Djecije obaveze

Malu decu ne treba terati da rade neke poslove po kuci i dvoristu jer naradice se ceo zivot,treba ih pustiti da uzivaju i imaju srecno detinjstvo.

Kada podju u skolu bilo bi dobro da se upisu na neki sport koji oni sami izaberu.
Nerad nije sreća kao što ni rad za sebe i svoju porodicu nije nesreća, naprotiv. Kada deca od malih nogu to prihvate kao nešto normalno, u čemu mogu i da uživaju, neće kasnije mrzeti rad, a jeste za mržnju kad se sav posao strovali dok ostale boli uvo pa taman to bila i sopstvena deca.
 
Mene niko nije učio posebno ne majka da spremam kao devojcica bila sam bolesna cesto-hteli su da ucim.Isla sam u muzičku skolu-u osnovnu u školu glume istovremeno ali sam i onda slagala stvari.Majka je spavala na podu-provodila popodne u mračnoj sobi pokušala je da se ubije pred svima nama ( bakom-dedom i predamnom) a tata se razveo od nje jer je lagala i imala kriminalne radnje njemu iza leđa.
 
Odgajate li djecu da im je škola jedina obaveza ili imaju neka svoja redovna zaduženja u kući?
Mišljenja sam da se djeca od malih nogu uče marljivosti da nije dovoljno samo to što uče, mada i to sve slabije,većinom imaju pomoć roditelja i još dodatne časove.

Nisam previse razmisljala o ciscenju, ono mi dodje posledica opsteg vaspitanja.
Sama nisam podigla teze od kasike do studija, cuvale su me baka, mama, starija sestra, nana...citav niz zena.
Nisam znala ni jaje da skuvam, cak ni da sama zaspim, ako me nije ceskala mama, uspavljivala sam se sa plisancem!

Sve je ukazivalo da cu krepati gladna na prvom skretanju.

Nista se od toga nije desilo. Volim da mi je cisto, obozavam da kuvam...samo ne volim prljave poslove, racunajuci sve sto ima veze sa toaletom, krecenjem, smecem...i tesko pristajem na ljubimce. To mi je ekstra napor, priznajem.

Uzdam se da je ucenje po modelu znacajnije od drakonskih mera. Dete je uredno, koliko dete moze biti, ali nije posebno disciplinovano strahom.
Nisam nikada nista bacila, sakrila, kaznila...nisu ni mene tako vaspitavali, ne bih ni znala da budem stroga. Uverenja sam da kada naviknes i izgradis ukus, takvom zivotu ces uvek stremiti.
 

Back
Top