Diskus hernija

Ja iskreno ne mogu da zamislim zivot s ovim,mogu jos 5 meseci da izdržim sa vezbama i tjt,jel vas muz sad moze da se saginje?jel radi neke vezbe za jačanje ledja jel moze da pliva i te neke osnovne stvari?
Jel posle operacije imao oporavak u banji nekoj?
Moj muz je jedan matoriji gospodin, al je sada ko "nov", Ni on nije mogao da zamisli svoj zivot
sa nekim , aj da kazem "pomagalima", a sportski tip nije nikada ni bio. Znaci, sve je proslo, pliva
naravno kad je na moru, ide svakog dana jedan sat sa psom u setnju, jednostavno zivi i krece se kao i pre
ove diskus hernije jer za njega licno i nije postojala druga opcija osim operacije, jednostavno nije bio u stanju da
trpi te neizdrzljive bolove za koje nije vise nije bilo leka, neki mu je zivot sa tim bolovima bio nezamisliv
i nije mnogo dugo razmisljao o operaciji, cim je zakazana odmah je otisao.

Moj muz je jedan matoriji gospodin, al je sada ko "nov", Ni on nije mogao da zamisli svoj zivot
sa nekim , aj da kazem "pomagalima", a sportski tip nije nikada ni bio. Znaci, sve je proslo, pliva
naravno kad je na moru, ide svakog dana jedan sat sa psom u setnju, jednostavno zivi i krece se kao i pre
ove diskus hernije jer za njega licno i nije postojala druga opcija osim operacije, jednostavno nije bio u stanju da
trpi te neizdrzljive bolove za koje nije vise nije bilo leka, neki mu je zivot sa tim bolovima bio nezamisliv
i nije mnogo dugo razmisljao o operaciji, cim je zakazana odmah je otisao.
nista,cekam za nedelju dana pregled kod neurohirurga pa ću videti sta će on reći :) hvala na informacijama ovim znaci mi puno

Ne znam da li je diskurs hernija dok ne uradim mr, a to će biti za jedno mesec dana, i ja tu ništa ne razumem. Imam rezultate emng gde kaže "postojanje hroničnih radikalnih lezija u mišićima miotoma l5 desno teškog, levo veoma teškog stepena, S1 miotoma desno teškog, levo veoma teškog stepena, bez znakova aktuelizacije"
Jel zna neko da protumači?

Ne znam da li je diskurs hernija dok ne uradim mr, a to će biti za jedno mesec dana, i ja tu ništa ne razumem. Imam rezultate emng gde kaže "postojanje hroničnih radikalnih lezija u mišićima miotoma l5 desno teškog, levo veoma teškog stepena, S1 miotoma desno teškog, levo veoma teškog stepena, bez znakova aktuelizacije"
Jel zna neko da protumači?
Koje su tegobe koje imate ,ako želite da podelite ? Dobili ste nalaz koji opisuje stepen oštećenja , MR mora da se uradi da bi se otkrio uzrok.

Koje su tegobe koje imate ,ako želite da podelite ? Dobili ste nalaz koji opisuje stepen oštećenja , MR mora da se uradi da bi se otkrio uzrok.
Tegobe su jak bol u trtičnom delu, povremeno i u listu. I to traje godinu dana s tim da ima perioda kad je bol jedva osetan ali i perioda kad je vrlo jak.
Nema trnjenja ni ostalih simptoma.
U stvari mi trenutno nije jako loše u planiram na more dvadesetak dana pa bi da znam koliko je ta mr hitna, da li da je radim privatno ili mogu da sačekam da se vratim sa odmora i uradim o državnom trošku.

Tegobe su jak bol u trtičnom delu, povremeno i u listu. I to traje godinu dana s tim da ima perioda kad je bol jedva osetan ali i perioda kad je vrlo jak.
U stvari mi trenutno nije jako loše u planiram na more dvadesetak dana pa bi da znam koliko je ta mr hitna, da li da je radim privatno ili mogu da sačekam da se vratim sa odmora i uradim o državnom trošku.
Rekao bih ti da se ne igras s tim i da sto pre uradis MR,da ti specijalista to pregleda,jer trticna kost ni malo nije bezazlena.Svi nervi za funkcije donjeg dela tela idu pored prvog i drugog lumbalnog prsljena.

Ništa ne može da zameni pregled neurohiruga i magnet i savet koji će Vam oni dati. Ne znam ni kako će odlazak na more uticati na Vas ( ležanje, plaža, ustajanje , plivanje ) , pa nije loše da uradite magnet što pre i obavite pregled neurohiruga i ortopeda.

Ako je trticna kost,onda je L1.Odozdo lumbalni idu od L1 do L5,posle idu odozdo do pola S1.Vratni od prvog C1 do C7.Posle i odozgo do pola idu S1.Prko 20 godina imam problema i sa Lumbalnim i sa vratnim delom kicme,a i odozdo taj S1 mi je problematican,jer od L1 do tog S1 treba da radim implatate.Imam toliko nalaza ortopeda,reumatologa,neurologa,neuro hirurga i fizijatra,da znam skoro sve napamet.

Poslednja izmena:
evo ovako je jasnije
bolovi_kicma.jpg

Poslah nalaze neurologi, poznaniku prijateljice... Reče, idi na more i šalji nam slike, nalaz nije uredan, ali nije ni kritičan.
To isto je rekla i moja dr kada je videla nalaze. Ali čovek je takav, uvek traži bar još jedno mišljenje.
Ne daje mi se 28000 za mr kad mogu i za džabe da uradim.

Iz iskustva, uvek trazi vise misljenja lekara, koji god da je problem u pitanju. Meni su cetiri neurohirurga rekla odmah mora operacija, jedan cak rekao mora fuzija na svim lumbalnim prsljenovima, a peti rekao, snimak ti je katastrofa, ali tvoji simptomi se ne slazu sa snimkom, tako da kakva crna operacija. Evo me posle 6 i po godina i dalje treniram u teretani, lopatam, gotovo da nemam nikakav problem vise. U svakom slucaju uradi MR da znas o cemu se radi, a kao sto rekoh, uvek po nekoliko misljenja otidji i ne po forumima, vec kod lekara :)

E sad, magnetna je zakazana za mesec dana, taman kad dođem sa letovanja.
Sledeće pitanje je, kakva su iskustva sa magnetnom, koliko to traje, da li je klaustrofobično?
Neki koristan savet da se ne uspaničim?

E sad, magnetna je zakazana za mesec dana, taman kad dođem sa letovanja.
Sledeće pitanje je, kakva su iskustva sa magnetnom, koliko to traje, da li je klaustrofobično?
Neki koristan savet da se ne uspaničim?
moje snimanje je trajalo 2x 30min jer su snimana dva dela kicme, a klaustrofobicna sam pa su podelili iz dva dela i napravili mi pauzu izmedju
meni je bilo mucno
mucno mi je bilo i kad sam snimala pluca zbog kovida dva puta, a trajalo je po desetak min
snimanje sam uspela da izguram jer nisam uopste otvarala oci iako imas unutra ogledalo uz pomoc kojeg vidis van tog zatvorenog prostora
i fokusirala sam misli na neku levu pricu van tog mesta i svesno sebi nisam dala da se vratim mislima u taj prostor
mene ne muci toliko zatvoreni koliko stisnuti prostor
mucno mi je i u avionu kad mi sediste ispred dodiruje kolena
ako imas klaustrofobiju, obavezno im kazi jer te onda psihicki drze kroz konstantni razgovor i psihicki se pripremi unapred za to
moj savet - pre snimanja imas vremena na odmoru, treniraj malo tu mentalnu razbibrigu i to ponesi sa sobom
ja sam konstantno mislila o moru i o onom lepom osecaju da sam zaronila

moje snimanje je trajalo 2x 30min jer su snimana dva dela kicme, a klaustrofobicna sam pa su podelili iz dva dela i napravili mi pauzu izmedju
meni je bilo mucno
mucno mi je bilo i kad sam snimala pluca zbog kovida dva puta, a trajalo je po desetak min
snimanje sam uspela da izguram jer nisam uopste otvarala oci iako imas unutra ogledalo uz pomoc kojeg vidis van tog zatvorenog prostora
i fokusirala sam misli na neku levu pricu van tog mesta i svesno sebi nisam dala da se vratim mislima u taj prostor
mene ne muci toliko zatvoreni koliko stisnuti prostor
mucno mi je i u avionu kad mi sediste ispred dodiruje kolena
ako imas klaustrofobiju, obavezno im kazi jer te onda psihicki drze kroz konstantni razgovor i psihicki se pripremi unapred za to
moj savet - pre snimanja imas vremena na odmoru, treniraj malo tu mentalnu razbibrigu i to ponesi sa sobom
ja sam konstantno mislila o moru i o onom lepom osecaju da sam zaronila
Ja imam užasan strah od zarona, i kad pomislim na to imam osećaj da ostajem bez vazduha 😀

Duzina snimanja zavisi od stanja kicme. MR prvo preleti svih pet diskusa i tamo gde se ustanove znacajna ostecenja, onda ide detaljno jos dosta preseka po svakom od diskusa. Meni je trajalo oko 45 minuta posto mi je svih 5 diskusa u katastrofa stanju :)

Ja imam užasan strah od zarona, i kad pomislim na to imam osećaj da ostajem bez vazduha 😀
ti nemoj zaron, zamisli da si na duseku kojeg ose talasi po lepom moru na suncu npr
zamisli da si list koji nosi voda nekog dugackog potoka
nesto lepo sto nece da te sili da otvoris oci
kaze afro njoj bilo lepo, a meni trauma jer kad si u magnetu onda on bubnji i lupa i ima neke ne bas lepe tonove, a na to velicina prostora u komene mozes kad si u njemu ruke da podignes iznad glave
stvarno tesko podnosim teskobu
nikad ne bih spavala u onim japanskim hotelskim kapsulama, pre ispod golog neba na klupi u parku :)

A bre Divka ti sve na more, a šta ako se dušek prevrne i to mi je strah. Ja u stvari ne umem da zadržim dah 😀
I sad ako počnem tamo da se davim u tom magnetu, to će biti zbog tebe jer će biti.... Nemoj misliti na zaron, nemoj misliti na dušek koji se prevrće jer ga je poklopio talas, i smisliću ja već još neku traumu vezanu za more.
Moraću da stavim sebi opasan zadatak za planiranje nekog posla.

Poslednja izmena:
Ja sam snimala celu kicmu kad citam Dive uzas da se stravis, nemam te fobicne napade, ja redovno zadremam kad god se snimam u magnetu 😀
Nekome smeta ono stektanje magnetne,a meni ne,cak naprotiv umiruje me i tehnicari kada izadjem iz onog oklopa,vide da sam pospan i uvek se smeju.Kazu obicno ljudi kad izadju budu razrogacenih oviju,a ja odremao 20-ak minuta.

A bre Divka ti sve na more, a šta ako se dušek prevrne i to mi je strah. Ja u stvari ne umem da zadržim dah 😀
I sad ako počnem tamo da se davim u tom magnetu, to će biti zbog tebe jer će biti.... Nemoj misliti na zaron, nemoj misliti na dušek koji se prevrće jer ga je poklopio talas, i smisliću ja već još neku traumu vezanu za more.
Moraću da stavim sebi opasan zadatak za planiranje nekog posla.
zamisli da si u basti punoj cveca, sedis na ljuljasci i ljuljas se :D

Back