Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj II

Zato me i buni sto u odbijenici pise da trziste rada ne zahteva radnu snagu. U prevodu ne trebaju im vozaci. Nista ne razumem. Nije Z.balkan
Pa da to nesto ne valja jer po feg zakonu mi imamo ista prava pri zaposljavanju kao i drugi iz eu tj.ne vrse se provere jeli ima radne snage kod njih na birou ili ne,nista zalba onda ko se dobro razume da vam napise.

Pa da to nesto ne valja jer po feg zakonu mi imamo ista prava pri zaposljavanju kao i drugi iz eu tj.ne vrse se provere jeli ima radne snage kod njih na birou ili ne,nista zalba onda ko se dobro razume da vam napise.
Ne pitaj koliko nam se iskomplikovalo, doslo je do neke greske, promenili nam kod, ma svasta nesto, danas smo bili u ambasadi, rok za zalbu je sutra! Tako da nista, sve iz pocetka, samo cemo da se preorijentisemo na Minhen, za svaki slucaj

Ne pitaj koliko nam se iskomplikovalo, doslo je do neke greske, promenili nam kod, ma svasta nesto, danas smo bili u ambasadi, rok za zalbu je sutra! Tako da nista, sve iz pocetka, samo cemo da se preorijentisemo na Minhen, za svaki slucaj
Ma samo nesto izmisljaju i te regije do regije,nova pravila svaki mesec,mnoge odbijaju trenutno i po pravilu z.balkana,razlog je kao i kod vas,ma kad si u Nemackoj zalis za Srbijom kad si u Srbiji zalis za Nemackom,u glavi opsta konfuzija dok ne izguras sve papire.

Ma samo nesto izmisljaju i te regije do regije,nova pravila svaki mesec,mnoge odbijaju trenutno i po pravilu z.balkana,razlog je kao i kod vas,ma kad si u Nemackoj zalis za Srbijom kad si u Srbiji zalis za Nemackom,u glavi opsta konfuzija dok ne izguras sve papire.
Mi smo u procesu od 03.09.2018. Sad pre neki dan je bilo 3 godine...ko hoce nek cestita🥳🥳🥳 to sta smo mi prosli za ove 3 godine ne moze ni da se preprica, koliko puta su menjali pravila. Ali nema odustajanja, idemo iz pocetka...

Ne, taj termin je storniran negde u februaru ako se ne varam....mozda martu...istog dana smo se prijavili za drugi termin. Isli smo preko agencije, zato nisam sigurna...kraj februara cini mi se
Nema potrebe da vam agencija to radi za vas,pogotovo ne zakazivanje termina jer je to prosto,cak i sva potrebna paiprologija detaljno obijasnjena na sajtu tj.u informatoru ambasade cak i kako je sloziti,tako da to svako moze da odradi sam za sebe,agencije misle samo na sebe i tu se i pojave greske.

Rodjak mi u Nemackoj zavrsava nostrifikaciju diplome za vozaca mot. vozila. Imam domacu vozacku dozvolu C kategorije od pre 2009 god. i nemam cod-95 ali mislim da mogu da ga zavrsim preko slovenaca ako je potrebno. Vidim da na sajtu Nemacke ambasade pise da postoji mogucnost, da ako ti poslodavac u ugovoru o radu napise da moze da ti obezbedi obuku na maternjem jeziku i kurs nemackog, onda nije potreban sertifikat B1 nemackog jezika. Da li sam ja to dobro shvatio, i ako jesam, sta mi je sve potrebno da podnesem zahtev za vizu za profesionalnog vozaca?

Rodjak mi u Nemackoj zavrsava nostrifikaciju diplome za vozaca mot. vozila. Imam domacu vozacku dozvolu C kategorije od pre 2009 god. i nemam cod-95 ali mislim da mogu da ga zavrsim preko slovenaca ako je potrebno. Vidim da na sajtu Nemacke ambasade pise da postoji mogucnost, da ako ti poslodavac u ugovoru o radu napise da moze da ti obezbedi obuku na maternjem jeziku i kurs nemackog, onda nije potreban sertifikat B1 nemackog jezika. Da li sam ja to dobro shvatio, i ako jesam, sta mi je sve potrebno da podnesem zahtev za vizu za profesionalnog vozaca?
Dobro ste shvatili, ako vam je vozacka pre 2008.ne treba vam jezik. Potreban je samo poslodavac koji ce da popuni erklärung i radni ugovor. Takodje firma vam salje potvrdu da cete preslusavati module za kod95 na maternjem jeziku kao i potvrdu da vam znanje jezika nije neophodno( obe potvrde sa memorandumom firme), takodje uzecete potvrdu iz neke auto skole u nemackoj da organizuju predavanje na hrvatskom jeziku (ne organizuje se na srpskom) i to je sve. Ide jako brzo, oko mesec i po dana se ceka na termin trenutno.

Dobro ste shvatili, ako vam je vozacka pre 2008.ne treba vam jezik. Potreban je samo poslodavac koji ce da popuni erklärung i radni ugovor. Takodje firma vam salje potvrdu da cete preslusavati module za kod95 na maternjem jeziku kao i potvrdu da vam znanje jezika nije neophodno( obe potvrde sa memorandumom firme), takodje uzecete potvrdu iz neke auto skole u nemackoj da organizuju predavanje na hrvatskom jeziku (ne organizuje se na srpskom) i to je sve. Ide jako brzo, oko mesec i po dana se ceka na termin trenutno.

A ima li neko iskustva ili informacije o firmi Schober Logistik? Firma je kod Stutgarta. Dobili smo ponudu da suprug radi kod njih...da li je neko nesto cuo, kakvi li su uslovi, da li su korektni itd...
Na tom linku ukucas ime firme i vidis bilans i sve podatke,a Baden Wuttenberg i Stuttgart su vodece regije po kvalitetu za zivot ali i medju najskupljim,ali zato su i vece plate.https://www.northdata.de/

Zdravo Dragane, vidim da si u toku zbivanja stvari, jel moze mala pomoc? Rodjak mi u Nemackoj zavrsava nostrifikaciju diplome za vozaca mot. vozila. Imam vozacku dozvolu C kategorije od pre 2009 god. i nemam cod-95 ali mislim da mogu da ga zavrsim preko slovenaca ako je potrebno. Vidim da na sajtu Nemacke ambasade pise da postoji mogucnost, da ako ti poslodavac u ugovoru o radu napise da moze da ti obezbedi obuku na maternjem jeziku i kurs nemackog, onda nije potreban sertifikat B1 nemackog jezika. Da li sam ja to dobro shvatio, i ako jesam, sta mi je sve potrebno da podnesem zahtev za vizu za profesionalnog vozaca?
Dobro jutro,kazu da ako dokumenti nisu kompletni nece ni da prime aplikaciju za vizu,ja sam predao izjavu poslodavca da mi nemacki nije potreban i da dalje obrazovanje za kod95 ce biti na maternjem jeziku i zbog te potvrde mi nisu trazili B1sertifikat jer u tom slucaju nije potreban a i dozvola mora biti pre 2009,ja imam cak i E kat pre te godine a i dokaz da vec radim u medjunarodnom transportu i hrvatski kod95 tako da samo odobrenje od ZAV agencije da stigne i sve je gotovo.

Dobro jutro,kazu da ako dokumenti nisu kompletni nece ni da prime aplikaciju za vizu,ja sam predao izjavu poslodavca da mi nemacki nije potreban i da dalje obrazovanje za kod95 ce biti na maternjem jeziku i zbog te potvrde mi nisu trazili B1sertifikat jer u tom slucaju nije potreban a i dozvola mora biti pre 2009,ja imam cak i E kat pre te godine a i dokaz da vec radim u medjunarodnom transportu i hrvatski kod95 tako da samo odobrenje od ZAV agencije da stigne i sve je gotovo.
I ne traze nostrifikaciju jer ako imas c kat pre 2009 smatras se profesionalnim vozacem sa stecenom pocetnom kvalifikacijom i da samo trebas da odslusas dodatnih 35 casova na maternjem jeziku u Nemackoj da bi dobio njihov kod95

I ne traze nostrifikaciju jer ako imas c kat pre 2009 smatras se profesionalnim vozacem sa stecenom pocetnom kvalifikacijom i da samo trebas da odslusas dodatnih 35 casova na maternjem jeziku u Nemackoj da bi dobio njihov kod95
Odlicno, hvala ti na informacijama. A reci mi kako si uspeo da zakazes termin za vizu jer vidim da je sada tu neki problem

Ljudi potrebna mi je pomoc. Uspeo sam da se registrujem za termin za zapadni Balkan. Medjutim poslodavac mi otkaze ugovor i sada nemam nista. U pitanju je bio Lagerhelfer. Nije bilo neko zanimanje
ali sam imao bar nesto. Da li neko ima neki kontakt,preporuku ili da mene preporuci, mnogo bi mi pomogli ? Po zanimanju sam poslovni administrator, imam delimično priznatu diplomu. Radio bih bilo sta a i ne moram tu da radim samo da nadjem nekog ko ce mi napraviti vizu. Molim vas za svaku informaciju, sve ce dobro da mi dodje. Pisite i za sajtove koje znate da saljem Bewerbung... Hvala unapred svima.

Back