Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj II

Da li je neko odavde uspeo da se prijavi po rezimu zapadnog Balkana? Da li znate koliko se termin ceka i posle predaje papira koliko se ceka odg?
ne verujem ovde al citam po fejsbuku ima ljudi koji su upecali termin, pustaju svakog 1. po neki minut da se registruje ali fazon sto niko tacno ne zna kad pa ljudi sede ceo dan ispred racunara i ne trepcu, samo refresuju stranicu :lol:

sad to ide brzo valjda mesec dana do termina i posle brzo resavaju

Ja sam uspeo da se prijavim u Avgustu jos cekam termin,vidim da su neki vec poceli da dobiju termine.Termin se ceka do 2 meseca mada bi trebalo 1 mesec po novom.
Tako bi trebalo da bude, logicno. Svakog meseca dele termine koje resavaju u okviru tog meseca. Ne razumem ako se cekaju termini duze i neko vise neko manje ceka ,sta su oni onda ovim novim zakonom postigli. ? Ponovo ce se tu napraviti red. Haos.

Tako bi trebalo da bude, logicno. Svakog meseca dele termine koje resavaju u okviru tog meseca. Ne razumem ako se cekaju termini duze i neko vise neko manje ceka ,sta su oni onda ovim novim zakonom postigli. ? Ponovo ce se tu napraviti red. Haos.
Pa kao sada po novom je ogranicen broj dodele termina za sve zemlje zapadnog Balkana na 800 mesecno za svaku zemlju 25000 godisnje za sve zemlje

Registracija u julu dobio termin u avgustu , profesionalni vozac CE kat.cak ni jezik nije potreban ako imas Ce kat pre 2009.god
Zdravo Dragane, vidim da si u toku zbivanja stvari, jel moze mala pomoc? Rodjak mi u Nemackoj zavrsava nostrifikaciju diplome za vozaca mot. vozila. Imam vozacku dozvolu C kategorije od pre 2009 god. i nemam cod-95 ali mislim da mogu da ga zavrsim preko slovenaca ako je potrebno. Vidim da na sajtu Nemacke ambasade pise da postoji mogucnost, da ako ti poslodavac u ugovoru o radu napise da moze da ti obezbedi obuku na maternjem jeziku i kurs nemackog, onda nije potreban sertifikat B1 nemackog jezika. Da li sam ja to dobro shvatio, i ako jesam, sta mi je sve potrebno da podnesem zahtev za vizu za profesionalnog vozaca?

Regulativa zapadni Balkan danas stigo meil sa terminom za 1 Oktobar ali uslov je za Turiste i po ovoj regulativi da mora biti vakcinisan svako za ulazak U Nemackoj :ljutko:
Da po toj regulativi tj.za nekvalifikovane i za turiste obavezna vakcina ali samo vakcine sa zapada brate moj,tako ko se spricao ruskom ili kineskom zbogom nemacka ali samo za nekvalifikovanu radnu snagu za sada,da li ce se u buducnosti sta promeniti veoma tesko jer oni teraju svoje,mogu samo posiriti to pravilo i na ostale kategorije.Sad polemisati nesto o tome imali to smisla ili ne u opste ne vredi, jer oni su ti koji odlucuju i namecu pravila za svoju zemlju,mi smo u njihovim ocima samo stranci i u vecini slucajeva jeftina radna snaga.

Poslednja izmena:
Pozdrav! Moze li neko da mi objasni kako da proverim da li je zanimanje profesionalnog vozaca deficitarno konkretno u Dortmundu? Suprug je dobio odbijenicu pa da proverimo da znamo da li da pokusavamo opet ili da se preorijentisemo na minhen ...hvala svima...
i mene to zanima kako ili na koji nacin se moze saznati dali je neki posao deficitaran u nemackoj mada to zavisi od pokrajne nije svugde isto

Pozdrav! Moze li neko da mi objasni kako da proverim da li je zanimanje profesionalnog vozaca deficitarno konkretno u Dortmundu? Suprug je dobio odbijenicu pa da proverimo da znamo da li da pokusavamo opet ili da se preorijentisemo na minhen ...hvala svima...
Po fegu zakonu to ne bi trebalo da se proverava ili su profesionalni vozaci drugo nesto,jedino ako je upitanju pravilo Z.Balkana to se proverava.

Back