Dobar razvod ili los brak

..Nikako mi nije jasno zar neko moze da se misli izmedju loseg braka i dobrog razvoda...Sta je to sa ljudima?Nemaju hrabrosti da pocnu ponovo...Ne shvatam...Lakse im je da trpe svadje, napetu atmosferu, nego da se razvedu lepo i zdravo...
Volela bih da mi neko objasni sta ga to sprecava da ode iz loseg braka...(Samo nemojte govoriti deca, jer deci ne moze da bude dobro kad gledaju roditelje koji se svadjaju i ne vole)

И ако си прешао преко свега - прешао си! Готово!

Нема леба од тог брака ако у свакој ситној чарки ти то потежеш као аргумент. Онда боље реци:'' Не могу и не умем да пређем преко тога'', па видите шта ћете.

Рећи да си превазишао и заиста превазићи - ту има мнооого разлике.

Ja se sa ovim uopste ne slazem. Deca i te kako vide kad nesto nije u redu a nije u redu da ljudi zive pod prisilom. Tako samo mogu da nauce da normalan brak zapravo uopste nema veze sa ljubavlju ili uopste, normalnim odnosom izmedju dvoje ljudi (prisila po meni nikako nije normalna).
I ne mogu ni da zamislim tu vrstu pretvaranja gde je odnos izmedju roditelja ocajan a oni se godinama prave da je u redu. Tako se uci licemerje.

Мислим су некада људи били далеко стрпљивији и толерантнији, а обавезе и дужности су им биле испред личног
задовољства. Данас су се ствари окренуле за 180 степени и имамо много оних који нису спремни ни на најмањи
компромис, ради сопственог комодитета и ужитка. Свако по сопственом нахођењу и поимању ствари има право
избора, па ако није спреман да се прилагоди партнеру и понешто да истрпи, не треба ни да ступа у брак.

Знам да није исто, али потребно је и једно и друго...
Ја сам рецимо била очајна на почетку брака, што је мој муж имао много разноврсних интересовања и хобија
(кошарка, фудбал, риболов, фотографија, преферанс, покер...), па сам неке ствари истрпела, неке истолерисала,
а у неким стварима сам му се придружила... Па ми је данас мој муж најбољи пријатељ, на кога увек могу да
рачунам.
Можда сам старомодна, али тако ја гледам на брак.

a kad dodje do prevare bilo kog roditelja,a ostanu zajedno zbog dece,kako to formulisete?

Знам за један пар, он је пилот, она стјуардеса, имају двоје деце, забављали су се од ране младости и рано се
венчали. Обоје су екста лепи, он је био један од најлепших пилота ЈАТ-а, а она је била више пута фотографисана
за рекламе за ЈАТ.
Њихов брак је протекао тако што је он констатно имао везе, односно мање више јавно се забављао са другим
девојкама, што је његова супруга знала... За њу се прича да му није остајала дужна, али је била у сваком
случају дискретнија од мужа...
И тако функционише њихов брак до дан данас, на обострано задовољство. ;)

Знам за један пар, он је пилот, она стјуардеса, имају двоје деце, забављали су се од ране младости и рано се
венчали. Обоје су екста лепи, он је био један од најлепших пилота ЈАТ-а, а она је била више пута фотографисана
за рекламе за ЈАТ.
Њихов брак је протекао тако што је он констатно имао везе, односно мање више јавно се забављао са другим
девојкама, што је његова супруга знала... За њу се прича да му није остајала дужна, али је била у сваком

Кажи нам још само њихов број телефона или адресу. :roll:

Мислим су некада људи били далеко стрпљивији и толерантнији, а обавезе и дужности су им биле испред личног
задовољства. Данас су се ствари окренуле за 180 степени и имамо много оних који нису спремни ни на најмањи
компромис, ради сопственог комодитета и ужитка. Свако по сопственом нахођењу и поимању ствари има право
избора, па ако није спреман да се прилагоди партнеру и понешто да истрпи, не треба ни да ступа у брак.

Da, i hvala bogu da danas covek ima daleko vecu slobodu izbora nego pre 200 godina.
Mislim da je pogresno misljenje ako se coveku da sloboda da ce se on ponasati kao - zivotinja.
I zaboravljas da je brak, pored obaveze i kompromisa, takodje i uzitak i uzivanje u slobodnoj volji (da se bude sa onim koga volis, recimo).
Licni uzitak nije imao nikakve veze sa brakom kad su se brakovi ugovarali a brak iz ljubavi je prilicno nova tvorevina.
Ljudi danas ne da nisu spremni na kompromise nego nece da pristaju na kompromise ako oni podrazumevaju ugnjetavanje, odnos bez ljubavi, odnos koji postoji samo iz duznosti iz prostog razloga jer imaju mogucnost i da se razvedu. Znaci, da, jeste se svet okrenuo za 180 stepeni - ljudi vise ne moraju da tavore u losim brakovima.

Nisam baš sigurna da se sloboda u braku pravilno interpretira kod mlađih, pogotovo ako se odnosi na avanture (bilo seksualne ili neke druge). Nekako mi zvuči šuplje i neiskreno tvrdnja da "prevaziđeš, oprostiš i ideš dalje"... Možda je to nekome moguće, meni nije.. Jednostavno, nisam taj tip čoveka.
Ako ćemo da se volimo i poštujemo, možemo da živimo zajedno.. sama pomisao na avanturu van braka, u stvari je nepoštovanje i ponižavanje osobe sa kojom si rešio da proživiš život... Malo je staromodno znam, ali sam takva... Brak u kome nema poštovanja ličnosti, nije brak nego je mučenje.. Čak ni deca ne treba da budu izgovor, ona će odrasti i otići svojim putem, na roditeljima je da im u tome pomognu i da ih usmere ali ne da sebi unište život time što će trpeti u lošem braku, samim tim su deca mnogo više na gubitku... Glasam za dobar razvod.. ako su ljudi civilizovani, to ne mora da bude nikakva katastrofa ni po koga..

за рекламе за ЈАТ.

Каже мени ономад мајстор Мића, да је чуо за једног политичара да вара жену. Каже да воли младе жене и да једноставно не може да се обузда. И не само то. Још ми је рекао да је већ једном био ожењен, и да та његова прва жена после развода отишла у манастир.
Човек на високом положају, зато тићу мојне неко сазна...

Каже мени ономад мајстор Мића, да је чуо за једног политичара да вара жену. Каже да воли младе жене и да једноставно не може да се обузда. И не само то. Још ми је рекао да је већ једном био ожењен, и да та његова прва жена после развода отишла у манастир.
Човек на високом положају, зато тићу мојне неко сазна...

A i je l ekstra lep i slikali ga za reklame? :D

Back