Diskus hernija

Ma imam moje snimke i opise istih.Ne treba mi nikakvo objasnjenje.Objasnite mi zasto se trticna kost obelezava sa L1,a ne sa L5.
trticna kost je nesto drugo i ne potpada pod lumbalni deo
ona se nalazi ispod poslednjeg sakralnog prsljena i to su prsljenovi koji su srasli

1655135017295.png

Ma ja sam ratovao zbog ovih slika i sa ortpedima i reumatolozima.Sve dok nisam snimio prvu magnetnu i video opise od trticne kosti pa gore nadalje.
znas kako kazu - sta svet briga sto drzim klavir na zidu
moze i tako
ali za struku vaze druga pravila jer svi uce po istom obrascu
zamisli neurohirurg treba da uradi intevenciju na L1
da li bi voleo da ti operise pogresan prsljen po tvome ili onako skolski kako treba

na ovim ilustracijama imas lepo obelezenu regiju sa muskulaturom i inervacijom
ovo sam postavila da bi ti bilo jasnije zasto imas taj osecaj pecenja prilikom sedenja
u tom polozaju nisu ti ledja u pravilnom polozaju i delom prsljena dodirujes nerv zbog cega ti se manifestuje taj osecaj pecenja
u zavisnosti od obima upale nerva zbog tog trenja o prsljen, imas manje ili vise bolne senzacije na razlicitim mestima noge
znaci, resenje je samo da u sedecem polozaju sedis pod uglom od 90*
ledja cvrsto drzi prislonjena uz naslon
taj osecaj pecenja ce se izgubiti cim prodje upala na tom delu iritiranog nerva
najvaznije su ti vezbe za jacanje trbusnog misica i paravertebralnih koji drze kicmu u pravilnom polozaju i zastitni polozaji prilikom spavanja
Hvala dive. Postoji li neko okvirno vreme kada prolazi upala nerva?

Hvala dive. Postoji li neko okvirno vreme kada prolazi upala nerva?
sto ga manje iritiras, pre ce da prodje
pomaze i kompleks B vitamina jer utice na obnavljanje nerva
a na trzistu imas odlican suplement koji u sebi sadrzi b vitamine i jos neke elemente koji pomazu njihovu bolju resorpciju na nervnom nivou i kojeg neurolozi iz tog razloga i preporucuju
iskustva mojih prijatelja koji su ga uzimali su izuzetno dobra
https://www.apotekasrbotrade.rs/srpski/proizvod/Neuronal-kapsule
i jos jedna vazna stvar - hladnoca pogorsava stanje, najoptimalnija temperatura za isiadicne probleme je 32C, sto znaci da tu regiju ne izlazes vecoj hladnoci nego drzi uvek utopljenu na nivou telesne temperature
znas ono kao babe i dede koji nose vunene prsluke na vrucini :)
ali stvarno radi, jer optimalna temperatura opusta misicna vlakna koja ako se kontrahju stisnu nerv i pogorsaju stanje

a na trzistu imas odlican suplement koji u sebi sadrzi b vitamine i jos neke elemente koji pomazu njihovu bolju resorpciju na nervnom nivou i kojeg neurolozi iz tog razloga i preporucuju
i jos jedna vazna stvar - hladnoca pogorsava stanje, najoptimalnija temperatura za isiadicne probleme je 32C, sto znaci da tu regiju ne izlazes vecoj hladnoci nego drzi uvek utopljenu na nivou telesne temperature
ali stvarno radi, jer optimalna temperatura opusta misicna vlakna koja ako se kontrahju stisnu nerv i pogorsaju stanje
Da znam za gladnocu 😂Hvala, uzecu u srbo tradeu. Citao sam da ove senzacije daje nivo L1/L2, pecenje u preponama i butinama.

Kompleks vitamina B nikako ne pomaze nervima,sto se tice kicme,a i uopste,vec,ako su ostecene hrskavice na diskusima,ako pocnu da se koriste na vreme mogu da pomognu u obnavljanju hrskavica,a za nerve je bitna samo dobra cirkulacija.

Jesam 100%,jer sam pio kompleks vitamina B,iz pocetka,jer su specijalisti mislili da je bilo moguce povratiti hrskavice na mojoj kicmi.Kada su videli da nema poboljsanja i da sam poceo da se gojim od njga,rekli su mi da prestanem da pijem.
Kakve veze imaju hrskavice sa nervom?
To su dva potpuno razlicita tkiva
B kompleks oporavlja traumatizovani nerv koji je pod upalom i otokom kod diskus hernije
Hrskavica je nesto drugo, za njen oporavak se koristi glukozamin i kolagen

Meni su davali Beviplex i nije imao nikakve koristi,sem sto sam poceo da se gojim od njega,a to mi je jos vise pogorsalo stanje kicme,jer teret postaje veci i kicma vise trpi.Citao sam ja o tome,jer o svakom novom leku sam citao za sta sluzi.Pise da je dobar za organe za varenje,osobe koje imaji manjak telesne tezine,za poboljsanje centralnog nervnog sistema,a meni su prepisivali za oporavak hrskavicana prsljenovima.Hteo sam da dokazem kako sam ispravno lecen u pocetku povrede.Pisao sam vec,da sam kod 4 specijaliste imao 3 dijagnoze.To je bilo hebo lud zbunjenog.Zato sam i stigao do ovoga kako sam sad.Izvinjavam se za prethodni post,jer sam hteo da kazem kako su specijalisti dobri,kad im ne gurnes neki evro.Meni je Bevipleks pomogao samo da se ugojim i nista vise,pa ni dan danas ne mogu da skinem kilazu.Tacno je to sto si napisala,da je dobro za nerve,ali samo pomaze bolju cirkulaciju,a ne moze pomoci,recimo kao meni zgnjecenom nervu,koji je medju dve koske non stop.

Meni su davali Beviplex i nije imao nikakve koristi,sem sto sam poceo da se gojim od njega,a to mi je jos vise pogorsalo stanje kicme,jer teret postaje veci i kicma vise trpi.Citao sam ja o tome,jer o svakom novom leku sam citao za sta sluzi.Pise da je dobar za organe za varenje,osobe koje imaji manjak telesne tezine,za poboljsanje centralnog nervnog sistema,a meni su prepisivali za oporavak hrskavicana prsljenovima.Hteo sam da dokazem kako sam ispravno lecen u pocetku povrede.Pisao sam vec,da sam kod 4 specijaliste imao 3 dijagnoze.To je bilo hebo lud zbunjenog.Zato sam i stigao do ovoga kako sam sad.Izvinjavam se za prethodni post,jer sam hteo da kazem kako su specijalisti dobri,kad im ne gurnes neki evro.Meni je Bevipleks pomogao samo da se ugojim i nista vise,pa ni dan danas ne mogu da skinem kilazu.Tacno je to sto si napisala,da je dobro za nerve,ali samo pomaze bolju cirkulaciju,a ne moze pomoci,recimo kao meni zgnjecenom nervu,koji je medju dve koske non stop.
Kod dh imas mehanicko primarno ostecenje zbog trenutne slabosti paravertebralne muskulature i loseg pokreta i kao posledicu upaljen ustipnuti nerv
Ako lecis samo posledicu, bol, zavrsis kao ti na gomili analgetika i daljem propadanju
Ako lecis uzrok - extenzijom oslobodis nerv, zastitnim polozajima ne dozvoljavas ponovno iritiranje nerva i jacanjem muskulature koji drze i pokrecu prsljenove - oporavices se
Izleciti kao pre dh neces nikad vise, ali i sa dh ces biti funkcionalan i ziveces kvalitetnim zivotom
Jedino sto je potrebno je da pratis signale koje ti telo salje
To znaci da se ne forsiras preko granice svojih mogucnosti
Kad osetis u ledjnim misicima kao da te neko ustipnuo, napravis pauzu, sacekas da se kontrahovani misic opusti, pa nastavis dalje

Kod dh imas mehanicko primarno ostecenje zbog trenutne slabosti paravertebralne muskulature i loseg pokreta i kao posledicu upaljen ustipnuti nerv
Ako lecis samo posledicu, bol, zavrsis kao ti na gomili analgetika i daljem propadanju
Ako lecis uzrok - extenzijom oslobodis nerv, zastitnim polozajima ne dozvoljavas ponovno iritiranje nerva i jacanjem muskulature koji drze i pokrecu prsljenove - oporavices se
Izleciti kao pre dh neces nikad vise, ali i sa dh ces biti funkcionalan i ziveces kvalitetnim zivotom
Kad osetis u ledjnim misicima kao da te neko ustipnuo, napravis pauzu, sacekas da se kontrahovani misic opusti, pa nastavis dalje
Ja sam to povredio padom niz metalne stepenice,sa visine oko 3,5 metara.Posle 10-ak godina lecenja i lezanja po bolnicama,specijalisti su tek onda videli da su diskusi otisli i da im nema povratka,dok mi je moj Reumatolog govorio,da bi to trebalo da se operise dok ti diskusi ne odu totalno,Medjutim njoj nije verovao ni jedan Ortoped,dok nisam,preko veze otisao kod pevog Ortopeda hirurga,ali dosta kasno.Rekao mi je da tu treba da se rade implantati,prvih 6 prsljenova odozdo i da je to veoma rizicno,da bi mi posle i na VMA Dr Miric,kazu jedan od najboljih neurohirurga isto rekao,da ne diram nista,jer da se spreci unistenje tih diskusa ne moze i da sacekam kada padnem u kolica da tek onda idem na operaciju,jer onda nemam sta da izgubim.Tako da se ti moji problemi svode na medikamente,injekcije i blokade i nista vise.Pored tog problema iznedrio se problem sa aritmijom i sa veoma salbom cirkulacijom leve noge i stopala.Za to pijem Febricet,a kada primam injekcije ide OHB12.Po stanu koristim stap,ali kada treba da izadjem napolje moram da koristim stake.Sreca sto sam na visokom prizemlju ma nemam mnogo stepenika,a i nisu visoki.Hteo sam napisati kako doktori lose lece narod,tako da kada nesto treba da se utvrdi,treba ici na vise mesta,da bi se utvrdilo tacno stanje i dobra dijagnoza.

Dive, na koliko nivoa ti imas DH?

Back