Diskus hernija

Da te ne plasim,ali tkvi bolovi tesko ili sporo prestaju.
Sve se nadam da me karlica bili od te Zarzio inekcije, pa da će i raj bol proci kad prestanem da primam tu inekciju. Možda, a mozda i neće, ja ne mogu znati. Nije mi jasno ni šta je izazvalo taj bol u tom lunbalnom delu jer nisam ama nista ni radila, sve vreme vecinom ležim jer mi je tesko od terapije, i odjednom ničim izazvano poče da boli 😞

Sve se nadam da me karlica bili od te Zarzio inekcije, pa da će i raj bol proci kad prestanem da primam tu inekciju. Možda, a mozda i neće, ja ne mogu znati. Nije mi jasno ni šta je izazvalo taj bol u tom lunbalnom delu jer nisam ama nista ni radila, sve vreme vecinom ležim jer mi je tesko od terapije, i odjednom ničim izazvano poče da boli 😞
Ne znam sta da ti kazem,vec da dobro pogldas na netu nus pojave te lnjekcije.Mozda jeste,a mozda nije problem.Ako ne nadjes nista,snimi bar Rentgen,da bi utvrdila problem.

@pikax

Može jedno pitanje:

Hrooonični bol u donjem delu leđa, pijem NSAID-e bar 101 godinu u propisnom količinama, i neće da prestane!!! U pitanju je neka (hronična?) povreda mišića. Ćešto imam i grčeve u donjem delu leđa. Strašno!

Pomažu samo steroidi, ali Dr (svi!) ni da čuju.

Uopšte nisam nešto bez kondicije - dva - tri puta nedeljno radim zgobove na vratilu, i propadanja na prstenovima, mada sem težak za svoju visinu. Ali grč u onom najnižem delu leđa nikako da prođe. Imao sam i Išijas, boli neopisivo (!!!) godinama, dva puta su mi davali morfijum intramuskularno, kao da sam neki narkos (!!!), pa sam im rekao NIKAD VIŠE, ko hoće toleranciju?! Srećom, išijas je postepeno iščileo.

Da li neko zna šta uopšte može sa se uradi?

@pikax

Može jedno pitanje:

Hrooonični bol u donjem delu leđa, pijem NSAID-e bar 101 godinu u propisnom količinama, i neće da prestane!!! U pitanju je neka (hronična?) povreda mišića. Ćešto imam i grčeve u donjem delu leđa. Strašno!

Pomažu samo steroidi, ali Dr (svi!) ni da čuju.

Uopšte nisam nešto bez kondicije - dva - tri puta nedeljno radim zgobove na vratilu, i propadanja na prstenovima, mada sem težak za svoju visinu. Ali grč u onom najnižem delu leđa nikako da prođe. Imao sam i Išijas, boli neopisivo (!!!) godinama, dva puta su mi davali morfijum intramuskularno, kao da sam neki narkos (!!!), pa sam im rekao NIKAD VIŠE, ko hoće toleranciju?! Srećom, išijas je postepeno iščileo.

Da li neko zna šta uopšte može sa se uradi?
Može pitanje , ali prvo ja moram da pitam ?
Otkud znaš da pomažu steroidi ? Šta si pio crni ti i koliko dugo ? :lol:

Koliko viška kg ? Može to puno da pomogne kad abi ih eliminisao . Ko je rekao da je problem muskulatura leđa?
Liči sve skupa na HBLS - hronični bolni lumbalni sindrom, a postoje i vežbe , više su to vežbe istezanja koja pomažu toj grupi mišića..
Međutim , pre svega mora da se odradi dijagnostika i pregled fizijatra.

Može pitanje , ali prvo ja moram da pitam ?
Otkud znaš da pomažu steroidi ? Šta si pio crni ti i koliko dugo ? :lol:

Koliko viška kg ? Može to puno da pomogne kad abi ih eliminisao . Ko je rekao da je problem muskulatura leđa?
Liči sve skupa na HBLS - hronični bolni lumbalni sindrom, a postoje i vežbe , više su to vežbe istezanja koja pomažu toj grupi mišića..
Međutim , pre svega mora da se odradi dijagnostika i pregled fizijatra.

Mnogo puta su me snimali rendgenom, i par puta na MRI, i nalaženo je (povremeno) da je jedan mišić povređen - u tom preriodu je pritiskao (valjda stiskao) nerv, pa sam imao išijas da je bilo strašno.

Posle toga je išijas prestao, a bol u donjem delu leđa ostao. Dakle vežbe? Sa kg, imam između 80 i 87 kg, tj uglavnom variram u tom opsegu, stalno se nadam da će se smanjiti od gimnastičkih vežbi, ali nikako. Steroide sam koristio viš puta, po 5-7 dana, i stvarno mi bude bolje, veoma brzo prođe, ali se posle postepeno vrati. :(

Hvala za savet, vežbe mi pominju i prepisuju non-stop, samo je problem čim počnem sa njima bude još mnogo gore, ne mogu da ustanem posle (!), pa se demorališem i prestanem.

Puno hvala za odgovor i razumevanje! Da sam svojevremeno znao šta tegovi mogu da mi prirede ne bih ih ni pipnuo!

Mnogo puta su me snimali na rendgenu, i par puta MRI, i nalaženo je (povremeno) da je jedan mišić povređen - u tom preriodu je pritiskao (valjda stiskao) nerv, pa sam imao išijas da je bilo strašno.

Posle toga je išijas prestao, a bol u donjem delu leđa ostao. Dakle vežbe? Sa kg, imam između 80 i 87 kg, tj uglavnom variram u tom opsegu, stalno se nadam da će se smanjiti od gimnastičkih vežbi, ali nikako. Steroide sam koristio viš puta, po 5-7 dana, i stvarno mi bude bolje, veoma brzo prođe, ali se posle postepeno vrati. :(

Hvala za savet, vežbe mi pominju i prepisuju non-stop, samo je problem čim počnem sa njima bude još mnogo gore, ne mogu da ustanem posle (!), pa se demorališem i prestanem.

Puno hvala za odgovor i razumevanje! Da sam svojevremeno znao šta tegovi mogu da mi prirede ne bih ih ni pipnuo!
A kako,prepisuju ne kapiram,odes sam radis pa ti ne prija?
Moras da odes u sokobanjsku na vezbe ili kod nekog starijeg instruktora koji drzi vezbe za penzionere,to ima na difu,koje su prilagodjene za posebne slucajeve i nema sanse da ne pomazu

Mnogo puta su me snimali na rendgenu, i par puta MRI, i nalaženo je (povremeno) da je jedan mišić povređen - u tom preriodu je pritiskao (valjda stiskao) nerv, pa sam imao išijas da je bilo strašno.

Puno hvala za odgovor i razumevanje!
Nije mišić povređen , već sam diskus i povređen nerv - zato je jako bolelo i to je bio akutni napad . Ostao je hronicitet , ali i sa njim možeš da izađeš na kraj. Seti se vežbi koji su ti pomagale , izbegavaj dugo sedenje , uopšte neki dugotrajan položaj . Ono što se jača vežbom to jeste ta muskulatura leđa kao potpora za kičmu - da stoji pravilno , Nadam se da sam uspela da ti objasnim

Evo ja treći mesec radim vežbe svako jutro pre nego što ustanem iz kreveta.
Recimo da je prihvatljivo stanje i da lek protiv bolova popijem jednom nedeljno.
To sad znači ceo život tako, ili to može da se popravi?
Nadam se (još uvek) da postoji neki lek koji bi re bolove (zapaljenje ili već šta je u pitanju) trajno smirio, brufena sam popio do sada i više nego što možda i 10 ljudi popije za ceo život ukupno!

Nadam se (još uvek) da postoji neki lek koji bi re bolove (zapaljenje ili već šta je u pitanju) trajno smirio, brufena sam popio do sada i više nego što možda i 10 ljudi popije za ceo život ukupno!
Kortikosteridi imaju pozitivnu ulogu u inflamaciji ( upala ), to stoji , smanji se i otok koji je posledica mikrotraume diska. Međutim , doziranje i upotrebu ipak prepusti profesionalcu , lekaru , jer imaju oni sistemske efekte koje ne možeš sam da kontrolišeš - mislim na negativne efekte

Nije mišić povređen , već sam diskus i povređen nerv - zato je jako bolelo i to je bio akutni napad . Ostao je hronicitet , ali i sa njim možeš da izađeš na kraj. Seti se vežbi koji su ti pomagale , izbegavaj dugo sedenje , uopšte neki dugotrajan položaj . Ono što se jača vežbom to jeste ta muskulatura leđa kao potpora za kičmu - da stoji pravilno , Nadam se da sam uspela da ti objasnim
Hvala!

Jednom su mi konstatovali neki problem sa jednim glupim diskom, ali možda pre 100 godina, i posle kao da se sve vratilo na svoje mesto, samo glupa leđa više ne prestaju da me podsečaju na to.

Kiropraktiku nisam izučavala , i ne mogu ništa o tome da pričam , ali fizikalnu medicinu jesam.Fizikalna terapija se ne preporučuje u akutnoj bolnoj fazi .
@dive
Bojim se da se kiropraktika oslanja isključivo na placebo efekat, kao i akupunktura. Bolna stanja se time “leče” jer je moguće uopšte ne osećati bol ako sebe ubedimo da bola nema, međutim nerv je i dalje upaljen, mišić koji se njime inerviše opet i opet bude non-stop u kontrakcijama, i zbog njih se povređuje još i još, taj upaljeni nerv biva ponovo i ponovo kompresovan, pa se još više upali i iz začaranog kruga se ne izađe.

Od ovoga onom (dislociranom) pršljenu ne bude ništa bolje, a i dalje se pomalo troši i eto neuro-mišićno-skeletalnig problema. :(

Boli me kičma. Nervozna sam.
Sećate se da sam pisala kako me jednom bolelo od plivamja.Sada smo sedeli satima i satima (do 11h sa pauzom od pola sata) na predavanju.
Pa da, i od dugog sedenja i plivanja hoce da boli, čitala sam negde da je za kičmu najbolje i najzdravije hodanje. Ja se nateram svaki dan bar 100 koraka da napravim mada mi tesko padne, sigurno zbog te terapije koju primam, ali izgura bar toliko da,se što bi babe rekle ne ulezim.

Pa da, i od dugog sedenja i plivanja hoce da boli, čitala sam negde da je za kičmu najbolje i najzdravije hodanje. Ja se nateram svaki dan bar 100 koraka da napravim mada mi tesko padne, sigurno zbog te terapije koju primam, ali izgura bar toliko da,se što bi babe rekle ne ulezim.
Ma sve mi je bilo ok do sada. Popila sam lek za bolove ,a to znači da umirem od bolova .Užasan sam pacijent. Propuštam predavanja .Jolemiši treba dati orden za hrabrost a i tebi .

Back