Da li su ti trazili izvod iz trgovinskog registra?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To ne bih znala jer se vreme cekanja produzava.Ja sam se prijavila krajem januara i ocekujem u septembru.Koliko sam ispratila noks 3-5 ostao je jos oktobar po starom a po novom vozaci su stigli do 24.9a med.sestre 6.12.
Sta mislite za mene noks 1-2 registrovan krajem decembra?
Sta mislite za mene noks 1-2 registrovan krajem decembra?
Marina da li imate i srednju medicinsku?Ako imate spadate u Noks 3-5 ali ako je u pitanju druga skola(verovatno gimnazija) onda morate po Noksu 1-2.Cekanje je trenutno oko 9meseci,u ambasadi traze ugovor ne stariji od 6 meseci tako da racunajte oko sedmog meseca cekanja da trazite nov ugovor od poslodavca tako da na termin mozete poneti nov ugovor.
Naravno da mozes dobiti vizu samo ti treba ta potvrda da ces tamo zavrsiti kod 95.Zna li neko do vozaca da mi kaze, da li u Ambasadi mogu dobiti vizu BEZ Slovenskog ili Hrvatskog CODE 95, AKO imam dukoment od Nemacke firme da cu poloziti u Nemackoj CODE 95 po njihovom zakonu pre nego sto stupim u radni odnos???
.Ja sam se danas bas razocarala. suprug je vozac , registrovao se 19.09.2017., a dobio termin za danas 08.06.2018. Jedva smo docekali. I danas kad je otisao Cod 95 Slovenacki koji je preveden na Nemacki ne vazi, a ugovor istekao. Rekli mu da donese novi ugovor i potvdu od poslodavca da ce u Nemackoj polagati Cod. Sad mi nije jasno u kom roku mora da dostavi to i da li moze poslato mailom ili mora original. Da poludis nista drugo.
Da Vam nastavim nase muke. Nov ugovor i potvrdu za Kod, gazda nam je poslao po autobusu i moj suprug je preuzeo i odma tog dana 11.06. predao u ambasadu za njega i kolegu jer su predavali u isti dan i idu kod istog gazde. Danas su zvali njegovog kolegu da mu je viza odobrena , a mogu supruga nisu. Da li neko zna o cemu se radi ili ce javiti sutra, nista mi nije jasno ? A ne mogu vise ni da se nerviram. ovo sve vec dugo traje.
Mozda su zavrsili smenu kad su dosli do vaseg muza, bez stresa samo, tu ste pri kraju.
Meni je to agencija popunjavala i stavili su adresu firme i kontakt poslodavca.U formularima za NOKS 6-8 traze da se navede mesto prebivalista u Nemackoj. Kako mogu znati mesto prebivalista ako ne znam ni da li cu dobiti vizu pa samim tim ne mogu stan ni da trazim. Moze li se staviti mesto prebivalita kod devojke/rodjaka/prijatelja?
U formularima za NOKS 6-8 traze da se navede mesto prebivalista u Nemackoj. Kako mogu znati mesto prebivalista ako ne znam ni da li cu dobiti vizu pa samim tim ne mogu stan ni da trazim. Moze li se staviti mesto prebivalita kod devojke/rodjaka/prijatelja?
Kad se zavrsava oktobar sto se tice vozaca, posto vidim da 27 novembar zacementiran i ne mrda preko mesec dana!!!
Pozz. Ljudi !!!
Moze li neko da objavi ovde na forumu ili neka mi posalje u inbox ko je vec dobio potvrdu od poslodavca da ce kod-95 zavrsiti u Nemacku.
Hteo bih da vidim kako izgleda da objasnim poslodavcu da mi istu posalje !!
Ja imam madjersku dozvolu vec dve godine u kojoj je upisan i kod-95, a imam i posebno kod-95 na kartici.
Unapred hvala !!!
Oktobar dele dan za dan. Racunajte da ce ga ocistiti za recimo 3 nedelje ako i sutra budu delili termine, onda prelaze na noks 3-5 po novom.
A moguce je takodje da ce sutra deliti neke dane noks 3-5, jer nisu dva meseca.
- - - - - - - - - -
Vi vec imate kod 95. priznat u evropskoj uniji ako je kartica u pitanju. Potvrdu od poslodavca traze ljudima koji dodju sa papirom iz slovenije `spricevalo` i to predstave kao kod95
Dokaz :
http://www.mzi.gov.si/fileadmin/mzi...oznikov/Voznikove_kartice_porocilo_010610.pdf
Oktobar dele dan za dan. Racunajte da ce ga ocistiti za recimo 3 nedelje ako i sutra budu delili termine, onda prelaze na noks 3-5 po novom.
A moguce je takodje da ce sutra deliti neke dane noks 3-5, jer nisu dva meseca.
- - - - - - - - - -
Vi vec imate kod 95. priznat u evropskoj uniji ako je kartica u pitanju. Potvrdu od poslodavca traze ljudima koji dodju sa papirom iz slovenije `spricevalo` i to predstave kao kod95
Dokaz :
http://www.mzi.gov.si/fileadmin/mzi...oznikov/Voznikove_kartice_porocilo_010610.pdf
Po ambasadi se trazi ovo
Važeća vozačka dozvola za potrebne kategorije (za prevoz putnika, za
teretna vozila, licenca za rad kao taksista, itd.).
Potvrda o završenom školovanju odn. osposobljavanju za bavljenje poslom
profesionalnog vozača iz oblasti transporta robe na području EU u skladu
sa smernicama 2003/59/EG (Code 95) ili
pismeni sporazum sa Vašim poslodavcem, da će se navedeno školovanje
u SR Nemačkoj obaviti, pre početka zaposlenja.
Dakle ako zelite potvrdu od poslodavca, neka napise sledece, na nemackom naravno.
Potvrdjujem da ce 'Taj i taj" zavrsiti skolovanje odnosno osposobljavanje za bavljenje poslom
profesionalnog vozača iz oblasti transporta robe na području EU u skladu
sa smernicama 2003/59/EG (Code 95) pre početka zaposlenja u SR Nemačkoj.
Pecat firme i potpis ce biti dovoljan.