Đuro Raca, otac tragično preminule Goranke: Pad nadstrešnice u Novom Sadu izazvan terorističkim činom

Сад је Курти?
Боже глупости. Нове дирекције из штаба?
Шта је следеће? Шолак, Грухоњић и Ђилас раде са Куртијем да би јадном Вучићу наудили?

Леле, мора да су пљеске и кобаје биле баш жестоки ГМО
Da li si u stanju da se uzdržiš? Makar 5 minuta? Znamo da su partijske strasti jake, ali nekad se ljudi baš otkriju.

"NISAM ZNAO KAKO DA REAGUJEM DOK PRIČAM SA OCEM KOJI JE U TRAGEDIJI IZGUBIO ĆERKU" Vučić: On mi kaže ne daj Srbiju!​

Predsednik je citirao reči oca, koji mu je poručio da ne smemo da damo državu onima koji žele da je unište.
;">Ne damo srbiju skup saborFoto: Alo/Foto: Alo!

- Posle svih iskušenja, dogodio se 1. novembar i velika tragedija. Sećam, se kao danas kad sam saznao, bio sam u šoku, a ne znate kako da reagujete, ne verujete da je to moguće - rekao je predsednik Vučić.

- Malopre kada pričam sa ocem koji je izgubio ćerku, ne znam šta da mu kažem, osim da ga zagrlim i kažem držite se Đuro, a on mene teši i kaže "Ne daj Srbiju Aleksandre, ne smemo da damo državu onima koji će Srbiju da unište" - rekao je predsednik Vučić.

- Pitao sam sta je to što možemo da uradimo kao država. Od prvog dana znao sam da moramo da pokrenemo pitanje odgovornosti.

4d850209dc7ed1f183e4e60720005a79.gif

Da li si u stanju da se uzdržiš? Makar 5 minuta? Znamo da su partijske strasti jake, ali nekad se ljudi baš otkriju.
Ма да. Нови спин за апсолутне будале.
Продај ту причу ментално ретардиранима и СНС партијашима, само такви могу такву глупост да прогутају и пропагирају.

Које лудило...

Meni je poznata samo ova porodica sa studentske strane.

Dijana Hrka traži odgovornost Informera zbog medijskog linča njene porodice​

FoNet29.03.2025. 19:09
Dijana Hrka, doček studenata
Izvor: N1

Dijana Hrka, majka Stefana Hrke, nastradalog u padu nadstrešnice u Novom Sadu, pridružila se danas učesnicima protesta ispred redakcije „Informera“ i pozvala predstavnike te televizije da se suoče sa njom zbog, kako navodi, „medijskog linča kojem je izložen njen drugi, mlađi sin – Nemanja“.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...nformera-zbog-medijskog-linca-njene-porodice/
Što se toga tiče problem je veoma jasan, svesno je pušten spin da joj je neko “poslao sliku mrtvog sina sa obdukcije”.

I Šolakova interesna grupa zna kako se spinuje, ljudi vrlo rado prenose nešto za šta i sami znaju da je dezinformacija, potrebno i dovoljno je da izaziva moralno negodovanje. Intentional moral panic. Rutinski se koristi u političkom marketingu tamo gde su u kampanji dozvoljeni napadi na protivnika, tj u Americi. Gledao sam bar 1000 predizbornih TV reklama koje se svode na isto.

This roundtable of academics and activists uncovered surprising transnational consistencies and resonances when it compared the phenomenon of moral panics across regions, in Europe, North America, and the Middle East and North Africa. A few common features of moral panics emerge. Most moral panics are intentional, invented, or fanned by opportunistic actors.

Teško da ne bi bilo tragova od tako nečega i vlast bi to jedva dočekala da obelodani.

Da obelodani da je teroristicki napad? Tesko.
Plus, maksimalno su se potrudili da se sto vise cinjenica ne zna,
Ekspresno je sve racisceno - kao i nekad kod pada solitera u NY.
To znaci samo jedno - uklanjanje pravih dokaza.
A narodu mozes da pricas kakvu god pricu hoces ionako su svi najpametniji i prepricavace i sto je tacno i sto je netacno.

Što se toga tiče problem je veoma jasan, ljudi svesno je pušten spin da joj je neko “poslao sliku mrtvog sina sa obdukcije”.

I Šolakova interesna grupa zna kako se spinuje, ljudi vrlo rado prenose nešto za šta i sami znaju da je dezinformacija, potrebno i dovoljno je da izaziva moralno negodovanje. Intentional moral panic. Rutinski se koristi u političkom marketingu tamo gde su u kampanji dozvoljeni napadi na protivnika, tj u Americi. Gledao sam bar 1000 predizbornih TV reklama koje se svode na isto.

This roundtable of academics and activists uncovered surprising transnational consistencies and resonances when it compared the phenomenon of moral panics across regions, in Europe, North America, and the Middle East and North Africa. A few common features of moral panics emerge. Most moral panics are intentional, invented, or fanned by opportunistic actors.
Вучко није у кампањи 12 година? Информер, Пинк и остали режимски медији не шире панику и шире лажи?

Чекамо оне Румуне да обију станове...

Вучко није у кампањи 12 година? Информер, Пинк и остали режимски медији не шире панику и шире лажи?

Чекамо оне Румуне да обију станове...
Kao kontraargument konstatuješ činjenicu da se i AV služi spinovima.

Kao kontraargument konstatuješ činjenicu da se i AV služi spinovima.
Као контрааргумент показујем двоструки стандард који користиш. Када такозвани "шолакови медији" тврде нешто ти кажеш пропаганда, а када Пинк, Информер и остали режимски медији врше пропаганду 24 сата дневно, то понављаш ко папагај.
Зашто је држава дала шолаку онолику лову?

ĐURO RACA, OTAC TRAGIČNO PREMINULE GORANKE: Pad nadstrešnice u Novom Sadu izazvan terorističkim činom​

ĐURO Raca, otac tragično preminule Goranke Raca koja je stradala u padu nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu, rekao je danas da se 1. decembra protekle godine obratio tužiocu Višeg suda u Novom Sadu i obrazložio mu da je pad nadstrešnice izazvan terorističkim činom spoljnog i unutrašnjeg faktora.

ĐURO RACA, OTAC TRAGIČNO PREMINULE GORANKE: Pad nadstrešnice u Novom Sadu izazvan terorističkim činom

"spinovi za pučanstvo od pre 100 god"
. . . . , AAa, zadnje reči mu beše: "Spasite mi Yugoslaviju",!? iii, sklopi oči, . . . . . . ps: svaka slicnost je namerna

Srb lista.jpg

želim da mi pomognete da tužilac uzme u obzir ove činjenice i da dozvoli da istražni organi krenu u pravcu pronalaženja terorista koji su to svesno planski izazvali", naglasio je on.
ja vam to isto pricam, samo vam je valjda jasno zasto ovaj covek ne moze direktno da uperi prstom u vlast. nego ga ovako cak prave i ludim
Па ето, 5 месеци касније најбоље што су смислили је да је сад тероризам у питању.
covece, prvo su ankeri onemoguceni da rade posao, da ankerisu one kablove koji su drzali, i na kraju se se oni izvukli samo, a nisu popucali

Meni je poznata samo ova porodica sa studentske strane.

Dijana Hrka traži odgovornost Informera zbog medijskog linča njene porodice​

FoNet29.03.2025. 19:09
Dijana Hrka, doček studenata
Izvor: N1

Dijana Hrka, majka Stefana Hrke, nastradalog u padu nadstrešnice u Novom Sadu, pridružila se danas učesnicima protesta ispred redakcije „Informera“ i pozvala predstavnike te televizije da se suoče sa njom zbog, kako navodi, „medijskog linča kojem je izložen njen drugi, mlađi sin – Nemanja“.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...nformera-zbog-medijskog-linca-njene-porodice/
gde je logicno objasnjenje da ti ostecenu stranu zigoses dodatno? samo ako si kriv, ako znas da si te ljude namerno pobio ili slucajno, ali opet da si kriv, i ni u jednom drugom slucaju ti tu porodicu neces napadati ako imas minimum ljudskosti

Ja i dalje sumnjam da je nadstresnica pala sama od sebe. Nekako je to pogurano.
Kao i sto nikad nisam uspeo da se dovoljno ubedim da je jedno dete tako efikasno poubijalo svoje drugove.

Kategorija teroristickog napada je vrlo moguca u oba slucaja. Jedino sto obican narod nema niti moze da ima uvid u to. Mozda bi se znalo nesto vise da postoji istrazivacko novinarstvo ali mi smo jako daleko od te kategorije takodje.

Ovde kod nas samo postoji propagandno novinarstvo (koje nije poznato kao 'iskreno') i sluzi za postavljanje vunice preko ociju.
naravno da si ti u pravu, samo ovi misle da ovako branis vlast, teoristicku vlast koja je sa ovim htela da zaostri znajuci da ce zaostravanjem sa litijumom garantovano da izgubi od naroda, jer su sve karte otvorene, dok ovde moze da laze i maze, te nije radjena te kinezi, te ovo te ono... sad citam onaj djajic da se hapsi?! a bez njega nista ne bismo saznali

Ма да. Нови спин за апсолутне будале.
Продај ту причу ментално ретардиранима и СНС партијашима, само такви могу такву глупост да прогутају и пропагирају.

Које лудило...
ali on zivi u usa, a ovde bi se robijalo i za manje,a n4 samo pucalo iz zvucnog topa - njegova prica za retardirane cacije

Uh, na šta liči centar grada... upravo sam prošao Terazijama... izgleda kao deponija.
aljekov novi pokret je usrao motku, i zapisao svaki haustor, onda je znaci to razlog zasto njegovi caci direktori jkp nose fantomke - mi mislili neki mafijasi, kad ono bruka i sramota, zato pokrivaju ruzne glave

Протести и блокаде којима се паралише живот и којима се блокирају установе и комуникације које су добро свих, које су ништа друго до обојена револуција у покушају, кроз коју је земљи Србији свих ових мјесеци причињена огромна ненадокнадива штета су почели под изговором бриге та жртвама трагедије у Новом Саду и тежњом да кривци одговарају. Да је у питању лажни повод до којег они који руководе овом операцијом, обојеном револуцијом држе колико до лањског снијега, казује да се нико није осврнуо што тај процес (Виши суд у Новом Саду данас саопштава одлуку о оптужници за пад надстрешнице) иде у складу за законима земље Србије.
Нити кога реално занима и та трагедије и те жртве, којима нико или барем 99% од оних који руководе операцијом и лобототомисане руље која кроз (кретенске) покличе "пумпај" и крештање "ко не скаче, тај је ћаци" одаје почаст жртвама трагедије, не зна имена.

Како написах, повод за ова чињења је новосадска трагедија. Испрва сам и дуго ту могућност одбацвивао, апслоутно не вјерујући да је тако нешто могуће, но данас. пратећи сав тај рукопис, синхрромнизацију у чињењима, усмјеравање процеса, начин како се спроводе, сталне нове медијске спинове, захтјеве "студентарије", данас са великом сигурношћу сам увјерен да је новосадска трагедија посљедица не немара, пропуста него диверзија, врунски осмишљено и одрађено планско убиство невиних људиу зарад кажњавање Србије и нашег народа због "гријеха" којима смо се замјерили силницима. Ђуро Раца, отац страдале Горанке, који је свакако посвећенији да се сазна истина о страдању његовог дјетета, који се информисао и подоста тога зна (за разлику од паћеника на овом потфоруму који ће како и допликује том соју поспрдно дочекати сваку вијест кроз коју сде не пљује по Србији) потврђује ово моје увјерење.

Да ли ћемо пуну истину о новосадслкој трагедији некад сазнати? Ја се надам да хоћемо.

Back