Do koje godine se raste (muskarci)

Kole2004

Početnik
Poruka
1
E ovako..
Zovem se Luka, imam 17 godina i imam komplekse zbog svoje visine.. :P
Visok sam 174cm. Generalno, poticem iz familije koja je neke prosecne visine, otac 178cm majka oko 170cm.. S'оbzirom da sam porocan(konzumiram cigarete od 15 godine koje planiram da batalim u skorije vreme), takodje, imam problema sa korigovanjem sna zbog racunara, cestih nocnih izlazaka itd. Po logici mnogih clanaka po netu, pljuge i los san dosta uticu na rast, pa me zanima da li nije kasno za korigovanjem navika i da li postoji sansa da izrastem jos koji cm, s obzirom da imam 17, a u oktobru punim 18 :D
Hvala unapred! :D

Не замлаћуј се, ја сам почео да пушим и раније па сам се израстао много.. Наука каже да мушко расте до 23 године, што није тачно.
Са 23 сам имао 194 цм , сад са 27 година имам 198.. Око висине немој да се трипујеш, ако се и израстеш то ће бити јер си повукао на ујаке најчешће, или на неког другог из фамилије.. Мој покојни отац и мајка су метар и жеља да порасту. Али зато са мајчине стране су сви двометраши и на њих сам повукао. То да мислиш да ћеш неком измењеном исхраном,баталењем цигарета и слично, порасти, то окачи мачку о реп..

Ovo što je pikax rekla. Tokom (kvalitetnog) sna i to u 3. i 4. fazi sporotalasnog spavanja, luče se najveće količine GH (hormona rasta) i somatomedina, koji su važni za rast. Ipak, treba znati da taj san treba da bude u vreme kada treba da se spava, dakle najkasnije 11,12 do 6,7,8 ujutru, u zavisnosti od obaveza.

Back