Дизниленд под палмом

To je taj verski fanatizam o kome ja govorim. To je ono što ti nikad nećeš shvatiti zato što ljude deliš na Srbe i ostale, ne na dobre i loše. Ta tvoja rečenica u kojoj pitaš koliko Srba treba da zaplače da bi neko, ili konkretno ja, vozio auto, je suština svega i ti nećeš ili ne možeš da uočiš suštinu. Ta crkvena s*anja o tome kako sam grešna čim se rodim me ne zanimaju. Nisam grešna, osećam se super i neće mi niko nametati osećaj krivice zato što vozim auto. Moji roditelji komunjare? S***daš kao i obično. Ja volim koku? Ja mislim da su i cigarete zlo. Opet s***ndaš. Pojma nemaš ni o čemu govoriš ni šta hoćeš da kažeš.

Zašto neki Srbi plaču? Pa ne znam odgovor na to pitanje. Možda bi bilo bolje da to pitanje postaviš srpskim čelnicima na Kosovu, Koštunici i radikalima. Oni su nekako taj patriotizam i brigu za Srbe na Kosovu rezervisali za sebe i za tebe. Raspitaj se malo kako te "patriote" žive, kolike su im prinadležnosti, da li voze automobile? Raspitaj se i provedi s njima neko vreme, pa ćeš videti za šta glasaš. A kad ih gledaš na TV, skoro se rasplačeš nad njihovom tužnom sudbinom. Kad su poslednji put organizovali neku akciju za pomoć siromašnima na Kosovu? Kad su, osim kad je predizborna kampanja u toku, obilazili svoje sunarodnike u enklavama?

Prema tome, zaboravi na to da ćeš mi nametnuti osećaj krivice zbog toga što ovako mislim. A ti i tvoji istomišljenici fanatici mislite šta god hoćete. Ja ću i dalje brinuti o svom detetu najbolje što mogu, voziću auto, glasaću za to da Srbija bude članica EU.

:bye:

Истински сажаљевам људе који овако нешто изјављују, њихово неразумевање основних појмова греха и вере. Ми смо сви грешни од нашег рођења, јер као што се воћка калеми тако се кроз њен сок преносе греси наших отаца на нас. Ко то није схватио до сада, има времена у животу када ће схватити.

Осећаш се супер што имаш ауто, што не верујеш у „црквена срања“, Бога и грех, што ћеш да путујеш у Европу, па срећан ти пут. Само пази да на тим колосецима негде успут не залуташ, да се не разиђу путеви тебе и твог детета коме желиш да даш сва материјална блага и све „најбоље“ што можеш. Само знај да, нешто најбоље што живот може да стави у колевку свом детету су препреке које треба да буду савладане.
Бојим се да твој пут за ЕУ није пут, већ ћорсокак, путева има разних а само је један прави, Христ је рекао „Ја сам пут, истина и живот ко иде замном неће ходати по тами.“

Истински сажаљевам људе који овако нешто изјављују, њихово неразумевање основних појмова греха и вере. Ми смо сви грешни од нашег рођења, јер као што се воћка калеми тако се кроз њен сок преносе греси наших отаца на нас. Ко то није схватио до сада, има времена у животу када ће схватити.

Осећаш се супер што имаш ауто, што не верујеш у „црквена срања“, Бога и грех, што ћеш да путујеш у Европу, па срећан ти пут. Само пази да на тим колосецима негде успут не залуташ, да се не разиђу путеви тебе и твог детета коме желиш да даш сва материјална блага и све „најбоље“ што можеш. Само знај да, нешто најбоље што живот може да стави у колевку свом детету су препреке које треба да буду савладане.
Бојим се да твој пут за ЕУ није пут, већ ћорсокак, путева има разних а само је један прави, Христ је рекао „Ја сам пут, истина и живот ко иде замном неће ходати по тами.“

:dash:

Ti meni kažeš da sam grešna???:eek: Pa koliko su onda grešni Mladić, Šešelj, Milošević, Mira i svi oni drugi znani i neznani koji su ubijali ljude? ***, ovo je strašno.:dash: I posle se ljutiš kad ja kažem da si fanatik.:roll:

Ajd da pesmom rečem ono što imadem..normalno da kažem...............

19.

Promenio kožu sebi
a i dušu usput jeste
Prepoznali, možda ne bi
da ne svraća malo češće..............

Oni što mu prostor daju
sa "vizijom" svoga bića
Vrlo dobro razdvajaju
šta je "krupno a sta sića"...........

Pa mi dođe nešto "žao"
tog tereta što ga nosi
To što nije, sad bi znao
staru "kožu" da izprosi..............

I gde kofer veći naći
iz istoga šta pomaći ?
Sa dilemom koja prati
dal će "kože" obe stati.?.................

ZK

:think:

:dash:

Ti meni kažeš da sam grešna???:eek: Pa koliko su onda grešni Mladić, Šešelj, Milošević, Mira i svi oni drugi znani i neznani koji su ubijali ljude? ***, ovo je strašno.:dash: I posle se ljutiš kad ja kažem da si fanatik.:roll:

Покушала сам са тобом да водим нормалан дијалог. Али видим да не вреди, ти не престајеш да људе квалификујеш и делиш на „вернике, невернике, фанатике, убице“ итд....Што се тиче појма греха, прочитај мало у Библији шта о томе пише, то не пише у „фанатичким књигама“, то је опште позната ствар за сваког православног хришћанина. Толико од мене

19.

Promenio kožu sebi
a i dušu usput jeste
Prepoznali, možda ne bi

Oni što mu prostor daju
sa "vizijom" svoga bića
Vrlo dobro razdvajaju

Pa mi dođe nešto "žao"
tog tereta što ga nosi
To što nije, sad bi znao

I gde kofer veći naći
iz istoga šta pomaći ?
Sa dilemom koja prati

ZK

oва песма заслужује аплауз :klap::klap::klap:

свака част мајсторе поздрав :bye:

Покушала сам са тобом да водим нормалан дијалог. Али видим да не вреди, ти не престајеш да људе квалификујеш и делиш на „вернике, невернике, фанатике, убице“ итд....Што се тиче појма греха, прочитај мало у Библији шта о томе пише, то не пише у „фанатичким књигама“, то је опште позната ствар за сваког православног хришћанина. Толико од мене

Konačno si shvatila: samo se držim tih zapovesti. Ne lažem, ne kradem, ne ubijam, ne mrzim... sasvim dovoljno. Živim upravo tako i nemam osećaj krivice ni zbog čega. Sve ostalo je fanatizam, shvatila ti to ili ne.

Ali, ne vredi, rasprava je besmislena. Mi smo iz dva sveta i nikada se ni u čemu nećemo složiti. Drugačije sam vaspitavana, neke vrednosti koje su za tebe nepoznanica, za mene su svetinja i obrnuto, tako da, ne shvati ovo pogrešno, ali nemam više šta da ti kažem.

Laku noć.:bye:

Konačno si shvatila: samo se držim tih zapovesti. Ne lažem, ne kradem, ne ubijam, ne mrzim... sasvim dovoljno. Živim upravo tako i nemam osećaj krivice ni zbog čega. Sve ostalo je fanatizam, shvatila ti to ili ne.

Ali, ne vredi, rasprava je besmislena. Mi smo iz dva sveta i nikada se ni u čemu nećemo složiti. Drugačije sam vaspitavana, neke vrednosti koje su za tebe nepoznanica, za mene su svetinja i obrnuto, tako da, ne shvati ovo pogrešno, ali nemam više šta da ti kažem.

Laku noć.:bye:

hoćeš da kažeš da su ti roditelji bili komunisti i da su te odgojili u KOMUNISTIČKOM duhu.
LAKU NOĆ.

hoćeš da kažeš da su ti roditelji bili komunisti i da su te odgojili u KOMUNISTIČKOM duhu.
LAKU NOĆ.

Ne, moja majka je bila učiteljica, otac dipl. ekonomista. Odgajali su me onako kako su smatrali da je ispravno. Hvala im na tome. A što je još gore, tako ja odgajam svoju ćerku. A zamisli, nisam čak ni komunista. Sudeći po tvojim istupima ovde, čini se da te niko nije odgajao. Ili, ako jeste, nije baš bio uspešan u tome. Ili su oni pogrešili, ili si ti jednostavno takav, nepopravljiv.

Laku noć.

Ne, moja majka je bila učiteljica, otac dipl. ekonomista. Odgajali su me onako kako su smatrali da je ispravno. Hvala im na tome. A što je još gore, tako ja odgajam svoju ćerku. A zamisli, nisam čak ni komunista. Sudeći po tvojim istupima ovde, čini se da te niko nije odgajao. Ili, ako jeste, nije baš bio uspešan u tome. Ili su oni pogrešili, ili si ti jednostavno takav, nepopravljiv.

Laku noć.

Laku noć.:whistling:

Нико да ми одговори а стварно ме занима :

КО ФИНАНСИРА ПАЛМИНЕ ВЕЛИКЕ ПОДУХВАТЕ У ЈАГОДИНИ ..?????????

ту се налази одговор на сва питања о Палми!

Mito, prijatelju, (sa liste), sećaš se kako si lepo objasnio Patkovgrad i lepote istog?
Pronadji temu dok ti kupim malo tamjana da dodješ sebi...
Ako nastaviš da menjaš mišljenja - skinuću te sa liste pa sve da si moderator na dva free-host foruma!

19.

Promenio kožu sebi
a i dušu usput jeste
Prepoznali, možda ne bi

Oni što mu prostor daju
sa "vizijom" svoga bića
Vrlo dobro razdvajaju

Pa mi dođe nešto "žao"
tog tereta što ga nosi
To što nije, sad bi znao

I gde kofer veći naći
iz istoga šta pomaći ?
Sa dilemom koja prati

ZK

Letite vetrovi moji
U sve zemlje sveta
Da vas zadržim u sebi
Bila bi šteta
Letite vetrovi moji.
:klap:

PUPS? To onaj Krkobabić? Koalicioni partner Otadžbinske uprave? Mislim da će Šeki da popizdi! Ybg, poslali ga u Hag uz trubače i dok on tamo jede kačamak ovi ovde žderu sve u 16. Ja bih im umesto prasetine uveo pogačice i kiselu vodu! Pa sve da se Gordana nikad ne prisabere... :mrgreen:

ma samo da radikali naprave vladu, bićše opet i pečenja, a i para.
naročito kad oni reformišu banke, ima svi da se obogatimo:mrgreen:

Letite vetrovi moji
U sve zemlje sveta
Da vas zadržim u sebi
Bila bi šteta
Letite vetrovi moji.
:klap:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sa *budalom* ko se bori
da racuni budu isti
Nikad sebe da ukori
u koraku da su *isti*..
............
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
ZK

P.S.
Ja odustajem................nista licno............i da *misaono* vristis.............po zelji..............;)

Poslednja izmena:
Mito, prijatelju, (sa liste), sećaš se kako si lepo objasnio Patkovgrad i lepote istog?
Pronadji temu dok ti kupim malo tamjana da dodješ sebi...
Ako nastaviš da menjaš mišljenja - skinuću te sa liste pa sve da si moderator na dva free-host foruma!

Наравно да се сећам, ја сам поставио тему о Палми и у уводном тексту сам се такође питао ОДАКЛЕ ЊЕМУ ПАРЕ ЗА СВЕ ТО - и хвалио сам га, наравно, јер је његов успех евидентан:

http://forum.krstarica.com/threads/177739

А да ли се ти сећаш КАКО СТЕ ВИ ЖУТИ ПЉУВАЛИ ПАЛМУ КАО СЕЉАЧИНУ а данас вам је он са своја два посланика "узданица јЕвропејске Владе"...ХАХАХА....сада не примећујете да је примитивна сељачина, ааааааа???
Заборавио си како сте крештали да је Палма Арканов човек... имаш линк па иди на тему - а данас га "обожавате"...ахахахаааааа...............

Ја мишљење не мењам - не болујем од жутице... али се и даље питам КО финансира све те успехе у Јагодини јер се овде у Бг говорка да су у питању донације неких страних влада што као последицу има и њихове уцене које директно усмеравају "политички став" Палме.

Не треба мени тамјана да бих дошао к' себи :nono:- али теби очигледно треба неко шмркање па се обрати мандовском коалициЈоном ЛДП партнеру.:thumbdown:

Back