Dječak u haljini

Не разумем, да ли можеш да саставиш целовиту реченицу са смислом, ко форсира то да су ,,они са слике једини", на шта се тачно то ,,једини" односи и на који начин је ико у стању да нешто икоме форсира сликом?

Какво инсистирање и на чему, ко инсистира?

Из чега се то закључује да овде мајка намеће ишта детету? Пропуштам ли неки податак везан за слику или за породицу са слике, неке изјаве или вести?
Ајде, престани да се фолираш. Реци отворено да си припадник ЛГБТ и да штитиш ваше настране вредности.
Само и томе долази крај. Свака болест има лек па и ваша!

Motaju mi se dve misli :

1. zakljucio sam da nemas decu pa palamudis

2. da su ti deca starija / ili su moje godiste ...
ako su moje godiste (konkretno 44) realno da sam Ti zanimljiviji od ekipe u parku sa kojom igras sah/balote
Ако је икако битно за тему - имам ћерку основношколског узраста.

Сам утврди зашто си погрешио при извођењу закључка о овоме. Мала помоћ: ни из чега што сам написао на теми се не може закључити ни да имам ни да немам деце. То би требало да ти буде додатна потврда да трчиш пред руду и да мислиш да си непогрешив.

Него, да се држимо теме донекле - који то моји ставови ти сметају, конкретно?

tvoj prvi post

"Сваким даном све више и више је запањујуће колико се људи оптерећују стварима као што су нечији избор одеће или сексуална оријентација - deluje mi da generalno osudjujes masu pri tom ne zaboravi da kao sto ti imas svoj stav i masa ima isto, до те мере да себе уверавају да имају право да другима одређују шта да обуку и кога да воле.- kao sto je poznato "pojedinac" je obukao sina kao tetkicu iz njemu znanog razloga koji se meni licno ne dopada, a gle cuda i vecini. Бем ти менталитет накарадни - ovde vec imao medjudrzavni problem (nigde ne pise srpski) da ne kazem interkontinentalni jer kako mozes da znas da li u Aziji kazu za "decaka u haljini" e to je prava sloboda
ili ga najstrasnije osudjuju i poizvaju se na Kuran i ulogu muskarca na planeti zemlji.

rezime :

dosadno nam je, jedan drugome pravimo psiholoske profile, pogresne naravno jer se nismo "zapratili" po silnim temama
hvatas na objektivnost i misljenje koje se zasniva samo i iskljucivo rezonskom bez ukljucivanja emocija.Nasuprot tome
vise u sklopu svoje licnosti tj odnosa sa ljudima koristim emocije na sve teme koje me zanimaju i privuku paznju.
Razlicitost je lepa s tim sto neke stvari koje je PRIRODA odredila jednostavno se ne uklapaju sa mojim vaspitanjem i
misljenjem.
Paradoksalno je da smo vise manje u pravu i ti i ja samo sto moja sujeta ne moze to i da kaze tj "yioime gresis" jer na ovu
temu po meni postoji samo jedno misljenje / definicija postupka (dozvole) oca da se sin obuce kao devojcica a to je BOLEST.

Kilt, toge, i ostale suknje koje su muskarci nosili nisu bili roze boje da ja znam....

radim i zato ne mogu u sekundi da odgovorim...nije da mi treba recnik ili vujaklija da srocim neku pametnu
:D

tvoj prvi post

"Сваким даном све више и више је запањујуће колико се људи оптерећују стварима као што су нечији избор одеће или сексуална оријентација - deluje mi da generalno osudjujes masu pri tom ne zaboravi da kao sto ti imas svoj stav i masa ima isto,
Да ли се људи оптерећују туђим избором одеће? Да.
Да ли се оптерећују туђом сексуалном оријентацијом? Да.
Изнео сам своје запажање ових двеју друштвених појава, притом прокоментарисао да је све више запањујуће, и ничим никог осудио.

до те мере да себе уверавају да имају право да другима одређују шта да обуку и кога да воле.- kao sto je poznato "pojedinac" je obukao sina kao tetkicu iz njemu znanog razloga koji se meni licno ne dopada, a gle cuda i vecini.
Одакле је познато да је отац обукао сина, или како неко раније рече, да га је мајка присилила да обуче то што носи на слици?
Чисто да не буде забуне - и мени се лично не би допадало, сметало би ми и оштро бих осудио да заиста јесте једно од та два случај. Али то се овде не може закључити на основу ичега.

Бем ти менталитет накарадни - ovde vec imao medjudrzavni problem (nigde ne pise srpski) da ne kazem interkontinentalni jer kako mozes da znas da li u Aziji kazu za "decaka u haljini" e to je prava sloboda
ili ga najstrasnije osudjuju i poizvaju se na Kuran i ulogu muskarca na planeti zemlji.
Па, не могу, нити тврдим да знам. Накарадни менталитет који бем није ни српски ни амерички ни азијски, него генерално менталитет дела глобалне популације који се оптерећује туђим избором одеће и партнера и себи даје за право да другима одређује како да бирају одећу и партнера. Лични избор је лична ствар. Ко сам ја да теби браним да носиш фармерке или муваш рибе и да одређујем да треба да носиш сукњу и муваш мушкарце, зашто бих се уопште тиме оптерећивао и одакле ми, прво и прво, право на тако нешто?

rezime :

dosadno nam je, jedan drugome pravimo psiholoske profile, pogresne naravno jer se nismo "zapratili" po silnim temama
Далеко од тога, ја сам врло неспретан при процењивању карактера чак и кад је у питању особа коју познајем дуже од сат времена и десетак писаних изјава. Само сам ти одговорио с истим манирима с којима си се ти мени обратио да бисмо лакше одредили заједнички језик, како бих ти једноставније показао да јурцаш и доносиш произвољне закључке о мени ирационално јер се водиш емоцијама више него разумом.

hvatas na objektivnost i misljenje koje se zasniva samo i iskljucivo rezonskom bez ukljucivanja emocija.Nasuprot tome
vise u sklopu svoje licnosti tj odnosa sa ljudima koristim emocije na sve teme koje me zanimaju i privuku paznju.
Не кажем да емоције треба потпуно оставити по страни при просуђивању, него да не треба допуштати да надвладају разум.
На овом примеру, рецимо: видиш дечка у хаљини и прва ти је помисао да га родитељи присиљавају на то, пиздиш због тога и на њих и на мене јер само изражавам сумњу у твој закључак, јер не видим на основу чега може бити изведен. Притом, не тврдим ни да није реч о присили, већ само да нема назнака да је реч о присили. Емоције ти замагљују разум и у глави конструишеш погрешан став о мени, неки људи на тај начин иду стотину корака даље и развијају читаве комплексне теорије о другима, развијају нетрпељивост, неповерење, мржњу и чак и жељу за насиљем (вербалним и/или физичким), и наравно каче етикете типа ,,болесник, овца која спава, издајник, плаћеник (вид' ми ник, није случајно). То је већ патологија.
А, узрок и почетак је, где? У њиховој глави и искривљеној слици мене коју су створили на основу нечег што ја нисам рекао.

Razlicitost je lepa s tim sto neke stvari koje je PRIRODA odredila jednostavno se ne uklapaju sa mojim vaspitanjem i
misljenjem.
Разумем твој став и напомињем да је природа одредила људима да буду стрејт, геј, бисекс итд, и да се васпитањем то не мења. Такође напомињем да није природа одредила која је одећа за кога, него њуди.
Васпитањем се може усадити илузија да особа мора да се својих жеља плаши или стиди јер васпитач сматра да тако треба да буде, не јер је природа наменила страх и срамоту људима. Можда сматраш да није прикладан пример или је чак за тебе и увредљиво направити аналогију са другим врстама у којима је присутна појава упражњавања односа двеју јединки истог пола, али преживећеш. Одрасле шимпанзе ће младунце васпитавати и подучавати их свему што знају; како да лове и хране се, како да се пењу, како да се крију од предатора, како да упражњавају односе... То је природно. Неће их васпитати да односе не упражњавају с јединкама истог пола и неће им бранити, камоли изопштавати их или нападати ако то чине, јер им природа тако не налаже. Природа је уредила да односе не упражњавају с другим врстама животиња и ту престаје ауторитет мајке природе. Животиње та правила природе поштују, а њихово друштвено уређење се не урушава иако јединке упражњавају истополне односе. Људи, с друге стране, су створили илузију да се друштвено уређење урушава због хомосексуалаца и ,,неморала" који узрокују, а заправо се тај склад нарушава управо подстицањем појединаца на страх и срамоту, усађивањем не само кроз васпитање, већ и путем медија (друштвене мреже), оштећујући психу појединаца и следствено томе и читавог дела популације, форсирајући над њима свеприсутни наратив да су болесни, неморални, изопачени, неприродни, да би требало да не напуштају своја четири зида итд.
Узрок? Погрешно мишљење да је то природа одредила да буде тако и неправилно васпитавање.

Paradoksalno je da smo vise manje u pravu i ti i ja samo sto moja sujeta ne moze to i da kaze tj "yioime gresis" jer na ovu
temu po meni postoji samo jedno misljenje / definicija postupka (dozvole) oca da se sin obuce kao devojcica a to je BOLEST.
Значи, свестан си да грешиш и да ти је једино сујета препрека да то отворено и признаш, а зашто? Зато што ти је полазна тачка ,,само моје мишљење је исправно". Обрнимо улоге - сад је само моје мишљење исправно и ја од тога полазим. Ти си болестан јер браниш сину, не да се обуче као девојчица, већ да обуче хаљину. Видиш ли екстрем у томе? Видиш ли да је погрешно тврдити да је неко болестан јер нешто тривијално попут избора одеће брани детету, као и да је погрешно само своје мишљење сматрати исправним и ни у ком случају не узимати у обзир туђе само зато јер није у сагласности са твојим?

Kilt, toge, i ostale suknje koje su muskarci nosili nisu bili roze boje da ja znam....
Боја и врста одеће су концепти које је створио човек и доделио им значење. Розе боја није боја ,,за девојчице". Тек у 20. веку је то постала, као што је плава постала боја ,,за дечаке". Маркетиншки потез и ништа више. Није природа доделила бојама род, него човек, и од тога створио тренд који се сад погрешно тумачи као некакво правило. Зашто се онда игнорише тренд 21. века по коме мушкарци, чак већина хетеросексуалних, носе кошуље и мајице у нијансама розе, лиле и других ,,женских" боја? Да ли је плава боја по неком неписаном универзалном правилу неприкладна за девојчице, девојке и жене? Па, није. Треба ли се згражавати ако жена обуче килт, јер то је стриктно мушки одевни предмет, иако је сукња? Не треба. Ако се поштују нека замишљена неписана правила одевања, и толеришу изузеци попут мушкараца који носе розе одећу, жена које носе панталоне или килт и девојчица које носе плаву одећу, зашто је неприхватљиво за мушкарца са обуче хаљину или сукњу, без обзира на сексуалну оријентацију? Јер се неком стрејт мушкарцу диже на хаљине и сукње, а он с тим не може да се помири јер је у њима мушкарац а не добра пи*ка како би он волео или како мисли да мора да буде? А зашто мисли тако? Јер је друштво, конкретно оптерећеност друштва модним трендовима, вештачки уобличила некаква правила која нису универзална и својствена природи, као нпр. да је само витка жена згодна и лепа, а дебела није, иако од укупне популације трећина или петина или седамнаестина (лупам) сматра да су мршаве жене непривлачне, а дебеле привлачне. И онда се чак развије и илузија код огромног дела популације да је болест нешто што није у складу са (тренутним!) вештачки наметнутим трендом, који је пре само 2 века био потпуно другачији и који ће можда за два века бити нешто сасвим треће. Па се, као последица свега тога, развије и права правцијата болест попут анорексије или булимије.

Нормално је имати укус, није нормално због свог укуса туђи обезвређивати и друге етикетирати као болеснике (судити, вређати, нападати и форсирати промену), а истовремено некога ко на то скреће пажњу оптуживати да суди вређа, напада и форсира. Држати се свог укуса значи на себи примењивати правила свог укуса, не и форсирати та правила на друге, јер њихов избор није по нашем укусу.

radim i zato ne mogu u sekundi da odgovorim...nije da mi treba recnik ili vujaklija da srocim neku pametnu
:D
Нека, боље је не журити и не штанцати одговоре на брзака. Брзоплетост доноси само негативне резултате.

Poslednja izmena:
Не разумем, да ли можеш да саставиш целовиту реченицу са смислом, ко форсира то да су ,,они са слике једини", на шта се тачно то ,,једини" односи и на који начин је ико у стању да нешто икоме форсира сликом?

Какво инсистирање и на чему, ко инсистира?

Из чега се то закључује да овде мајка намеће ишта детету? Пропуштам ли неки податак везан за слику или за породицу са слике, неке изјаве или вести?
Па ова прсотина Меган Фокс облачи дечака у ствари за девојчицу.

Nikom nije palo na pamet da se djeca igraju? Da nemaju nedoumice ko su nego se ograju, djeca su, šta drugo da rade..

Obe porodice su imale grozne razvode. Ako cemo posteno...
Megan je decu tako odevala od bebirona ali ona tako odeva i sebe. Treba pogledati i nju i njenog novog muza.

Mala Andjelinina je imala gadne godine, razvod em ruzan em javan, jurili su ih kao prasice po ulici da im slikaju lica.
Dete je verovatno imalo bunt...kako prileze to izmedju roditelja tako je i ona mirnija.

Mozda je najvise fer da decu paparaci ostave na miru.
Za to su se borili Ben Aflek i njegova bivsa. Prosao im je valjda zakon.
Bili su u pravu i to ne zbog ovih stvari o kojima se na temi govori vec su postavljali pitanja o otmicama, lopovima.

A da se deca igraju...pa to svakako.
U svakom crtacu tokom mog detinjstva je bio neko mrtav ili sa cvorugom do plafona. Kulturni model '90-ih svi znamo pa opet niti smo porasli agresivni niti smo folk pevacice.
Ipak najvise iz gena i iz kuce krece.

Bilo kako bilo, vecina decaka ce u skladu sa biologijom krenuti da juri a ne da nosi suknje.
Mi smo ipak sisari i biologija je puno toga bez nase volje resila.

Kao sto su bebe uvijali u cebad da ne bi puzile jer treba da hodaju kao ljudi a ne da puze kao zivotinje. Kao sto su laktaciju unistili savetima o dojenju na par sati po deset minuta. Koliko vidim deca i dalje puze a zenska tela stvaraju mleko cim se moda promenila.
Biologiju jos niko nije uspeo da prevari na duzi rok.

Ако је икако битно за тему - имам ћерку основношколског узраста.

Сам утврди зашто си погрешио при извођењу закључка о овоме. Мала помоћ: ни из чега што сам написао на теми се не може закључити ни да имам ни да немам деце. То би требало да ти буде додатна потврда да трчиш пред руду и да мислиш да си непогрешив.

imali su ne 1 cerku nego punu kucu dece, pa su promenili pol...tako da ti 1 cerka nije nikakav dokaz. sta vise vrlo je cest brak kod vas takvih da biste se prikrili. :D

Па ова прсотина Меган Фокс облачи дечака у ствари за девојчицу.
Не говорим о Меган Фокс и њеном сину већ о слици у првој објави на теми.
Што се тиче Меган Фокс - да ли то она под присилом чини јер њен син одбија то или једноставно удовољава његовим жељама да носи шта се њему свиђа? Врло је битно шта је од та два у питању јер је реч о малом детету које свакако нема развијену, нити икакву, свест о тзв. родним улогама.

imali su ne 1 cerku nego punu kucu dece, pa su promenili pol...
О коме причаш? Буди одређен.

tako da ti 1 cerka nije nikakav dokaz.
Нисам то ни написао као доказ. Не пратиш преписку између мене и корисника с којим сам причао.

sta vise vrlo je cest brak kod vas takvih da biste se prikrili. :D
Претпостављам да мислиш како си сад испао јако духовит и препаметан овим што си написао? Којих то ,,нас", каквих то ,,таквих" и због чега се ја то кријем, по теби?

Back