Dinosaurus pronadjen u hramu u Cambodia

Realno, lici na Triceratopsa sa Stegosaurusovim plocama na ledjima.
Triceratops_pic.gif

stegosaurus.jpg

Najverovatnije je da su stari Kmeri pronasli delimicno ocuvane fosile Triceratopsa i Stegosaurusa i onda predpostavili da je to jedna zivotinja.
Ne znam sta je toliko nemoguce u predpostavci da su stari narodi naisli na neki fosil dinosaurusa? Zar je to toliko tesko za prihvatiti?
A da li su imali posla sa zivim dinosaurusom ...zasto da ne.
Pre neku deceniju uhvacena je riba iz roda Sakoperki, Silakant ili tako nesto, za sta se mislilo da je izumrlo davno pre dinosaurusa. Moguce je da su isto tako do nedavno negde ziveli i dinosaurusi. Zar je i to tako nemoguce ?
Pa ostaju na kraju krajeva i "fantasticnije" teorije .. buduci da zivimo u lazi. Da su nam vladaoci sveta sistematski napunili glavu lazima o pravoj prirodi sveta oko nas i njegovoj istoriji .

Šta pričaš bre?
Odakle ti sad to da nisu postojali?:dontunderstand:
Baš si provalio ovo,ako si stvarno mislio......:lol:

Paz' vako... to je sasvim verodostojna teorija... Ništa manje verodostojna od teorije o sirenama na Marsu... ili bilo koje druge teorije... Jednostavno, sve što savremena nauka smatra za istinu, ja proglasim za laž, ubacim nešto nedokazivo, ali i neoborivo, i, ako se slučajno desi da u to verujem, ko da me ubedi da nije tako. Kosti dinosaurusa nisam video svojim očima, nisam se uverio u njihovu verodostojnost... ono na šta se oslanjam tvrdeći da su dinosaurusi postojali je ono što kaže 'mejnstrim' nauka... dakle svodi se na veru u tu nauku... Ako ovde može da se tvrdi da je ta nauka lažirala ili sakrila podatke o dinosaurusima iz nove ere, zašto ja ne mogu da tvrdim da je lažirala podatke o dinosaurusima na prvom mestu. Zašto ne mogu da tvrdim da je to što je pronađeno u Kambodži još jedna u nizu podvala savremene nauke? Sky is the limit! Mogu da tvrdim bilo šta, kao Rasel i leteći čajnik... I ni u šta ne mogu da budem siguran, samo mogu da verujem, a stvarnost mi ostaje nedokučiva... No to je više ona matriks tema...

Paz' vako... to je sasvim verodostojna teorija... Ništa manje verodostojna od teorije o sirenama na Marsu... ili bilo koje druge teorije... Jednostavno, sve što savremena nauka smatra za istinu, ja proglasim za laž, ubacim nešto nedokazivo, ali i neoborivo, i, ako se slučajno desi da u to verujem, ko da me ubedi da nije tako. Kosti dinosaurusa nisam video svojim očima, nisam se uverio u njihovu verodostojnost... ono na šta se oslanjam tvrdeći da su dinosaurusi postojali je ono što kaže 'mejnstrim' nauka... dakle svodi se na veru u tu nauku... Ako ovde može da se tvrdi da je ta nauka lažirala ili sakrila podatke o dinosaurusima iz nove ere, zašto ja ne mogu da tvrdim da je lažirala podatke o dinosaurusima na prvom mestu. Zašto ne mogu da tvrdim da je to što je pronađeno u Kambodži još jedna u nizu podvala savremene nauke? Sky is the limit! Mogu da tvrdim bilo šta, kao Rasel i leteći čajnik... I ni u šta ne mogu da budem siguran, samo mogu da verujem, a stvarnost mi ostaje nedokučiva... No to je više ona matriks tema...

Nema to veze sa matriksom vec sa realnom mogucnoscu da je mnogo toga od onoga sto su ti usadili u glavu od ranog detinjstva kao apsolutne istine o svetu, zapravo laz, a da "pravu istinu o svetu i zivotu mogu znati samo odabrani iz njihovih redova" citat iz Sionskih protokola.

Ono sto ti ljudima nudis jeste vera u postenje svetskog establismenta, vera u sistem zasnovan iskljucivo na profitu , u nesto sto ne poznaje moral a 95% ljudi tretira kao roblje stvoreno za sluzenje 5% "VIP" elite
I ti ocekujues da neko tek tako slepo prihvata price proizisle iz takvog sistema. Ma nemoj?

Nema to veze sa matriksom vec sa realnom mogucnoscu da je mnogo toga od onoga sto su ti usadili u glavu od ranog detinjstva kao apsolutne istine o svetu, zapravo laz, a da "pravu istinu o svetu i zivotu mogu znati samo odabrani iz njihovih redova" citat iz Sionskih protokola.

Ono sto ti ljudima nudis jeste vera u postenje svetskog establismenta, vera u sistem zasnovan iskljucivo na profitu , u nesto sto ne poznaje moral a 95% ljudi tretira kao roblje stvoreno za sluzenje 5% "VIP" elite
I ti ocekujues da neko tek tako slepo prihvata price proizisle iz takvog sistema. Ma nemoj?

Potpuno si u pravu.
Ta "VIP elita", to su oni koji završe fakultet, a oni koji ne beže sa časova u srednjoj školi, oni im sede sa desne strane.
:hahaha:

Odakle ti izvuče da ja nudim ili očekujem bilo šta, sreće ti? :confused: Ne izvlači iz postova nešto čega u njima nema. Ako je post koji si citirao o bilo čemu, onda je o skepticizmu i nemogućnosti raspoznavanja istine od laži. A 'dokazi' nisu jednoznačni... Pitanje je ličnih afiniteta koje ćeš tumačenje da prihvatiš... Dinosaurus (ajde tako da ga nazovem) na hramu u Kambodži je naslikan pre 800 godina -> dinosaurusi su postojali pre 800 godina. Ali, zašto je to plauzibilnije od tvrđenja da je to falsifikat jer neko želi da nas ubedi da su dinosaurusi uopšte postojali? Zato što se nekom jedno sviđa više od drugog. Gde povući granicu i reći: dosta, odavde, pa nadalje, sve je verodostojno, nadograđujmo sad na to? Ja to rešavam tako što kažem: dinosaurusi? A, da, postoji tu više teorija. Mejnstrim nauka kaže da su izumrli pre 65 miliona godina, Patak Dača da su živeli u kameno doba, a, npr. oziman, da su živeli do pre 500 godina. Šta je od ovoga tačno? Nemam na osnovu čega da zaključim. Ja sam svojevremeno (5-6-7 godina) imao teoriju da su dinosaurusi izumrli sa potopom, jer su bili preveliki, pa nisu mogli da stanu u Nojevu barku. :) Mislim da ću da se vratim toj teoriji.

Odakle ti izvuče da ja nudim ili očekujem bilo šta, sreće ti? :confused: Ne izvlači iz postova nešto čega u njima nema. Ako je post koji si citirao o bilo čemu, onda je o skepticizmu i nemogućnosti raspoznavanja istine od laži. A 'dokazi' nisu jednoznačni... Pitanje je ličnih afiniteta koje ćeš tumačenje da prihvatiš... Dinosaurus (ajde tako da ga nazovem) na hramu u Kambodži je naslikan pre 800 godina -> dinosaurusi su postojali pre 800 godina. Ali, zašto je to plauzibilnije od tvrđenja da je to falsifikat jer neko želi da nas ubedi da su dinosaurusi uopšte postojali? Zato što se nekom jedno sviđa više od drugog. Gde povući granicu i reći: dosta, odavde, pa nadalje, sve je verodostojno, nadograđujmo sad na to? Ja to rešavam tako što kažem: dinosaurusi? A, da, postoji tu više teorija. Mejnstrim nauka kaže da su izumrli pre 65 miliona godina, Patak Dača da su živeli u kameno doba, a, npr. oziman, da su živeli do pre 500 godina. Šta je od ovoga tačno? Nemam na osnovu čega da zaključim. Ja sam svojevremeno (5-6-7 godina) imao teoriju da su dinosaurusi izumrli sa potopom, jer su bili preveliki, pa nisu mogli da stanu u Nojevu barku. :) Mislim da ću da se vratim toj teoriji.

Ono sto hocu da ti kazem jeste da tvoja ironija nije zasnovana na nikakvom ultimativnom znanju sa kojeg bi mogao da je prosipas na ljude slobodnijeg uma i duha nego sto je tvoj.
I nemoj da se pravis lud. Kao da neko ne moze da prepozna ironiju u tvojim postovima i tvoju nazovi kvaziduhovitost.
Pa smesan jesi, ali ne na onaj nacin kako si ti to zamislio i kako bi voleo da budes. :)

Ono sto hocu da ti kazem jeste da tvoja ironija nije zasnovana na nikakvom ultimativnom znanju sa kojeg bi mogao da je prosipas na ljude slobodnijeg uma i duha nego sto je tvoj.
I nemoj da se pravis lud. Kao da neko ne moze da prepozna ironiju u tvojim postovima i tvoju nazovi kvaziduhovitost.
Pa smesan jesi, ali ne na onaj nacin kako si ti to zamislio i kako bi voleo da budes. :)

Mda... prosipam svoje ultimativno znanje o dinosaurusima... sav pucam od znanja o toj temi :roll:

pa uzimajuci u obzir da sada neki naucnici tvrde,
da uopste nije nemoguce da su dinosaurusi preziveli izumiranje vrste
i ziveli u ''izgubljenom svetu'' jos pola miliona godina pre nego sto su definitivno izumrli..
ova teorija u vezi slike nadjene na zidu hrama..mozda i nije toliko blesava...:per:
Utvrdjivanjem starosti kostiju pronadjenih u dolini Oho Alamo, u basenu San Huan,
pokazalo je da su na ovom podrucju dinosaurusi ziveli jos pola miliona godina.
Ispitivanjem je utvrdjeno da su kosti dinosaurusa oko
500.000 godina mladje od drugih, prethodno pronadjenih kostiju.
Otkrice, objavljeno ove nedelje u zurnalu "Palaeontologia Electronica",
proglaseno je za jedno od najvecih napredaka na polju paleontologije u ovom veku.
naravno da su ovi zakljucci kontraverzni da ce mnogi paleonolozi biti skepticni
jer misao o zajednickom zivotu ljudi i dinosaurusa jos uvek spada u domen fantastike....

Meni nikada nije bila jasna jedna stvar - zmajevi u nasim narodnim pesmama i u bajkama, znate ono - preko 7 gora, iza 7 mora, pa jos dalje, e tu zivi zmaj...
Pa sv. Djordje ubija azdahu...
Pa zmaj na grbu Velsa?!?
Pa toliko srednjovekovnih predanja o zmajevima...

Meni se naprosto cini da je zmaj isto sto je i dinosaurus, stavise, kad pogledam sliku nekog, ne znam, stegosaurusa ili diplodokusa, to mi lici na nekog zmaja iz bajke...

Otkud to da to niko ne posmatra na taj nacin? Da li, mozda, postojanje zmajeva u svim bajkama, evropskim, kineskim - odrazava secanje na izumrle dinosauruse???

Covek je samo hteo da dokaze da su najstarija bica krokodili tj. reptoloidni vanzemaljci odnosno lizardmeni .

A podatak preuzet sa sajta abovetopsicret , u prevodu iznad najvisih tajni . Znaci to je sajt javno dostupan bilo kom korisniku interneta na planeti koji objavljuje tajne vece od najveih tajni . :roll: Toliko su te tajne velike da ih svako moze videti na tom sajtu ...

Meni nikada nije bila jasna jedna stvar - zmajevi u nasim narodnim pesmama i u bajkama, znate ono - preko 7 gora, iza 7 mora, pa jos dalje, e tu zivi zmaj...
Pa sv. Djordje ubija azdahu...
Pa zmaj na grbu Velsa?!?
Pa toliko srednjovekovnih predanja o zmajevima...

Meni se naprosto cini da je zmaj isto sto je i dinosaurus, stavise, kad pogledam sliku nekog, ne znam, stegosaurusa ili diplodokusa, to mi lici na nekog zmaja iz bajke...

Otkud to da to niko ne posmatra na taj nacin? Da li, mozda, postojanje zmajeva u svim bajkama, evropskim, kineskim - odrazava secanje na izumrle dinosauruse???

Može bit', a i ne mora... Možda je izvor toga isti kao i izvor atomskog mrava, džinovske bubašvabe, orijaša iz Kanterberija, King-Konga... mogli su da vide i nekog manjeg reptila, koji su, priznajmo, zastrašujućeg izgleda i tako mali, pa zamislili šta bi tek bilo da imaju 600 tona... i još da bljuju vatru...

E, u toj se već ne razumem... je l' imaju slični zmajevi i npr. kod Inka, Maja ili koga već... Asteka... znam da imaju neke krilate zmije, valjda? Aboridžini... i oni imaju valjda neke guje, al' bez krila? Za poteg od Triglava do Đevđelije, pardon, Portugalije do Japana ipak i nije toliko čudno ako imaju slična predanja, ipak je tu bilo međusobnog uticaja kultura i sl. Mada, u principu, nemam ništa protiv ni da si u pravu...

čudo ti ne pade na pamet, kad je već Srbija u pitanju: zašto baš Zmaj od Noćaja, Zmaj ognjeni vuk, a ne neka druga životinja, otkud motiv zmaja kao ljubavnika u srpskim narodnim pesmama, motiv zmaja kao bića koje bljuje vatru u svim kulutrama na planeti, nego pa kombajn... nego, da ne pravimo cirkus od teme...

Back