Doberman

pa da tako nekako malo nosi malo ne, i tako jedno 2-3 meseca... a sto se tice kalcijuma ja uzimala sve sto je vet preporucio i u dozama koje je preporucio....inace vet je i menjao "rajfove" lei nosila je cak i onaj luster neko vreme jer se cesala i cupala fisbrajne :D

PC120040.JPG

E, ljudi, prodao bih neki od ovih crteža, ako vas zanimaju.
Dogovorićemo se oko cene.

Odes na neki sajt, npr. photobucket.com ili tinypic.com, neki traze registracij, neki ne, recimo na Photobucket mozes da se registrujes preko fb naloga, kad si registrovan, kliknes na Upload, odaberes sliku, sacekas da je ucita, ides na opciju Resize i biras dimenzije da ti duza stranica bude oko 600px i kad to obavis, verovatno ces dobiti razlicite linkove. Kliknes na onaj For forums&message boards, desni klik-copy, onda dodjes ovamo, u polju za odgovore kliknes na ikonicu slike, treca zdesna u Brzom odgovoru, odaberes From URL, u polju koje se otvori desni klik-paste.

Pozdrav. Molio bih vas da mi pomognete!

Kada je najbolje za sterilisanje?

Interesuje me, da li neko može malo da mi pomogne u vezi ove rase?

Dakle hteo bih da svedem računicu (ishrana + vakcinacija + medicina (lekovi, vitamini) + kozmetika itd.) pa molim one koji imaju ovog psa da mi pomognu?

Pošto imam dvorište napravio bih boks, pa bih ga držao samo uveče za spavanje. Ali već ujutru bi bio pušten. Da li je to ok? Naravno spavao bi u kući dok ne odraste, pa tek posle boks.

Da li treba psu treba dozvoliti da spava sa tobom u krevetu, naravno dok je još štene?

Da li bi neko mogao da mi pomogne i u vezi dresure, kako da ga dresiram da ne skače na sve i ne laje, ne volim da udaram životinje, nemam srce za tako nešto ali bih morao da ga dresiram lepo, pa da li ću morati malo da olabavim ruku?

Takodje me zanima, sa koliko meseci bi najbolje bilo da ga uzmem (1,5 - 2 meseca)? Uzeo bih ženku inače.

Nemam iskustva pa bih voleo da mi date što više korisnih informacija. Hvala vam puno! Veliki pozdrav!

p.c. Kupirao bih ga ali vidim da je zabranjeno. Šta radite povodom ovoga vi koji imate Dobermane?

Poslednja izmena:
Za pocetak procitaj ovu temu. Dalje, stavljanje troskova na papir je nezahvalno, ako ne i nemoguce jer postoji mali 1.000.000 stvari koje ne mogu da se predvide ali itekako mogu da uticu na troskove-mojim poznanicima je proslog leta uginuo republicki sampion od torzije zeluca, bili su spremni da plate operaciju (koja uopste nije jeftina a nije ni garancija da ce se pas spasiti) ali nisu stigli.

Sterilizacija je, ako usvajas psa iz azila ili od staratelja u vecini slucajeva vec uradjena, kod kuja se preporucuje sto ranije, pre ili posle prvog teranja najbolje, kod muzjaka obicno kad steknu polnu zrelost.

Sto se tice dilema oko socijalizacije, najbolje ce ti pomoci nekoliko epizoda Saptaca psima, ima ga na National Geographic i na youtube.

I jos nesto: razmisli da li si spreman za psa tako jakog karaktera, da li si i sam dovoljno stabilna licnost da izgradis stabilnog psa koji i pored svojih dimenzija i snage nece predstavljati opasnost za okolinu, s obzirom da ti je to prvi pas. Znam da jednom od necega mora da se pocne ali opet, razmisli, jer to je obaveza tokom cele jedne decenije, koju godinu gore-dole.

uuuuuuuhhhh
da krenemo redom.....
jede ko popisna komisija i za hranu ti treba za odraslog psa oko 600g granula dnevno+jogurt+jaja+pirinac+meso+iznutrice+.... samo hrana racunaj ko dva clana porodice (ne preterujem), dobermani su ti cuvarkuce i generalno nema potrebe da je nocu zatvoren, treba da bude zatvren dok je neko sa strane u dvoristu... moji pas ulazi u kucu i u sve krevete iako ima dve godine, idemo dalje.... dresiranje predlazem kliker metodom, mozes pogledati literaturu na netu, pitati mene, a mogu te i uputiti na one koji znaju mnogo vise, sta jos bese pitanje....

Glupo je sto narod ima predrasuda o tom psu..

meni je rodjena sestra rekla dok je taj pas ovdje kao ona nece dolaziti.. kontam se u sebi ni mene nije niko pitao da li da pravi djecu ili ne.. mogu i ja reci dok ti imas tu kcerku necu ja dolaziti..zar ne?

cccccc

jedna stvar mi nije jasna da li mom i ja toliko prepadnemo ljude da odustanu od dobermana i nikada nikada nikada vise ne provire na temu :D

:zcepanje: Pa vidis, nije iskljuceno. Ti kao iskusni vlasnik, ja sa veterinarske strane, a i bolje, vidi koliko ih je na udomljavanju jer se neko precenio!

Molim ppomoc, moj doberman je stao na pcelu, noga mu je , sapa prilicno natekla, stavljala sam mu obloge ali non stop skida..sta mislite otprilike kada ce ga proci?

Ako dosad nije spao otok, zovi veterinara. Kako je?

Glupo je sto narod ima predrasuda o tom psu..

meni je rodjena sestra rekla dok je taj pas ovdje kao ona nece dolaziti.. kontam se u sebi ni mene nije niko pitao da li da pravi djecu ili ne.. mogu i ja reci dok ti imas tu kcerku necu ja dolaziti..zar ne?

cccccc

Ma ljudi su cudo, vole da gledaju tudja posla i da se prave pametni.

:zcepanje: Pa vidis, nije iskljuceno. Ti kao iskusni vlasnik, ja sa veterinarske strane, a i bolje, vidi koliko ih je na udomljavanju jer se neko precenio!

Ako dosad nije spao otok, zovi veterinara. Kako je?

Ma ljudi su cudo, vole da gledaju tudja posla i da se prave pametni.

pa onako.. srednje.. malo... mislila sam ako ne bspadne skroz do sutra da ga sutra zovem....

Ono jedem normala.. aktivan je..samo ga danas cijeli dan nisam šetala da ne bih opteretila nogu tu.. možda sam je ja učer još više opteretila sa šetnjom...:(

Mislim da ću moci mirno spavati tek kada ga to prodje..

raspoložen je za igru, voli se maziti..ono.. danas mu skuhala malo extra mesa.. :D.. kada udjem u kuću laje.. najmirniji je kada sma kraj njega.. ali sma išla kupiti jendo sredsttvo kao tjera pcele i ose od pasa.. pa sam to posula kraj nj.kutka:D

kao neki insekticid..
igrali smo se sa njegovom dekicom.. ono normala je on.. samo što eto to kleca.. danas mu uranjala nogu u kantu vode.. jer obloge skida...

Back