Divlje životinje

...creatrix... tvoje fotografije su jako lepe, ali ptice uvek deluju tuzno iza zice kaveza.
Meni je ovog malisana stvarno bilo zao...

dsc03710w.jpg

dsc03713w.jpg

dsc03712w.jpg

E znate sta mi nije jasno... Procitam ovde "Ptice" i sad ulazim ocekujem neki tele objektiv tipa 400mm, brdo ptica u letu, orlova ovog onog... Kad ono sve kokoske i ptice u kavezima :P:P:P

salim se naravno super su fotkice :D

posebna pohvala creatrix

E znate sta mi nije jasno... Procitam ovde "Ptice" i sad ulazim ocekujem neki tele objektiv tipa 400mm, brdo ptica u letu, orlova ovog onog... Kad ono sve kokoske i ptice u kavezima :P:P:P

е па у томе је фора...извући максимум из минимума...обрнуто је за дебеле, глупе амере...etc. ;)

Ili udjes u kavez, sto sam ucinio u ovom slucaju : )
Sto i dalje ne umanjuje cinjenicu da je kavez tu.

Jedno amatersko pitanje - sta je dof?
I komentar - stvarno prelepe fotografije ...creatrix... !

depth of field, ako si nekada video objekat na fotografiji koji je izostren a ostalo oko njega zamuceno to je to... Fokus je na jednom ili par objekata a ostali objekti koji odvlace paznju su van fokusa...

depth of field, ako si nekada video objekat na fotografiji koji je izostren a ostalo oko njega zamuceno to je to... Fokus je na jednom ili par objekata a ostali objekti koji odvlace paznju su van fokusa...

Hvala Ivan015, jos da naucim kako da to postignem, mislim, onaj deo van fokusa, za to nema problema : ) to obicno postizem ko od sale.
A ostatak, tu ce trebati nesto vezbe...

@nedovrshena (u muskom rodu :)), imas dobar aparat ne bi trebalo da predstavlja problem... e sad... DOF se najbolje dobija po meni mojom najomiljenijom vrstom objektiva: TELE!!!!! ...inache ukoliko koristis normalac onda moras da se priblizis objektu da bi dobio valjan dof... ona kokoshka je radjena sa nikorom 300mm... tako da sve i da oces ne mozes da nemas dof... a za sve drugo tu su noge i priblizavanje objektu! :) ...ili maksimalno otvaranje blende kao sto reche struchnjak iznad mene :)

@nedovrshena (u muskom rodu :)), imas dobar aparat ne bi trebalo da predstavlja problem... e sad... DOF se najbolje dobija po meni mojom najomiljenijom vrstom objektiva: TELE!!!!! ...inache ukoliko koristis normalac onda moras da se priblizis objektu da bi dobio valjan dof... ona kokoshka je radjena sa nikorom 300mm... tako da sve i da oces ne mozes da nemas dof... a za sve drugo tu su noge i priblizavanje objektu! :) ...ili maksimalno otvaranje blende kao sto reche struchnjak iznad mene :)

ma gde sam ja strucnjak jos nisam ni nabavio opremu :P nego me ne mrzi da citam i citam i edukujem se...[od nestrpljenja dok ne kupim dslr]

inace, jel prodajes negde fotografije? Vidim da vecina njih koji postavljaju ovde ili su na nekom stock sajtu ili reporteri ili nesto... Gde ti prodajes [ako prodajes]?:D

"Postizes otprilike sa sledecim:
Sto veca zizna daljina
Sto blizi objekat
Sto dalja pozadina i mozda najvaznije:
Sto veci otvor blende...

To su 4 sigurna puta do dobrog dof-a..."

"@nedovrshena (u muskom rodu ), imas dobar aparat ne bi trebalo da predstavlja problem... e sad... DOF se najbolje dobija po meni mojom najomiljenijom vrstom objektiva: TELE!!!!! ...inache ukoliko koristis normalac onda moras da se priblizis objektu da bi dobio valjan dof... ona kokoshka je radjena sa nikorom 300mm... tako da sve i da oces ne mozes da nemas dof... a za sve drugo tu su noge i priblizavanje objektu! ...ili maksimalno otvaranje blende kao sto reche struchnjak iznad mene"

Ivan015, ...creatrix... , super saveti, i evo rezultata prvih vezbi, kakvih takvih... Posteno sam se smrzo cekajuci ove lepotane da se nameste... : )

dsc04180w.jpg

dsc04197w.jpg

"Postizes otprilike sa sledecim:
Sto veca zizna daljina
Sto blizi objekat
Sto dalja pozadina i mozda najvaznije:
Sto veci otvor blende...

To su 4 sigurna puta do dobrog dof-a..."

"@nedovrshena (u muskom rodu ), imas dobar aparat ne bi trebalo da predstavlja problem... e sad... DOF se najbolje dobija po meni mojom najomiljenijom vrstom objektiva: TELE!!!!! ...inache ukoliko koristis normalac onda moras da se priblizis objektu da bi dobio valjan dof... ona kokoshka je radjena sa nikorom 300mm... tako da sve i da oces ne mozes da nemas dof... a za sve drugo tu su noge i priblizavanje objektu! ...ili maksimalno otvaranje blende kao sto reche struchnjak iznad mene"

Ivan015, ...creatrix... , super saveti, i evo rezultata prvih vezbi, kakvih takvih... Posteno sam se smrzo cekajuci ove lepotane da se nameste... : )

dsc04180w.jpg

dsc04197w.jpg

WoW! Odlicne su! Obozavam kad ovako vidim napredak ocigledno :D, ove ptice su mnogo bolje ispale od papagaja :D super su

WoW! Odlicne su! Obozavam kad ovako vidim napredak ocigledno :D, ove ptice su mnogo bolje ispale od papagaja :D super su

...jest napredak... a sad se pozabavi post-produkcijom... pazi na pregorele delove i skini cijan jer ovi dunavski "golubovi" nisu toliko plaventalski ;)

Hvala Ivan015!
A istina je, nisu uopste plavi kad malo razmislim, samo savrseno sivo i belo al' prevazilazi moju vestinu da to "uhvatim" : )

Ova zadnja je, izvini ali moram da ti kazem po meni losa fotografija. Delom zbog kadriranja i toga sto ti je fotografija prepolovljena, tj sto je centralna linija tacno na sredini, Zatim ne vidim sta si hteo da fotografises, zid, golubove ili pozadinu, po fokusu se to ne moze zakljuciti itd...:) zatim je nakoso i jos mnogo toga da ne nabrajam...

izvini ali bio sam iskren :D one dve su super ali ova mi se ne svidja

Ova zadnja je, izvini ali moram da ti kazem po meni losa fotografija. Delom zbog kadriranja i toga sto ti je fotografija prepolovljena, tj sto je centralna linija tacno na sredini, Zatim ne vidim sta si hteo da fotografises, zid, golubove ili pozadinu, po fokusu se to ne moze zakljuciti itd...:) zatim je nakoso i jos mnogo toga da ne nabrajam...

izvini ali bio sam iskren :D one dve su super ali ova mi se ne svidja

hteo sam da fotografisem galebove (nisu golubovi), : ) , ali je bilo predaleko pa nisam uspeo da isfokusiram, tek posle kad sam pogledao na kompjuteru svidele su mi se boje, kao sto rekoh, a slazem se da sve u svemu nije ispalo nesto.. : )

Back