Ilinoida
Domaćin
- Poruka
- 4.843
To je taj verski fanatizam o kome ja govorim. To je ono što ti nikad nećeš shvatiti zato što ljude deliš na Srbe i ostale, ne na dobre i loše. Ta tvoja rečenica u kojoj pitaš koliko Srba treba da zaplače da bi neko, ili konkretno ja, vozio auto, je suština svega i ti nećeš ili ne možeš da uočiš suštinu. Ta crkvena s*anja o tome kako sam grešna čim se rodim me ne zanimaju. Nisam grešna, osećam se super i neće mi niko nametati osećaj krivice zato što vozim auto. Moji roditelji komunjare? S***daš kao i obično. Ja volim koku? Ja mislim da su i cigarete zlo. Opet s***ndaš. Pojma nemaš ni o čemu govoriš ni šta hoćeš da kažeš.
Zašto neki Srbi plaču? Pa ne znam odgovor na to pitanje. Možda bi bilo bolje da to pitanje postaviš srpskim čelnicima na Kosovu, Koštunici i radikalima. Oni su nekako taj patriotizam i brigu za Srbe na Kosovu rezervisali za sebe i za tebe. Raspitaj se malo kako te "patriote" žive, kolike su im prinadležnosti, da li voze automobile? Raspitaj se i provedi s njima neko vreme, pa ćeš videti za šta glasaš. A kad ih gledaš na TV, skoro se rasplačeš nad njihovom tužnom sudbinom. Kad su poslednji put organizovali neku akciju za pomoć siromašnima na Kosovu? Kad su, osim kad je predizborna kampanja u toku, obilazili svoje sunarodnike u enklavama?
Prema tome, zaboravi na to da ćeš mi nametnuti osećaj krivice zbog toga što ovako mislim. A ti i tvoji istomišljenici fanatici mislite šta god hoćete. Ja ću i dalje brinuti o svom detetu najbolje što mogu, voziću auto, glasaću za to da Srbija bude članica EU.
![]()
Истински сажаљевам људе који овако нешто изјављују, њихово неразумевање основних појмова греха и вере. Ми смо сви грешни од нашег рођења, јер као што се воћка калеми тако се кроз њен сок преносе греси наших отаца на нас. Ко то није схватио до сада, има времена у животу када ће схватити.
Осећаш се супер што имаш ауто, што не верујеш у „црквена срања“, Бога и грех, што ћеш да путујеш у Европу, па срећан ти пут. Само пази да на тим колосецима негде успут не залуташ, да се не разиђу путеви тебе и твог детета коме желиш да даш сва материјална блага и све „најбоље“ што можеш. Само знај да, нешто најбоље што живот може да стави у колевку свом детету су препреке које треба да буду савладане.
Бојим се да твој пут за ЕУ није пут, већ ћорсокак, путева има разних а само је један прави, Христ је рекао „Ја сам пут, истина и живот ко иде замном неће ходати по тами.“