DJ KUTAK...

Iskreno pitanje za ljude koje aktivnije slusaju minimal . Koliko je to zaista muzika za igru ? Ostavimo sad na stranu neki autorski i umetnicki aspekat , moj neki generalni zakljucak posle godinu i po dana slusanja je da ta muzika ima neki specifican feeling , ima inteligenciju , ali po meni to je vise muzika za slusanje nego za zurke i slicno .

Pa . . . Da . . . moguce . . . :think::think::think:
musicplayzl0.jpg

f_minimalimagm_ef2f685.jpg

minimal-1-1.jpg

Iskreno pitanje za ljude koje aktivnije slusaju minimal . Koliko je to zaista muzika za igru ? Ostavimo sad na stranu neki autorski i umetnicki aspekat , moj neki generalni zakljucak posle godinu i po dana slusanja je da ta muzika ima neki specifican feeling , ima inteligenciju , ali po meni to je vise muzika za slusanje nego za zurke i slicno .

Neki bi rekli da je publika na minimal žurkama mrtva, ali to nije tačno. Naravno, ne može se porediti sa psihodelijom, ali nije mrtva. Minimal je zaista uglavnom samo ritam i ljudi koji ga vole u minimalu nalaze sve što im treba.
E sad, ja minimal slušam aktivno i mogu reći da je takođe za kućnu kombinaciju (moja sestra se ne bi složila, no dobro.. :lol:).

Slazem se sa gorenavedenim, a nekako malo praznjikavo zvuchi. Delay se treba josh iskontrolisati.
I mislim takodje da treba biti kraca numera. Shta beshe koristish, zaboravio sam?

Caos! Hvala vam na savetima...ja koristim FL Studio 8.
NE KORISTIM GOTOVE SEMPLOVE jer sam alergican na njih i mislim da nije fora raditi sa gotovim semplovima.
Dakle,sve sam sklapam u FL-u.
Pozzzz

Ne. Lupovi ( petlje ) su snimljene melodijske ili ritmicke deonice koje se ponavljaju . Sempl je uzorak nekog muzickog instrumenta , efekta i slicno .
Ti koristis frutijeve semplove za kik i ostale ritmicke deonice . Da bi koristio svoje morao bi dobro da poznajes sintezu zvuka da bi napravio takav zvuk a malo je kvalitetnih sintova kojim se to moze napraviti .
Slazem se da je koriscenje lupova i preseta iz sintova dosta nekreativno , ali na zalost takva je danas produkcija ...

Radim ja i pomalo minimal , ranije sam bio napaljen na hard tehno al sad je to manje vise andergraund muzika . Jedino ne volim haus , volim deep , jazz , acid , minimal al gejershtinu tipa Guetta , Dalhback , Axwell , Prydz ne mogu, a najveca me muka uhvati kad mi neko kaze da je Deadmau5 progresiv haus dj:dash: za te stvari radi berba usiju ...

Radim ja i pomalo minimal , ranije sam bio napaljen na hard tehno al sad je to manje vise andergraund muzika . Jedino ne volim haus , volim deep , jazz , acid , minimal al gejershtinu tipa Guetta , Dalhback , Axwell , Prydz ne mogu, a najveca me muka uhvati kad mi neko kaze da je Deadmau5 progresiv haus dj:dash: za te stvari radi berba usiju ...

Rado bih odlušao neku tvoju minimal stvar, ako imaš ijednu, bar približno završenu. Aplouduj je i postavi link.

Nemam ništa protiv bilo koje forme muzike. Izbegavam house, jer ne može da me pokrene onako kako to ja volim. Verovatno misliš na Johna Dahlbacka. Jesi li slušao njegovog rodjaka Jespera Dahlbacka? On je, uz Beyera naravno, jedno od najvećih imena švrdskog techna.
Inače, John i Jesper sarađuju zajedno i izdaju pod imenom Hugg & Pepp. Vrlo zanimljiva kombinacija.

Iskreno, imam i Trance i House mixeve, nije problem za podsmeh :cool::cool::cool:, radim vec tri godine na shoogavom software-u (koji se inache loshe update-uje), radim sam :roll::roll::roll:, bar je zasad tako, neuspevam svaki dan da posvecujem mnogo paznje tome, ali svakim novim dizem muziku na visi nivo . . . :whistling::whistling::whistling:
dj240x320-1.gif

Treba mi pomoć...Koliko mi je isplativo da kupujem deo po deo opreme?Zbog finansijskih (ne)mogućnosti u prvom planu mi je Numark DM 2050 a interesuje me da li bi mi i čemu služio bez dva Pioneer ili Denon player-a.:think:
numdm2050.jpg

Cemu moze da ti sluzi mikser bez plejera? :lol:

Ako si pocetnik, ja bih ti predlozio da ides na budzet. Verujem da mozes da nadjes dovoljno dobru opremu za pocetak za oko 400-500 evra (dva cdj-a, mikser i slusalice). Ako kupujes gramofone mozes jos jeftinije da prodjes.

Cemu moze da ti sluzi mikser bez plejera? :lol:

Ako si pocetnik, ja bih ti predlozio da ides na budzet. Verujem da mozes da nadjes dovoljno dobru opremu za pocetak za oko 400-500 evra (dva cdj-a, mikser i slusalice). Ako kupujes gramofone mozes jos jeftinije da prodjes.

Da,naravno.Moze da prodje jeftinije,ali ce mu ploce ugrobariti budzet kao mene.

Ja ti brate predlazem da stekas pare,pa kad skupis,da se batalis bezvrednih CD-ova i da kupis gramofone. Ploce skupljas polako...jedna po jedna.Na ploce se ne snima sezonska muzika tipa David Guetta koje ce se posle godinu dana zaboraviti,ploce traju. Kupis lepo 2 polovna Technics-a 1210 MK2 za 500eura,neki mixer za 100eura,sluske 50eura...
Btw u Novom Sadu imas DJ Shop gde se prodaju ploce.... 900din je jedna ploca....
Nadam se da sam ti barem malo izbio iz glave bezvredne CD-ove.

DJ Mag Top 100 DJ rezultati za godinu 2008

01. Armin van Buuren
02. Tiësto
03. Paul van Dyk
04. Above & Beyond
05. David Guetta
06. Ferry Corsten
07. Sasha
08. Markus Schulz
09. John Digweed
10. Infected Mushroom

11. Deadmau5
12. Carl Cox
13. Sander van Doorn
14. Paul Oakenfold
15. Richie Hawtin
16. Hernan Cattaneo
17. James Zabiela
18. Andy Moor
19. Eddie Halliwell
20. Axwell

21. Eric Prydz
22. Kyau & Albert
23. Gareth Emery
24. Sven Väth
25. ATB
26. Anderson Noise
27. Joachim Garraud
28. Bobina
29. Fedde le Grand
30. Dubfire

31. Aly & Fila
32. Judge Jules
33. Umek
34. Matt Darey
35. Ricky Stone
36. Ricardo Villalobos
37. Lange
38. Daft Punk
39. Benny Benassi
40. Bob Sinclair

41. Deep Dish
42. Mark Knight
43. Astrix
44. Marco V
45. The Thrillseekers
46. Laidback Luke
47. Danny Tenaglia
48. Menno de Jong
49. Marco Lenzi
50. Andy C

51. Offer Nissim
52. Martin Solveig
53. Adam Sheridan
54. Sean Tyas
55. DJ Feel
56. Yahel
57. Roger Sanchez
58. DJ Shah
59. Sander Kleinenberg
60. John O'Callaghan

61. Blank & Jones
62. Cosmic Gate
63. Steve Angello
64. Simon Patterson
65. Gabriel & Dresden
66. Richard Durand
67. Laurent Wolf
68. Matt Hardwick
69. Chris Liebing
70. Erick Morillo

71. DJ Hype
72. Signum
73. Justice
74. Dirty South
75. Wally Lopez
76. Magda
77. Lisa Lashes
78. Pete Tong
79. DJ Vibe
80. Bad Boy Bill

81. Tiddey
82. Greg Downey
83. Marcel Woods
84. Nick Warren
85. Solar System
86. Skazi
87. Mike Koglin
88. Mauro Picotto
89. Sébastien Léger
90. The Chemical Brothers

91. Steve Lawler
92. Fatboy Slim
93. Solarstone
94. Astral Projection
95. Leon Bolier
96. Nic Fanciulli
97. Ronski Speed
98. Tocadisco
99. Booka Shade
100. Alex M.O.R.P.H. & Woody van Eyden

David Guetta na petom mestu? Lele.

najbolja lista do sata ... samo sto po mom misljenju guetta ne zasluzuje 5. mesto :P ... i PVD-u bih dao 2go a tiestu trece ... Above and beyond su zasluzili to 4. mesto u potpunosti ... mada kontam da nece oni ici dalje od toga ....

Back