Diskus hernija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da je radio fiksaciju ,morao bi 12 vijaka stavljati,šipka skoro kroz cijela leđa.Pošto su sva tri nivo,jedan se veže za drugi.Pokretljiovost bi bila loša,pitanje bi bilo i hod..Tako je odlučio da će uraditi ovako,izvadio je sva tri ..Sigurno je smatra da će biti dobro,ali na žalost nije.

Cisto da dodam kada sam vec ovde, ja nikad bolje od postavljanja dijagnoze pre godinu dana. I ono sto sam imao problem da mi stopala bride kada malo duze stojim, u zadnjih 7 dana vise ni toga nema. Ubacio sam cak i veslanje u teretani samo sa fiksiranom kicmom i sve odlicno za sada ????

- - - - - - - - - -

Jeste da sam laik po tom pitanju, ali koliko sam citao nigde ne videh da se vadi ceo disk i tako ostavi.

Pa to je suludo, ko jos vadi kompletne diskuse i tako ostavi da prsljen udara u prsljen?!?!

Kaže da ne udara,to se s vremenom popunjava.On smatra da su živci jako uništeni jer su dugo godina patili i sada su još oštećeni i šalju puno jače signale boli.Navodno treba vremena da se obnove i da bol prestane.Od tri doktora imam različita tri mišljenja.Sada poslje operacije,nov nalaz magnetske i sva tri različito tumače i različito preporučuju za dalje...Kome vjerovati...što učiniti???

Nema to nikakve logike da ti bude ok dve nedelje i onda pakao, kakve to veze ima sa tim sto su zivci dugo iritirani, ne bi bilo promene, a kazes da je bilo bolje posle operacije. U sustini sam skontao da lekari kod nas blage veze nemaju i da ih treba izbegavati u sirokom luku. Mene trojica odmah hteli na operacioni sto, a ja evo posle godinu dana u zivotnoj formi, 5 treninga nedeljno i sve bolje i bolje.

- - - - - - - - - -

A kod mene petostruka diskus hernija, doduse nisu svi za operaciju ali su svi popucali :)

Poslednja izmena:
Nema to nikakve logike da ti bude ok dve nedelje i onda pakao, kakve to veze ima sa tim sto su zivci dugo iritirani, ne bi bilo promene, a kazes da je bilo bolje posle operacije. U sustini sam skontao da lekari kod nas blage veze nemaju i da ih treba izbegavati u sirokom luku. Mene trojica odmah hteli na operacioni sto, a ja evo posle godinu dana u zivotnoj formi, 5 treninga nedeljno i sve bolje i bolje.

- - - - - - - - - -

A kod mene petostruka diskus hernija, doduse nisu svi za operaciju ali su svi popucali ????
Ima logike ili nema tako je kako je.On je napravio najbolje sto je mogao i vjerujem da je smatrao da je to najbolje rijesenje za moje stanje jer ovi svi prije njega nisu se usudili .Prije operacije bol je bila drugacija ,ali velikoga intenziteta.Ova bol je neizdrziva...Najveci je problem.sto sad imam tri razlicita misljenja.Jedan bi sada fiksirao samo jedan dio..drugi ne bi ni pipnuo nista jer bi bilo kobno..treci bi sve fiksirao ali u ishod nije siguran..

Pa to je suludo, ko jos vadi kompletne diskuse i tako ostavi da prsljen udara u prsljen?!?!

Nije dobro razumela. Ovo ni jedan normalan doktor ne bi uradio. Verovatno je izvadio samo delove koji pritiskaju nerve.
Uzmi model kicme i pogledaj da ukoliko se ukloni diskus, prljen pada jedan na drugi a samim tim se smanjuje prostor za nerve. S obzirom da ona ima prirodno suzenje ili stenozu(i bez diskus hernije) to bi napravilo jos veci problem.
Kad vade citave diskuse onda stavljaju ili vestacke diskuse ili umetke(kod fiksacija) koji odrzavaju medjuprsljenski razmak jer postoje i mali intervertebralni zglobovi koji drze stabilnost kicmi

Poslednja izmena:
Operacija je bila 21juna 2016g....radena je microdiscetomia i interlaminectomia L3/L4,L4/5i L5/S1...Radila sam novu magnetsku i bila na dvije kontrole.Moj muz je bio sa mnom i gledali smo na racunalu snimke zajedno sa dr.Tocno se vide prazni prostori.Moj muz je pitao dr sto sad tu ima a on je odgovorio nista da ce se to s vremenom popunjavati.Nije nista ugradivao niti fiksirao jer su sva tri losa i da je jednoga nista ne bi dobio.Da je sve pokretljivost bi bila ogranicena i ko zna kako bi bilo.Ponavljam prije nj nitko nije htio operirati.Bila sam i kod dr Minica i kod mnogih doktora.On se jedini usudio upustiti u to.

- - - - - - - - - -

received_1039902202713093.jpg

Prostor izmedju prsljenova ce se vremenom popunjavati?!?!?

Zivo me zanima cime ce se to popuniti, a taj lekar mi se cini da bas i nije sav svoj.

Sta kaze taj lekar sada nakon operacije, ludackih bolova i snimka MR?

Kaze da mora da boli jer su zivci i tkivo jako osteceni.Bol je patoloska i kronicna i tesko to prolazi.Savjwtovao je blokade..spalhivala sam i zivce tih maluh zglobova,ali bez rezultata.Sada mi je jos gore..pakao prozivljavam.

Bolovi su poceli kada je to pocelo zarastati.Imala sam uzasne probleme sa debelim crijevom jer mi je zwvrsetak kicme savijen u luk i taj S1je blizu ...zbog toga sam umirala od bolova.Problemi sa stolicom..bol u trtici..strasno.Sve to kao mora tako da bude.Prije odlaska u toplice zavrsila sam na kortikosteroidima i nastavila u toplicama primati injekcije.Sve terapije sam odradivala ...pokretljivost je ok samo sto je bol neizdrziva.

Diskus se sastoji iz 2 dela. Unutrasnjeg jedra i fibroznog prstena. Mozda je uklonio unutrasnje jedro, pa je samim tim mislio na citav disk. Meni neko da kaze da mi skida sva 3 diska , to nikad ne bi prihvatio da mi rade...

http://www.navidiku.rs/firme/subcatimg/s1154/velike/lecenje-diskus-hernije9321.jpg

Ovo slojevito je fibrozni prsten i on mora ostati. Ne vidim sta bi drzalo prljenove na odstojanju osim njega...

Poslednja izmena:
Diskus se sastoji iz 2 dela. Unutrasnjeg jedra i fibroznog prstena. Mozda je uklonio unutrasnje jedro, pa je samim tim mislio na citav disk. Meni neko da kaze da mi skida sva 3 diska , to nikad ne bi prihvatio da mi rade...

http://www.navidiku.rs/firme/subcatimg/s1154/velike/lecenje-diskus-hernije9321.jpg

Ovo slojevito je fibrozni prsten i on mora ostati. Ne vidim sta bi drzalo prljenove na odstojanju osim njega...

Ja nisam ni znala sto ce da radi.Na moje pitanje sto odgovor je bio kad otvori vidjet ce.Ja sam imala povjerenje i nadam se i sad da je to zaista vilo najbolhe rijesenje.Jedan dr u Zg mi je rekao kako je to bilo najbolje rijesenje ..da je radio fiksaciju godinama bi se oporavljala i pitanje kako bi hidala.Jer su to ipak tri nivoa..

- - - - - - - - - -

Tu je vec kaliralo od dolje je slikano.Puna bocica jebila..Inace id jedne hernije bzde par mrvica ..poput sluzi iz nosa.Kako god da je i on sam je rekao da je to napravio.Zato se svi cude..to je jedina operacija u Hr tako uradena.

@Mala Sanjalica ja bih sigurno uvazio misljenje Savica i Minica, oni su su sigurno medju najboljim hirurzima u Srbiji. Mislim da se Savic vise bavi kicmom tako da to spada vise u spinalnu hirurgiju. Za Savica nisam cuo ni jedan negativan komentar i to ti mogu reci iz prve ruke. Ne ulazim u sam odnos sa pacijentima, jer su tu iskustva razlicita.

Sad je suvisno govoriti, sta je bilo bilo je. Da sam na tvom mestu trazio bih pomoc u inostranstvu.

Fiksacija je zadnje resenje, to kad ti jednom urade nema nazad.

Poslednja izmena:
@Mala Sanjalica ja bih sigurno uvazio misljenje Savica i Minica, oni su su sigurno medju najboljim hirurzima u Srbiji. Mislim da se Savic vise bavi kicmom tako da to spada vise u spinalnu hirurgiju. Za Savica nisam cuo ni jedan negativan komentar i to ti mogu reci iz prve ruke. Ne ulazim u sam odnos sa pacijentima, jer su tu iskustva razlicita.

Sad je suvisno govoriti, sta je bilo bilo je. Da sam na tvom mestu trazio bih pomoc u inostranstvu.

Fiksacija je zadnje resenje, to kad ti jednom urade nema nazad.

Nitko nije htio operirati,a ja sam propadala od silnih bolova.Godinama samo terapije,blokade.Dva puta sam odlazila na VMA.Primila sam dvije blokade u Bg,u razmaku dvije god,U zagrebu sve moguće doktore,privatno i preko zdravstvenog.Ovdje more blokada,infuzije...i na kraju jedini koji je prihvatio da nešto radi je prof Štimac.On ima mnogo dobrih rezultata i najbolji je neurokirurg u Hrv.Mislim da sam došla kod najboljeg,ali na žalost nije riješio moj problem.Ne predajem se i borit ću se svim snagam,a da ovo prevaziđem,Krajiško je srcemoje ..nema predaje i odustajanja.Nadam se da će mi Bog pomoći i da ću savladati ovo zlo koje me snašlo.Veliki pozdrav svima i hvala za poruke.:bye:

Ja bih voleo videti snimak MR posle vadjenja tri cela diska, komplet jezgro I prsten. Video sam svakakve kicme tokom mog istrazivanja ali nikada ni jednu sa izvadjenim diskom, ili fuzija ili implant ili neki deo diskusa.
Takodje, prica da ce se to popuniti....

Iskreno, da nisi dugogodisni clan i moderator mislio bi da si neko ko je dosao da se zajebava i prica gluposti, meni tako zvuci "izvadio sve, popunice se to samo vremenom".

Ja bih voleo videti snimak MR posle vadjenja tri cela diska, komplet jezgro I prsten. Video sam svakakve kicme tokom mog istrazivanja ali nikada ni jednu sa izvadjenim diskom, ili fuzija ili implant ili neki deo diskusa.
Takodje, prica da ce se to popuniti....

Iskreno, da nisi dugogodisni clan i moderator mislio bi da si neko ko je dosao da se zajebava i prica gluposti, meni tako zvuci "izvadio sve, popunice se to samo vremenom".
Nazalost istina je ..sve bas tako kako sam napisala.Nista nije ugrađeno ,samo praznine na snimci na ta tri nivoa.Borba se nastavlja ...U petak sam isla na spaljivanje zivaca jer je dr smatrao da mozda ti zivci od tih zglobova kicme prave problem.Probni blok sam.primila i bol je trebala nestati za cetri sata.Bolovi su i dalje bili tu tako da nisam.ni isla na kompletno spaljivanje.Taj dr kaze da kad bi gledao snimku magnetske ,a da ne zna cija je mislio bi da je bakica od 70god.Ja imam samo 38god..Kazu i da je stenoza prisutna pa i to pritisce zivce.Bar da je sve ovo sala ja bi tada bila nasmijana...zdrava..ovako mi ostaje da se borim i molim za pomoc koju mi izgleda danasnja medicina ne moze pruziti.

Poslednja izmena:
Ne moze biti praznina, cim se ispravis tezina tela ce naterati gornje prsljenove da se oslone one ispod i praznina nestaje, a nervi koji su sada u smanjenom prostoru bivaju optereceni tj. pritisnuti.
Mozda na MRI i ima praznina jer se snimanje vrsi u lezecem polozaju, kicma se rastereti, ali kada se uspravis praznine nestaju. Otuda je svima nejasno kako to "sve povadio, nista nije stavio, popunice se samo".

Btw. zbunjen sam da si toliko dugo u problemima a zvucis kao da nisi kompletno edukovana o svojim problemima. Potpuno je razumljivo da ni ne iznosis sve detalje, mozda je to u pitanju.
Ne zameri, navodim prosto zapazanje, dozvoljavam da gresim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back