Diskus hernija

Ma sve mi je bilo ok do sada. Popila sam lek za bolove ,a to znači da umirem od bolova .Užasan sam pacijent. Propuštam predavanja .Jolemiši treba dati orden za hrabrost a i tebi .
Zao mi je sto to cujem.Veruj mi da znam kakvi su to bolovi,pa jos pod analgeticima.Miruja malo,pa ako prestane,mozda je bilo neko nezgodno uvrnuce,a ako ne prestane,moras na snimanje da se vidi na vreme sta je i da se preduzmu prave mere.Cuvaj se.

Zao mi je sto to cujem.Veruj mi da znam kakvi su to bolovi,pa jos pod analgeticima.Miruja malo,pa ako prestane,mozda je bilo neko nezgodno uvrnuce,a ako ne prestane,moras na snimanje da se vidi na vreme sta je i da se preduzmu prave mere.Cuvaj se.
Radila sam vežbe.Dozvoljene vežbe.Nestrpljiva sam i volela bih da prođe za par dana.Hvala ti

Premestila sam dva jednodelna garderobera, verovatno ću sutra na ovoj temi kukati.
Al šta ćeš, najgore napravim sebi sa tim "mogu ja to sama"
A htedoh da napišem da sam probala jednu vežbu od koje posle desetak ponavljanja od 5 sekundi fino popuste bolovi.
IMG-824898b68bb67072690ba144a4c14ad0-V.jpg

Podižu se kolena i spuštaju na zemlju u toj pozi.

Iako se najpre i nastrada sa kicmom,a dobro je ako mozes da radis vezbe.
Htala sam nešto da te pitam.
Da li si čuo za Aleksandra Dejanovića? Istraži ga. Biomehanist kičme i posture, radi rehabilitaciju kičme, specijalista je za dizajniranje vežbi i unapređenje lokomotornih performansi.
Moj rođeni brat drži školu za fiziozerapeute u sloveniji i nikad nije hteo ni jedan savet ko jednu vežbu da mi pokaže, jako se obazriv po tom pitanju i smatra da samo dobro obučeni ljudi treba da se bave kičmom. Za njega kaže da je najverovatnije jedan od najboljih u svetu i da diže polomljene sportiste na noge. Uglavnom, pravi individualne programe vežbi, ali samo uz nalaze i njegove testove i preglede koji znaju da potraju i 4 sata.
Žena mu je neurolog pa sarađuju i na poslovnom planu.
Jedino što mi je rekao da je užasno strog i zahteva disciplinu ako prihvatiš da radiš po njegovom programu.

Mnogo mi je bolje .
Povezela sam tegobe sa koronom koju sam imala nedavno, jer mi nije logično da kada dižem teško nemam tegobe , a sada se pojavile .
U utorak je bila klasična obostrana lumboišijalgija , širenje u butine , listove , pa i u desno stopalo. Imala sam i grč listova.
Sada samo osećam pomalo bol u lumlabnom delu , više nelagodu i svesna sam da moram da se pazim još neko vreme .

Htala sam nešto da te pitam.
Da li si čuo za Aleksandra Dejanovića? Istraži ga. Biomehanist kičme i posture, radi rehabilitaciju kičme, specijalista je za dizajniranje vežbi i unapređenje lokomotornih performansi.
Moj rođeni brat drži školu za fiziozerapeute u sloveniji i nikad nije hteo ni jedan savet ko jednu vežbu da mi pokaže, jako se obazriv po tom pitanju i smatra da samo dobro obučeni ljudi treba da se bave kičmom. Za njega kaže da je najverovatnije jedan od najboljih u svetu i da diže polomljene sportiste na noge. Uglavnom, pravi individualne programe vežbi, ali samo uz nalaze i njegove testove i preglede koji znaju da potraju i 4 sata.
Žena mu je neurolog pa sarađuju i na poslovnom planu.
Jedino što mi je rekao da je užasno strog i zahteva disciplinu ako prihvatiš da radiš po njegovom programu.
Da li moze taj doktor da mi vrati velicinu prsljenova i diskuse u normalno stanje?

Mene izbegavaju i ovi sto se bave fizikalnim terapijama. Secam se bas kada sam otisao kod jednog u centru Beograda, Makedonska ulica je u pitanju, ne secam se imena, ali znam da se kod njega zakazuje samo SMS porukama, nema kontakta klasicnog. Vazi za jednog od najboljih kod nas, barem koliko sam ja uspeo da se raspitam. Ja otisao kod njega, poneo naravno MR snimke sto je i trazio. Rekao mi da legnem na stomak na neki sto. Uzeo snimke, gledao, pipao mi nesto po ledjima prstima i kaze, ne smem ja ovde nista da radim, ovo je za operaciju :) :)

To je bilo pre 6 godina, ja i dalje idem u teretanu, a upravo evo kopam lopatom temelje za dizalicu za auto :)

Takodje jos jedna veoma cudna stvar je sto nikada nisam imao bolove u ledjima, samo u nogama.

tebi je kao i kod mene, bas sam se pitala dal postoji jos neko da ga ne bole ledja, samo ode u noge. za 8,5 godina zivota sa diskom vriskom (povreda u teretani :mrgreen:) samo sam jednom i to u novembru 2019 imala bol u ledjima tjah kocenje i to je bio jedini put da nije bilo manifestacije u nozi. inace imam dh l4l5 obostrano, vise desno. disk je bio z aoperaciju iz razloga sto je krenuo u kicmeni kanal, ali ja odustala od operacije, jer zbog urodjenog suzenja u lumbalnom delu nije mogla endoskopija u to vreme, nego samo klasicna operacija (rece mi neuro da nema gde da uvede endoskop kod mene). sad navodno rade i na suzenim kicmama endoskopsku operaciju.

u najgorem stanju kad sam bila na granici da me operisu meni u lumbalnom delu sve tralalal, a noge zato..:sad2:

oporavila sma se uz pomoc kiroprakticara (danas je pokojni) i svojom uoprnoscu. nekoliko godina kasnije jedan kiro je pogledao moje snimke iz tog vremena i rekao - ovo sele namesti, nema snase da je ovo namesti. ja ubrzo potom uraidla magnet i dh je prisutna naravno bila, ali nije bila za operaciju.

kontam da ti i ja imamo jake lumbalne misice koji nas drze na mestu, a ja sam isto fizicki aktivna, ne pazim na svaki korak, nosim teske stvari bez problema.
sto s ebola tice, javlja mi se povremeno, recimo da 90 posto na godisnjem nivou nemam nikakav bol. ja ne pijem nikakve lekove. zivim normalno. jedino ne vozim bajs. kad sma pokusala dal je bio pogresan trenutak zabolela me je noga. zahebi bajs i onako nikad nisma bila neki ljubitelj voznje bajsom. normalno trcim, cak i skacem.

Sve zavisi od nerva koji je i koliko ukljesten.Ja bih ti preporucio da uradadis jos jednu MR,da uporedis kakvo je stanje sada,a kakvo je bilo.To sto nije hteo da ti radi nista je samo znak da je bila velika upala nerva i da je radio bilo sta samo bi pogorsao stanje.Bio sam i ja kod par njih koji nisu smeli da mi cupaju nerv,niti urade samo masazu.Kad najvise boli,ne treba ici nigde za tretiranje,onda samo injekcije,ako lekovi ne pomazu.Na terapije treba ici kada su bolovi najslabiji.

mene je pok. sele namestao i sa upalama i vadio me iz mrtvih dok nisma dosla do stadijuma da moji misici sami nose..jer to je poenta sto se mene tice, koliko god neko smatrao da kirop. je opasna, to je jedini nacin da ti pruzi sansu da se bavis fizickom aktivnoscu i time jacas misice, jer samo oni ti posle drze kicmu.
Nece neurohirurg kada otvori i vidi ocima da radi nista,a kamoli kiroprakticar na slepo.Inace bio sam kod 6 neurohirurga U KBCS,odbili su mi operaciju i kod cetvorice na VMA,koji su uradili isto.Svi su mi oni rekli,post sam dobio odgovor od njih pitao sam ih,da li da idem kod nekog kiroprakticara da mi izcupa nerv,kod svih je odgovor bio negativan,sa napomenom "Pogotovo ako je pod upalom".

ma i meni je svaki rekao da nikako ne idem kod kiroprakticara, oni ih ne podnose......mislim neurohirurzi kiroprakticare. :lol:
a ja sma odlucila da se oporavim ...znas ono sa stitom ili na njemu. :lol:

mene je pok. sele namestao i sa upalama i vadio me iz mrtvih dok nisma dosla do stadijuma da moji misici sami nose..jer to je poenta sto se mene tice, koliko god neko smatrao da kirop. je opasna, to je jedini nacin da ti pruzi sansu da se bavis fizickom aktivnoscu i time jacas misice, jer samo oni ti posle drze kicmu.

ma i meni je svaki rekao da nikako ne idem kod kiroprakticara, oni ih ne podnose......mislim neurohirurzi kiroprakticare. :lol:
a ja sma odlucila da se oporavim ...znas ono sa stitom ili na njemu. :lol:
Pogledajte moje ranije postove.meni su se prsljenovi okrunili i vise nisu debljine koje treba da budu,a diskusa nema.Tu nema nikakve popravke sem da se rade Implatati,kao sto sam pisao vise puta,ali su rizicni za rad.Trticna kost i prsljen koji drzi karlice,a bez njihe ne mogu da se urade oci gornji.Sigurno je da treba da se rade vesbe za ojacavanje "Lazarevicevih" misica koji drze nerve zategnute,sto kazu kao "prangija",ali ja ne smem da radim te trzaje,jer mi je nerv prikljesten u losem prsljenu i moze da ga otkine.Tako da bi ostao bez nekih funkcija u donjem delu tela.Hvala na predlozima,samo vi radite vezbe i ako mozete da me zaobidjete sa takvim predlozima.

Pogledajte moje ranije postove.meni su se prsljenovi okrunili i vise nisu debljine koje treba da budu,a diskusa nema.Tu nema nikakve popravke sem da se rade Implatati,kao sto sam pisao vise puta,ali su rizicni za rad.Trticna kost i prsljen koji drzi karlice,a bez njihe ne mogu da se urade oci gornji.Sigurno je da treba da se rade vesbe za ojacavanje "Lazarevicevih" misica koji drze nerve zategnute,sto kazu kao "prangija",ali ja ne smem da radim te trzaje,jer mi je nerv prikljesten u losem prsljenu i moze da ga otkine.Tako da bi ostao bez nekih funkcija u donjem delu tela.Hvala na predlozima,samo vi radite vezbe i ako mozete da me zaobidjete sa takvim predlozima.

nisam ti davala nikakve predloge (ja nisam sklona da pomazem ljudima, niti bih tebi pomogla, jer nit smo rod, nit pomozi bog), napisala sam moje iskustvo i odgovorila na tvoj post koji ocigledno nije potpuno tacan, mozda vazi z atebe, ali ne vazi za mene. ja sam super, normalno hodam, trcim, radim i zivim.

:cao:

Pozovi pa ga pitaj, ili pošalji mail.
Ma ne moze,posto je utvrdjeno da moraju da se rade implatati 6 prsljenova.I tu druge pomoci nema.Sto se tice nerva koji je ukljesten,isao sam na dosta mesta,negde me namuce,a ne izcupaju,a negde iscupaju,ali se ubrzo vrati,jer tezi ka tom lezistu gde je navikao.Sada kad bih mogao da radim vezbe,posto se izvadi taj nerv da zategnem Lazareviceve misice,taj levi bi i ispravio taj ner,ali ja nisam u mogicnost da radim vezbe.Pogotovo sto mi je L bio pukao na pola,pa zavario sam sebe,ali ne bas ravno,a L4 je uvrnut i krenuo ostecenim donjim delom prma stomaku i taka prikljestuje kicmenu mozdinu i zato ne smem nikakve nagle pokrete,a to ni jedan kiroprakticar ne moze da popravi.Znaci mora da se vade i stavljaju vestacki.nema druge,ili da cutim i trpim uz lekove i injekcije i da cekam dok se ne oduzmem skroz i onda to urade po hitnom postupku,pa sta bude,ali i to kosta oko 300 000,ako sada nije i vise,a ja sam u penziji i sindikat vise ne moze da mi pomogne.

nisam ti davala nikakve predloge (ja nisam sklona da pomazem ljudima, niti bih tebi pomogla, jer nit smo rod, nit pomozi bog), napisala sam moje iskustvo i odgovorila na tvoj post koji ocigledno nije potpuno tacan, mozda vazi z atebe, ali ne vazi za mene. ja sam super, normalno hodam, trcim, radim i zivim.

:cao:
Hvala bogu da je tako,ali kod mene vazi samo zamena prsljenova za vestacke i nista drugo.Izvini sto sam se onako izrazio,ali pomislim da je neko procitao moje stare postove da ne pisem ponovo isto.Nekada nije tesko,ali nekada,veoma tesko pada.Izvini,nisam imaonameru da te uvredim.Ja se sa ovim borim preko 21 godine.

Hvala bogu da je tako,ali kod mene vazi samo zamena prsljenova za vestacke i nista drugo.Izvini sto sam se onako izrazio,ali pomislim da je neko procitao moje stare postove da ne pisem ponovo isto.Nekada nije tesko,ali nekada,veoma tesko pada.Izvini,nisam imaonameru da te uvredim.Ja se sa ovim borim preko 21 godine.
Pa jel ima ta opcija zamene nisi probao?
Aha procitah sad post ispod

Pa jel ima ta opcija zamene nisi probao?
Ima,ali mi je jedan ortoped hirurg rekao,kojeg sam nasao preko nekeveze.Da neuspesnost takvih operacije ide od 78 do 80%.I da vecina osteje bez funkcija u donjem delu tela,a sto je najgore,moze neko da ti dodje u goste,a ti vrsis veliku nuzdu ane osecas.Kud ces sta gore.To sto bi u kolica bi bila najmanja stvar.kada mi je to rekao sgrozio sam se i odmah okrenuo moju zelju za operacijom.Inace sam dotle bio zagrejan da se operisem.Reko bolje dok sam mladji da to prebolim lakse,ali kada sam cuo,zatamnilo mi se pred ocima.

A ovi za 300 000 sta oni kazu koji je to % uspesnosti,kakvi su to zahvati u odnosu na druge?
Nisam stigao do njih,a taj Ortoped hirurg radi te stvari.Covek je moje godiste,a sa njim sam razgovarao,odmah posle lezanja u Resavskoj,na reumatoloskom 2006-e.I on ima, samo manjih problema sa kicmom,ali ide kod kiroprekticara na cupanje nerva i masaze.Meni je po snimcima rekao da se manem toga.Mada sam ja opet isao,jer se smanji bol dosta kada uspeju da izcupaju,a kad ne uspeju,onda se povecaju i bude mnogo gore.Uhhh kada se setim sta sve nisam prosao.

2010 sam se iskrivio ko banana.. nisam mogao da ustanem iz kreveta niti da obujem čarape sam.. bolovi toliki da su mi suze išle.. slikao sam i snimao i dr u Nišu, najbolji neurouhirug kaže da mora operacija.. dok sam čekao svoj termin odem na masažu kod Radmila kiropraktičara čuvenog iz Niša..živi preko puta bolnice.. odvedu me tata i kum pošto nisam mogao da hodam..lik brt ko od stene odvaljen.. crni pojas u karateu, posle sam čuo da je najjači čovek u Nišu..ono brt sav u budizmu..pustio mi neku kinesku muziku.. skinuo me golog i počeo da me masira.. puca sve brt..boli... tu noć nisam mogao da spavam..kao da me neko nožem bode iznad dupeta.. plačem.. posle dva dana opet..i opet. ispravljam se.. posle 20 dana i 7, 8 masaža stajem na noge..hodam.. 50 % sam bolje..posle mesec i po sam prav ko strela..ko nov sam.. od tad nikad nisam imao nikakvih problema.. reako mi je da radim vežbu u teretani, hiperekstenzija..radim dva puta nedeljno po 5 serija.. bio sam u usa i kupio mu nož onaj ber grils što ima ..skuplja lik noževe.. oduševio se.. znači evo već 12 godina bez ikakvog bola..

2010 sam se iskrivio ko banana.. nisam mogao da ustanem iz kreveta niti da obujem čarape sam.. bolovi toliki da su mi suze išle.. slikao sam i snimao i dr u Nišu, najbolji neurouhirug kaže da mora operacija.. dok sam čekao svoj termin odem na masažu kod Radmila kiropraktičara čuvenog iz Niša..živi preko puta bolnice.. odvedu me tata i kum pošto nisam mogao da hodam..lik brt ko od stene odvaljen.. crni pojas u karateu, posle sam čuo da je najjači čovek u Nišu..ono brt sav u budizmu..pustio mi neku kinesku muziku.. skinuo me golog i počeo da me masira.. puca sve brt..boli... tu noć nisam mogao da spavam..kao da me neko nožem bode iznad dupeta.. plačem.. posle dva dana opet..i opet. ispravljam se.. posle 20 dana i 7, 8 masaža stajem na noge..hodam.. 50 % sam bolje..posle mesec i po sam prav ko strela..ko nov sam.. od tad nikad nisam imao nikakvih problema.. reako mi je da radim vežbu u teretani, hiperekstenzija..radim dva puta nedeljno po 5 serija.. bio sam u usa i kupio mu nož onaj ber grils što ima ..skuplja lik noževe.. oduševio se.. znači evo već 12 godina bez ikakvog bola..
Ne dao ti bog da osetis moje muke.Drgo mi je da ti je bolje.Samo cuvaj se da to ne obnovis.

Da li je neko pio lek Ramayana, od Himalaja i kakvi su utisci.
Danas sam čula sve najbolje od jedne žene o tim lekovima (biljni su) ali me zanima još neki utisak i mišljenje.

Opet me ubi lumbalni deo, pa,se,spušta do lista leve noge, nit znam sta je opet izazvalo taj bol ni zašto.

Back