Djecija vakcina" POLIO" (smrt ili zivot)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Из неког разлога у јавност не излазе те приче, никада.
Pa to se vešto krije.
Evo jedan primer koji se pominje u dokmentarcu koji ću postaviti. Čovek odvede dete da se vakciniše, posle izvesnog vremena vakcina deluje, i dete smrtno strada zbog ozbiljnih posledica na mozgu. Da bi se na kraju čovek, odnosno otac deteta osudio i proglasio krivim za smrt deteta, jer je navodno "tresao" sopstveno dete, i da je to izazvalo posledice na detetovom mozgu. I onda se pitamo zašto je malo objavljeih sučajeva,..pa jer za sve se nađe iszgovor. Hiljade nevinih ljudi je danas u zatvoru proglašeo krivim za treskanje dece...a ko je malo upućen zna pozadiu svega toga.

Evo tog dokumentarca, iz delova je:

Da,Sofija je u pravu,nema tih prica na netu a trebalo bi.Ja sam dosta iscitavala pre nego sto smo detetu dali vakcinu,odlucili smo se za pentaxim i vidim da smo dobru odluku doneli.
Najezih se citajuci ovu temu,zato ko zeli neka podeli iskustva sa nama da bi neki buduci roditelj mogao lakse da donese odluku koju vakcinu da da svom detetu.
Ne postoji bezbedna vakcina. Nemoj da mi slepo veruješ već počni malo da istražuješ.
A evo nekih slučajeva koji su se pojavili na netu:

Poziv svim roditeljima i onima koji nameravaju da se vakcinišu da se informišu. Tvorac kaže: "Izgibe moj narod, jer je bez znanja"

На дечијој клиници у Тиршовој улици постоји један професор, коме сам на жалост име заборавила, који већ годинама прича о леукемији изазваној вакцинама. Мислим да је он посебно издвајао баш MMR (morbili, mumps, rubela).
Prim. Todor I. Jovanovic - biljna apoteka Torexin (. co .rs )

KO u RS vrsi kontrolu i odobrava nabavku lijekova?
U toku jucerasnjeg dana u BL nakon redovne vakcinacije protiv djecije paralize, cetvoro (a mozda i vise ) djece od 2-3 mjeseca zamalo nisu zavrsila u komi radi nezeljnih dejstava ovog lijeka!!! DTP vakcina može da izazove neželjene efekte kod dece, pri tome ne mislim na povišenu temperaturu i tsl. Mislim na trajne mentalne poremećaje kod dece. Potpuna vakcinacija protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja sprovodi se kombinovanom vakcinom protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja (u daljem tekstu: DTP vakcinom), u tri doze. Razmak između dve doze DTP vakcine ne sme biti kraći od jednog meseca. Pored opštih kontraindikacija iz člana 8. ovog pravilnika - posebne kontraindikacije za vakcinaciju protiv velikog kašlja DTP vakcinom su evolutivna neurološka oboljenja (nekontrolisana epilepsija, infantilni spazmi, progresivna encefalopatija).

"postoje dve varijante vakcine DTP, standardna namenjena za zemlje u razvoju (to smo mi) i vakcina koja se koristi u ostalim zemljama.
Obe varijante DTP vakcine su zadovoljavajuce,ovde se primenjuje tzv DTwP. Ovo wP znaci da se u vakcini nalazi cela celija pertusisa (veliki kasalj). U nekim drugim zemljama se primenjuje DTaP. Ovo aP znaci acelularni pertusis, sto ce reci da su iz celije pertusisa odstranjene komponente koje izazivaju reakcije (lipidi), a ostavljene su komponente koje izazivaju imunitet.

Poenta priče jeste da se ZNA za potencijalne opasnosti od obične DTP vakcine (koja se btw. prima kod nas) a da NIKO ne govori roditeljima o tome!! Pretpostavljam da bi svako na ovaj ili onaj način našao sredstva da svom detetu kupi DTaP ili onu pentax... (ne znam kako se zove)

Ako vec vodite djete na vakcinaciju , prvo probajte da se dobro informisete o svemu,!!!

Nisu samo te vakcine problem, vakcine protiv hepatitisa za odrasle takođe daju katastrofalne komplikacije o kojima niko ne govori, retke su ali se dešavaju...

Jedno pitanje za Polio vakcinu; da li je bolje da se uzme oralno (živa vakcina) ili umrtvljena zajedno sa Det (difterija tetanus) - Dultavax.vakcina je u pitanju? Jel ima neko iskustva sa Dultavax vakcinom? Radi se o revakcinaciji za upis u prvi razred oš
U Srbiji se vakcinacija beba radi mrtvom vakcinom, a revakcinacija pred polazak u školu živom vakcinom. Mrtva je bezbednija (mada su rizici smešno mali kod obe) dok živa OPV vakcina daje dosta jači imunitet na polio jer stvara crevni imunitet, ne samo krvni.

U svakom slučaju danas je rizik od poliomijelitisa zanemarljiv i očekuje se da ta bolest uskoro potpuno nestane. Nije toliko za brigu.

Ti na svim temama o vakinama propagiras kako su bezbedne :eek:

Polio vakcine nisu tako bezazlene, uostalom izguglajte sta se desava u Indiji zbog polio vakcina. A mi smo verovatno mnogo jadniji zamorcici od Indije (tamo bar njihova vlast preduzima neke korake da zastiti stanovnisto).

Poslednja izmena od moderatora:
Hvala, na odgovoru. Stvar je u tome da te Dultavax nema trenutno u prodaji, pa sam zato u dilemi da li da čekam da se pojavi ili jednostavno da Polio dobije oralno.
Inače i ja sam toliko istripovana za vakcine i svasta sam čitala, ali s obzirom da je sve dobio kao mali, treba da prođe i revakcinaciju.

Hvala, na odgovoru. Stvar je u tome da te Dultavax nema trenutno u prodaji, pa sam zato u dilemi da li da čekam da se pojavi ili jednostavno da Polio dobije oralno.
Inače i ja sam toliko istripovana za vakcine i svasta sam čitala, ali s obzirom da je sve dobio kao mali, treba da prođe i revakcinaciju.

Znate kako, da vam predstavim ceo problem. Postoji mogućnost da se od žive polio vakcine dobije paraliza, ali je izuzetno mala. Kod vakcinacije beba ona je BILA jedan u nekoliko miliona, a pošto je sada promenjena ta vakcina (sadržala je 3 varijante polio virusa, nova koja se koristi od ove godine sadrži samo dve) ta verovatnoća je jedan u 25-30 miliona. Zaštita je ista jer je izbačena varijanta virusa koja ne postoji preko 15 godina, ali je izazivala većinu problematičnih slučajeva. E sad, postoji još jedan podatak.

Vaše dete je već primilo polio vakcinu i sada se revakciniše. Šanse da ta vakcina izazove problem pri revakcinaciji su višestruko manje, veća je šansa da vam dete udari grom pri povratku kući nego da nastane problem. Ozbiljan sam, stvarno je takva šansa ako gledamo statistiku.

Kada bih bio ultra oprezan i birao da nema baš nikakvog rizika onda bih sačekao da dođe Dultavax jer kod njega ni ta šansa (recimo manja od jedan u sto miliona) ne postoji. Oralna vakcina daje jaču zaštitu ali je u pitanju virus koji je skoro iskorenjen i teško da će vašem detetu realno zatrebati ta zaštita za 10-15 godina kada će zaštita od Dultavaksa izbledeti, a od OPV vakcine ostati.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ti na svim temama o vakinama propagiras kako su bezbedne :eek:

Polio vakcine nisu tako bezazlene, uostalom izguglajte sta se desava u Indiji zbog polio vakcina. A mi smo verovatno mnogo jadniji zamorcici od Indije (tamo bar njihova vlast preduzima neke korake da zastiti stanovnisto).

Verovala ili ne i Ti si dobila sve te vakcine,počevši od BCG odmah posle rođenja pa na dalje.Bar ako živiš u Srbiji gde su sve te" vakcine" obavezne.

Znate kako, da vam predstavim ceo problem. Postoji mogućnost da se od žive polio vakcine dobije paraliza, ali je izuzetno mala. Kod vakcinacije beba ona je BILA jedan u nekoliko miliona, a pošto je sada promenjena ta vakcina (sadržala je 3 varijante polio virusa, nova koja se koristi od ove godine sadrži samo dve) ta verovatnoća je jedan u 25-30 miliona. Zaštita je ista jer je izbačena varijanta virusa koja ne postoji preko 15 godina, ali je izazivala većinu problematičnih slučajeva. E sad, postoji još jedan podatak.

Vaše dete je već primilo polio vakcinu i sada se revakciniše. Šanse da ta vakcina izazove problem pri revakcinaciji su višestruko manje, veća je šansa da vam dete udari grom pri povratku kući nego da nastane problem. Ozbiljan sam, stvarno je takva šansa ako gledamo statistiku.

Kada bih bio ultra oprezan i birao da nema baš nikakvog rizika onda bih sačekao da dođe Dultavax jer kod njega ni ta šansa (recimo manja od jedan u sto miliona) ne postoji. Oralna vakcina daje jaču zaštitu ali je u pitanju virus koji je skoro iskorenjen i teško da će vašem detetu realno zatrebati ta zaštita za 10-15 godina kada će zaštita od Dultavaksa izbledeti, a od OPV vakcine ostati.

Pozdrav.

A koliko ti dece imaš sinak ?

Poslednja izmena od moderatora:
ali ja tebe apsolutno podrzavam u tvojoj odluci da vakcinises svoju decu...protiv sam samo toga da vakcinises tudju bez pristanka njihovih roditelja zasto se ljutis

To nema nikakve veze sa temom na kojoj trenutno pišeš, ovde upoređujemo dve verzije polio vakcine i ništa više.

Imaš onu drugu temu za laprdanje o pravu izbora. Ustvari imaš ih dve.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back