Добар посао за све пријатеље Русије

буди конкретна са питањем

русија дестабилизује еу тако што јој подмеће мржњу према муслиманима преко 11 срба ? ако сам те добро разумео...
Ne, Rusija od nas pravi hibridnu bazu terorista koji završavaju poslove po EU. A pitanje je, ako nije Rusija ,koja druga država ima takve potrebe?

Искрено, мени овде има ствари које баш "не пију воду":
- Русија има толико велику територију која је ненасељена и могу да бирају место за обуку било кога за било шта а они изабрали баш државу величине једне мање општине са бројем становника као један град..
- Србија је препуна страних служба из свих могућих држава и континената, мислим да не постоји држава на свету у којој више вршљају стране службе и у којој се све, али буквално све, зна и пре него се догоди а једна велика земља изабрала баш такву државу за базу и организацију неких акција по Европи.
- једна озбиљна страна служба једне озбиљне државе врши обуку и организује акцију писања фарбом по споменицима и остављањем свињских глава испред неке установе. Да ли ово раде озбиљне обавештајне службе било које државе или не? . Чак и у СНС-у постоје људи који би нешто озбиљније организовали.
- снимљени аутомобили баш са нашим таблицама (не знам да ли се види на таблици и ауто кућа где је регистровано возило) а вероватно им је на месту злочина, сваком од починиоца, испао пасош и извод из матичне књиге рођених. Ови се нису сетили макар да промене таблице.

Мени пре личи да је ово ср.а.ње које је направила дилеја на власти у жељи да се додвори некоме па пошто не уме да смисли нешто боље направио оваку ретардираност.
Знам само да ћемо ми да на.ј.ебемо као народ.
E ovo možda, nisam uzela u obzir ovu ideju. Samo da mi je znati kome se dodvoravamo?

Ne, Rusija od nas pravi hibridnu bazu terorista koji završavaju poslove po EU. A pitanje je, ako nije Rusija ,koja druga država ima takve potrebe?

Не питаш се шта је тебе довело до тог тобож јединог ''логичког'' закључка да такве потребе нема нико други но русија ...

Ево шта те је довело :

Овакве афере попут „кампова“, „планова тероризма“ – нису новост у геополитици. Увек се појављују онда када некој страни треба да промени јавно мњење или притисне државу. У Србији народ је већински наклоњен Русији, а власт, без обзира на реторику, како сарађује са западом и Русијом много више сарађује са западом, конкретно од Русије није зависна а од запада јесте. Запад је развио читав механизам којим србију држ под контролом. Ако се некад случајно деси да не мође да је контролом на нешто наведе, ту су притисци ,уцене које се тим механизмом примењују.

Сада једно питање,
да ли Русија заиста прави „хибридне базе“ у Србији?
Искрено: конкретних, проверљивих доказа за то – нема. Све што је изношено у јавности је или на нивоу шпекулације, или потпуно танких аргумената (пасоши, боравак од неколико дана, наводни снимци без конкретне локације). Медији су у старту презентирали случајеве сјајно драматизовано („терористи“, „проруски актери“, „судећи по пасошима и обукама“) — што појачава јавно страховање.

Русија, наравно, има своје агенте, утицај и логистику у Србији (као што то имају и САД, Британија, Турска, Немачка…), али то је далеко од „кампова терориста“ и до чињенице да Србија није зависна од ње.

Друго питање,
да ли друге државе имају такве потребе?
Да , и то баш западне службе. НАТО, ЦИА, МИ6, француска ДГСЕ – све те службе су током деценија користиле „недржавне актере“ (паравојске, НВО, медије, утицајне мреже) за хибридне операције. То није теорија завере него историјска чињеница (пример: операција „Гладио“ у Европи током Хладног рата, или коришћење побуњеничких група у Сирији и Либији).

Међународне финансијске институције и фондови
EBRD (Европска банка за обнову и развој) инвестира у Србију, у инфраструктуру, зелене пројекте итд.
ЕИБ (Европска инвестициона банка) – кредитне линије, инфраструктурни пројекти
Western Balkans Investment Framework (WBIF) – пројекти у Србији за 2021–2027
KfW (немачка развојна банка) – отпремање дуга у замену за „еколошке инвестиције“
ШТА ОНЕИ КАКО РАДЕ У СРБИЈИ ТЕ ИНСТИТУЦИЈЕ?
Ове институције доносе новац и кредите, често са условима („реформе“, „еколошки стандарди“, „добро управљање“) који државу везују за спољне интересе.
Преко њих се контролише које пројекте држава може или мора да ради, и под којим условима.:mazi:

НВО, “цивилно друштво”, грантови
Београдски центар за безбедносну политику (BSC) – на списку донатора су фондације, ЕУ структуре, НВО из иностранства, Open Society и др
USAID – раније финансирање многих НВО и пројеката демократије и независних медија. Недавно полицијске акције против неколико НВО које су добијале USAID подршку

ШТА И КАКО РАДЕ НВО У СРБИЈИ ?
НВО често добијају инострану подршку (финансије, обуке, инфраструктуру) и раде на промени јавног мишљења, мониторингу власти, медијском неутралисању државних наратива.
Када НВО критикују власт, могу се испред њих ставити оптужбе („присвојивање средстава“) да се дискредитују.

Медији, информативни токови, пропаганда
Медијски дискурс (награђивање афера, спекулације о „терористима“, „русским саботерима“)
Западни и домаћи медији као канал за ширење наративâ који подупиру спољашњу политику
Медији обликују јавни дискурс – ко је „пријатељ“, ко је „притисак“, ко је „агресор“.
Када се није потребно директно ући у власт, улази се путем контроле медија и информисања – тако да се народ усмерава.

У СРБИЈИ ЈЕ ЈЕДАН СИСТЕМ ОД ВАЈКАДА ПА И ДАНАС

- Политичке партије и квази–опозиција која делује у оквиру допуштеног спектра
- Контролисани “нерегионални актери” који критикују власт али не предлажу озбиљан системски преокр
- Кад контролисаш и власт и “опозицију”, можеш да гарантујеш да суштина неће бити угрожена – промене ће бити само козметичке.
Тако ми имамо један систем (позиција и опозиција плус нво активисти) Који се при промени власти замењују али суштина се не мења нити буде одговорности за претходну власт.
Опозиција је козметичка, тобож глуми ''слободарску'' мисао али су им акције ограничене. Причају па заћуте. И око изборних афера, тресе се гора роди се миш...
Управо због тога сустуденти су забранили да било ко од опозиције буде на њиховој будућој студентској листи! ;) Младе генерације су схватиле да морају да мењају систем знају, за разлику од тебе која још увек прогута манипулацију као сом дурудбак.

Зашто се сада појављују овакве приче сада? (НИС, па да причи око ниса припопомогну у омржњавању русије афере ''кампови проруских терориста'' и ''срби по налогу русије тероришу људе по западу'' )
– Запад има интерес да прикаже Србију као „руског играча“ да би је притиснуо да уведе санкције Русији.
– Унутар Србије постоји део политичких структура и медија који свесно помажу да се тај наратив подгреје.
– Власт користи двоструку игру: пред народом глуми блискост Русији, а у пракси сарађује са Западом. То дволичје омогућава и једнима и другима (западу и власти у србији) да гурају своје приче.

Пошто запад зна да Српска власт скоро четири године од како траје рат у украјини није увела санкције само због тога што не сме од народа јер би то довело до њеног слома због велике историјске повезаности србије и русије (већ сам причао у ономе што је русија учинила србији уласком у први светски рат када јој није одговарало да уђе у рат, и тиме србију спасила у прве две године рата да не буде збрисана са карте света) запдад се сада концетрише само на притисак према СРПСКОМ НАРОДУ .

Ту је у склопу западних санкција према русији и игранка око НИС који је само део стратегије запада у Србији од давнина. Али он је битан јер ће сада да ударе Србина економском ''тугом'' беспарицом огромном инфлацијом,уз наратив '' руси су криви'' , '' руси неће да национализујемо НИС, нису нам никада били пријатељи'' ...
Поред тога пласирају се ове две афере, ''кампови'' и тобож ''тероризам људи по европи од 11 срба'' да се створи наратив - ''ето проед НИС и у тероризам нас гурају за своје интересе'' ''шта нам све то раде руси!'' ...

Објансио сам ти око афере кампова а око ове афере у француској ,

Све што је изашло о тих 11 Срба је медијски упаковано тако да одмах даје закључак („Срби терорисали људе“, „Русија иза тога“), без икаквих званичних доказа. Француска влада није званично оптужила Русију, али медији су то већ упаковали. То је управо оно што ради психолошко - оперативна пропаганда: медији пласирају слику,службе стоје иза сцене, азваничници остају ''чисти''
Наводно, група је деловала по инструкцијама стране обавештајне службе, али – не спомиње се конкретно која служба.

Не чуди те што за актере ова афера има баш француску и србију?

А ''платонска љубав'' вучића и макрона ти не мирише на то ? Па захваљујући тобож тој љубави и пријатељству јел, француска је профитирала максимално, 12 рафал авиона за 2700 милијарди плус што ће скоро дупло отићи на додатно одржавање и обуке пилота , техничког особља...
Све то уз кредите француских банака :) и ту ће дакле да узму уз камате још користи за авионе који ће им бити изђанђали и доћи ће у србију тек 2028...:mazi:

У Србији постоји медијско-политички спектакл у ком и власт и добар део тзв. опозиције, као и медији који се представљају као "антирежимски", играју улоге у унапред договореном сценарију. Н1, Нова, Блиц, Данас и слични – мада формално критични – ретко доводе у питање сам темељ система.

Такви медији и странке служе да се каналише незадовољство и да се грађанима створи илузија да постоји избор, док се суштина власти не доводи у питање. Режим тако опстаје, јер се цела политичка сцена своди на контролисану „игру супротстављених страна“, које у стварности раде на истом одржавању система.
Другим речима: систем влада и преко својих "непријатеља".

Тако ти сада запад своје савезнике (власт у србији) приказује као руског играча чиме се издајничка работа наше власти у корист запада, манипулацијом прикрива, и добијамо ефекат и западни наратив :

руси су криви! руси су терористи! руси нас увлаче у зло! руси нам никада нису били пријатељи! руси годподаре србијом и вучићем!

а када погледаш чињенице и доказе све горе наведене институције западне којима смо дошли под притиском и уценамадо БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА, ДО ФРАНЦУСКО НЕМАЧКОГ СПОРАЗУМА, онда видиш да русија ама баш никаквог утицаја политичког нема јер нема МЕХАНИЗАМ КОЈИ ИМА ЗАПАД

једини противник западу у том отргњавању од русије и како би и србија увела санкције русији је управо СРПСКИ НАРОД и сасвим логично је да све ово чине да га уценама (НИС) доведу до промене мишљења према русијии коначно србију одвоје од русије...

замисли само трагедију по нашу привреду да руси допусте да србија национализује НИС ???

смеш ли то замислити ?

да се ова власт докопа комплетног НИС ????

па не мораш много интелекта имати да знаш како би то завршило и у чије руке уз наравно добар проценат у џеп снс картелу зар не...

стога учитељице, мани се прича, медијских спинова на основу којих тих потежеш своју логику. држи се ти АРГУМЕНАТА И ЧИЊЕНИЦА КО У СТВАРИ ВЕРДИ И ОБЛАЧИ СРБИЈОМ а то су они конкретни докази које сам ти презентовао. јер јбг лако је као што многи овде душебрижници сбрије лану - руси су зло! а где су докази о томе да смо ми руски а не западни играч ?

докази учитељице, без тога мани ме тих закључака на основу медија које контролише запад.

E ovo možda, nisam uzela u obzir ovu ideju. Samo da mi je znati kome se dodvoravamo?
Cik pogodi cik pogodi sta mi treba sta mi godi....

Uciteljice od danas prestanite sa informisanjem preko medija u srbiji i samo verujte onome sto rade mladi studenti. (ne zborovi) mladi studenti.

Mediji su u srbiji manipulacija i pod kontrolom sistema u kom toboz i njegovi ''neprijatelji'' rade za vlast.

Vrlo lako nasedate na ''rusi su krivi'' ''rusi napujdali srbe da nose svinjsku glavu sa naptisom makrona''
''eto u ''terorizam nas uvlace rusi'' ''zbog rusa cemo imati sankcije u nafti''

Ucteljice zar je terorizam spao na svinjsku glavu . Pa na to bi tako na prvu mozda naseli vasi ucenici , ali vi uciteljice ipak imate vise godina cak i od mene...

Mislim da je najbolje da se manete medija i da samo izjave i korake studenata pratite. Ne zborova. Studenata kazem.

Poslednja izmena:
Како Време јавља - са извесним кашњењем у односу на нас - Срби које је Русија искористила за диверзије у Паризу нису много паметни.

"Ruske službe, po svemu sudeći, koriste srpske državljane za prašinarske operacije na Zapadu. A Vučićeva vlast sada ih hapsi – šaljući tako poruku kome treba. Nema nikakvih dokaza da su ljudi bogzna kakvi komandosi ili agenti. Čak ni da su previše pametni... već naprosto ljudi koji su videli priliku za laku zaradu, ne razmišljajući puno ko ih je angažovao i u koje svrhe."

https://vreme.com/vesti/svinjske-glave-ruski-prsti-vucic-salje-signal-zapadu/

"Време" мисли да хапшењима осумњичених јуче Вучић шаље некакву поруку Западу; не Москви, наравно, то се не усуђује, али Западу.

Паризу ово неће бити довољно. Руси неће стати, а и зашто би. Изгледа да је режимски миш у процепу.

5873a20d624559cd248992b4f16207a9.jpg

Тужилаштво у Паризу задњих месеци истражује провокативне и узнемирујуће инциденте. Неко, нису знали ко, намерно заоштрава етничке напетости у граду.

Зеленом фарбом су скрнављени споменици жртвама нацизма и синагоге; зидови џамија вандализовани Давидовим звездама, пред врата остављане свињске главе. Једноставно, прљаво, ефектно.

Осумњичени су снимљени у пар инцидената. Неки од њих су возили ауто регистрован у Србији. Како јавља Би Би Си, "Police investigating the latest affair told media that they were approached by a Normandy farmer who said he had sold 'about 10' pigs' heads to two men driving a Serbian-registered car."

https://www.bbc.com/news/articles/cx25414vg7lo

Французи у овим инцидентима препознају акције руских служби. Починиоци су у међувремену идентификовани и интернационалне потернице су издате.

https://www.lemonde.fr/en/france/ar...umping-of-pig-heads-at-mosques_6745830_7.html

Поступајући по тим потерницама, више јавно тужилаштво у Смедереву данас је ухапсило Ф.П, Н.Ћ, А.С, А.Б, Ђ.П, С.П, Н.Ж, Н.Д, А.М, Н.С и Д.М, док је у бекству М.Г. "Sumnja se da je osumnjičeni M.G. koji se nalazi u bekstvu, postupajući po instrukcijama strane obaveštajne službe, na teritoriji Republike Srbije "organizovao i obučavao grupu srpskih državljana... koja grupa je, uz pomaganje K.S., imala za cilj da na osnovu razlike u rasi, boji kože, verskoj pripadnosti, nacionalnosti i etničkom poreklu, na teritoriji Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, krši osnovna ljudska prava i slobode zajemčene opšteprihvaćenim pravilima međunarodnog prava i ratifikovanim međunarodnim ugovorima".

https://www.blic.rs/vesti/politika/...ze-i-rasne-diskriminacije-postavljali/kv8kedb

Long story short, Руси финансирају српске јединице које покушавају да изазову немире на Западу. Не најпаметније од Срба, можда, јер су одмах ухваћени, али и мање паметним суграђанима је потребан посао.

Хвала Русији што мисли на Србе!

svinska-glava-guvech.webp
Hahahaha, i velis Auto registrovan u Srbiji, mene cudi da i licne Karte i srpske pasose nisu izgubili u toj teroristickoj akciji😂

Nemoj Vučka da mi diraš, on ne voli svinjetinu.
Pola miliona Srba je napustilo Srbiju u poslednjih 13 godina njegove vladavine; institucije Srbije na KiM je ugasio a samim tim i ognjiste mnogim Srbima; situaciju sa CG je unazadio i godinama gledamo sukobe narko kartela sto je i preostalim gradjanima te zemlje ucinilo zivot manje bezbednim.
Priznao je UN nepriznatog kolonijalnog upravnika BiH i podmetnuo nogu RS i njemom predsedniku.

AV je zasluzio ⚡🪑; kao i svi Srbi koji mu daju podrsku za iznad napisano.

Hahahaha, i velis Auto registrovan u Srbiji, mene cudi da i licne Karte i srpske pasose nisu izgubili u toj teroristickoj akciji😂
A vama i da ja kažem da poznajem uhapšene, ne verujte svojim očima, to zli izdajnici izmislili. Glup narod koji za sendvič prodaje rođene, neće za neke veće pare da to urade.

Како Време јавља - са извесним кашњењем у односу на нас - Срби које је Русија искористила за диверзије у Паризу нису много паметни.

"Ruske službe, po svemu sudeći, koriste srpske državljane za prašinarske operacije na Zapadu. A Vučićeva vlast sada ih hapsi – šaljući tako poruku kome treba. Nema nikakvih dokaza da su ljudi bogzna kakvi komandosi ili agenti. Čak ni da su previše pametni... već naprosto ljudi koji su videli priliku za laku zaradu, ne razmišljajući puno ko ih je angažovao i u koje svrhe."

https://vreme.com/vesti/svinjske-glave-ruski-prsti-vucic-salje-signal-zapadu/

"Време" мисли да хапшењима осумњичених јуче Вучић шаље некакву поруку Западу; не Москви, наравно, то се не усуђује, али Западу.

Паризу ово неће бити довољно. Руси неће стати, а и зашто би. Изгледа да је режимски миш у процепу.

5873a20d624559cd248992b4f16207a9.jpg
bla bla bla

Pola miliona Srba je napustilo Srbiju u poslednjih 13 godina njegove vladavine; institucije Srbije na KiM je ugasio a samim tim i ognjiste mnogim Srbima; situaciju sa CG je unazadio i godinama gledamo sukobe narko kartela sto je i preostalim gradjanima te zemlje ucinilo zivot manje bezbednim.
Priznao je UN nepriznatog kolonijalnog upravnika BiH i podmetnuo nogu RS i njemom predsedniku.

AV je zasluzio ⚡🪑
ajde.jpg

Još će ispasti da je Vučko glavni bos Škaljarcima i Kavčanima ?

Pa će N1 izvestiti pučanstvo da je krivac za uragan koji je pogodio Vijetnam juče, Vučić, lično i personalno?

Sve je moguće u dimenziji ŽUTIH skakavaca i korisnih idiota.

A vama i da ja kažem da poznajem uhapšene, ne verujte svojim očima, to zli izdajnici izmislili. Glup narod koji za sendvič prodaje rođene, neće za neke veće pare da to urade.
да си ти њих познавала још јуче би то споменула овде.
Дао сам ти све чињенице које говоре да је србија искључиво и под бр један западни играч јер запад има МЕХАНИЗАМ са којим то спроводи.
воде нас издајници.

Али не , ти ћеш наставити са којештаријама и са бла бла или са аргументима типа ''прцо кеву ако није тако '' или '' кад ти кажем'' ...

Неозбиљна си .

Pogledajte prilog 1793062
Još će ispasti da je Vučko glavni bos Škaljarcima i Kavčanima ?

Pa će N1 izvestiti pučanstvo da je krivac za uragan koji je pogodio Vijetnam juče, Vučić, lično i personalno?

Sve je moguće u dimenziji ŽUTIH skakavaca i korisnih idiota.
кога боли паткица шта ће Н1 известити ?

то је и онако у служби система у србији. истог оног у ком су позиција и опозиција.

тим тобож анти режимским медијима систем чини да и тобож ''непријатељи'' раде за њега.

Само ти мислиш да се срби већински још увјек копчају на леђа у србији ...

да си ти њих познавала још јуче би то споменула овде.
Дао сам ти све чињенице које говоре да је србија искључиво и под бр један западни играч јер запад има МЕХАНИЗАМ са којим то спроводи.

Али не , ти ћеш наставити са којештаријама и са бла бла или са аргументима типа ''прцо кеву ако није тако '' или '' кад ти кажем'' ...

Неозбиљна си .
To što nisam rekla ne znači da sam neozbiljna nego čitajući razna nebulozna objašnjenja, izazvana sam da napišem da znam osobe. Jedan od njih je zaposlen u Domu zdravlja, u gradu, pa je mnogo meštana u šoku.

Back