Divlje životinje

od danashnje shetnje malo golubova

_DSC5029-1.jpg

_DSC5027-1.jpg

_DSC5026-1.jpg

mmda to je do objektiva koji inache kolko je jeftin i kolko je spor i bchan,i losh za low-light,tolko je za neke druge stvari extra...Recimo na 5,6 tj na max.otvorenoj blendi na 210mm(digitalno=315) je oshtriji nego kit 18-70 na 18 mm(28) i 3,5...i da,pravi fin bokeh...pristojan...
evo josh malo

_DSC5028-1.jpg

_DSC5024-1.jpg

i da off-topic-ma ne gine meni neki D90-D300 + 80-2002,8 iliti josh bolje 85 1,8 i Bog da me vidi...sad bar znam shta bih tachno uzeo oi koji aparat i shta od objektiva bez trunke dvoumljenja-50 mm1.8,ili 1.4,85 1.8,Tokina 11-16 f:2.8 +80-200 2.8...+neki D300...:worth:....eh a kad ce to biti...:dash:al bice...

nego, ghostove bi prepoznao zbog prelepih boja, a to je do D70 ili obrade? lepe si objektive izabrao, a sad reci zašto te?
Boje jesu malo sredjivane jer boje bash naprotiv,nisu jacha strana D70tke...ali buduci da RAW mozes da drndash do besvesti WB,i ceo raspon tonova i boja,ja boje uvek prilagodim onome shto hocu njima da istaknem...A za objektive-pa 80-200 bih izabrao zbog raspona i fixne blende,nezamenljive u low-light uslovima,kao i cene polovnog tog objektiva,koja je smeshna u odnosu na to shta daje... Adruga 2 3 su slichna pricha-Tokina 11-16-ultra wide objektiv shto sam pocheo jako da cenim(shirinu) kaoi blenda 2.8...alternativa je 12-24 F;4...85 i 50 su,pored toga shto su extra oshtri,dobri za low-light,portrete,isto best-buy za te novce...Kad vec oko toga prichamo,D300 biram jer posle D70 drstaichan pomak za mene po svim pitanjima donosi tek on(ili D90)-robustnije telo,veci(i bolji ekran),live view,bolji senzor,bolju dinamiku boja i tonova,bolji opseg kao ibolji kvalitet visokih ISO vrednosti,napredniji AF sistem...ma sve...AL dotle ce josh vode Dunavom proteci dok ja to ne kupim...bar godinu+ dana...minimum...:sad2:

bakky luk i strelu i ulovi ga, pa da ga stavimo u riblju corbu :D he he salim se odlicno si ga uslikao.

ghost sta da ti kazem bas si se uvezbao da fotkas ptice.. koliko dobrih fotki ptica imas, mozes ladnjaka da napravis neku lepu izlozbu.

Back