor i potvdu od poslodavca da ce u Nemackoj polagati Cod. Sad mi nije jasno u kom roku mora da dostavi to i da li moze poslato mailom ili mora original. Da poludis nista drugo.

Da Vam nastavim nase muke. Nov ugovor i potvrdu za Kod, gazda nam je poslao po autobusu i moj suprug je preuzeo i odma tog dana 11.06. predao u ambasadu za njega i kolegu jer su predavali u isti dan i idu kod istog gazde. Danas su zvali njegovog kolegu da mu je viza odobrena , a mogu supruga nisu. Da li neko zna o cemu se radi ili ce javiti sutra, nista mi nije jasno ? A ne mogu vise ni da se nerviram. ovo sve vec dugo traje.

Da Vam nastavim nase muke. Nov ugovor i potvrdu za Kod, gazda nam je poslao po autobusu i moj suprug je preuzeo i odma tog dana 11.06. predao u ambasadu za njega i kolegu jer su predavali u isti dan i idu kod istog gazde. Danas su zvali njegovog kolegu da mu je viza odobrena , a mogu supruga nisu. Da li neko zna o cemu se radi ili ce javiti sutra, nista mi nije jasno ? A ne mogu vise ni da se nerviram. ovo sve vec dugo traje.

Mozda su zavrsili smenu kad su dosli do vaseg muza, bez stresa samo, tu ste pri kraju.

Cao...Treba mi mala pomoc.Ja bih zakazala termin za vizu ali me nesto buni. Imam zavrsen fakultet i idem tamo da radim sa tom diplomom, ali mi plata nije za PLAVU KARTU, tj niza je. Kad hocu da izaberem u NOKS6-8 termin za vizu nudi mi se samo PLAVA KARTA/VISOKOKVALIFIKOVANI. Da li da izaberem tu opciju? Valjda je to isto stamo sto za plavu kartu mora da se dostavi dodatno da ce plata biti iznad neke cifre?

Kad se zavrsava oktobar sto se tice vozaca, posto vidim da 27 novembar zacementiran i ne mrda preko mesec dana!!!

Oktobar dele dan za dan. Racunajte da ce ga ocistiti za recimo 3 nedelje ako i sutra budu delili termine, onda prelaze na noks 3-5 po novom.
A moguce je takodje da ce sutra deliti neke dane noks 3-5, jer nisu dva meseca.

- - - - - - - - - -

Pozz. Ljudi !!!
Moze li neko da objavi ovde na forumu ili neka mi posalje u inbox ko je vec dobio potvrdu od poslodavca da ce kod-95 zavrsiti u Nemacku.
Hteo bih da vidim kako izgleda da objasnim poslodavcu da mi istu posalje !!
Ja imam madjersku dozvolu vec dve godine u kojoj je upisan i kod-95, a imam i posebno kod-95 na kartici.
Unapred hvala !!!

Vi vec imate kod 95. priznat u evropskoj uniji ako je kartica u pitanju. Potvrdu od poslodavca traze ljudima koji dodju sa papirom iz slovenije `spricevalo` i to predstave kao kod95

Dokaz :

http://www.mzi.gov.si/fileadmin/mzi...oznikov/Voznikove_kartice_porocilo_010610.pdf

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Da li mozda znate koji je postupak zalbe ukoliko je viza odbijena zbog visine plate? Aplicirala sam za noks 6-8, plava karta, imala svu neophodnu dokumentaciju ali je u ugovoru bila plata 200e niza od neophodne. Poslodavac je odmah prepravio ugovor ali me sad interesuje da li treba da se on donese licno ili posalje, da li je neophodna I pisana zalba uz ugovor I na kom jeziku? Da li je potrebno da angazujem advokata? Koji je rok za zalbu I koliko se ceka na odgovor? Prvi put apliciram pa stvarno nisam u toku a preko telefona nisu bili bas ljubazni. Unapred hvala svima

Oktobar dele dan za dan. Racunajte da ce ga ocistiti za recimo 3 nedelje ako i sutra budu delili termine, onda prelaze na noks 3-5 po novom.

- - - - - - - - - -

Vi vec imate kod 95. priznat u evropskoj uniji ako je kartica u pitanju. Potvrdu od poslodavca traze ljudima koji dodju sa papirom iz slovenije `spricevalo` i to predstave kao kod95

Dokaz :

http://www.mzi.gov.si/fileadmin/mzi...oznikov/Voznikove_kartice_porocilo_010610.pdf

jel nosio neko izjavu pored zahteva i informatora.mislim na termin je li neko nosio.ili to ako daj boze odobre vizu

- - - - - - - - - -

Dokaz :

Ja znam da je tako bilo, ali sam dobio obavestenje iz agencije da od skoro ambasada trazi potvrdu da svi koji NEMAJU nemacki kod-95 moraju od poslodavca imati potvrdu da ce ga zavrsiti u Nemackoj, to je formalnosti radi ambasade, ma da sam ja sa poslodavcem proverio u Nemackoj i dobili smo pozitivan odgovor da je Madjarska vozacka sa upisanim kodom vazeca i priznata !!!

I molim nekoga od kolega (vozaca) da mi posalje ili objavi ovde kako izgleda i sta glasi u toj potvrdi !!!

Po ambasadi se trazi ovo

Važeća vozačka dozvola za potrebne kategorije (za prevoz putnika, za
teretna vozila, licenca za rad kao taksista, itd.).
Potvrda o završenom školovanju odn. osposobljavanju za bavljenje poslom
profesionalnog vozača iz oblasti transporta robe na području EU u skladu
sa smernicama 2003/59/EG (Code 95) ili
pismeni sporazum sa Vašim poslodavcem, da će se navedeno školovanje
u SR Nemačkoj obaviti, pre početka zaposlenja.

Dakle ako zelite potvrdu od poslodavca, neka napise sledece, na nemackom naravno.

Potvrdjujem da ce 'Taj i taj" zavrsiti skolovanje odnosno osposobljavanje za bavljenje poslom
sa smernicama 2003/59/EG (Code 95) pre početka zaposlenja u SR Nemačkoj.

Pecat firme i potpis ce biti dovoljan.

Poslednja izmena:
Po ambasadi se trazi ovo

Važeća vozačka dozvola za potrebne kategorije (za prevoz putnika, za
teretna vozila, licenca za rad kao taksista, itd.).
Potvrda o završenom školovanju odn. osposobljavanju za bavljenje poslom
sa smernicama 2003/59/EG (Code 95) ili
pismeni sporazum sa Vašim poslodavcem, da će se navedeno školovanje
u SR Nemačkoj obaviti, pre početka zaposlenja.

Dakle ako zelite potvrdu od poslodavca, neka napise sledece, na nemackom naravno.

Potvrdjujem da ce 'Taj i taj" zavrsiti skolovanje odnosno osposobljavanje za bavljenje poslom
sa smernicama 2003/59/EG (Code 95) pre početka zaposlenja u SR Nemačkoj.

Pecat firme i potpis ce biti dovoljan.

Hvala koleginice, potpuno te razumem za vaznost koda jer sam dve ipo godine radeo u Austriji sa madjarskom vozackom i kodom i imao nekoliko policijskih i BAG kontrola i sve je uvek bilo u redu, ali sada traze svima potvrdu od poslodavca jbg.
Hvala u svakom slucaju, kada si ti aplicirala !?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back