Manjovac kv
Početnik
- Poruka
- 42

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja imam dobermana starog 8 meseci. Volela bih kad bi me neko uputio sta nikako ne treba raditi sa njima a sta je bitno vezano i za ishranu i dresuru i parenje. Zena iz odgajivacnice mi je rakla da bi njih trebalo umlatiti jednom cim zareze, mada i ako do toga ne dodje, obicno oko 10og meseca kad zadju u pubertet. Ima li ko iskustva s tim i neki savet? Hvala unapred.. ps. dobermani su izvanredni psi ali im treba posvetiti mnogo paznje...
I ja imam zensku 8 meseci izbaci neku sliku da uporedimoto sto se tice batina to je glupost naravno da treba malo da se bije da bi te slusao al da se umlati to je vec van svake pameti
![]()
Jao ljudi kako bre možete udariti psa?
Mi nijednog nismo tukli, moj muž samo podvikne ako radi nešto što ne sme. A ja ni to ne mogu. I to podvikivanje je tipa:''Šta to radiš?! Ne smeš to da radiš!'' i onda ga pomazimo...
Ruku bi odsekla onome ko bi ga udario...
A naučili smo ih vrlo lako, i da se ne penju na terasu, i sve što smeju i ne smeju... ovog malog je čak mm naučio letos da ne gazi po jednom delu trave koje je taman posadio...
Ili su oni prepametni ili mi imamo talenat za dresuru, ali dovoljno je samo jednom reći i on nauči...![]()
Moze neko da mi preporuci dobru odgaivacnicu kupio bih stene dobermana ili neke ljude koji su tom poslu. Koliko bi se kretala cena steneta posto sam na netu nalazio neke stare postove od pre par godina.Hvala
I ti ga sad pretera al stvarno kao da nikad u zivotu nisi udarila psa...
Mi nijednog nismo tukli, moj muž samo podvikne ako radi nešto što ne sme. A ja ni to ne mogu. I to podvikivanje je tipa:''Šta to radiš?! Ne smeš to da radiš!'' i onda ga pomazimo...
A naučili smo ih vrlo lako, i da se ne penju na terasu, i sve što smeju i ne smeju... ovog malog je čak mm naučio letos da ne gazi po jednom delu trave koje je taman posadio...
Ili su oni prepametni ili mi imamo talenat za dresuru, ali dovoljno je samo jednom reći i on nauči...![]()
Ja imam dobermana starog 8 meseci. Volela bih kad bi me neko uputio sta nikako ne treba raditi sa njima a sta je bitno vezano i za ishranu i dresuru i parenje. Zena iz odgajivacnice mi je rakla da bi njih trebalo umlatiti jednom cim zareze, mada i ako do toga ne dodje, obicno oko 10og meseca kad zadju u pubertet. Ima li ko iskustva s tim i neki savet? Hvala unapred.. ps. dobermani su izvanredni psi ali im treba posvetiti mnogo paznje...
I ti ga sad pretera al stvarno kao da nikad u zivotu nisi udarila psa...kao 1. ne kazu za dzabe da je batina iz raja izasla malom detetu ne mozes objasniti neke stvari pa se mora tuci a kamoli psu koji ne razume
to sto si ih ti naucila to nije nista to moze svako i to nije nikakva dresura pogledaj malo sta je prava dresura kad pas treba da slusa svaku tvoju komandu a ako te kuce ne slusa mora se malo pretuci to ce svako da ti kaze
poZ!
Izbaci neki klip o dresuri da vidimo sistem nagrada-kazna se uci tako kad uradi sto treba nagradi se kad ne udari se preko dupeta pruticom znam iz iskustva prethodnog psa smo vodili na dresuru al ipak je bolje kad sami dresirate ko sto sam ja moju Azru
Ne, ja nisam preterala, moj pas je moj ljubimac, član moje porodice, i nemam nameru da ga dresiram ne znam ti ja kako, ali do sada sve što smo ga naučili, naučili smo ga bez batina.
I nikad nisam nijednog psa udarila.
A moj Klempo sluša svaku moju komandu, bez ikakvih batina.
Žao mi je ako smatraš da psa treba udariti, jer to je jedino biće na planeti koje te voli više nego sebe, i ako želiš nečemu da ga naučiš, uči ga sistemom nagrada-kazna, ali bez batina. Svakome ko tuče svog ljubimca bi oduzela istog.
Evo moje gude lepe...kako bre te uši svilene da udarim, pa ja ne mogu ni da se naljutim na nje
ga... ljubav moja najveća...
Izbaci neki klip o dresuri da vidimo sistem nagrada-kazna se uci tako kad uradi sto treba nagradi se kad ne udari se preko dupeta pruticom znam iz iskustva prethodnog psa smo vodili na dresuru al ipak je bolje kad sami dresirate ko sto sam ja moju Azru![]()
Ok, kako hoćeš, ja sam protiv toga.
Kao da oni ne znaju da su zgrešili kad podignemo ton ili promenimo boju glasa...
Posto vidim da se razumes u rasu dobermana, ja bih ti bila zahvalna ako bi mi pomogla. Inace, imam muzjaka dobermana starog skoro 9 meseci. Zanima me sta ti mislis koja je harana najbolja za njega, al da nije od onih skupih tipa hills, royal canin i sl, koliko puta dnevno da ga hranim? Hranili smo ga tri puta i dobro se drzao, al posto su mi neki rekli da je dva puta dovoljno, mi smo poceli da ga hranimo dva puta medjutim drasticno je smrsao. Ne znam da li je to dfo hrane ili cega vec. A druga stvar je to sto je meni zena iz odgajivacnice gde sam ga kupila rekla da bi dobermane trebalo jednom dobro isprebijati, cim zareze prvi put mada i ako do toga ne dodje, preventive radi, negde oko 9og meseca, kad udje u pubertet. Kaze da ce tek nakon toga biti pravi pas, pa me zanima sta ti mislis o tome? Meni je sve nesto zao, al kapiram da ce posle toga biti miran ko bubica. Slusa on mene prilicno, sama sam ga dresirala, al ima dana kad je nepodnosljiv, vrv malo i zbog toga sto ulazi u pubertet. Ako imas bilo sta o njima sto bi mi pomoglo za dalji rad, prosledi mi. Hvala unapred
kada kupujkete granule pogledajte procenat proteina i kupujte one kojne imaju vise od 20%, uz kuvano meso dajte im i kuvan pirinac...
reci mi jel azra podigla usesa? kako stoje?
inace lea jede po ceo dan, non stop, mislim ima ono kao 3 puta spremljenpo u ciniju, ali cim vidi nekoga sa hranom odma je tu prva i jede sve osim maslinki i limuna
stellina kako se zove tvoj pas, daj neku sliku![]()