Diskus hernija

Da li je neko pio lek Ramayana, od Himalaja i kakvi su utisci.
Danas sam čula sve najbolje od jedne žene o tim lekovima (biljni su) ali me zanima još neki utisak i mišljenje.

Opet me ubi lumbalni deo, pa,se,spušta do lista leve noge, nit znam sta je opet izazvalo taj bol ni zašto.
Nisam pio taj lek i ne bih ti mogao bilo sta o njemu.Sto se tice tvog problema,ili ti je kao meni stalno ukljesten nerv u lumbalnom delu za levi kuk i nogu,ili ga povremeno ukljestujes pa ti se to desava.Trebala bi da snimis MR,da ti bude bolje objasnjeno,jer ako je stalno ukljeten nerv,omda vodi racuna dobro o sedanju i ustajanju i sa kreveta i stolice,jer to moze biti pogubno za taj nerv,a ako je povremeno onda radi neke vezbe za oporavak Lazarevicevih misica da utegnu taj nerv,koje se posle nece kljestiti.Ipak prvo proveri,jer se nije igrati sa takvim stvarima.

To su strašni bolovi i strašno remete normalan život.Ovo moje je bilo mačji kašalj a ipak bolelo. Zavisi od stanja kičme šta se može uraditi i koliko poboljšati situacija.Ne preporučuju se svima vežbe .Ja sam radila osnovne i to vrlo pažljivo i oprezno koje nisu zahtevne ali istežu lumbalni deo.

Pre 2-3 godine sam radila magnet cele kičme i sećam se da,sam to platila boga oca , da mi je tad rečeno da nemam diskus herniju nego nekakvu protruziju. Tad me je ti i prošlo uz promenu jastuka i spavanje sa jastukom izmedju kolena i dugo sam bila mirna.
Nedavno je počelo opet da me boli kad sam pocela,da primam onu Zarzio inekciju od koje inače bole kosti, i kad sam rekla hematologu da me boli i karlica i sve živo što je kost, rečeno mi je da je to očekivano i da pijem Paracetamol ta bol. Pila sam samo sam i prestala jer sam prosto smatrala da ne moram piti i kad bol prestane, a izgleda da nisam to trebala, već da sam mozda trebala piti bez obzira što trenutno ne boli.
Trebala bi da uzmem uput i uradim onaj Dexa snimak kostiju i možda i taj magnet tog lumbalnog dela da vidim sta i kako ali moram prvo sa finansijska da se sastavim.

Proturzija je zacetak problema sa kicmom,ako se ne pazi,brzo se siri na diskuse.To je u stvari jaci pritisak nekog prsljena na diskus,nego sto bi trebalo biti.Takvi problemi mogu na vreme da se saniraju,a ako krenu ka losem,nece biti dobro.10-ak do 15 hiljada je.probaj preko socijalnog,ali ti trebaju svi nalazi kicme.Jel ti radi neko u porodici,mogla bi preko sindikata.Ja sam najmanje 10 snimanja komplet kicme radio i sindikat mi je platio.Posto sam sada u penzije,isao sam preko zeninog sindikata skoro.2017-e sam radio zanji put,a ovo sam morao da radim jer je veliki bol poceo da se siri i desnom karlicom i kukom.Inace preko 20 godina imam problem sa sto jakim,ili malo slabijim bolovima,od karlice,kuka.niz butinu,koleno,list,skocni zglob,gde su mi i na levom stopalu,skoro stalno utrnuli mali i domali prst,a bol se zavrsava na sredini donjeg dela stopala.Veruj mi to mogu bit veoma nesnosno bolovi i pored lekova i injekcija.Jedino mi tada pomaze blokada.Ako ne mozes za sada da uradis magnetnu pomesi tu staru,pa idi kod reumatologa i neka ti pogleda snimak,kazi da ti se bolovi pojacavaju.Reumatolog moze da ti da i blokadu,s tim sto moras sama da je kupis,ali injekcije nisu skupe.Bolje je tako nego da primas 10-15 injekcija dok ne pocne da deluje na bol.

Nema meni to ko da završi preko sindikata. Ja živim sama i u penziji sam, a deca mi ne žive ovde. Znam da nije jeftino. Meni se taj bol pojavi povremeno pa prodje i onda neko vreme ne boli, pa se opet javi i tako. Videcu da odem kod reumatologa jer se meni pojavio artritis ima nekoliko meseci, mada se moji onkolozi nadaju da će se to od terapije koju primam smiriti jer i reumatolozi daju citostatike i hemoterapije jer konkretnog leka ni nema za artritis.
Muka živa.

Nema meni to ko da završi preko sindikata. Ja živim sama i u penziji sam, a deca mi ne žive ovde. Znam da nije jeftino. Meni se taj bol pojavi povremeno pa prodje i onda neko vreme ne boli, pa se opet javi i tako. Videcu da odem kod reumatologa jer se meni pojavio artritis ima nekoliko meseci, mada se moji onkolozi nadaju da će se to od terapije koju primam smiriti jer i reumatolozi daju citostatike i hemoterapije jer konkretnog leka ni nema za artritis.
Muka živa.
Jeste,tako,ali dal' je bolje trpeti bolove,ili otici kod reumatologa da pogleda papire i snimke koje imas i posle u dogovoru s njim kupis blokadu.recimo blazu "Lemod Depo",koja nije skupa.nemoj samo ici kod privatnika,jer sam ja skoro isao,jer ne mogu zbog toga u BG,a kod nas u DZ nema visereumatologa,pa sam umesto 250 dinara,koliko kosta blokad,pa hajde i 1000 dinara da doktor da,dao 3000 dinara.Ako imas reumatologa u tvom DZ idi kostace te samo blokada.da i dzombe su kasnije dosle na red.Oni su prvo vredeli pet staklenaca,posle kada se pojavilo vise islo je 3,ili 2 staklenca za dzombu.Dzombe su bile dobre za igru klikera na trokis,t.j. poredjani klikeri u trougao.To vojvodjani znaju,u Sumadiji se to slabo igralo.

Poslednja izmena:
Jeste,tako,ali dal' je bolje trpeti bolove,ili otici kod reumatologa da pogleda papire i snimke koje imas i posle u dogovoru s njim kupis blokadu.recimo blazu "Lemod Depo",koja nije skupa.nemoj samo ici kod privatnika,jer sam ja skoro isao,jer ne mogu zbog toga u BG,a kod nas u DZ nema visereumatologa,pa sam umesto 250 dinara,koliko kosta blokad,pa hajde i 1000 dinara da doktor da,dao 3000 dinara.Ako imas reumatologa u tvom DZ idi kostace te samo blokada.
Ok, jasno. Ne znam da li u mom DZ ima reumatologa ali u BG svakako postoji Reumatologija pa moram ici kod mog izabranog doktora da mi zakaže. Pre godinu dana mi je moj izabrani dr prepisao 10 ohb12 inekcija i to sam ispričala i puno bolje osećala posle toga.
Mada pošto primam posle ovih nekih terapija taj Zarzio kaze hematolog da su svi tu bolovi očekivani jer on deluje na koštanu srž koja stimuliše stvaranje krvnih pločica i te takozvane bele loze.

Ok, jasno. Ne znam da li u mom DZ ima reumatologa ali u BG svakako postoji Reumatologija pa moram ici kod mog izabranog doktora da mi zakaže. Pre godinu dana mi je moj izabrani dr prepisao 10 ohb12 inekcija i to sam ispričala i puno bolje osećala posle toga.
Mada pošto primam posle ovih nekih terapija taj Zarzio kaze hematolog da su svi tu bolovi očekivani jer on deluje na koštanu srž koja stimuliše stvaranje krvnih pločica i te takozvane bele loze.
OHB12 je injekcija za poboljsanje protoka krvi u svim nervima.Ako je taj nerv bio ukljesten,a cirkulacija normalna,sigurno je da je manja i bolili skoro nikakva.Ipak ti to proveri,nije na odmet.ne bi to trebalo od te injekcija da boli bas taj lumbalni deo,ili da se prenosi,bas na delovo koji su povezani tim nervom.Nesto meni tu nije jasno..Proveri,sto je sigurno sigurno.

Prošlo je nešto više od pola godine kako redovno vežbam (svako jutro bez izuzetka) i pijem osteo k2d3.
Stanje se poprilično poboljšalo.
Da li je moguće da je od vežbi samo... Jer mene malo smara ta varijanta da svaki dan pijem neki suplement do kraja života. A opet, bojim se da prekinem da se ne vrati na staro.

Prošlo je nešto više od pola godine kako redovno vežbam (svako jutro bez izuzetka) i pijem osteo k2d3.
Da li je moguće da je od vežbi samo... Jer mene malo smara ta varijanta da svaki dan pijem neki suplement do kraja života. A opet, bojim se da prekinem da se ne vrati na staro.
kako nije
vezbe i jacanje misica su jedno resenje za diskus herniju
kad muskulatura moze da drzi prsljenove na svom mestu, onda nema kacenja nerva i bola
za dh je podjednako vazna i hidratacija organizma jer se na taj nacin hidriraju i diskusi

Bolje je sto je tako i ide ka boljem.lecim kicmu od povrede preko 22 godine,a ne smem da radim nikakve vezbe,vec samo pijem lekove protiv bolova,a uz njih i za druge probleme koje sam dobio usputno,kao aritmiju na pr..Znaci preko 22 godine se lecim i ne mogu da izlecim,a nece zbog nekih njihovih razloga da rade operaciju,a kicma jeste za operaciju,jer to su potvrdili mnogo puta Ortopedi,Reumatolozi,Neurolozi,a Neuro hirurzi odbijaju,bez ikakvog objasnjenja.Cuti i teraj tako,ako ide nabolje i pij te suplemente,dok ti specijalisti ne kazu da prekines.

Ovako, iz prve ruke. Operisao sam diskus herniju pre 10 godina, bilo je bolje ali su se određene tegobe nastavile. Probao sam razne terapije, kod raznih lekara. Jedini koji je nešto uradio, i pomogao, jeste lekar iz Vranja(živi u blizini autobuske stanice). Bratu je takođe zalečio diskus, koji je bio za operaciju. I poznajem još par ljudi koji su normalno nastavili život, posle terapija.
Čak je jedan momak, posle teže povrede, povratio hod.

Moj savet je svakome od vas, da pokušate, može biti samo bolje i doći čak do izlečenja!

Zdravo treba mi savet pre 5 god. operisala DH L5 S1 izlio se disk i udario na levu nogu. Sad imam opet izlivanje na desno i oduzetost u donjem delu ne osećam kad pipnem donju regiju imam još neke tegobe itd... uradila sam MR bila kod dr Marka Markovića kaže preporučuje hitnu operaciju preko isisa imam zakazano kod Danice Grujičić tek 3. jula. Sta da radim? Da li da čekam Danicu ili da me operiše Marković?

Zdravo treba mi savet pre 5 god. operisala DH L5 S1 izlio se disk i udario na levu nogu. Sad imam opet izlivanje na desno i oduzetost u donjem delu ne osećam kad pipnem donju regiju imam još neke tegobe itd... uradila sam MR bila kod dr Marka Markovića kaže preporučuje hitnu operaciju preko isisa imam zakazano kod Danice Grujičić tek 3. jula. Sta da radim? Da li da čekam Danicu ili da me operiše Marković?
Ima na fb grupa diskus hernija iskustva...tamo će možda neko znati odgovor.

Moja mama je primila Zarzio i doktorka je rekla da će se bol u kostima biti jak to traje 2 dana.

Back