Diskus hernija

Dok ne uhvatim neurologa koji je na godišnjem konsultujem dr google, a ako se neko razume, neka objasni prizemnim rečnikom da i ja razumem.

Prilozi

• IMG_20220708_142548.jpg
    IMG_20220708_142548.jpg
    90,3 KB · Pregleda: 56
Dok ne uhvatim neurologa koji je na godišnjem konsultujem dr google, a ako se neko razume, neka objasni prizemnim rečnikom da i ja razumem.
Lumbalna spondiloza - degenerativne promene ("okoštavanje") u lumbalnom delu kičme a u vezi sa hernijama ispupčenje diska vrši pritisak na koren L5, izraženije levo, što obično daje snižen senzibilitet u palcu i unutrašnjoj strani stopala.

Nije to kod tebe jos za operaciju,ali je dobar znak da se cuvas.
Ok, šta znači da se čuvam?
Da li to podrazumeva mirovanje, jer ja to ne mogu, ili da na primer ne dižem ništa teže od 10 kg...
Ja sam puno u autu, dnevno pređem bar 100 km, i nadam se da mi to ne predstavlja problem. Kakva vrsta fizičke aktivnosti je dozvoljena, kakva vrsta banja, topla ili hladna voda?
I masaže... Da li je to preporučljivo, jer ja baš i ne uživam u tome.

Ok, šta znači da se čuvam?
Da li to podrazumeva mirovanje, jer ja to ne mogu, ili da na primer ne dižem ništa teže od 10 kg...
Ja sam puno u autu, dnevno pređem bar 100 km, i nadam se da mi to ne predstavlja problem. Kakva vrsta fizičke aktivnosti je dozvoljena, kakva vrsta banja, topla ili hladna voda?
I masaže... Da li je to preporučljivo, jer ja baš i ne uživam u tome.
Kad dizes teret,gledaj da ga dizes iz cucnja,a ne direktno sa kicme,kada vozis dugu imaj pri sebi belu majicu da je ,cim osetis da si se oznojio u tom delu kocme,presvuces,da bude suva,a to sa vrstom banja mozes sam da odredis.Pri tusirasnju pustis vrucu vodu niz ledja,ako ti smeta,znaci da treba da se hladi.masiranje moze,ali veoma blego preko tog bolnog mesta,da se ne pritiska jako,jer tako moze doci do jacih bolova.Ako si probao i odgovara ti,idi povremeno,kad mozes.

Da li neko ima iskustva sa biometristom za kičmu, dr. Aleksandrom Dejanovićem?
Moj rođeni brat živi u inostranstvu a vlasnik je škole za fiziozerapeute. Nikad se nije raspao savetima i kao što vidite, raspitujem se po internetu za sve, jer je on jako obazriv po pitanju davanja istih.
Njegova je preporuka za tog lika, jer kaže da profesionalne sportiste vraća na terene posle povreda i oboljenja kičme. Ali da je vrlo zahtevan i rad kod njega je naporan.

Ne mora zlato da se skida, provereno danas 😉
Preživela, ali je bilo baš bučno.
I nije mi jasno kako tamo uđe neko od 90-100 kg. Meni su ruke sa strane dodirivale cev a nos mi je bi na manje od 10 cm.
Sva sreća pa nemam neke velike sise, inače bi se zaglavila tamo.
ahhahahahahah velike sise jao brate.... i meni je danas nazalost dijagnostikovana diskus hernija. nasli mi na magnetnu rezonancu. ali nije puno,nego onako...malo mi nagnjeceno

u drzavnom sve zauzeto nema termina pa sam morao privatno platiti 27 hiljada snimanje cele glave i vrata. nasli mi disk koji malo pritiska kicmenu mozdinu na vratu,a pritiska sa prednje strane vrata ako gledamo,iz profila. pa sad gledam i ne znam koje vezbe kod kuce da radim a da budu dobre za to? sklekovi,trbusnjaci? ili mozda zgibovi,jer mi reko doktor da ojacam cele ledjne i vratne misice. to najbolje rade zgibovi koliko ja znam.

u drzavnom sve zauzeto nema termina pa sam morao privatno platiti 27 hiljada snimanje cele glave i vrata. nasli mi disk koji malo pritiska kicmenu mozdinu na vratu,a pritiska sa prednje strane vrata ako gledamo,iz profila. pa sad gledam i ne znam koje vezbe kod kuce da radim a da budu dobre za to? sklekovi,trbusnjaci? ili mozda zgibovi,jer mi reko doktor da ojacam cele ledjne i vratne misice. to najbolje rade zgibovi koliko ja znam.
Najbolje je da vidis sa fizijatrom koje vezbe treba da radis.Lazarevici,ledjni misici posto nems problema sa lumbalnim delom mozes bilo koje koji zatezu stomacne i ledjne misice,a za vrat,posto imas problema treba da pazis sta smes raditi.

zasto se mucis toliko godina,ja to nisam znao za tebe. jel moze drzavna operacija?
Nece da operisu,a hteo sam i dok sam radio,sindikat bi platio operaciju,alu radjenje implatanta tih prsljenova je rizicno.Bio sam kod 10 Neurohirurga.6 na KCS i 4 na WMA,svi su me odbili.Posle sam preko veze saznao od jednog Ortopeda hirurga da je velika verovatnoca da operacija krene naopako i da ostanem bez funkcija u donjem delu tela i sigurno kolica.Rekao mi je kad budem stigao do kolica,onda da idem da se operisem,jer nemam mnogo sta da izgubim.Ovako sam jos sa stakama.Jeste da boli,ali sve funkcionise kako treba.U penziji sam,lezim odmaram,malo prosetam i tako svaki dan.Malo na forumu sa vama.Zivotarim i cekam.Mada je poceo da me boli mnogo kuk na desnoj nozi,koja nema posledica od povrede,vec od dugogodisnjeg opterecenja stajanja i hodanja na njoj.

Rekoše mi, nađi banju koja ti odgovara i idi u nju.
Nije meni problem idenje, nego sam ja izgleda razmažena.
Svaki dan ja odvozam 100 do 200 km na različite strane, takav mi je posao, pa uvek usput ima neka banja.
Za Junaković mi je horor sa betonskim bazenima i dedama sa zlatnim kajlama, koji se upucavaju svim ženama.
Morahalom ok, ali se uvek čeka na granici sa mađarskom.
Danas bila u Kanjiži, nekih 10 baba u bazenu peva na sav glas slavonske pesme.
Jel se na te uslove navikneš kad moraš, ili trpiš svaki put?

Konačno stigla do neurohirurga.
Pa valjda mi nije ništa...
Tu ona meni nešto "povećan procenat masnoće u odnosu na mišiće oko sakralnog dela" pa to da ojačam, a kao diskus hernija je mala, to svi imaju, to je zato što hodamo uspravno a ne četvoronoške, kaže. I da se ne uvrćem i ne dižem leđima nego kolenima.
Ali kaže da mi kičma šarena i da uradim dexa test na osteoporozu, koja po njoj ne bi trebala da postoji u mojim godinama.
Eto, to meni sve deluje kao ona dijagnoza "nije ti ništa"
I naravno lekići koji se plaćaju, neki za obnovu korena nerava i neki protiv bolova ali ne oni koje sam do sad koristila, da i drugi malo zarade.

Tako su i meni Neurohirurzi iz samog pocetka pricali,dok jedan nije rekao istinu,da moraju da se rade implantati 6 prsljenova.Nije mi bilo jasno,sta je.Ortopedi,Reumatolozi,Neurolozi su mi svi pricali da je potrebna pod hitno operacija,a Neurohirurzi su sam pisali da nije za operaciju,bez ikakvog obrazlozenja.Dok nisam nasoa preko veze Ortopeda hirurga,koji mi je rekao pravo stanje.

Pravac neurolog, fizijatar i neurohirurg, a prethodno da odes na magnet.
Na netu i po forumima mozes da procitas tudja iskustva, ali niko od nas nije medicinar.
Magnet prrko rfzoa bi cekao mesecima tako da, posto je 'dogorelo', probaj privatno magnet, pa ili sa uputom kod savica ili minica na vma, ili privatno kod savica ili ako imas kesha, u hrvatsku kod dr saftica...
Moguce da je problem sa erekcijom na psihickom nivou i da nije povezano sa diskus hernijom, ali postoji verovatnoca da jeste. Da ne bi dosao do padanja stopala i 'prljanja gaca' pravac po upute i magnet!
neurohirurzi ne uce svuda isto - u smislu da ne dobijaju svuda isti kvalitet znanja i iskustva.

nije svaka operacija ista i nije svaki postoperativni tok isti pa je malo nezrelo doneti zakljucak na osnovu jednog slucaja.

konkretno, okradokrad (idi bre, tek sada, kada sam kucao ovaj nick skapiram da je u stvari darkoX2 unatrag :), odavno sma prestao da se bavim znacenjima nickova po krsti) ima bas triki situaciju, ali srecom zrelo filtrira informacije koje dolaze do njega.

ne pisem ovo kao drveni advokat, ne treba mu, vec je bitno istaci da se ne donose brzopleti zakljucci na osnovu jednog slucaja...
Imam stenozu vrata c4,5 9mm doktor sa VMA Goran Pavlicevic je rekao da mora hitno operacija, sta mislite ?

Tako su i meni Neurohirurzi iz samog pocetka pricali,dok jedan nije rekao istinu,da moraju da se rade implantati 6 prsljenova.Nije mi bilo jasno,sta je.Ortopedi,Reumatolozi,Neurolozi su mi svi pricali da je potrebna pod hitno operacija,a Neurohirurzi su sam pisali da nije za operaciju,bez ikakvog obrazlozenja.Dok nisam nasoa preko veze Ortopeda hirurga,koji mi je rekao pravo stanje.
E meni je taj neophodan.
Iz custa mira je počelo da me boli u ljubavnom delu, znaci ceo taj deo bude pod takvim bolom da ne mogu da udahnem. Strasno. Pokušam da se namestim pa ono jastuče izmedju kolena pa pazi kad se okrećes i svasta nesto ali mi je jasno da to ipak treba da pogleda neko stručan. Nije me dugo bolelo u tom delu, ali od kad primam te Zarzio inekcije je počelo, jer od njih inače bole sve kosti. Moguće da će prestati ako prestanem da ih primam ne znam, ali je mnogo tesko trpeti taj bol. Popijem Paracetamol nekad mrvu popusti, ali ga ipak osetim i jako je neprijatan. Ima li ustvari tome leka trajnog?

ja imam malu herniju u vratu,nisam ni znao dok se nisam snimio privatno. verovatno sam je dobio od kompjutera. mala je,ne vrsi pritisak na mozdinu. radim neke vezbe koje sam naso na internetu jer mi neurohirurg rekao da je stanje takvo da ne treba nista da se radi. imam snimak pa ako nekog zanima kako to izgleda mogu da izbacim....

E meni je taj neophodan.
Iz custa mira je počelo da me boli u ljubavnom delu, znaci ceo taj deo bude pod takvim bolom da ne mogu da udahnem. Strasno. Pokušam da se namestim pa ono jastuče izmedju kolena pa pazi kad se okrećes i svasta nesto ali mi je jasno da to ipak treba da pogleda neko stručan. Nije me dugo bolelo u tom delu, ali od kad primam te Zarzio inekcije je počelo, jer od njih inače bole sve kosti. Moguće da će prestati ako prestanem da ih primam ne znam, ali je mnogo tesko trpeti taj bol. Popijem Paracetamol nekad mrvu popusti, ali ga ipak osetim i jako je neprijatan. Ima li ustvari tome leka trajnog?
Da te ne plasim,ali tkvi bolovi tesko ili sporo prestaju.

ja imam malu herniju u vratu,nisam ni znao dok se nisam snimio privatno. verovatno sam je dobio od kompjutera. mala je,ne vrsi pritisak na mozdinu. radim neke vezbe koje sam naso na internetu jer mi neurohirurg rekao da je stanje takvo da ne treba nista da se radi. imam snimak pa ako nekog zanima kako to izgleda mogu da izbacim....
Hvala ti dosta mi je snimaka mojeg vrata.na kome imam slomljen prsljen.

Back