Đilas: Troje opozicionih političara iz Srbije prekinuli štrajk glađu i izašli iz bolnice

Poruka
63.356
Sva tri poslanika opozicije koji su štrajkovali glađu završili su taj protest i sada se nalaze sa svojim porodicama, izjavio je u nedelju uveče predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

Troje političara iz redova opozicionog SSP-a, Marinika Tepić, Jelena Milošević i Branko Miljuš, stupili su u štrajk glađu nakon vanrednih izbora održanih u Srbiji 17. decembra, tražeći poništavanje glasova zbog navoda o brojnim neregularnostima.

Gostujući u Dnevniku televizije Nova, Đilas je kazao da će njih troje svakodnevno proveravati nivo šećera u krvi.

"Lekari misle da nema opasnosti po njihovo zdravlje", dodao je Đilas 31. decembra.

Radiju Slobodna Evropa je ranije u nedelju potvrđeno u SSP-u da su Tepić, Milošević i Miljuš obustavili štrajk glađu.

Njih troje su štrajkovali u zgradi Republičke izborne komisije, a hospitalizovani su u subotu nakon što im je zbog gladovanja bilo ugroženo zdravlje.

Marinika Tepić je obustavila unos hrane 18. decembra, dan nakon održanih izbora za koje su domaći i međunarodni posmatrači izneli ocene da su bili obeleženi nepravilnostima.

Tepić se u subotu, 30. decembra, kratko obratila okupljenima na protestu protiv izborne krađe u centru Beograda, nakon čega je otišla u bolnicu

https://www.google.com/amp/s/www.slobodnaevropa.org/amp/strajk-gladju-opozicija-srbija/32754352.html

ok, kao što smo i pretpostavljali neki su Božićni post zloupotrebili u komercijalno političke svrhe... pardon, pošto prema izbornim rezultatima nisu pri BG budžetu onda otpada ovo komercijalno...

e sad, ili smo mi super rasa ili neko ovde laže?
obično ljudima bude loše kad ne jedu

ovi i izjave pod ćebetom dele za sve medije...
 
valjda će nastaviti štrajk gladju kad opet puknu na ponovljenim izborima?
Nisu oni zbog toga gladovali nego zbog izbornih "nepravilnosti" u najmanju ruku, ali stoji da zbog toga ne treba ugrozavati svoj zivot, ima mnogo metoda i nacina borbe za pravednije izbore i izborne uslove, ma ko pobedio na njima.
 
:lol:

informer-460x0.jpg
 

Back
Top