Auu kakav magnet haos.... vi ste mi vetar u ledja da ce biti bolje, ja imam cetiri protruzije i jedno bubrenje....Ja na pet![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Auu kakav magnet haos.... vi ste mi vetar u ledja da ce biti bolje, ja imam cetiri protruzije i jedno bubrenje....Ja na pet![]()
Al se upropastihJa na pet![]()
A rehabilitacija , banjsko lečenje jel pomaže barem malo ?Hvala bogu sto je tako.Ja imam konstantne bolove koji variraju uz medikamente,ali i pored lekova bude period da su nesnosni.Inace od povrede,nije prosao ni jedan jedini dan da nisam imao sto slabije,sto veoma jake bolove.
Bio sam u Mladenovcu,Koviljaci,Vrnjackoj.Mnogi doktori su me upucivali u Ribarsku,ali nisam mogao da je dobijem ni preko socijalnog,a ni preko sindikata,jer nisu imali ugovor s njima.Medjutim kod mene je veliki problem i ispostavilo se posle mnogo godina fizijatrijskog lecenj,ali putovanje i terapije ne idu nikako,pa mi se tu posle vise godina pojavi Aritmija i povisen srcani pritisak.Tako da se svelo samo na vezbe u bazenu,jer na krevetu nisam smeo da radim,kao se ispostavilo,pod uslovom da mi srcani pritisak ne prelazi 90.Medjutim cim mi se pojacaju bolovi,meni skoci i taj pritisak na 110,115,pa cak i preko 120 a gornji 145-150.Dolazi do priblizavanja pritiska i meni se slosi.Posle nema ni vezbi u bazenu.Desilo mi se bas na fizijatriji gde sam putovao da bi radio terapije da mi je pritisak bio i 150 sa 128,tako da sam poceo da padam u neki bunar bez dna i nikako da se zaustavim.Ne osecam nista,ne vidim nista,samo cujem i to ponekad nejasno,a ponekad veoma jasno sta se prica oko mene.Lezao sam na Banjici na ortopediji gde me je nacelnik poslao na onu spravu za istezanje,a meni konstantno nerv ukljesten,je reko ajde da probam i to,jer su mi mnogi pre rekli da istezanje nikako ne radim.Medjutim da ne uvredim nacelnika,ja odem.Decko koji radi dole me namesti na spravu i ode da vidi kako je saostalim pacijentima koje on drzi.Srecom vratio se brzo i kada je video da sam pobeleo i oznojio,vice "Pa sto ne zoves",a ja se mislim jer nemam snage da mu kazem,ja sam mislio da sam vikao,ali me ti ne cujes.Kada se stolica razvuce,bude super,ali kada se vraca,oci ispadaju od bolova.Tako sam shvatio da taj doktor nije ni pogledao moje nalaze,jer medju njima pise sta samo smem da radim od terapija u slucaju da mi je pritisak dobar.Muke bozije.Pored redovnih bolova sam trpeo i takve,koje su mi oni nanosili.Kako sam izdrzao do sada ne znam ni sam.A rehabilitacija , banjsko lečenje jel pomaže barem malo ?
Operacija se obično izbegava , uvek bude poslednja opcija , radi se onda kada mora da se radi.
Prema nekim mojim iskustvima i to je moja lična procena koja ne mora da bude tačna , ipak je više onih koji ne dobiju poboljšanje operacijom , nekada bude čak i gore , a sećam se jednog koji je zamenio život sa bolovima za onaj bez , potpuno oporavljen. ( radilo se o sličnim problemima ).
Ja znam nekoliko ljudi koji su operisali DH i preporodili se, vise nikakvih problema nemaju. Ne znam nijednog ko je operisan i da i dalje ima problem, a pogotovo ne da mu je gore.A rehabilitacija , banjsko lečenje jel pomaže barem malo ?
Operacija se obično izbegava , uvek bude poslednja opcija , radi se onda kada mora da se radi.
Prema nekim mojim iskustvima i to je moja lična procena koja ne mora da bude tačna , ipak je više onih koji ne dobiju poboljšanje operacijom , nekada bude čak i gore , a sećam se jednog koji je zamenio život sa bolovima za onaj bez , potpuno oporavljen. ( radilo se o sličnim problemima ).
Eto vidis ja poznajem vise ljudi koji su se lecili samnom i koji su se operisali.Koji se opet zale na te varirajuce bolove.Iz pocetka bude bolje,ali se kratkim vremenom bolovi povrate.Piso sam o tome ranije,mozda i vise puta,da L3,L4 i L5 nisu problematicni za operaciju i da tu mladji ljudi imaju dosta boljitka,medjutim starije osobe,ne bas,a trticna kost i prsljen koji drzi karlice,su veoma rizicni za operaciju.Znaci kada su diskusi u blazem obliku osteceni,mogu da se oproave posle operacije.Kod men nema sta da se oporavi,kada diskusa uopste nema izmedju prvih 6 prsljenova odozdo.Znaci moraju da se vade i stavljaju vestacki,a to uopste nije lako,niti preporucljivo,pogotovo za ova dva sto sam naveo,a mnogo nas ima sa takvim problemima.Poznavao sam ljude koji su se operisali na nagovor nekog doktora i par njih je izvrsilo samoubistvo posle par meseci.Ne mozete ni da zamislite kakve probleme mogu da donesu te operacije,ako se ne pazi i koje traju i vise sati.Ja znam nekoliko ljudi koji su operisali DH i preporodili se, vise nikakvih problema nemaju. Ne znam nijednog ko je operisan i da i dalje ima problem, a pogotovo ne da mu je gore.
Mene izbegavaju i ovi sto se bave fizikalnim terapijama. Secam se bas kada sam otisao kod jednog u centru Beograda, Makedonska ulica je u pitanju, ne secam se imena, ali znam da se kod njega zakazuje samo SMS porukama, nema kontakta klasicnog. Vazi za jednog od najboljih kod nas, barem koliko sam ja uspeo da se raspitam. Ja otisao kod njega, poneo naravno MR snimke sto je i trazio. Rekao mi da legnem na stomak na neki sto. Uzeo snimke, gledao, pipao mi nesto po ledjima prstima i kaze, ne smem ja ovde nista da radim, ovo je za operacijuOvo sto mi imamo pogotovo shone190 i ja svi izbegavaju da operisu jer je problem na svim diskusima....ne znam samo kako su nam ovako propali svi a ja nemam ni 40. godina...
Mene izbegavaju i ovi sto se bave fizikalnim terapijama. Secam se bas kada sam otisao kod jednog u centru Beograda, Makedonska ulica je u pitanju, ne secam se imena, ali znam da se kod njega zakazuje samo SMS porukama, nema kontakta klasicnog. Vazi za jednog od najboljih kod nas, barem koliko sam ja uspeo da se raspitam. Ja otisao kod njega, poneo naravno MR snimke sto je i trazio. Rekao mi da legnem na stomak na neki sto. Uzeo snimke, gledao, pipao mi nesto po ledjima prstima i kaze, ne smem ja ovde nista da radim, ovo je za operaciju![]()
To je bilo pre 6 godina, ja i dalje idem u teretanu, a upravo evo kopam lopatom temelje za dizalicu za auto
Takodje jos jedna veoma cudna stvar je sto nikada nisam imao bolove u ledjima, samo u nogama.
Sve zavisi od nerva koji je i koliko ukljesten.Ja bih ti preporucio da uradadis jos jednu MR,da uporedis kakvo je stanje sada,a kakvo je bilo.To sto nije hteo da ti radi nista je samo znak da je bila velika upala nerva i da je radio bilo sta samo bi pogorsao stanje.Bio sam i ja kod par njih koji nisu smeli da mi cupaju nerv,niti urade samo masazu.Kad najvise boli,ne treba ici nigde za tretiranje,onda samo injekcije,ako lekovi ne pomazu.Na terapije treba ici kada su bolovi najslabiji.Mene izbegavaju i ovi sto se bave fizikalnim terapijama. Secam se bas kada sam otisao kod jednog u centru Beograda, Makedonska ulica je u pitanju, ne secam se imena, ali znam da se kod njega zakazuje samo SMS porukama, nema kontakta klasicnog. Vazi za jednog od najboljih kod nas, barem koliko sam ja uspeo da se raspitam. Ja otisao kod njega, poneo naravno MR snimke sto je i trazio. Rekao mi da legnem na stomak na neki sto. Uzeo snimke, gledao, pipao mi nesto po ledjima prstima i kaze, ne smem ja ovde nista da radim, ovo je za operaciju![]()
To je bilo pre 6 godina, ja i dalje idem u teretanu, a upravo evo kopam lopatom temelje za dizalicu za auto
Takodje jos jedna veoma cudna stvar je sto nikada nisam imao bolove u ledjima, samo u nogama.
ne bih se slozila sa tobomSve zavisi od nerva koji je i koliko ukljesten.Ja bih ti preporucio da uradadis jos jednu MR,da uporedis kakvo je stanje sada,a kakvo je bilo.To sto nije hteo da ti radi nista je samo znak da je bila velika upala nerva i da je radio bilo sta samo bi pogorsao stanje.Bio sam i ja kod par njih koji nisu smeli da mi cupaju nerv,niti urade samo masazu.Kad najvise boli,ne treba ici nigde za tretiranje,onda samo injekcije,ako lekovi ne pomazu.Na terapije treba ici kada su bolovi najslabiji.
kad je nerv upaljen strogo su kontraindikovane masazeOpet gresis, skolovan kiroprakticar,nece da radi nista kada je nerv pod upalom.
Jeste i pravi kiroprakticar mi je to i rekao,da kada je upala jaka,nadut nerv,namestnjem prsljena bi moglo doci do ostecenja nerva.Kada spadne otok,onda moze da se cupa iz ukljestenog mesta.kad je nerv upaljen strogo su kontraindikovane masaze
ali je neoprhodna manipulacija prsljena kako bi se oslobodio nerv
kiropraktika se time bavi
To je bio moj lični uopšteni utisak, kao lekara, ne statistika , a još manje zvanična statistika .Ja znam nekoliko ljudi koji su operisali DH i preporodili se, vise nikakvih problema nemaju. Ne znam nijednog ko je operisan i da i dalje ima problem, a pogotovo ne da mu je gore.
Kiropraktiku nisam izučavala , i ne mogu ništa o tome da pričam , ali fizikalnu medicinu jesam.Fizikalna terapija se ne preporučuje u akutnoj bolnoj fazi .ne bih se slozila sa tobom
kad je bol najjaci tada je nairitiraniji jer se prsljen izmestio iz lezista
skolovani, stucan kiroprakticar ce tada da ti vrati prsljen na mesto i oslobodi nerv
znaci taj nenormalan bol odmah prestaje
Nikakve masaze, nu fizikalne se ne primenjuju u toj faziKiropraktiku nisam izučavala , i ne mogu ništa o tome da pričam , ali fizikalnu medicinu jesam.Fizikalna terapija se ne preporučuje u akutnoj bolnoj fazi .
Treba sve metalno da se skine pre pregleda (nakit, šnale i sl.) i ne sme da bude metala na garderobi, sat skidaš i sl.E pa ja danas idem na mr.
Ništa mi ne rekoše, treba li neka priprema?
Pretpostavljam skidanje prstena i minđuša, ili nije bitno?
Jer ako to treba da uradim a mr mi je uveče, moram sad da skinem prstenje pošto po ovoj toploti krajem dana sva nateknem i neću moći.