Doberman

Ja imam dobermana starog 8 meseci. Volela bih kad bi me neko uputio sta nikako ne treba raditi sa njima a sta je bitno vezano i za ishranu i dresuru i parenje. Zena iz odgajivacnice mi je rakla da bi njih trebalo umlatiti jednom cim zareze, mada i ako do toga ne dodje, obicno oko 10og meseca kad zadju u pubertet. Ima li ko iskustva s tim i neki savet? Hvala unapred z:).. ps. dobermani su izvanredni psi ali im treba posvetiti mnogo paznje...

Ja imam dobermana starog 8 meseci. Volela bih kad bi me neko uputio sta nikako ne treba raditi sa njima a sta je bitno vezano i za ishranu i dresuru i parenje. Zena iz odgajivacnice mi je rakla da bi njih trebalo umlatiti jednom cim zareze, mada i ako do toga ne dodje, obicno oko 10og meseca kad zadju u pubertet. Ima li ko iskustva s tim i neki savet? Hvala unapred z:).. ps. dobermani su izvanredni psi ali im treba posvetiti mnogo paznje...

z:shock: Strasno! STo se tice dresure, dvoljno je da pogledas jednu epizodu Saptaca psima. Sto se tice ishrane, najbitnije je da bude izbalansirana a to se najlakse postize granulama za odredjenu ktegoriju.

I ja imam zensku 8 meseci izbaci neku sliku da uporedimo ;) to sto se tice batina to je glupost naravno da treba malo da se bije da bi te slusao al da se umlati to je vec van svake pameti :)

z:shock:

Jao ljudi kako bre možete udariti psa?z:((

Mi nijednog nismo tukli, moj muž samo podvikne ako radi nešto što ne sme. A ja ni to ne mogu. I to podvikivanje je tipa:''Šta to radiš?! Ne smeš to da radiš!'' i onda ga pomazimo... :mazipsa::pas:
Ruku bi odsekla onome ko bi ga udario... :mafijas:

A naučili smo ih vrlo lako, i da se ne penju na terasu, i sve što smeju i ne smeju... ovog malog je čak mm naučio letos da ne gazi po jednom delu trave koje je taman posadio...
Ili su oni prepametni ili mi imamo talenat za dresuru, ali dovoljno je samo jednom reći i on nauči...z:)

Moze neko da mi preporuci dobru odgaivacnicu kupio bih stene dobermana ili neke ljude koji su tom poslu. Koliko bi se kretala cena steneta posto sam na netu nalazio neke stare postove od pre par godina.Hvala

Mi nijednog nismo tukli, moj muž samo podvikne ako radi nešto što ne sme. A ja ni to ne mogu. I to podvikivanje je tipa:''Šta to radiš?! Ne smeš to da radiš!'' i onda ga pomazimo... :mazipsa::pas:

A naučili smo ih vrlo lako, i da se ne penju na terasu, i sve što smeju i ne smeju... ovog malog je čak mm naučio letos da ne gazi po jednom delu trave koje je taman posadio...
Ili su oni prepametni ili mi imamo talenat za dresuru, ali dovoljno je samo jednom reći i on nauči...z:)

:klap: Nasilje radja nasilje, tucen pas obicno postaje neuravnotezen, cak i ujedljiv, treba znati mirnim metodama nametnuti se kao autoritet.

I ti ga sad pretera al stvarno kao da nikad u zivotu nisi udarila psa...z:hm: kao 1. ne kazu za dzabe da je batina iz raja izasla malom detetu ne mozes objasniti neke stvari pa se mora tuci a kamoli psu koji ne razume :) to sto si ih ti naucila to nije nista to moze svako i to nije nikakva dresura pogledaj malo sta je prava dresura kad pas treba da slusa svaku tvoju komandu a ako te kuce ne slusa mora se malo pretuci to ce svako da ti kaze :) poZ!

daj malo slika vise da uporedimo red bi bio :) moja Azra vec napunila 8 meseci pre 2 dana :)

I ti ga sad pretera al stvarno kao da nikad u zivotu nisi udarila psa...z:hm: kao 1. ne kazu za dzabe da je batina iz raja izasla malom detetu ne mozes objasniti neke stvari pa se mora tuci a kamoli psu koji ne razume :) to sto si ih ti naucila to nije nista to moze svako i to nije nikakva dresura pogledaj malo sta je prava dresura kad pas treba da slusa svaku tvoju komandu a ako te kuce ne slusa mora se malo pretuci to ce svako da ti kaze :) poZ!
Ne, ja nisam preterala, moj pas je moj ljubimac, član moje porodice, i nemam nameru da ga dresiram ne znam ti ja kako, ali do sada sve što smo ga naučili, naučili smo ga bez batina.
I nikad nisam nijednog psa udarila.
A moj Klempo sluša svaku moju komandu, bez ikakvih batina.

Žao mi je ako smatraš da psa treba udariti, jer to je jedino biće na planeti koje te voli više nego sebe, i ako želiš nečemu da ga naučiš, uči ga sistemom nagrada-kazna, ali bez batina. Svakome ko tuče svog ljubimca bi oduzela istog.

Evo moje gude lepe... :pas::heart::mazipsa: kako bre te uši svilene da udarim, pa ja ne mogu ni da se naljutim na nje:heart2:ga... ljubav moja najveća...

Ne, ja nisam preterala, moj pas je moj ljubimac, član moje porodice, i nemam nameru da ga dresiram ne znam ti ja kako, ali do sada sve što smo ga naučili, naučili smo ga bez batina.
I nikad nisam nijednog psa udarila.
A moj Klempo sluša svaku moju komandu, bez ikakvih batina.

Žao mi je ako smatraš da psa treba udariti, jer to je jedino biće na planeti koje te voli više nego sebe, i ako želiš nečemu da ga naučiš, uči ga sistemom nagrada-kazna, ali bez batina. Svakome ko tuče svog ljubimca bi oduzela istog.

Evo moje gude lepe... :pas::heart::mazipsa: kako bre te uši svilene da udarim, pa ja ne mogu ni da se naljutim na nje:heart2:ga... ljubav moja najveća...
Izbaci neki klip o dresuri da vidimo sistem nagrada-kazna se uci tako kad uradi sto treba nagradi se kad ne udari se preko dupeta pruticom znam iz iskustva prethodnog psa smo vodili na dresuru al ipak je bolje kad sami dresirate ko sto sam ja moju Azru :)

Izbaci neki klip o dresuri da vidimo sistem nagrada-kazna se uci tako kad uradi sto treba nagradi se kad ne udari se preko dupeta pruticom znam iz iskustva prethodnog psa smo vodili na dresuru al ipak je bolje kad sami dresirate ko sto sam ja moju Azru :)

Ok, kako hoćeš, ja sam protiv toga.
Kao da oni ne znaju da su zgrešili kad podignemo ton ili promenimo boju glasa...

Posto vidim da se razumes u rasu dobermana, ja bih ti bila zahvalna ako bi mi pomogla. Inace, imam muzjaka dobermana starog skoro 9 meseci. Zanima me sta ti mislis koja je harana najbolja za njega, al da nije od onih skupih tipa hills, royal canin i sl, koliko puta dnevno da ga hranim? Hranili smo ga tri puta i dobro se drzao, al posto su mi neki rekli da je dva puta dovoljno, mi smo poceli da ga hranimo dva puta medjutim drasticno je smrsao. Ne znam da li je to dfo hrane ili cega vec. A druga stvar je to sto je meni zena iz odgajivacnice gde sam ga kupila rekla da bi dobermane trebalo jednom dobro isprebijati, cim zareze prvi put mada i ako do toga ne dodje, preventive radi, negde oko 9og meseca, kad udje u pubertet. Kaze da ce tek nakon toga biti pravi pas, pa me zanima sta ti mislis o tome? Meni je sve nesto zao, al kapiram da ce posle toga biti miran ko bubica. Slusa on mene prilicno, sama sam ga dresirala, al ima dana kad je nepodnosljiv, vrv malo i zbog toga sto ulazi u pubertet. Ako imas bilo sta o njima sto bi mi pomoglo za dalji rad, prosledi mi :). Hvala unapred

Posto vidim da se razumes u rasu dobermana, ja bih ti bila zahvalna ako bi mi pomogla. Inace, imam muzjaka dobermana starog skoro 9 meseci. Zanima me sta ti mislis koja je harana najbolja za njega, al da nije od onih skupih tipa hills, royal canin i sl, koliko puta dnevno da ga hranim? Hranili smo ga tri puta i dobro se drzao, al posto su mi neki rekli da je dva puta dovoljno, mi smo poceli da ga hranimo dva puta medjutim drasticno je smrsao. Ne znam da li je to dfo hrane ili cega vec. A druga stvar je to sto je meni zena iz odgajivacnice gde sam ga kupila rekla da bi dobermane trebalo jednom dobro isprebijati, cim zareze prvi put mada i ako do toga ne dodje, preventive radi, negde oko 9og meseca, kad udje u pubertet. Kaze da ce tek nakon toga biti pravi pas, pa me zanima sta ti mislis o tome? Meni je sve nesto zao, al kapiram da ce posle toga biti miran ko bubica. Slusa on mene prilicno, sama sam ga dresirala, al ima dana kad je nepodnosljiv, vrv malo i zbog toga sto ulazi u pubertet. Ako imas bilo sta o njima sto bi mi pomoglo za dalji rad, prosledi mi :). Hvala unapred

Ja imam zenku mesec dana mladju od tvog naci tu su sve je isto sto se tice hrane id..:) Moja majka se brine vise o njoj nego ja oko hrane granule uzimam Darling svako ce da ti kaze da nisu neke al ja ih uzimam jeftino 15 kg 1300din donosi mi neka zena iz subotice uzmem tako 2 dzaka od 15kg i budem miran 4meseca posto je ne hranim samo granulama dajem samo uz obrok i to 200grama cisto da ima da gricka :P hranimo je 3 puta dnevno majka joj vecinom kuva i to joj mnogo znaci :) ne znam gde zivis kod mene u Kraljevu ima prodavnioca "neoplanta" i tu ima meso za kucice 16din po kilu al najmanje pakovanje je 20kg tu bas ima hvalitetnog mesa to mi traje nekih mesec dana mozda malo jace :) to pakovanje je zamrznuto stavis u zamrzivac i preseces kolko ti treba za 1 dan :) odmrznes i podgrejes :) ta zena zna cim drzi odgaivacnicu ne prica to za dzabe ima iskustva a ne ko ovd eneko ko ima drugu rasu prica mi nesto o dobermanima... moja Azra jos nije i 1 zarezala na nikog iz porodice ali od kad radim sa njom uvek sam je malo pruticom udario kad nije dobra i ne verujem da ce smeti da zarezi posto vec vidim da se plasi mene kad podignem ton. to sto je ne podnosljiv verovatno sto skace voli da se igra nemiran al jos su oni mladi i nemirni pogotovo znam kad uzimam povodaca da je setam sva od srece trci ne mogu je uhvatim videcu kako ce da se ponasa kad prodje taj pubertet al zna od jednog starog dobermandzije kaze da je kuce sa 2god isto ko i sa 10 kakvog ga naucis da bude do 2gog takav ce da bude ceo zivot :) nemam nista samo nastavi kako si radila do sad pa javi kako se ponasa sta ja da ocekujem sa 10 meseci al ne verujem da ce smeti da zarezi na tebe mom drugaru ima 15 meseci i ni jednom nije zarezao al nikad se ne zna :) Poz

kada kupujkete granule pogledajte procenat proteina i kupujte one kojne imaju vise od 20%, uz kuvano meso dajte im i kuvan pirinac...
reci mi jel azra podigla usesa? kako stoje? :mazipsa:
inace lea jede po ceo dan, non stop, mislim ima ono kao 3 puta spremljenpo u ciniju, ali cim vidi nekoga sa hranom odma je tu prva i jede sve osim maslinki i limuna:pas::pas::pas:
stellina kako se zove tvoj pas, daj neku sliku :mazipsa:

kada kupujkete granule pogledajte procenat proteina i kupujte one kojne imaju vise od 20%, uz kuvano meso dajte im i kuvan pirinac...
reci mi jel azra podigla usesa? kako stoje? :mazipsa:
inace lea jede po ceo dan, non stop, mislim ima ono kao 3 puta spremljenpo u ciniju, ali cim vidi nekoga sa hranom odma je tu prva i jede sve osim maslinki i limuna:pas::pas::pas:
stellina kako se zove tvoj pas, daj neku sliku :mazipsa:

Ma granule nisu tolko bitne u ishrani dajem joj meso bas je ugojena ima 35kg jaka je ko mecka :D digla je usi stojale su 10 dana i onda joj levo uvo palo a desno stoji :( moracu opet da stavljam namuci me sa usima :( Azra ne zna kolko joj dosta cini mi se kolko da joj dam pojede :D pasulj i kupus nemoj nikako da joj dajes psi nemaju enzim za varenje meni azra pojela pasulj i to dosta pala je sa nogu nije mogla da ustane mislili smod a ce da ugine :( odveli smo je kod veterinara 5000din smo potrosili na nju jedva smo je iscupali od tad nikad vise!!! aj stelina valjalo bi neke fotke :P

nasa looda je bas porasla, moramo je meriti ovih dana, trebace nam i veca ogrlica i novi povodac,... covece kako brzo raste, do neki dan se ususkavala kod mene u krilo, sada ja bezim kod nje :zaljubljena:

nasa looda je bas porasla, moramo je meriti ovih dana, trebace nam i veca ogrlica i novi povodac,... covece kako brzo raste, do neki dan se ususkavala kod mene u krilo, sada ja bezim kod nje :zaljubljena:

Bas rastu brzo ja znam Azra kad je dosla sa 2ipo meseca sva smesna mala a sad kad je pogledam nikad ne bi reko da ce tako brzo da poraste :)Azra nosi ogrlicu od 55cm a povodac sam vec promenio posto je stari malo falila da pokida progrizla na jednom mestu :D kako njoj stoje usi?

a nije normalna, kada se igra trcka i raduje nosi ih lo satelite onako opusteno, kada se uozbilji podize ih i krivi glavu na jednu stranu, kao nesto razmislja sta li, a kada se naljuti bukvalno joj se sastave vrhovi usiju koliko ih podigne, ne nosi one zajebancije od pola decembra, ali nesto mi se cini da ce ih dobiti na jos jedno desetak dana, jer lomi malo levo uvo...
inace ovo joj je bila druga ogrlica, a povodac grize cim joj stavimo i nosi ga kroz dvoriste, a kada izlazi ili ulazi u kola pusta ga i ponase normalnije, jos uvek mnogo vuce kada se seta i bez obzira na davilicu, cini mi se da ce se pre udaviti nego popustiti i postala je mnogo radoznala, do skora nije obracala paznju na druge zivotinje juce smo morali da je zavezemo za vrata kola da bi je vozili koliko je setala i skakala preko naslona, radoznala ko macka.... krenuce sa devet meseci malo u skolicu pa ce se opametiti valjda :zblesav:

Nakon treceg trovanja sve ovo pada u vodu,bolje ja da ga izudaram nego idiot da ga otruje...

Back