Dobijanje mase uz pomoc gainer-a,razlika izmedju whey proteina i gainer-a

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Dobijanje telesne mase može za nekoga biti veoma težak i zahtevan proces koji se graniči sa nemogućim. Razlog za tako nešto je pre svega genetska predispozicija koja brani da senapreduje u težini, ili se napreduje veoma sporo. Za takve ljude suočavanje sa tom činjenicom predstavlja očaj. Ali nema razloga da se pada u depresiju, jer (iz ličnog primera) garantujem da je genetika pobediva! To naravno traži čvrstu volju, želju, vreme i mnogo odricanja, ali ako to iskreno želite pobedićete lošu genetiku, sigurno!
Ako ste se prepoznali u prethodnim recenicama, treba da znate da postoje suplementi gejneri (gaineri) namenjeni upravo vama. Ukoliko uklopite gainere i ishranu, koja mora biti veoma kvalitetna, i pravilno raspoređena, uspeh je neizbežan. Da malo razjasnimo razliku između gainera i whey proteina.

Gaineri se po svom sastavu razlikuju od proteina jer se pretežno baziraju na šećeru i uopšteno velikoj kalorijskoj vrednosti, sve u cilju da dobijete na, toliko željenoj tezini, tj. masi. Oni su prilično kompleksni i u sebi sem toga sadrze: bcaa, taurin, kreatin, glutamin. Ovo su sve supstance koje utiču na vaš brzi napredak. Ali, opet bih skrenuo pažnju, da i pored svoje velike kalorijske vrednosti, i ostalih bitnih sastojaka, gejneri vam sami neće pomoći ako ishrana nije dobra. Oni „rade svoj posao“, ali samo uz jaku ishranu! Jedino tako će doći do napretka.

Preporučena doza :

Najvažnije je uzimati ih posle treninga sa vodom, i to u sto kraćem vremenskom periodu, jer je tada najpotrebnije kako bi mogućnost razgradnje sveli na minimum. Gaineri su odlična opcija i kao međuobrok, ali tada sa mlekom da bi se hranljive materije sporije otpuštale i hranile vaš mišić duže, odnosno, taman do sledećeg obroka.

Ukoliko vam finansije to dozvoljavaju, dobro bi bilo, da uzmete i ujutru čim ustanete, jer bi tako organizam odmah dobio sve najpotrebnije.

Kombinovaje gainera:

I pored toga što je uz dobru ishranu gainer dovoljan za, napredak, možete i to ubrzati ako kombinujete i ostale suplemente uz njega. Moja preporuka je sledeca: kreatin monohidrat (time pojačate još dozu koja je već u gejneru), bcaa (jer te amino kiseline nikada ne mogu da škode i uvek su potrebne-što više to bolje), vitamini i minerali, omega 3 masne kiseline.

Uz ove suplemente, pravilnu ishranu, trening i odmor nemoguće je da ne napredujete.

Ja pijem Muscle Juice 2544 vec oko 2 nedelje ( gainer 55 g proteina na 4 doze ) i krkam ko lud da bi dobio neku masu medjutm nista od toga
Trening odradim u fulu i pijem ga odmah posle treninga iz sejkera, sa vodom popio sam kilu vec i nisam nista nabacio ?! Vec sam ranije pio whey ali pio sam ga sa mlekom i to tek kada se vratim kuci iz teretane i nista nisam nabacio ni od Wheya * verovatno zbog nepravilne upotrebe
Moj trening:
1. dan ledja 6 vezbi 3 serije po 10
2. dan ramena ---------------//------------
3. dan grudi ------//------
4.dan biceps i triceps 4 vezbe za svaku grupu u 3 serije od oko 10 ponavljaja

U cemu gresim ?

Smešno i neozbiljno deluje napisati "popio sam ga KILOGRAM i ništa nisam dobio". Još jedan od onih koji misle da se nekim čudesnim procesima u telu i nekom vanserijskom matematikom od kilograma nečega može dobiti 2-3-4kg nečeg drugog.

Nema to veze sa nepravilnom upotrebom. Whey je gotovo nemoguće nepravilno upotrebljavati. Svi znaju da ga treba koristiti posle treninga(za celu ovu priču je nebitno da li će ga uzeti još koji put u toku dana ili ne i da li će uzeti dozer/dozer i po ili dva), tako da problem ne može da bude u wheyu već u ishrani.

Dečko je čak i sam (ne)svesno izostavio da i jednom rečenicom pomene ishranu. Jasno je gde greši. Još u kombinaciji sa po 6 vežbi za jednu mišićnu grupu... Mozaik ka ostvarivanju rezultata je skroz nekompletan.

Ja pijem Muscle Juice 2544 vec oko 2 nedelje ( gainer 55 g proteina na 4 doze ) i krkam ko lud da bi dobio neku masu medjutm nista od toga
Trening odradim u fulu i pijem ga odmah posle treninga iz sejkera, sa vodom popio sam kilu vec i nisam nista nabacio ?! Vec sam ranije pio whey ali pio sam ga sa mlekom i to tek kada se vratim kuci iz teretane i nista nisam nabacio ni od Wheya * verovatno zbog nepravilne upotrebe
Moj trening:
1. dan ledja 6 vezbi 3 serije po 10
2. dan ramena ---------------//------------
3. dan grudi ------//------
4.dan biceps i triceps 4 vezbe za svaku grupu u 3 serije od oko 10 ponavljaja

U cemu gresim ?

Gejner pij sa mlekom ne sa vodom. I radi manje ponavljaja ali povecaj tezine.

Mene zanima kakva su iskustva kada neko prestane da koristi gejner... Da li moze da se desi situacija da covek smrsa tj da se vrati na prvobitnu kilazu???

To nema veze sa gejnerom....

Ti ako i smanjis ishranu samo (a ne koristis nikakve suplemente) i pocnes da vezbas ofrlje mozes lako da izgubis tesko stecenu kvalitenu kilazu.....A sve zavisi i od metabolizma da li ce ti cuvati salo duzi vremenski period ili brzo gori salo...... Misici prvi veoma brzo atrofiraju cim ne dobijaju dovoljno da se ishrane toliki koliki su i koliko im treba ili cim trening postane nestimulisuci za dalji rast i debljanje misicnih vlakana.

Sve su to normlani procesi tela i nemaju nikakve veze sa gejnerima i ostalim usplementima.

To sto ti pitas se moze recimo reci za steroide...... A nema veze sa suplementima. Zato i ne valja uzeti steroide - jer si kasnije jos gori nego sto si bio pre uzimanja istih + imas jedan veliki zdravstveni problem, tj tacnije da se izrazim puno zdravstvenih problema koji se puno odrazavaju i na sexualnom, socijalnom i psihickom zivotu pojedinca. :mrgreen:

To nema veze sa gejnerom....

Ti ako i smanjis ishranu samo (a ne koristis nikakve suplemente) i pocnes da vezbas ofrlje mozes lako da izgubis tesko stecenu kvalitenu kilazu.....A sve zavisi i od metabolizma da li ce ti cuvati salo duzi vremenski period ili brzo gori salo...... Misici prvi veoma brzo atrofiraju cim ne dobijaju dovoljno da se ishrane toliki koliki su i koliko im treba ili cim trening postane nestimulisuci za dalji rast i debljanje misicnih vlakana.

Sve su to normlani procesi tela i nemaju nikakve veze sa gejnerima i ostalim usplementima.

:ok:

To sto ti pitas se moze recimo reci za steroide...... A nema veze sa suplementima. Zato i ne valja uzeti steroide - jer si kasnije jos gori nego sto si bio pre uzimanja istih + imas jedan veliki zdravstveni problem, tj tacnije da se izrazim puno zdravstvenih problema koji se puno odrazavaju i na sexualnom, socijalnom i psihickom zivotu pojedinca. :mrgreen:

Bru, mislim da ovo boldovano nije bas 100% tacno :mrgreen: Nije da preporucujem steroide, niti ih koristim, niti cu ih koristiti, ali ukoliko neko uzima steroide godinama i jede i trenira kvalitetno, prevazici ce svoj prirodni maksimum...ako prestane da koristi steroide a i dalje vezba i hrani se ispravno nece izgledati gore nego pre steroida, ostace negde na nekom svom prirodnom maksimumu (opasce mu misicna masa naravno, ali opet retko ko pocne steroide na prirodnom maksimumu, svi traze neke precice)...Prirodni maksimum je odredjen kolicinom misicne mase koju neko moze da ima na svom telu bez hemije i razlikuje se od osobe do osobe (genetika), ali u 99% slucajeva to nije nesto preterano impresivno (jako puno "natural" takmicara nisu zaista natural :lol:).

Sta mislis o tome?

Poslednja izmena:
Ja trenutno pijem glutamin aminokiselinu, hteo sam gejner ali gejner mozes napraviti i kod kuce za mnogo manje para,
Kakva je razlika;
Kreatin, protein, aminokiseline, i gejneri?
Kreatin je za masu.
Protein je za masu.
Aminokiseline za masu.
Igejner za masu?

Meni bar kreatin deluje za masu i izdrzljivost, amino kiseline za snagu.
Ostalo ne znam nisam ni pio ostalo.

Pa sta je izdrzljivost nego snaga?
I masa ti je snaga, ako pijes bez teretane onda je to salo a ne masa?

Ja trenutno pijem glutamin aminokiselinu, hteo sam gejner ali gejner mozes napraviti i kod kuce za mnogo manje para,
Kakva je razlika;
Kreatin, protein, aminokiseline, i gejneri?
Kreatin je za masu.
Protein je za masu.
Aminokiseline za masu.
Igejner za masu?

Meni bar kreatin deluje za masu i izdrzljivost, amino kiseline za snagu.
Ostalo ne znam nisam ni pio ostalo.

Pa sta je izdrzljivost nego snaga?
I masa ti je snaga, ako pijes bez teretane onda je to salo a ne masa?

Daj mi recept za gejner da ga napravim i ja kod kuce! Samo jos da nabavim laboratoriju za mikronizovanje...
Jeste gejner je protein, whey je protein, izolat je protein, kokoska je protein, tuna je protein i sve je to isto... kad bi se lagali.
Sve te proteine, kreatine, aminokiseline itd. mozete uzeti iz hrane. Fora je sto morate pojesti celu kokosku da bi izvukli onoliko proteina koliko mozete iz nekoliko merica whey-a. A koliko je to opterecenje za zeludac da pojedes celu tu zivinu to nije bitno. Osnovna razlika izmedju hrane i suplemenata koji se kupuju je u brzini apsorpcije. Najbitnije posle treninga je brzo uneti protein koji ce nahraniti misic koji je bio pod stresom od treninga. Normalno je da ce to biti whey, gejner, izolat jer su ti suplementi mikronizovani i brzo se transportuju do misica. Ako uhvatite da jedete pileca prsa posle treninga i cekate da zeludac to svari i odnese do misica do tada ima da prodje dosta vremena. I sta je bolje protein iz kokoske ili whey protein? A neko rece da je sve to protein? Nije bas tako.

Daj mi recept za gejner da ga napravim i ja kod kuce! Samo jos da nabavim laboratoriju za mikronizovanje...
Jeste gejner je protein, whey je protein, izolat je protein, kokoska je protein, tuna je protein i sve je to isto... kad bi se lagali.
Sve te proteine, kreatine, aminokiseline itd. mozete uzeti iz hrane. Fora je sto morate pojesti celu kokosku da bi izvukli onoliko proteina koliko mozete iz nekoliko merica whey-a. A koliko je to opterecenje za zeludac da pojedes celu tu zivinu to nije bitno. Osnovna razlika izmedju hrane i suplemenata koji se kupuju je u brzini apsorpcije. Najbitnije posle treninga je brzo uneti protein koji ce nahraniti misic koji je bio pod stresom od treninga. Normalno je da ce to biti whey, gejner, izolat jer su ti suplementi mikronizovani i brzo se transportuju do misica. Ako uhvatite da jedete pileca prsa posle treninga i cekate da zeludac to svari i odnese do misica do tada ima da prodje dosta vremena. I sta je bolje protein iz kokoske ili whey protein? A neko rece da je sve to protein? Nije bas tako.

Ali svi ti suplimenti sluze za povecanje telesne tezine?
Majke mi ja sam izgleda tupav pa ne znam razliku, ako pijes od suplimenata bilo sta ti ces dobiti na tezini?

Back