Дир. Аленка Орешчанин прекречила „Бој на Косову”

Ma, ne. Uzmi sa rezervom ovo što ću da kažem - manta mi u glavi od pospanosti. Sećam se par epizoda u kojima je prikazivan špric i povez na Šerlokovoj nadlaktici, i čini mi se da je to bilo baš u trenucima njegovog maksimalnog disfunkcionisanja. Dakle, njegova narkomanija nije predstavljena kao uzgredna pojava ili ispomoć logičkom umu, već je bilo potpuno suprotno - nešto što ga ograničava, nešto za šta se hvata kad je bespomoćan, kad nije u stanju da sa nečim izađe na kraj. U suštini, uopšte ne mislim da je on lik heroja (bar ona verzija što ga je igrao Džeremi Bret, knjige nisam čitala), naprotiv. Opet kažem, možda grešim.

kako nema...a proces identifikacije radoznalog maloletnika sa briljantnim umom jednog opijoomskog ovisnika......... zašto je bio genije logičkog razmišljanja?......ne zato što je svirao, drndao violinu...nego što je doovao....e jel znaš da u toorskom restoranu u 27. marta mogu da se pooše nargile...moram da overim........ne bre, mislio sam na izmišljene nacionalne heroje...a šerlok je to bio... ....pao mi na pamet...
ja sam se strahovito plašio alise u zemlji čoooda...i danas mislim da je ta priča direktno iz pakla...najgora noćna mora..... ( :

Па пуше дуван кроз наргиле...сигурно не нешто жешће...:roll:

o bože, bože..........pa ne misliš valjda da bih ja.....nešto ...a opijoom se pooši na nargile.......nego mi bre interesantno....prilegneš posle jela i poošiš na cevku......mislim, nekima to ko dobar dan....... kažu da je poošenje nargile zdravije...zbog vode koja hladi sav taj doovan kojim se ljoodsko telo trooje.............
@hav....može on da prođe i ko antiheroj........ma meni je on smor svejedno....i ovaj zalizani džeremi....žene..... kako je sladak ....

Šta reče sad? Da žene misle da je Džeremi sladak? Gde si to čuo, majke ti? Ja sam pričala o njegovoj izvedbi, dopala mi se.
E, nargile nisu nešto. Neko ih je bio nabavio, odnekle gde se inače konzumira (sve sa nekim aromatizovanim duvanom za pušače rekreativce). Nimalo nisam bila impresionirana. Možda da je bio neki bolji duvan...

i šerlok je izmišljen nacionalni joonak....kao i kraljević marko u srpskom kontextu.....genoveva je arhaično čak preoozeta kao simbol žene-glave kooće...........kao da je bila istorijska ličnost...a imamo uzor u nepostojećem liku.....mislim, ono što hoću da kažem je da nisu biti likovi i stvarni događaji...već simboli i pozitivne porooke koje preoozimamo u najranijem detinjstvu.....i to nema veze čak ni sa nacionalnim....eo, sad se baš držimo teme........u svim tim ratovima koji se opisooju poenta je na plemenitim ljoodskim osobinama....hrabrost....odanost...prijateljstvo...ljoobav..........

Back