Dobar razvod ili los brak

Pa mozda je sad u losem braku malo zastranila:D
sherilyn0.jpg

Licni uzitak nije imao nikakve veze sa brakom kad su se brakovi ugovarali a brak iz ljubavi je prilicno nova tvorevina.
Ljudi danas ne da nisu spremni na kompromise nego nece da pristaju na kompromise ako oni podrazumevaju ugnjetavanje, odnos bez ljubavi, odnos koji postoji samo iz duznosti iz prostog razloga jer imaju mogucnost i da se razvedu. Znaci, da, jeste se svet okrenuo za 180 stepeni - ljudi vise ne moraju da tavore u losim brakovima.

Маса људи је склона да идеализује прошлост јер тада није било развода, а превиђа ово.

pa čipli malo...jeftino..misim meni..al evo..dobra je ...najbolja na svetu..prelepa je...baš je aootentična..ne liči ni na koga...ima perosnaliti bre...zrači..harizmatična......sooper je...sanjam je noćima.....uhhhhh.... ( :

dobro, bre...pitala sam te ozbiljno...interesuje me kako vi muskarci gledate i komentarisete zene..nisam pokusavala da ti kazem da gresis...:P

Neki ljudi iako znaju da im ne ide vise brak i da je na ivici raspada ostaju zajedno i muce jedne druge,da li je to normalno?

ne, nije normalno ali je na našim prostorima uobičajeno. Nekada su opravdanje deca, što je najstrašnija glupost, ali u veći slučajeva je jako bitan, ako ne i najbitniji, ekonomski momenat.
Za razvod kažu da se posle smrti bližnjeg najteže doživljava/preživljava.
Ono što je strašno je što se deci ispostavlja račun za gluposti odraslih, ali ti računi bi ih susutigli i u održavanju oronule zajednice i to sa kamatom.

Каже мени ономад мајстор Мића, да је чуо за једног политичара да вара жену. Каже да воли младе жене и да једноставно не може да се обузда. И не само то. Још ми је рекао да је већ једном био ожењен, и да та његова прва жена после развода отишла у манастир.
Човек на високом положају, зато тићу мојне неко сазна...

Миле претера га!
Ко да је битно шта ти каже мајстор Мића да је чуо од комшије Пере... Реци само оно што ти знаш из прве руке...:wink:

Ljudi danas ne da nisu spremni na kompromise nego nece da pristaju na kompromise ako oni podrazumevaju ugnjetavanje, odnos bez ljubavi, odnos koji postoji samo iz duznosti iz prostog razloga jer imaju mogucnost i da se razvedu. Znaci, da, jeste se svet okrenuo za 180 stepeni - ljudi vise ne moraju da tavore u losim brakovima.

....могу да таворе сами са собом....

..Nikako mi nije jasno zar neko moze da se misli izmedju loseg braka i dobrog razvoda...Sta je to sa ljudima?Nemaju hrabrosti da pocnu ponovo...Ne shvatam...Lakse im je da trpe svadje, napetu atmosferu, nego da se razvedu lepo i zdravo...
Volela bih da mi neko objasni sta ga to sprecava da ode iz loseg braka...(Samo nemojte govoriti deca, jer deci ne moze da bude dobro kad gledaju roditelje koji se svadjaju i ne vole)

Istina je, ljudi često ostaju u braku zato što za razvod treba imati petlju. Izgubiti polovinu prijatelja, istrpeti kritike porodice i okoline, objasniti deci, promeniti navike, preuzeti odgovornost za svoj život... ima toga mnogo, pa je mnogima lakše da se izgovaraju na decu, koja u lošem braku više trpe nego u normalnom i smirenom životu sa OBA roditelja, koji, samo, ne žive zajedno. Muškarci ne bi hteli da se odvajaju od dece, ali im je, čast izuzecima, teško da zamisle sebe kao samohranog roditelja - tj. da su deca stalno kod njih (kućni poslovi, odgovornost za vaspitanje, nemogućnost da se "privede nešto" u stan i sl.), a za žene se zna: ako je on Inicirao razvod, "sigurno ne bi da je valjala", a ako je inicijativa bila njena, "besna, traži preko leba pogače, sigurno ima nekog". Nije to sve lako, ali se isplati pregrmeti, pa živeti normalnim životom. A deca su pre razlog da se odluka donese, (da ne bi trpela razne scene) nego što su jedini razlog što par ostaje zajedno. Lažu sami sebe da je zbog dece.

Taote,potpuno se slazem sa tobom. Ali mnogo ljudi nema petlju da to uradi.Posebno muskarci.ja sam se razvela i evo ziva sam,hahaa.Ali imam puno prijatelja koji bukvalno tavore u losim brakovima i to vec godinama i nista ne rade da bilo sta promene.ja to ne razumem,ali sta ces nismo svi isti.Imaju ljubavnice i time se zavaravaju i produzuju svoju agoniju a i dalje su nesrecni.
Moje misljenje je da su zene mnogo smelije u svojim odlukama,ja sam otisla sa dvoje male dece od kojih je jedno imalo nepuno dva meseca,a imala sam brak na kojem su mi mnogi neupuceni zavideli jer je muz bio izuzetno bogat.Posto sebe nisam videla kao bogatu razmazenu kretenku kojoj nista nije bitno sem para shvatila sam da meni nije tu mesto jer ne zelim biti slepa kraj ociju i praviti se da ne primecujem raznorazna flertovanja sa zenama koje mi nisu ravne ni u kom pogledu.Znaci bolje bilo kakav razvod od ne tako dobrog braka.
Treba stisnuti petlju i uraditi nesto dobro za buducnost svoje dece i svoju naravno.
Pozdrav svima

Back